Ahmet Gül 7 Aralık 2021 Paylaş 7 Aralık 2021 Selim Bilgin yazdı: Büyük konuşmayayım ama, neyse büyük konuşmayayım. Bir bildiğin var da bizden mi saklıyorsun hayırdır 😁 Yorum bağlantısı
Selim Bilgin 7 Aralık 2021 Paylaş 7 Aralık 2021 Ahmet Gül yazdı: Bir bildiğin var da bizden mi saklıyorsun hayırdır 😁 En iyi bildiğim şey bir şey bilmediğimdir. 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 7 Aralık 2021 Paylaş 7 Aralık 2021 Metin Uzunoğlu yazdı: Utanmasalar Tekirdağ ve İzmitten servis koyacaklar. İzmitten Sabiha Gökçen e belediye otobüsü var. O otobüs candır. İyi ki de var. Hemde efsanevi şekilde sıfır torismo aldılar. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 7 Aralık 2021 Paylaş 7 Aralık 2021 Mustafa Tüfekçi yazdı: O otobüs candır. İyi ki de var. Hemde efsanevi şekilde sıfır torismo aldılar. Bankacılık üssünde çalışırken kabak lastik, karda patinaj yaptığı için otoparktan çıkamaya o303 geldi aklıma Yorum bağlantısı
Servet Aydın 7 Aralık 2021 Paylaş 7 Aralık 2021 41.toplama kumar borçlu vekillerin yönettiği sistem Rahmetli Ecevit'in elinde patladı ve sonrası demir postal sahne aldı. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 7 Aralık 2021 Paylaş 7 Aralık 2021 Servet Aydın yazdı: 41.toplama kumar borçlu vekillerin yönettiği sistem Rahmetli Ecevit'in elinde patladı ve sonrası demir postal sahne aldı. Chp hiç iktidara gelmişmiydi. Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu 8 Aralık 2021 Paylaş 8 Aralık 2021 Mustafa Tüfekçi yazdı: O otobüs candır. İyi ki de var. Hemde efsanevi şekilde sıfır torismo aldılar. O zaman ihtiyaç. Yorum bağlantısı
Gencay Bengli 8 Aralık 2021 Paylaş 8 Aralık 2021 Bunu duyan benzin durur mu yapıştırmış cevabı. Bu geceden geçerli olmak üzere... Yorum bağlantısı
Ersev Kaya 8 Aralık 2021 Paylaş 8 Aralık 2021 Gencay Bengli yazdı: Bunu duyan benzin durur mu yapıştırmış cevabı. Bu geceden geçerli olmak üzere... Olmaz. 3 gün daha beklesin. Bugün 4*125 liraya başladım. PO 😁 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 8 Aralık 2021 Paylaş 8 Aralık 2021 Sabah aytemiz’de mazotu 10,02 gördüm. 10 lirayı benzin değil de mazotun geçmesi manidar Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı 8 Aralık 2021 Paylaş 8 Aralık 2021 ilden ile de çok farklılık gösteriyor rafineriye yakınlık-uzaklık konusunda dolayı. Mazot 10.22 gördüm bu sabah. Benzini dolduramayacağım, ettiğin kar için çektiğin eziyete değmiyor. Yorum bağlantısı
Celal Aydın 8 Aralık 2021 Paylaş 8 Aralık 2021 Az yaktırayım, kastırmayayım, 120 ile değil 90 ile gideyim derken, uykusu gelen bir tek ben miyim? 1 Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 8 Aralık 2021 Paylaş 8 Aralık 2021 (düzenlendi) Ali Darbaz yazdı: Litre 10 tl olunca trafik azalır mı. D100 altgeçit çalışmasıda başladı. Trafik çok fena Azalmiyor ama yavasladi surus hizi. 8 Aralık 2021 tarihinde Doğan Arşiray tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 8 Aralık 2021 Paylaş 8 Aralık 2021 Doğan Arşiray yazdı: Azalmiyor ama yavasladi surus hizi. Yavaş gidersem az yakarım diyen o kadar sürücü var mı? Çabuk gideyim az yakayım diyen mi fazla yoksa? 1 Yorum bağlantısı
Erkan Işık 8 Aralık 2021 Paylaş 8 Aralık 2021 Celal Aydın yazdı: Az yaktırayım, kastırmayayım, 120 ile değil 90 ile gideyim derken, uykusu gelen bir tek ben miyim? Celal otobanda bile tırlar 3 şeritli yolun 3 şeridine kadar cıkmaya başladı 90 gideyim desen günümüzde en saga girmen lazım 90 -110 or ta şerit arkayı önü gözetle yoruyor tek çare hız sınırlarını aşıp en sola 130-180 gitmek kalıyor 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 8 Aralık 2021 Paylaş 8 Aralık 2021 Erkan Işık yazdı: Celal otobanda bile tırlar 3 şeritli yolun 3 şeridine kadar cıkmaya başladı 90 gideyim desen günümüzde en saga girmen lazım 90 -110 or ta şerit arkayı önü gözetle yoruyor tek çare hız sınırlarını aşıp en sola 130-180 gitmek kalıyor Bence abartıyorsunuz hocam yıllardır trabzon, antalya, ankara, istanbul arası mekik dokuyorum. 130-180’e ihtiyaç hiç duymadım. Otoyolda 120, bölünmüş yolda 100-110 ile çok rahat gidiyorum. İstanbul çevresinden çıkınca trafik yoğunluğu çok azalıyor zaten. Kamyon aralarına da girmem hiç 2 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 8 Aralık 2021 Paylaş 8 Aralık 2021 130-180 telafisi olmayan hızlar 1 Yorum bağlantısı
Selim Bilgin 8 Aralık 2021 Paylaş 8 Aralık 2021 İstanbul çevresinde sol şeridi sürekli işgal etmeden 120 ile gidebilen varsa helal olsun. Ortada 70 ile giden de var 90 ile giden de, sürekli yavaşlamak ya da sollama yapmak gerekiyor. İstanbul'dan uzaklaştıkça yollar rahatladığı için mümkün tabi. Buradaki sorun yavaş gidilmesi değil milletin dengesiz gitmesi, adam ortadan 100 ile gidiyor, tamam, ama görüp 10 kere selektör yapmama rağmen sol şeride kayıyor ben geçerken. %90 telefona bakıyor. Ya da sol 140 ile akıyor diyelim, ortadan 120 ile geliyorum, sağ boş, adam 90 ile en sağa geçmiyor, sağ şeride geçene kız vermiyorlar sanki. Onun için ben yavaş gitme işinden pes ettim, yol müsait olduğu oranda basmaya devam. 1 1 Yorum bağlantısı
Erkan Işık 8 Aralık 2021 Paylaş 8 Aralık 2021 Tansu Kalafatoğlu yazdı: 130-180 telafisi olmayan hızlar Tansu haklsıın ama yapacak bir sey yok sola gir kapat orta şeritde inan çok yoruluyorum geblede ben bolu istanbul bolu ankara otobanı solda durmak içinde mecbur ortama uyuyorsun 1 Yorum bağlantısı
Erkan Işık 8 Aralık 2021 Paylaş 8 Aralık 2021 Tansu Kalafatoğlu yazdı: 130-180 telafisi olmayan hızlar Haklısın Tansu, bolu istanbul bolu ankara kullandıgım yol orta şerit de daha çok yoruluyorum ben mecbur en sol serit ozamanda oseride göre ilerlemek zorunda kalıyorum, Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 8 Aralık 2021 Paylaş 8 Aralık 2021 Youtube da açın bi ekonomi programı keyfinize bakın orta şeritten. Öndeki gitmiyorsa takılın peşine... girin rüzgarına... 4 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 8 Aralık 2021 Paylaş 8 Aralık 2021 Karayollarında şöyle bir durum var. Yol herkesin. Hız sınırı üst limitle belirlenmiş. Otoyolda ekstra olarak al sınır da var. Otoyol’da kişi 90 ile orta şeritten gidebilir. Geçmek isteyen soldan geçebilir. En sağ şerit genellikle ağır vasıtalar için. Boşsa oraya da geçilebilir. Ama yoğunsa geçmek zorunda değil. Ortadan 90 ile gider. Yol kimsenin özel yolu olmadığı için orta şeritte 90-100 ile gidene saygı duyulmak zorunda. en sol şerit ise sollama şeridi. Sabit olarak kimse kullanmamalı. Orta şerittekini geçmek için kullanılır. Kişinin hızı hız limitlerinin üstünde olsa bile eğer orta şerit boşsa orta şeritten gitmeli. Orta şeritten. 150 ile giderken karşınıza 90 ile giden biri çıkabilir. O halde hız azaltılmalı veya sol boşsa sola geçilmeli. Ortadan gidene laf edemeyiz. 6 Yorum bağlantısı
Erkan Işık 8 Aralık 2021 Paylaş 8 Aralık 2021 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Karayollarında şöyle bir durum var. Yol herkesin. Hız sınırı üst limitle belirlenmiş. Otoyolda ekstra olarak al sınır da var. Otoyol’da kişi 90 ile orta şeritten gidebilir. Geçmek isteyen soldan geçebilir. En sağ şerit genellikle ağır vasıtalar için. Boşsa oraya da geçilebilir. Ama yoğunsa geçmek zorunda değil. Ortadan 90 ile gider. Yol kimsenin özel yolu olmadığı için orta şeritte 90-100 ile gidene saygı duyulmak zorunda. en sol şerit ise sollama şeridi. Sabit olarak kimse kullanmamalı. Orta şerittekini geçmek için kullanılır. Kişinin hızı hız limitlerinin üstünde olsa bile eğer orta şerit boşsa orta şeritten gitmeli. Orta şeritten. 150 ile giderken karşınıza 90 ile giden biri çıkabilir. O halde hız azaltılmalı veya sol boşsa sola geçilmeli. Ortadan gidene laf edemeyiz. Tansu sende adaptif var sen rahat gidebilyorsun ama inan ne cruise nede manuel ayar gidilmiyor abi tırcının ve otobüscünün sagdan nerede çıkar diye gözetlemek yoruyo 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 8 Aralık 2021 Paylaş 8 Aralık 2021 doğru.. ama 150 ile de gidemeyiz zaten. sol şert sollama şeridi olarak geçer ancak trafik yoğunluğu %60-70 i geçmeye başlayınca sağa geçilemez hale gelir ve sol şerit de ilerleme amacıyla kullanılır. Amerikada uzun seneler kaldım orada da böyledir. Orada herkes aynı hızda gittiği için (limit neyse o) sorun yaşanmaz. Bizdeki sorunun asıl kaynağı iki tane: 1- çok yavaş gidip telefonla oynayanlar 2- kendini ağa sanan selektörcüler iki taraf da diğer sürücülere saygılı olsa verimlilik (yolun genel verimli kullanımı) hesabı yapsa sıkıntı çıkmaz. mesela yollarda ne zaman tıkanıklıkımsı birşey olsa hemen ticari araçların ve lüksümsü takılanların ve şirket araçlarının emniyet şeridi ya da cebe yüklendiğini görüyorum. Biz sanki akılsızız...Ancak dikkat çekicidir ki tıkanmanın sebebi de o sağa kaçanların ilerde yeniden birleşmeye çalışmasıdır. Modern ülkelerde bu yoktur. polis icabına bakar yapanın. zaten yapan da olmaz. 7 Yorum bağlantısı
Recommended Posts