Mehmet Göktürk 10 Aralık 2021 Paylaş 10 Aralık 2021 Çağlar Bayur yazdı: bizim bebek tayfası karşılardı o zamanlar, biz gidince de onlar bizi.... 3.20 ayıklayan doğanım vardı, aynalı filmli Geniş farlı mı Resmi var mı Yorum bağlantısı
Furkan Avcı 10 Aralık 2021 Paylaş 10 Aralık 2021 Gencay Bengli yazdı: Celal Bey beni çok duygulandırdınız. Zamanında İstanbul'dan Bolu'ya et yemeye giden insandım ben. Şimdiyse . . . Allah aşkına Bolu da et nerde yenirmiş, Eylül ayında gitmiştik, adam gibi et yapan / menüsü olan yer bulamadık, aç döndük 😕 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 10 Aralık 2021 Paylaş 10 Aralık 2021 İlk çıkanlar çok güzel gelirdi gözümüze Yorum bağlantısı
Furkan Avcı 10 Aralık 2021 Paylaş 10 Aralık 2021 Mehmet Ozyurek yazdı: Yıl 2000 Depoyu iş çıkışı doldurur, bitmeden de eve dönmezdik. Yıl 1992, Doğan L sıfır almıştık. Babam süper benzin koyardı (normal benzin vardı o zamanlar) Diyarbakır'a Bağlar 'a gider 60-70 şiş ciğer alır yolda gelirken de Devegeçidi'nin orda yerdik, Ne güzeldi arkadaş ya.... Her yaz tatile çıkardık arabayla, deste deste parayı koltuğun altına koyardı rahmetli babam (izin parası) 1 ay sonra dönerdik, paranın yarısı duruyor olurdu... Babam ve annem işçiydi... 6 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 10 Aralık 2021 Paylaş 10 Aralık 2021 Mehmet Göktürk yazdı: Hibriti anlatacak bi kullanıcı varmış sunum yapacskmış Kafa ütüler hocam o 1 Yorum bağlantısı
Selim Bilgin 10 Aralık 2021 Paylaş 10 Aralık 2021 Çağlar Bayur yazdı: bizim bebek tayfası karşılardı o zamanlar, biz gidince de onlar bizi.... 3.20 ayıklayan doğanım vardı, aynalı filmli Pioneer? Cengiz? 1 Yorum bağlantısı
Furkan Avcı 10 Aralık 2021 Paylaş 10 Aralık 2021 Mehmet Göktürk yazdı: Buzdolabı yoktu Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 10 Aralık 2021 Paylaş 10 Aralık 2021 Şaka bir yana ben buzdolabı ve elektrik olmayan dönemlerde yaşadım. Yılda 4 ay. yaklaşık 4-5 sene yazları bizim köy mezrasındaki incir bahçesine göç ederdik. okulun ilk ve son ayları da ona denk gelirdi. Tel dolap vardı, odun ocağı vardı, akşam fener vardı komşu tarladan misafirliklere gelinirdi. Ödevler hava kararmadan bitmek zorundaydı. Pancar motor vardı tulumba vardı.. hepsi kurudu gitti.. incir ağaçları söküldü. İnsanlar öldü.. 2 3 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 10 Aralık 2021 Paylaş 10 Aralık 2021 1975 felanlar.. ve....çin malı tiger el fenerleri vardı...çocukların en hayran oldukları alet.. çünkü başka alet yoktu. Bağ telinden kamışla araba yapar onu bütün gün sürerdik. Bazılarımız 4 bazılarımız 2 teker yapardı. 1 Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 10 Aralık 2021 Paylaş 10 Aralık 2021 Furkan Avcı yazdı: Yıl 1992, Doğan L sıfır almıştık. Babam süper benzin koyardı (normal benzin vardı o zamanlar) Diyarbakır'a Bağlar 'a gider 60-70 şiş ciğer alır yolda gelirken de Devegeçidi'nin orda yerdik, Ne güzeldi arkadaş ya.... Her yaz tatile çıkardık arabayla, deste deste parayı koltuğun altına koyardı rahmetli babam (izin parası) 1 ay sonra dönerdik, paranın yarısı duruyor olurdu... Babam ve annem işçiydi... Babam 92 model sıfır Şahin almıştı. Bir gün okula beni almaya geldi, okul müdürünün Doğan L sinin yanına park etmiş. Renkler yakın , dikkatsizlikle doğanın bagajı açtı, hemen kapattı. Anahtarlar birbirini açıyormuş meğer bazen. Araç stepnesi de bir gün çalınmıştı, bagajı açması kolay olduğu için. 1 1 Yorum bağlantısı
Ahmet Gül 10 Aralık 2021 Paylaş 10 Aralık 2021 Biz fakirdik ama mutluyduk. Akşam eve gelindiğinde eşsiz bir huzur vardı. Kapılar kilitlenmez, kimsenin bir şeyi çalınmaz, komşu kızına yan bakılmazdı. Akşam bir de TRT de Bizimkiler dizisi varsa, heyecanla beklenir üç kuruşluk mısır patlağıyla, milyonluk keyif yaşanırdı. Şimdi eskiye bakarak sırça köşklerde oturuyor, son model arabalara biniyoruz ama bir gram huzurumuz yok. Okulda, hastanede, trafikte dayak yemeden işimizi halletmek tek arzumuz oldu. Kızımızı sokağa gönderdiğimizde başına bi şey gelir mi endişemiz oldu. Eski günlere dönsek de keşke fakir olsak. Ben şahsen çok özlüyorum. 2 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 10 Aralık 2021 Paylaş 10 Aralık 2021 Celal Bey beni çok duygulandırdınız. Zamanında İstanbul'dan Bolu'ya et yemeye giden insandım ben. Şimdiyse . . . Çay içmeye 2000km yapardım et yemeğe uçakla giderdik heyhat 4 4 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 10 Aralık 2021 Paylaş 10 Aralık 2021 Ahmet Gül yazdı: Biz fakirdik ama mutluyduk. Akşam eve gelindiğinde eşsiz bir huzur vardı. Kapılar kilitlenmez, kimsenin bir şeyi çalınmaz, komşu kızına yan bakılmazdı. Akşam bir de TRT de Bizimkiler dizisi varsa, heyecanla beklenir üç kuruşluk mısır patlağıyla, milyonluk keyif yaşanırdı. Şimdi eskiye bakarak sırça köşklerde oturuyor, son model arabalara biniyoruz ama bir gram huzurumuz yok. Okulda, hastanede, trafikte dayak yemeden işimizi halletmek tek arzumuz oldu. Kızımızı sokağa gönderdiğimizde başına bi şey gelir mi endişemiz oldu. Eski günlere dönsek de keşke fakir olsak. Ben şahsen çok özlüyorum. Şehirde 7 yaşında 1. Sınıf 3-4 km yürüyerek okula giderdik hiç unutmam emniyet amirliğinin içinden kestirme yapardık nezarette adamlar olurdu. Şimdi çocuğu avm de bile yalnız bırakmıyoruz 2 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 10 Aralık 2021 Paylaş 10 Aralık 2021 Servet Aydın yazdı: Çay içmeye 2000km yapardım endonezyalı gezmek için 18bin km den gelecek, 4 ay önceden de planını yapabiliyor 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 10 Aralık 2021 Paylaş 10 Aralık 2021 (düzenlendi) Mehmet Göktürk yazdı: Yıl 1987. Yurttayız boğaziçinde.. gece saat 2 de ankaralı arkadaşlar bilkentten geldiler otobana çıkmışlar araba denemeye istanbula kadar gelmişlerdi. Hesabına reyna miydi bi yere yarışanlar varmış 😛 Ankara'dan çıkıp. Flash s Ler felan 10 Aralık 2021 tarihinde Mustafa Tüfekçi tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 10 Aralık 2021 Paylaş 10 Aralık 2021 Mustafa Tüfekçi yazdı: Flash s Ler felan sıkı flaşS çi vardı, hayatında crx kullanmmaış, 150 mt gitti durdu sağa çekti, anektarı cebinde yürüdü geri, ben geri getiremem gidin alın bune la dediydi shell vardı bebekte, sonra kebapçı oldu, sonra belediye mühürledi ruhsatı yok idi..... 4 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 10 Aralık 2021 Paylaş 10 Aralık 2021 90 larda (anne memur baba işçi) evde yemek olmadığında şipşak kıymalı yumurta yapılırdı geçiştirmek için. Kıyma 100 lira olmuş. 4 kişilik aileyiz babam cumartesi akşamları bizi balıkesirde şehir klübünde yemeğe çıkarırdı. Şimdi ben o yemeği kendi aileme 3 ayda bir ancak yediririm. Bizde 4 kişiyiz. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 10 Aralık 2021 Paylaş 10 Aralık 2021 Flaş çıktığında asistan olmuştuk. Bizim ekipte pek araç olmadı anadolu kaplanları biz. 1 Yorum bağlantısı
Gencay Bengli 10 Aralık 2021 Paylaş 10 Aralık 2021 (düzenlendi) Furkan Avcı yazdı: Allah aşkına Bolu da et nerde yenirmiş, Eylül ayında gitmiştik, adam gibi et yapan / menüsü olan yer bulamadık, aç döndük 😕 Tünel aktif olduktan sonra Bolu dağındaki restorantlar bir bir kapandı maalesef. Açık olan da kaliteyi düşürdü. Ben Sebahattin'in yerine giderdim. Bolu dağını tırmanmaya başladıktan bir 10/15 dakika sonra ulaşıyorsunuz.Yolun solunda kalıyor.Sagdan bir cebe girip karşıya geçiş yapabilirsiniz. Benim gittiğim yıl aralığı 2002-2008. Arada burasının da kapandığını duydum.Hatta gözümle de gördüm. En son geçtiğimiz aylarda bir arkadaşım Ankara dönüşü uğradı. Ve maalesef eski kalitesinin olmadığını söyledi. 10 Aralık 2021 tarihinde Gencay Bengli tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Gencay Bengli 10 Aralık 2021 Paylaş 10 Aralık 2021 İlkay Başaran yazdı: 90 larda (anne memur baba işçi) evde yemek olmadığında şipşak kıymalı yumurta yapılırdı geçiştirmek için. Kıyma 100 lira olmuş. 4 kişilik aileyiz babam cumartesi akşamları bizi balıkesirde şehir klübünde yemeğe çıkarırdı. Şimdi ben o yemeği kendi aileme 3 ayda bir ancak yediririm. Bizde 4 kişiyiz. Benim babamda öğretmendi.Maaş alınca sorardım. - Baba bizi lahmacun yemeye götürür müsün? Bizim lüks yiyeceğimiz de oydu. Vay anasını yaaaa... 90'lar kuşağına takılanlar. Yokluk görenler. Sebat etmeyi bilenler. Hey gidi hey... Ahmet Gül yazdı: Biz fakirdik ama mutluyduk. Akşam eve gelindiğinde eşsiz bir huzur vardı. Kapılar kilitlenmez, kimsenin bir şeyi çalınmaz, komşu kızına yan bakılmazdı. Akşam bir de TRT de Bizimkiler dizisi varsa, heyecanla beklenir üç kuruşluk mısır patlağıyla, milyonluk keyif yaşanırdı. Şimdi eskiye bakarak sırça köşklerde oturuyor, son model arabalara biniyoruz ama bir gram huzurumuz yok. Okulda, hastanede, trafikte dayak yemeden işimizi halletmek tek arzumuz oldu. Kızımızı sokağa gönderdiğimizde başına bi şey gelir mi endişemiz oldu. Eski günlere dönsek de keşke fakir olsak. Ben şahsen çok özlüyorum. Buyrun bir 90'lar sevdalısı daha. Ve bende çok üzülüyorum. 3 Yorum bağlantısı
Fatih Keskin 10 Aralık 2021 Paylaş 10 Aralık 2021 İlk arabamız 84 Renault 12 TS idi sonra 93 te 91 broadway aldık baba devlet memuru araba alınca elde para kalmadı teyp alana kadar sene geçti hey gidi günler dönelim geriye de ben 12 ye razıyım 4 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 10 Aralık 2021 Paylaş 10 Aralık 2021 Rahmetli dedem bakkala yoğurt almaya yollar kaymaklı yerinden versin diye tembihlerdi. Domatesin çıktığını pazara yaklaşınca anlardık kokusu olurdu. 80 lerde doğup anneanne ya da babaanne tarafından yıkanırken kafaya sabun yemeyen var mı? (Sus bakem zırlama)İlk arabamız 84 Renault 12 TS idi sonra 93 te 91 broadway aldık baba devlet memuru araba alınca elde para kalmadı teyp alana kadar sene geçti hey gidi günler dönelim geriye de ben 12 ye razıyım Bizde audi dkw vardı 1956 model. Reno 12 ile gelmişti babam birkere eve arkadaşının arabası. Hanım para olsa bundan alırım yağ gibi akıyor araba demişti. Dün gibi hatırlıyorum.Bu. 4 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 10 Aralık 2021 Paylaş 10 Aralık 2021 Fatih Keskin yazdı: teyp alana kadar iyi bir paynır 1150-1250 dolardı, 750-850 dolara orta seviye satılır ve rahatça da alınırdı 2 Yorum bağlantısı
Recommended Posts