İçeriğe Yönlendir

Motorin ve Benzinde Fiyat Değişimleri

Murat Öngür

Recommended Posts

Erdem Doğan
Doğan Arşiray yazdı:

eskiden kasko, bir lüks idi. çünkü araba onarımı ve parçaları bu kadar uçuk değildi. ben yıllaca kaskosuz bindim pek çok arabaya. ufak tefek şeyler olduğunda hiç problem değildi. gider cepten alır yaptırırdım. bugün, burada sorun karşıya hasar verince işin içinden çıkılamıyor olması aynı zamanada. o nedenle trafik sigortasının kapsadığı miktarı arttırmak gerekli. ayrıca ithal araçların parçası pahalı olduğu için onu karşılamak da çok zor.

Burada trafik sigortası milyon euroları karşılıyor. O yüzden kasko çok yeni araçlarda sadece kendiniz için gerekli. Tam rakamı bakıp yazayım. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ahmet Gül
Erdem Doğan yazdı:

Burada trafik sigortası milyon euroları karşılıyor. O yüzden kasko çok yeni araçlarda sadece kendiniz için gerekli. Tam rakamı bakıp yazayım. 

Fiyatı da söyleyiversen 😆 

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Erdem Doğan yazdı:

Bizde hala 50,000 lira.. 

Ancak hala o kadar suistimal var ki. şirketler önüne geçemiyor.

Geçen gün bir pazarlığa şahit oldum.. Biri arabayı satıyor. arabanın önde hasar var. 

Bura sorun değil dedi adam, duvara yaslar fotoğraf çeker sigortadan yaptırrım dedi. 

Doğan Arşiray yazdı:

eskiden kasko, bir lüks idi. çünkü araba onarımı ve parçaları bu kadar uçuk değildi. ben yıllaca kaskosuz bindim pek çok arabaya. ufak tefek şeyler olduğunda hiç problem değildi. gider cepten alır yaptırırdım. bugün, burada sorun karşıya hasar verince işin içinden çıkılamıyor olması aynı zamanada. o nedenle trafik sigortasının kapsadığı miktarı arttırmak gerekli. ayrıca ithal araçların parçası pahalı olduğu için onu karşılamak da çok zor.

Senin arabanın jantını iki yıl önce 10 bin liraya almıştık hatırlıyor musun.. şimdi 30 bin lira olmuştur o.. 

Biz dürüst değiliz.. herkes tuttuğunu öpüyor. 

• Beğen 2
  • Üzgün 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Mehmet Ozyurek yazdı:

Ancak hala o kadar suistimal var ki. şirketler önüne geçemiyor.

kazalarda polis zabıtı acilen geri gelmeli

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Suistimalciyi yakalarlarsa fişliyorlar.. 

Sisbis kaydı oluşuyor. 

Bu kayıt oluşan kişiye hiç bir şirket sigorta yapmıyor. 

Satış vermek için bile sigorta yaptıramıyor. 

Geçenlerde birisi trafikten çekerek satış verdi. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Hasan Karabekiroglu
Sani Gerşon yazdı:

Elemanlar bunu bilsin, ben de şeyimi keseceğim... Pantalonun kemerini...

Elemanın bilmesi gerekmiyor, yönetici amir memur kimse orada onun bir çözüm üretmesi gerekiyor.

Çözüm önerisini müşteriden beklemek değil.

Ü.Emre Kartal yazdı:

Zaten kızdığım şey davranış şekilleri oldu. Pompada sıkıntı olur, dolumu yapan personel hata yapar vs vs. Ama tutup durumu dile getirene çözüm önerin ne denilince sistemden çekilen voltajda anlık bir değişim oluyor. 

Devlet kontrolünde bir uygulama olacak, bütün esnafın kayıdı olacak orada. Müşteri alışveriş yaptı diyelim, o uygulamadan değerlendirme yapabilecek. Diğer herkes görecek tabi... Belirli bir şikayet alana okkalı ceza yazılacak. (Elbette somut durumlar olmak koşuluyla) Bakalım cesaret edebilir mi kimse...

Kemerinize kıyamazlar. Müsade etmezler, bilseler bile susarlar artık 🙂

Diğer markaları bilmiyorum ama bizim marka da var, "gizli müşteri" şeklinde,

Eleman gelir normal vasat bir araçla, elinde check list i vardır.

Yakıt alır biraz ve iğneden ipliğe hepsini inceler, elemanın sakalı giyimi kuşamı, isimliği, satış şekli, müşteriye davranışı, konuşması, ek hizmetler, vs vs. 

Bir çok konuyu değerlendirir. Hiç birşey söylemeden gider.

Sonra bu puanlanır, bu puanlama sonucu düşük çıkarsa, marka o istasyonun ensesini terletir ve yaptırım da uygulayabilir. 

Misal gizli müşteri puanı düşük çıkarsa istasyonun, alacağı primi filan erteler veya ödemeyebilir.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Hasan Karabekiroglu yazdı:

Diğer markaları bilmiyorum ama bizim marka da var, "gizli müşteri" şeklinde,

Eleman gelir normal vasat bir araçla,

20 litre doldur deyince kesin beni onlardan sanıyorlar, istasyon alarma geçiyor resmen :rofl:

• Beğen 1
  • Teşekkür 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Fatih Evcin

Arabayı sattığımdan beri bu konuya bakmıyordum.

neden baktım ki durduk yere :D 

Mazot 28 lira olmuş.

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Fatih Evcin yazdı:

Arabayı sattığımdan beri bu konuya bakmıyordum.

bizim arkadaş görev gereği 5 yıl yoktu, dönünce yaşadığı şok ilginçti :) N'ası yağğ diyip duruyordu

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Ersev Kaya
Hasan Karabekiroglu yazdı:

"gizli müşteri"

Vakti zamanında Shell de market görevlisiyim.

Sonradan gizli müşteri olduğunu anladığımız müşteriden güzel puan almıştık.

Bu arada istasyon da 2 milyon liraya isim değiştirmişti. Yıl 2005. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Erdem Doğan
Ahmet Gül yazdı:

Fiyatı da söyleyiversen 😆 

150€ muafiyetli cam hasarı, yangın, hırsızlık ve doğal afet klozu ile birlikte haftpflicht sigorta icin bana verilen teklif 813€. Yukardaki kloz olmadan 583€. İlk arac. Normalde Beitragssatz %125 ile basliyormus ama benim TR de 10 yıllık ehliyetim olunca %66 ile basladı. Birde Regionalklasse, Hasarsızlık, Typklasse ve SF Klasse kalemleri var. Ne olduklarını bilmiyorum. 4 yıllık hasarsızlığı olan kayınpederin Beitragssatz puani %45. SF4, R7, TYP22 olarak geciyor. Ona verilen teklif ile bana verilen arasında cok fark yok. Sanirim belli bi yasın üstüne fazla cıkmaya baslıyor. Avrupa sartlarında 800-900 euro sigorta normal bence. Kaskolarında 4-5 bin euro civarında oldugunu duydum. 30 bin euro üzeri araclar icin kabul edilebilir rakam sanki?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Erdem Doğan yazdı:

Kaskolarında 4-5 bin euro civarında oldugunu duydum. 30 bin euro üzeri araclar icin kabul edilebilir rakam sanki?

araç değerinini %10 nu? fazla?

Yorum bağlantısı
Yurdaer Elay

Dün akşam 27 litre civarı motorin aldım, bugün 54 lira daha az ödediğim için mutlu değilim niyeyse 😕 

Yorum bağlantısı
Erdem Doğan
Çağlar Bayur yazdı:

araç değerinini %10 nu? fazla?

Arac onarimi da pahali ama? 2 camurluk boya 1 far degisimi 3 bin euro tutar zaten :)

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
Yurdaer Elay yazdı:

Dün akşam 27 litre civarı motorin aldım, bugün 54 lira daha az ödediğim için mutlu değilim niyeyse 😕 

az önce fulledim, yarın senin durumuna geleceğim, ben şimdiden acı çekmeye başladım hatta, daha birde yolum var 400 km lik, yandım ben :)

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ümit Türk

Herkes vaziyet alsın 30 TL olunca kontak kapatıyoruz. Şirkette yardım alanlar konuya yazmasın lütfen. :D 

• Beğen 1
  • Mutlu 1
  • Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Erdem Doğan yazdı:

Arac onarimi da pahali ama? 2 camurluk boya 1 far degisimi 3 bin euro tutar zaten :)

çamurlukları ezik farı kırık //M3 leriniz sterbe geld ine değerlendirilir

Yorum bağlantısı
Ahmet Gül
Erdem Doğan yazdı:

150€ muafiyetli cam hasarı, yangın, hırsızlık ve doğal afet klozu ile birlikte haftpflicht sigorta icin bana verilen teklif 813€. Yukardaki kloz olmadan 583€. İlk arac. Normalde Beitragssatz %125 ile basliyormus ama benim TR de 10 yıllık ehliyetim olunca %66 ile basladı. Birde Regionalklasse, Hasarsızlık, Typklasse ve SF Klasse kalemleri var. Ne olduklarını bilmiyorum. 4 yıllık hasarsızlığı olan kayınpederin Beitragssatz puani %45. SF4, R7, TYP22 olarak geciyor. Ona verilen teklif ile bana verilen arasında cok fark yok. Sanirim belli bi yasın üstüne fazla cıkmaya baslıyor. Avrupa sartlarında 800-900 euro sigorta normal bence. Kaskolarında 4-5 bin euro civarında oldugunu duydum. 30 bin euro üzeri araclar icin kabul edilebilir rakam sanki?

Rakam kabul edilebilir, Türkiye'deki az. 5 bin lira para ile milyonluk sigorta yürümez. Zam yapsalar o da yürümez. Fakirlik zor. 

Yorum bağlantısı
Ersev Kaya

Az önce benzin aldım. 

Pompacının dediğine göre aslında düz zam varmış ama iptal edilmiş. Bugün 2 lira üzeri (2,12 dedi galiba) zam varmış.

• Şaşkın 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Erdem Doğan yazdı:

Avrupa sartlarında 800-900 euro sigorta normal bence. Kaskolarında 4-5 bin euro civarında oldugunu duydum. 30 bin euro üzeri araclar icin kabul edilebilir rakam sanki?

Bizim avrupadan neyimiz eksik.. Araçlarımız ve parçaları daha pahalı zaten.. 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Mehmet Ozyurek yazdı:

2 çamurluk 1 far 3000 avro pahalı sanmış, sanırım 6 ay felan olmuş buralara gelmeyeli

Yorum bağlantısı
Alptuğ Özcan
Oğulcan Akıncıoğlu yazdı:

Cuma gecesi mazota bir zam dahamı geliyor?

Benzin ve LPG'ye diye duydum

Yorum bağlantısı
Erdem Doğan
Mehmet Ozyurek yazdı:

Arac pahali ama parca halen Turkiye"de daha ucuz :)

Çağlar Bayur yazdı:

2 çamurluk 1 far 3000 avro pahalı sanmış, sanırım 6 ay felan olmuş buralara gelmeyeli

3000 az gibi gorunse de burada 1 aylik maas. 1 aylik maas az gibi gorunse de burada degerli bir miktar :)

Yorum bağlantısı
Fatih Evcin

Cuma akşamı 2.60 diye duydum mazota..

pazartesi de Benzinin boynu bükük kalmasın diye ona zam olacakmış.

en son LPG 5 lira birden olacakmış aradaki fark çok açılmış.

tabi bunlar söylenti kesinlikle YTD.:tirs:

• Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...