İçeriğe Yönlendir

Araç Gövde Dayanımları Hakkında

Bahattin Akkaya

Recommended Posts

İlkay Başaran
yalnız o kabile resinden bir tanesi covide yakalandı salgında, arada miamiye kaçıyor bence :mamba:
Bilmemnerenin kabilesine gidiyorlar. Balığa çıkacaz yarın diyor. 8 metre boy 1 metre en tekne var ahşap. Arlada e tech 225 makina var. Evler bungalow antibiyotikten haberleri yok. Evinrude motor var enjeksiyonlu

Yersen hesabı.

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Hybrid prius ile çok deneyimi olan italyan arkadaş birkaç haftadır elektrikli araçları deniyor. Yaptığı hybrid-elektrik karşılaştırmalarında aynı yolda elektrikli aracın 1 birim kwh harcadığı yerde hybrid araba 3kwh enerji harcıyor. 

bu enerji verimliliği doğaya da yansımalı. Termik motorlar sadece atık gaz ve yağ üretmiyor. Ürettiği sıcaklık ile tüm dünya düzenini etkiliyor

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

aynı yolda elektrikli aracın 1 birim kwh harcadığı yerde hybrid araba 3kwh enerji harcıyor. 

hybrid te benzin motoru da devreye mi giyior fark nereden gelmekte

Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Ürettiği sıcaklık ile tüm dünya düzenini etkiliyor

1 nükleer denizaltıdan daha fazla etkilediğini sanmam , onlarcası gövde gösterisi için dolşaıyor

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
1 nükleer denizaltıdan daha fazla etkilediğini sanmam , onlarcası gövde gösterisi için dolşaıyor
Saatte 50 ton (gazyağı) yakan jetler?
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Çağlar Bayur yazdı:

hybrid te benzin motoru da devreye mi giyior fark nereden gelmekte

Hybrid’de benzinli bir motor var sonuçta. Benzinden max verimi %40. Genelde %35’lerde. Gerisi çöpe giden enerji abi. Bu testi yapan eleman 110km hızla sürmüş iki arabayı da. İtalyanca bilenler için grafikli karşılaştırma burada

https://marco.focanti.it/c-hr/110.html?fbclid=IwAR2N5uV1LxqVGECZHWE77DN2sIt8P_3YWHXhLnDqxCc3WzoTc1PuzetM0BY

hybrid tekerdeki boşa dönen enerjiyi topluyor ama onu tam elektrikli de yapıyor. Hem de kapasitesi daha fazla. Bende pilin kapasitesi belli. Uludağ’dan inerken adam doldurdukça dolduruyor pili. Bende kısa zamanda pil doluyor. 

Misal italya’daki fiyatlarla durum bu. 110km hız. Şehir içinde olsa daha ekonomik olurdu tam elektrikli. Çünkü hybrid motoru o zaman start stop derken verimi düşüyor. Ama tabi standart bir arabaya göre daha verimli o ayrı konu

5-EACA4-DF-EA18-4-BE3-A824-CFAFD7-DFD5-A

Yorum bağlantısı
Bahattin Akkaya

Hybrit candır abiler benden demesi 😀

Bu arada yakında değişik haberler ile geleceğim karşınıza pişmesini bekliyorum🤪

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
Bahattin Akkaya yazdı:

abiler pilli candır benden demesi

dolaylı yoldan dünyaya acaip zaralıdır yalnız, elektrikle olmaz bu iş...

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Ali Cihangiroğlu yazdı:

Geç dünyayı ali abi bize emisyon vb gazlayan adamlar 5300 cc ye ufak blok diyor. Hindistanı gösteriyor geçen gün atık lastikleri yakıyorlar cayır cayır. Senin bir senede kastığın emisyonu adam 5 saatte salıyor ortama. Esas oralara el atmak lazım değil mi sence? Büyükbaş hayvan sayısı yarı yarıya düşse inanamayacağın iyileşme olacak atmosferde. Esas ineklere kat lazım. Ot yemek lazım hem sağlıklı hem emisyonu düşük.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Bahattin Akkaya yazdı:

Bu arada yakında değişik haberler ile geleceğim karşınıza pişmesini bekliyorum

ötv sıfırlanacak mı

Ali Cihangiroğlu yazdı:

onn için zaten benzinli motorlu kibritleri satıyorlar ya, benzin stoğunu koyacak yer kalmadı,meret çıktıkça çıkıyor çölden, ama herkes mazot satın alıyor

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
İlkay Başaran yazdı:

Geç dünyayı ali abi bize emisyon vb gazlayan adamlar 5300 cc ye ufak blok diyor. Hindistanı gösteriyor geçen gün atık lastikleri yakıyorlar cayır cayır. Senin bir senede kastığın emisyonu adam 5 saatte salıyor ortama. Esas oralara el atmak lazım değil mi sence? Büyükbaş hayvan sayısı yarı yarıya düşse inanamayacağın iyileşme olacak atmosferde. Esas ineklere kat lazım. Ot yemek lazım hem sağlıklı hem emisyonu düşük.

banagöre ne yapmak lazım biliyormusun, uzun yıllardır sanayide uçmak için adamlar ne dünya düşündü ne insanlık ne gezegen, sanayileşme diye canına okudular gezegenin, bakınız çine şuan en büyük canına okuyan ülke sanırım...

Bizim ülkenin altı kömür dolu, kuracan her yere termiği basıcan kömürü, evlerde doğalgazda kullanmayacaksın basıcan yine kömürü, kurucan nükleeri atıcan atığı, ne kadar zarar veren ama acaip enerji veren şey varsa kullanıcan, enerji sorununu çözücen yüklenecen, petrol vs alayını kullanıcan, umrunda olmayacak, birazda onlar düşünsün, zaten işi bitti gezegenin, adamlar uzatmaları oynayacak diye emisyon vs taklası atıyor ama ardında benzin stoğu tüketmek yatıyor, yani dertleri yine para, siz sömürürken iyiydi dimi, birazda biz canına okuyalım yok öyle yağma....

Umrunda olmayacak, basıcan emisyonu, batarsa batsın dünya birazda biz canına okuyalım gezegenin, ama çöküşe kadarda rahat edelim :) nekadar göçmen varsa onlarıda salacan, yallah gidin avrupaya nereye gideceksiniz gidin onlar düşünsün diyeceksin, gerekirse güç kullanıp atacaksın gitmeyeni zorla atacaksın, ohhhh ne güzel, bari son demlerimizi rahat geçirelim....

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
Çağlar Bayur yazdı:

onn için zaten benzinli motorlu kibritleri satıyorlar ya, benzin stoğunu koyacak yer kalmadı,meret çıktıkça çıkıyor çölden, ama herkes mazot satın alıyor

aklımda pis bir plan var, bir tür bakteri geliştireceksin, karbon yiyen mesela, petrolü yiyen, basıcan çaktırmadan arapların boru hattına kuyusuna, zaman ayarlı olacak bu bakteri, kuluçkası birkaç sene sürecek, yeraltına her yere yayılacak, sonra birden aktif olacak ve manyak hızla çoğalacak, oohhhh bitti gitti petrol, ahanda taş devri, ancak böyle biraz daha zaman kazanır gezegen, taş devrinde yaşarız ama yaşarız enazından....

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Tansu Kalafatoğlu

Tuscon’un iki hava yastıklısı sıfır yıldız almış. Demekki hava yastığı her şey

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Bahattin Akkaya

Global Ncap biraz latin kesimi ve onların anlayışına göre araç yapılıyor açıkçası çok fazla takip etmiyorum. Sistemleri bana saçma geliyor :) 

Yeni hazırladığım Tucson vs Qashqai videosu aşağıda. 

Keyifli Seyirler

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Tansu Kalafatoğlu

IIHS testi güncellemiş. Vuran bariyeri 1500’den 1900kg’a, hızını da 50’den 60km/s’e çıkarmış. 

20 küçük suv’dan sadece mazda cx5 geçer not almış. Japonların güvenliğe verdiği önem çıkıyor. Donanım farklarını yazmıyor ama teste tabi tutulan araçların aynı-benzer donanım paketlerinden seçildiğini düşünüyorum. Orada açık nokta bırakmazlar. Avrupa grubu araç pek fazla yok gerçi. Ama rakipler yine de dişli. Özellikle volvo ve Q3 var.

kabul edilebilir not alanlar: Audi Q3, Buick Encore, Chevrolet Trax, Honda CR-V, Nissan Rogue, Subaru Forester, Toyota RAV4, Toyota Venza ve Volvo XC40

ortalama altı: Chevrolet Equinox, Ford Escape, GMC Terrain, Hyundai Tucson, Jeep Compass, Jeep Renegade, Kia Sportage ve Lincoln Corsair

Zayıf not: Honda HR-V ve Mitsubishi Eclipse Cross

https://tr.motor1.com/news/543865/iihs-yeni-suv-carpisma-testi/amp/

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran

IIHS testi güncellemiş. Vuran bariyeri 1500’den 1900kg’a, hızını da 50’den 60km/s’e çıkarmış. 

20 küçük suv’dan sadece mazda cx5 geçer not almış. Japonların güvenliğe verdiği önem çıkıyor. Donanım farklarını yazmıyor ama teste tabi tutulan araçların aynı-benzer donanım paketlerinden seçildiğini düşünüyorum. Orada açık nokta bırakmazlar. Avrupa grubu araç pek fazla yok gerçi. Ama rakipler yine de dişli. Özellikle volvo ve Q3 var.

kabul edilebilir not alanlar: Audi Q3, Buick Encore, Chevrolet Trax, Honda CR-V, Nissan Rogue, Subaru Forester, Toyota RAV4, Toyota Venza ve Volvo XC40

ortalama altı: Chevrolet Equinox, Ford Escape, GMC Terrain, Hyundai Tucson, Jeep Compass, Jeep Renegade, Kia Sportage ve Lincoln Corsair

Zayıf not: Honda HR-V ve Mitsubishi Eclipse Cross

https://tr.motor1.com/news/543865/iihs-yeni-suv-carpisma-testi/amp/

Ford yine ortalama altı. Adı bi sağlama çıkmış inmiyor maşallah.
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
İlkay Başaran yazdı:

Ford yine ortalama altı. Adı bi sağlama çıkmış inmiyor maşallah.

Son 10 senedir hem motor hem şanzıman hem de güvenlikte çok geri kaldı. Hatta mağdur etti. eskilerin kaymağını yiyor hala. Bir tek şase süspansiyon ileride. Bir de konforu iyi

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Bahattin Akkaya

Değerli forum insanları ben yaban ellere geldim. İlk izlenim çok soğukk arkadaş buralar. Sevgi ve saygı ile kalın. Polestar ın bayisi var yakınımda bi gidip incelesem mi? bilemedim :)

• Beğen 13
Yorum bağlantısı
Oğulcan Akıncıoğlu

Bahattin hocam hayırlı olsun, kanaldaki videodan ötürü haberim oldu.Kanalda İsveç için ayrı bir liste yaparsanız güzel olur sanki. [emoji3]

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf
Bahattin Akkaya yazdı:

Değerli forum insanları ben yaban ellere geldim. İlk izlenim çok soğukk arkadaş buralar. Sevgi ve saygı ile kalın. Polestar ın bayisi var yakınımda bi gidip incelesem mi? bilemedim :)

Kutup Yıldızı mı ? Bayılırız. 👌🏻❤️

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Bahattin Akkaya
Oğulcan Akıncıoğlu yazdı:

Bahattin hocam hayırlı olsun, kanaldaki videodan ötürü haberim oldu.Kanalda İsveç için ayrı bir liste yaparsanız güzel olur sanki. emoji3.png

Yaparım tabiki :) 

Yorum bağlantısı
Oktay Göktaş
Değerli forum insanları ben yaban ellere geldim. İlk izlenim çok soğukk arkadaş buralar. Sevgi ve saygı ile kalın. Polestar ın bayisi var yakınımda bi gidip incelesem mi? bilemedim [emoji4]

Yeni işiniz ve yeni hayatınız hayırlı olsun. Sivas’tan selamlar[emoji4]
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Bahattin Akkaya
Oktay Göktaş yazdı:

Yeni işiniz ve yeni hayatınız hayırlı olsun. Sivas’tan selamlaremoji4.png

Teşekkür ederim Saygılar

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...