İçeriğe Yönlendir

Motorin ve Benzinde Fiyat Değişimleri

Murat Öngür

Recommended Posts

İlkay Başaran

Az yaktırınca depo uzun gidiyor 3 4 zam yiyorum doluma kadar. Hızlı gidersem 1 zam yiyorum sadece. Aynıya geliyor. En azından ketif alıyorum. Hadi buyrun :D

• Mutlu 5
Yorum bağlantısı
Metin Akbal
  Tansu Kalafatoğlu yazdı:

herkes hibrit alıp lpg taktırsa?

Genişlet  

Akıl verme öncü ol :) Burada Özençler hibrite taktı :)

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
  Tansu Kalafatoğlu yazdı:

herkes hibrit alıp lpg taktırsa?

Genişlet  

bagaja piknik tüpü bir regülatör normal karbüratörlü sistemi mis.

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Yakıt düşünce tasarruf da düşüyor. 2,5 yılda masrafını çıkarıyor. O da bugünün fiyatlarıyla. Bedava taksın ben de video çekeyim reklam olsun. o zaman olur :) 

Yorum bağlantısı
Ümit Türk

Haftasonu  uzunyol 350 Km boyunca 160 ın altına düşmedim. Yemişim Yakıtı. Daha az yakıyor bu arada şaşkınlık içindeyim. 

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
  Ümit Türk yazdı:

Haftasonu  uzunyol 350 Km boyunca 160 ın altına düşmedim. Yemişim Yakıtı. Daha az yakıyor bu arada şaşkınlık içindeyim. 

Genişlet  

180’le gitmeye göre az yaktığı doğrudur :) 

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Metin Akbal
  Ümit Türk yazdı:

Genişlet  

Duyuyor mu araba anlamadım sanki aynı psikoloji içerisindeyim bende. Geçen hafta 130 150 km hızla 150 km kadar o şekil gittim normalde 250 km de LPG ışığı yanıp sönerdi şimdi yine 250 km de yanıp sönüyor 😅

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
  Metin Akbal yazdı:

Duyuyor mu araba anlamadım sanki aynı psikoloji içerisindeyim bende. Geçen hafta 130 150 km hızla 150 km kadar o şekil gittim normalde 250 km de LPG ışığı yanıp sönerdi şimdi yine 250 km de yanıp sönüyor 😅

Genişlet  

110-120’ye kadar doğrudur ama bunların üstünde rüzgar direnci, motor şanzıman verimini geçiyor

Yorum bağlantısı
Metin Akbal
  Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Ya 7 litre olsaydı :) 

Genişlet  

Duramazdık 😁

Tansu Kalafatoğlu yazdı:

110-120’ye kadar doğrudur ama bunların üstünde rüzgar direnci, motor şanzıman verimini geçiyor

Genişlet  

Bilemedim valla. Bu arabada onu farkettim hızlı gidince afaki bir fark olmuyor.

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
  Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Genişlet  

Hiçbir alet daha hızlı giderek daha az yakamaz. Fiziğe aykırı. 

Yanlış viteste yanlış hızla gidiyorsa zaten onu baştan eğitmek lazım. Yani 5.vites 1100 devir 55 le giderken 8 yakıyor ama 5.vites 1750 devir 90 la giderken 3 yakıyor diyorsa adam önce dövmek lazım onu.

Ya da ne içiyorsa ondan içmek lazım kafa yapmak için.

Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu
  İlkay Başaran yazdı:

Yanlış viteste yanlış hızla gidiyorsa zaten onu baştan eğitmek lazım. Yani 5.vites 1100 devir 55 le giderken 8 yakıyor ama 5.vites 1750 devir 90 la giderken 3 yakıyor diyorsa adam önce dövmek lazım onu.

Genişlet  

Lpg de olabiliyor fusion da 130~140 dan sonra sabit kalıyordu sanki enjektör kapasitesi sınırlıdır yada kapasitesi yetmediği için fazla yakıt gönderemiyordu. 

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
  İlkay Başaran yazdı:

Genişlet  

Doğru hızda doğru viteste mesela 2.vites 40’la geleyim ayvalık’a :) 

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
  Metin Uzunoğlu yazdı:

Lpg de olabiliyor fusion da 130~140 dan sonra sabit kalıyordu sanki enjektör kapasitesi sınırlıdır yada kapasitesi yetmediği için fazla yakıt gönderemiyordu. 

Genişlet  

O zaman hızlanamaması gerekmez mi hocam?

Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Doğru hızda doğru viteste mesela 2.vites 40’la geleyim ayvalık’a :) 

Genişlet  

Kamyon arkasında 60 la gel aynı yakarsın

Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış
  Metin Akbal yazdı:

Genişlet  

Benzinde yakıyor olmasın 😅

Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu
  İlkay Başaran yazdı:

O zaman hızlanamaması gerekmez mi hocam?

Genişlet  

Öncesinde zengin, 140 dan sonra Fakir karışım ile gidiyor olabilir belki.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...