İçeriğe Yönlendir

Motorin ve Benzinde Fiyat Değişimleri

Murat Öngür

Recommended Posts

Tansu Kalafatoğlu

Google’a shell, bp, total yazıp pompa fiyatı yazınca hepsi güncel ve geçmiş kayıtlı fiyatları önümüze döküyor. Aynı firmalar avrupa’daki internet sitelerinde bunu yapmıyor mu yoksa ben mi bulamıyorum. Yoksa “zaten çok değişken değil, pompa fiyatı yayınlamanın anlamı mı yok” diyorlar. 

çok mu geri kaldı bu avrupa ne

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tahir İlter
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Google’a shell, bp, total yazıp pompa fiyatı yazınca hepsi güncel ve geçmiş kayıtlı fiyatları önümüze döküyor. Aynı firmalar avrupa’daki internet sitelerinde bunu yapmıyor mu yoksa ben mi bulamıyorum. Yoksa “zaten çok değişken değil, pompa fiyatı yayınlamanın anlamı mı yok” diyorlar. 

Kıskanıyorlar ondandır 

Yorum bağlantısı
Erdem Doğan
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Yapıyor gibi. Anlık olarak rakamlar doğru değil. Çünkü burada piyasa "serbest". Şuan vergi indirimi olmasına rağmen yakıt fiyatları eskisi gibi. Yani firmalar pompaya yansıtmadı 😂

Sabah 2.10 olan mazot, akşam saatlerinde 1.85 olabiliyor.. Gün içerisinde de anlık değişiyor. Borsa gibi. Hatta bir keresinde istasyona girdim, pompayı araca takana kadar 5 cent çıktı rakam 😂 Total de çok fark etmiyor ama ister istemez rakamlara bakıyorsun sürekli. İlk geldiğimde hiç dikkat etmezdim. Şimdi neden bilmiyorum almadan önce birkaç istasyondaki rakamlara bakıyorum :) 

• Beğen 1
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Erdem Doğan yazdı:

Yapıyor gibi. Anlık olarak rakamlar doğru değil. Çünkü burada piyasa "serbest". Şuan vergi indirimi olmasına rağmen yakıt fiyatları eskisi gibi. Yani firmalar pompaya yansıtmadı 😂

Sabah 2.10 olan mazot, akşam saatlerinde 1.85 olabiliyor.. Gün içerisinde de anlık değişiyor. Borsa gibi. Hatta bir keresinde istasyona girdim, pompayı araca takana kadar 5 cent çıktı rakam 😂 Total de çok fark etmiyor ama ister istemez rakamlara bakıyorsun sürekli. İlk geldiğimde hiç dikkat etmezdim. Şimdi neden bilmiyorum almadan önce birkaç istasyondaki rakamlara bakıyorum :) 

bilmiyordum bunu. Mesela akşam gitsek pazar misali ucuz olur mu :) 

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Dunden kalan mazotu ucuza veriyormuş. Sabah taze mazot geliyormuş

• Mutlu 4
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Mustafa Tüfekçi yazdı:

Dunden kalan mazotu ucuza veriyormuş. Sabah taze mazot geliyormuş

hafta sonu almamakta fayda var. Çerik çürük mazot olur depoda kalan olur :) 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Ahmet Gül
(düzenlendi)

Dinamik fiyatlandırma var. Genellikle sabah yoğun saatlerde pahalı olur, öğlene doğru biraz ucuzlar, akşam iş çıkışı tekrar pahalanır. Pazar günleri, resmi tatil günleri ve gece saat 22:00'dan sonra en pahalı olduğu zamanlar. Pace drive diye bir app var, oradan tüm istasyonların anlık fiyatlandırmasını takip edebilirsiniz. Shellcard ile Shell'deki pompa fiyatı ne olursa olsun çevre istasyonlardaki en ucuz yakıt fiyattan, fiyat garantisi politikası gereği alabilirsiniz. 

Ahmet Gül yazdı:

tarihinde Ahmet Gül tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Erdem Doğan yazdı:

Şimdi neden bilmiyorum almadan önce birkaç istasyondaki rakamlara bakıyorum :) 

düzene alışıyor insan sen bir an önce gel , e5 kenarında mangal yapak

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Çağlar Bayur yazdı:

Pariste çimlere basmayın diye türkçe yazıyormuş

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
İlkay Başaran yazdı:

Çimde yasak. Kaldırımda mangal serbest 

Yorum bağlantısı
Ali Tuğberk Avar
Ali Cihangiroğlu yazdı:

sene oldu ben diyeli ve daha birşey görmedik :)

Dedik dedik dinletemedik. Bak ne oldu şimdi.. :) bence 50yi gececek eylüle kadar. Ekimde 1 deposuna iddiaya girebilirim herhangi bi babayiğitle :)

Çağlar Bayur yazdı:

İstanbul Anadolu yakası bana uyar abi. İstediğin her kabul. :)

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Erdem Doğan
Ahmet Gül yazdı:

Dinamik fiyatlandırma var. Genellikle sabah yoğun saatlerde pahalı olur, öğlene doğru biraz ucuzlar, akşam iş çıkışı tekrar pahalanır. Pazar günleri, resmi tatil günleri ve gece saat 22:00'dan sonra en pahalı olduğu zamanlar. Pace drive diye bir app var, oradan tüm istasyonların anlık fiyatlandırmasını takip edebilirsiniz. Shellcard ile Shell'deki pompa fiyatı ne olursa olsun çevre istasyonlardaki en ucuz yakıt fiyattan, fiyat garantisi politikası gereği alabilirsiniz. 

Yine ibretlik bir bilgi :) Tesekkürler. Aral’de var mi böyle bir uygulama? 

Yorum bağlantısı
Ersev Kaya

İndirimi de yazıyoruz de mi?

Bu gece benzinde 8 lira

pardon, 0,97 kuruş indirim varmış.

• Beğen 2
  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Fatih Evcin
Erdem Doğan yazdı:

3 hafta sonra ne olur? Ona göre Bulgardan doldurup geleyim :)

bulgarda daha pahalı 

Yorum bağlantısı
Ahmet Gül
Erdem Doğan yazdı:

Yine ibretlik bir bilgi :) Tesekkürler. Aral’de var mi böyle bir uygulama? 

Bildiğim kadarıyla Aral'da yok. Şimdi yine baktım ama bulamadım.

Yorum bağlantısı
Erdem Doğan
Ahmet Gül yazdı:

Bildiğim kadarıyla Aral'da yok. Şimdi yine baktım ama bulamadım.

Shell card'ı pompaya mı okutuyoruz kasa ya mı? Mobile ödeme mi kullanmak gerekiyor, bilgi bulamadım?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
İlkay Başaran yazdı:

ayakkabı ile yasak o, yatay konum serbest birim cm2 ye düşen ağırlık azaltılır ise

Yorum bağlantısı
Ahmet Gül
Erdem Doğan yazdı:

Shell card'ı pompaya mı okutuyoruz kasa ya mı? Mobile ödeme mi kullanmak gerekiyor, bilgi bulamadım?

Shellcard'ı kasadan talep edebilirsiniz. Formu doldurup geri verebileceğiniz gibi online olarak üyeliğinizi de tamamlayabilirsiniz. Yakıtı pompa fiyatından alıyorsunuz. Ödeme anında kartınızı uzatıp "Preisgarantie bitte" diyorsunuz. Sistem o an için çevredeki akaryakıt istasyonlarındaki en düşük fiyatı baz alıp, kasada fiyattan düşüyor. Ayrıntılı bilgi için linki aşağıya bırakıyorum:

https://www.shell.de/shell-clubsmart-und-shell-app/shell-preisgarantie.html?gclsrc=aw.ds&gclid=CjwKCAjw46CVBhB1EiwAgy6M4vkjC3ORdKFslZE00SKK9g89NzyFs5lBEs4heJCzwFdYaEDG5EksRBoCkcgQAvD_BwE

Yorum bağlantısı
Ersev Kaya

Güzel haberlerle günaydın demek isterdim ama yine zam haberi maalesef.

Mazot +1,27 TL.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray

"yakıt alırken pompada sıra oluyor bir pompacı daha koysanız" demiş

tam böyle değil hikaye ama google den arayın bulursunuz fıkrayı.

• Beğen 1
  • Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Ümit Türk
Doğan Arşiray yazdı:

:D:D:D:D 

Yorum bağlantısı
Tamer Topaç
Doğan Arşiray yazdı:

Gugıl da bana soruyor, nasıl koymamızı istersiniz diye 🚀

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...