Alptuğ Özcan 9 Haziran 2022 Paylaş 9 Haziran 2022 Fatih Evcin yazdı: Cuma akşamı 2.60 diye duydum mazota.. Bu kısmını bende duydum, söylentiymiş tabi Yorum bağlantısı
Murat Gedik 9 Haziran 2022 Paylaş 9 Haziran 2022 Bu söylentiler bence bilerek yayılıyor. Belki de insanların tepkileri ölçülüyor. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 9 Haziran 2022 Paylaş 9 Haziran 2022 Erdem Doğan yazdı: Arac pahali ama parca halen Turkiye"de daha ucuz 3000 az gibi gorunse de burada 1 aylik maas. 1 aylik maas az gibi gorunse de burada degerli bir miktar bayağı uzak kalmıisın , burda da artık 40 bin felan gelirin yok ise arabada marşa basılmıyor, bayağı yüksek maaşlar, az alan düşünsün deniyor artık , bir an önce gel de arayı kapatalım Yorum bağlantısı
Fatih Evcin 9 Haziran 2022 Paylaş 9 Haziran 2022 Murat Gedik yazdı: Bu söylentiler bence bilerek yayılıyor. Belki de insanların tepkileri ölçülüyor. 🙂 Çok da ciddiye almamak lazım 2.60dan sonrasını 1 Yorum bağlantısı
Erdem Doğan 9 Haziran 2022 Paylaş 9 Haziran 2022 Çağlar Bayur yazdı: bayağı uzak kalmıisın , burda da artık 40 bin felan gelirin yok ise arabada marşa basılmıyor, bayağı yüksek maaşlar, az alan düşünsün deniyor artık , bir an önce gel de arayı kapatalım Az kaldi bekle beni maslak sanayi 😂 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 9 Haziran 2022 Paylaş 9 Haziran 2022 Murat Gedik yazdı: Belki de insanların tepkileri ölçülüyor. 1 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 9 Haziran 2022 Paylaş 9 Haziran 2022 Erdem Doğan yazdı: Az kaldi bekle beni maslak sanayi 😂 gebze.... bayağı uzaklarda kalmışın yahu kaç ay oldu? Yorum bağlantısı
Murat Gedik 9 Haziran 2022 Paylaş 9 Haziran 2022 Ya siz gülünce bana da saçma geldi 😁 bizim tepkimizi önemseyen mi var ki. 2 1 Yorum bağlantısı
Selim Bilgin 9 Haziran 2022 Paylaş 9 Haziran 2022 Valla afedersiniz ama hayvan gibi trafik var. Bi daha binemeyiz diye tadını mı çıkarıyor millet napıyor anlamadım. 1 4 Yorum bağlantısı
Erdem Doğan 9 Haziran 2022 Paylaş 9 Haziran 2022 Çağlar Bayur yazdı: gebze.... bayağı uzaklarda kalmışın yahu kaç ay oldu? Bekar evinde ne işimiz var 🤪 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 9 Haziran 2022 Paylaş 9 Haziran 2022 Erdem Doğan yazdı: Bekar evinde ne işimiz var 🤪 anlatılmaz yaşanır Selim Bilgin yazdı: Valla afedersiniz ama hayvan gibi trafik var. Bi daha binemeyiz diye tadını mı çıkarıyor millet napıyor anlamadım. bizim velilerden bir örnek: servise verenler oldukça azaldı, araba ile bırakıp alınıyor mesela, zaruretten trafikteler Erdem Doğan yazdı: Bekar evinde ne işimiz var 🤪 anlatılmaz yaşanır 1 Yorum bağlantısı
Hasan Karabekiroglu 9 Haziran 2022 Paylaş 9 Haziran 2022 Selim Bilgin yazdı: Valla afedersiniz ama hayvan gibi trafik var. Bi daha binemeyiz diye tadını mı çıkarıyor millet napıyor anlamadım. Araba kullanmak bi bakıma zorunluluk. Çağın gerektirdiği bir araç kullanımı söz konusu, misal insanlara kullanmayın akıllı telefon, tuşlu telefon kullanın diyemeyiz. Arabaya binmeyin dolmuşa binin de diyemeyiz... Ha imkanı olan toplu taşıma kullanır ama trafikteki araçlardan herhangi birini çevirip "Niye araç kullanıyorsun" diye sorduğun zaman herkesin haklı bir sebebi vardır. İstanbul trafiğini ayrı tutarak söylüyorum. Kendi yaşadığım şehirde misal, akaryakıt istasyonuna toplu taşıma ile gelmem mümkün ama 2 araca bineceğim ve ödeyeceğim rakam en az 20 lira Evden işyerimin uzaklığı 10 km, arabayla gitsem km de 2 lira yaksam dolmuşla aynı paraya geliyor, kapımın önünden araca binip istasyona ulaşmak dururken, durakta dolmuş beklemenin de pek anlamı yok. Akaryakıt zamlarından en çok etkilenen kesim aslında nakliye sektörü hepsinin maliyetleri 3 katından daha fazla arttı, onlarda bu artışı navlun bedellerine yansıttığı için sorun çıkarmıyorlar. Kavram karmaşası yaşıyoruz ülkece Misal bir grup nakliyeci çıksa biz bu hükümeti zamlardan dolayı protesto ediyor ve kontak kapatıyoruz dese. Bu grup nakliyecilere karşı olarak bir grup nakliyeci de biz devletimizin yanındayız protesto murotesto etmiyoruz derler. Halk olarak çok az konuda beraber davrana biliyoruz, ama melemen soğanlı mı olur soğansız mı olur konusunda bile ayrışıyoruz. Geleyim zamların hali nolacak ? Hep bana sorulan soru ne kadar daha zam gelecek ? Baştan söyleyim, bunun sonu yok, bu politikalar sürdüğü sürece gidecek şu an gördüğümüz rakamları bile arayacak duruma gelebiliriz. Yanlış bir ekonomik teoriyi, uygulamak yanlışını, sürekli yaparak ekomide kapanması çok zaman alacak derin yaralar açıyoruz. Tevazu göstererek, aramızda bu işin uzmanı olan arkadaşlarımdan da affını isteyerek bir kaç yorum yazayım. Enflasyon ekonominin kanseridir, aniden hastalanırsın iyileşmen yıllar alır, Bu iş de böyle aniden düzeni bozarsın düzeltmen yıllar alır, Bir örnek vereyim, yılın tam ortasındayız, enflasyon verileri açıkladın ama doğru ama yanlış Açıklanan verilere baktığın zaman önümüzdeki 6-7-8-9-10-11-12 aylarda enflasyon rakamı %0 hesaplansa bile yıl sonu ortalamamız yine %50 nin altına düşmüyor. Merkez bankası rezervleri -52 milyar dolar da, bu şu demek yani git nakden 52 milyar doları getir kasaya koy sonuç kocaman bir 0 olacak Peki bu 52 milyar nasıl gelecek ve artıya geçecek, ekonominin direksiyonundakiler bunu turizm ve ihracat ile kapamayı planlıyorlar ama, bunların tamamını kasaya koysan bile para politikası yürütmek için elinde rezervin olmuyor, özetle sermayen küçük ise büyük ihale alamazsın gibi düşünelim. E ama nasıl ? Yönetimin karşısında muhalif olan kesim den bazıları ekonomideki sıkıntıyı 6 ayda çözeriz biz süperiz vs vs gibi tribünlere oynayan laflar ediyorlar. Böyle bişey yok, Oluşan bu kur yükselmesinin, hayat pahalılığının yani ekonominin kötü olmasını sağlayan şeyi yanlış anlıyoruz. Yanlış anladığın bir şeyi o yanlışla düzeltemezsin Yanlış şu, ekonominin bu hale gelmesinin sebebi uygulanan yanlış para politikaları değil. Ülkenin diğer adalet, dış işler, tarım gibi politikalarının yanlış olması sonucu ekonomi bu hale geldi. Almanlar bu işin en tipik örneklerinden biridir, ikinci dünya savaşı ve öncesinde adamlar resmen batakdı. 1 doların 4 trilyon marka denk geldiği bir kurla, hiperenfasyonla mücadele etmek zorunda kaldılar. Hjalmar Schacht gibi para sihirbazı olarak anılan adamların yönetimleri ile ayakta kalabildiler. Durumlarını düzeltmeleri Alman standartları ile çalışmaya müteakip 30 yıl kadar zaman aldı. Vel hasılı, önümüzdeki 3 yıl bizi daha çok sürprizler ve 10 yıl gibi bir zamanda ciddi sorunlar bekliyor . @Selim Bilgin hocam bu kadar uzun yazı sanki sana cevaben gibi olmuş oldu ama hakkını helal et 10 1 Yorum bağlantısı
Selim Bilgin 9 Haziran 2022 Paylaş 9 Haziran 2022 Hasan Karabekiroglu yazdı: @Selim Bilgin hocam bu kadar uzun yazı sanki sana cevaben gibi olmuş oldu ama hakkını helal et Ben de sadece geyik yapıyordum suçum yok yazacaktım. 😄 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 9 Haziran 2022 Paylaş 9 Haziran 2022 Çağlar Bayur yazdı: bizim velilerden bir örnek: servise verenler oldukça azaldı, araba ile bırakıp alınıyor mesela, zaruretten trafikteler Servis kaç lira ki. Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 9 Haziran 2022 Paylaş 9 Haziran 2022 Mehmet Ozyurek yazdı: Servis kaç lira ki. Ayvalıkta 550 tl. 15 km gidip geliyor. (toplam 30) Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 9 Haziran 2022 Paylaş 9 Haziran 2022 İlkay Başaran yazdı: Ayvalıkta 550 tl. 15 km gidip geliyor. (toplam 30) Bedava Bugünün hesabı ile 1000 lirayı geçmezse, gelecek yıl servise vereceğim. 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 9 Haziran 2022 Paylaş 9 Haziran 2022 Mehmet Ozyurek yazdı: Servis kaç lira ki. son ayda, yakıt farkına istediği meblağ 700TL, ağustos 2021 de peşin 9000 zaten verilmişti bir de mart gibi yakıt farkı verdik onu hatırlamıyorum, hafta sonları kursa kendin götürüyorsun Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 9 Haziran 2022 Paylaş 9 Haziran 2022 Bir de okul çıkışı kurs var bizde 😢 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 9 Haziran 2022 Paylaş 9 Haziran 2022 (düzenlendi) Mehmet Ozyurek yazdı: Bir de okul çıkışı kurs var bizde 😢 kursa gidiliyor ise, servise zaten havadan para verilmiş oluyor, son sınıfta zaten çıkış saatleri belrisiz, bir tek sabah servisle gidiyor, sonrası yine sende. hesabı ona göre yap 9 Haziran 2022 tarihinde Çağlar Bayur tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 9 Haziran 2022 Paylaş 9 Haziran 2022 Mazot çok pahalı. Çocukları okutmayı düşünmüyorum 1 3 Yorum bağlantısı
Alptuğ Özcan 10 Haziran 2022 Paylaş 10 Haziran 2022 Selim Bilgin yazdı: Valla afedersiniz ama hayvan gibi trafik var. Bi daha binemeyiz diye tadını mı çıkarıyor millet napıyor anlamadım. Benim gördüğüm trafikteki araçların çoğu artık şirket aracı. Şirket aracı değilse de şirketten yakıt desteği alan kişiler biniyor arabaya 4 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 10 Haziran 2022 Paylaş 10 Haziran 2022 Hasan Karabekiroglu yazdı: .. Almanlar bu işin en tipik örneklerinden biridir, ikinci dünya savaşı ve öncesinde adamlar resmen batakdı. 1 doların 4 trilyon marka denk geldiği bir kurla, hiperenfasyonla mücadele etmek zorunda kaldılar. Hjalmar Schacht gibi para sihirbazı olarak anılan adamların yönetimleri ile ayakta kalabildiler. Durumlarını düzeltmeleri Alman standartları ile çalışmaya müteakip 30 yıl kadar zaman aldı. .. Bizle karşılaştırmak doğru olmaz. Almanya bir Bilim ve teknoloji ülkesidir taa 1700 lerden 1600 lerden beri. Yorum bağlantısı
Murat Sürmeli 10 Haziran 2022 Paylaş 10 Haziran 2022 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Mazot çok pahalı. Çocukları okutmayı düşünmüyorum Öyle deme, tiner de pahalanmış 1 1 Yorum bağlantısı
Selim Bilgin 10 Haziran 2022 Paylaş 10 Haziran 2022 Alptuğ Özcan yazdı: Benim gördüğüm trafikteki araçların çoğu artık şirket aracı. Şirket aracı değilse de şirketten yakıt desteği alan kişiler biniyor arabaya Sabah ışıkta yanımdaki caddy boşta gaz verip duruyordu. Yakıtı arabayı kendisi alan mümkün değil yapmaz bu devirde. Servet düşmanı bunlar. 1 1 Yorum bağlantısı
İnan Çınar 10 Haziran 2022 Paylaş 10 Haziran 2022 Selim Bilgin yazdı: Servet düşmanı bunlar. @Servet Aydın abi hasımlarını bulmuşlar. Portiflerin gücü adına yetiş... 1 5 Yorum bağlantısı
Recommended Posts