Mehmet Göktürk Dün saat 07:55 Paylaş Dün saat 07:55 Tamer Topaç yazdı: Bizde ? Perşembe ppk var yarın dananın kuyruğu kopacak. 1 Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray Dün saat 08:52 Paylaş Dün saat 08:52 Mehmet Göktürk yazdı: Perşembe ppk var yarın dananın kuyruğu kopacak. insan kulağı diyorum. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur Dün saat 09:48 Paylaş Dün saat 09:48 Mehmet Göktürk yazdı: Perşembe ppk var yarın dananın kuyruğu kopacak. bişi olmaz, şubatta yoktu mesela soran bile olmadı nedendir nicedir diye Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız Dün saat 09:58 Paylaş Dün saat 09:58 Çağlar Bayur yazdı: bişi olmaz, şubatta yoktu mesela soran bile olmadı nedendir nicedir diye takvimde yok. 2 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu Dün saat 10:21 Paylaş Dün saat 10:21 Mehmet Göktürk yazdı: Perşembe ppk var yarın dananın kuyruğu kopacak. ufak bi düşüş gelecek diyorlar. Dolar ani tepki yükselir diyorlar. Ama kalıcı değil. Alman bankaları hala tl diyor. bu arada simpsonların dediği çıkacak gibi. Dolar dibe vuracak demişlerdi. 1 Yorum bağlantısı
Tamer Topaç Dün saat 10:54 Paylaş Dün saat 10:54 (düzenlendi) Tansu Kalafatoğlu yazdı: Dolar dibe vuracak demişlerdi. Ukraynalı özür dilemiş Dün saat 10:56 tarihinde Tamer Topaç tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu Dün saat 11:05 Paylaş Dün saat 11:05 Tamer Topaç yazdı: Ukraynalı özür dilemiş kanadalı amerikano’yu kanadiano yaptı bile 1 Yorum bağlantısı
Tamer Topaç 22 saat önce Paylaş 22 saat önce Tansu Kalafatoğlu yazdı: kanadalı amerikano’yu kanadiano yaptı bile Kırılmış french press de bi ameriqano yapıp içeyim. 1 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 22 saat önce Paylaş 22 saat önce Tamer Topaç yazdı: Kırılmış french press de bi ameriqano yapıp içeyim. Birer hotdog alır mıyız? 1 Yorum bağlantısı
Tamer Topaç 22 saat önce Paylaş 22 saat önce İlkay Başaran yazdı: Birer hotdog alır mıyız? İftardan sonra 2 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 21 saat önce Paylaş 21 saat önce Benzine ikinci indirim cuma gecesi galiba. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 21 saat önce Paylaş 21 saat önce Tansu Kalafatoğlu yazdı: ufak bi düşüş gelecek diyorlar. Dolar ani tepki yükselir diyorlar. Ama kalıcı değil. Alman bankaları hala tl diyor. bu arada simpsonların dediği çıkacak gibi. Dolar dibe vuracak demişlerdi. bakış açısına bağlı Yorum bağlantısı
Mertol Kip 5 saat önce Paylaş 5 saat önce Arkadaşlar döviz ve akaryakıt konusunda beni takip edebilirsiniz. Mazot alırsam kesin fiyatı düşer döviz satarsam kesin fiyatı artar. Gerçekleşme süresi max. +10 gün. Son 30 senedir bu gelenek hiç bozulmadı. 2 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 5 saat önce Paylaş 5 saat önce Mertol Kip yazdı: Arkadaşlar döviz ve akaryakıt konusunda beni takip edebilirsiniz. Mazot alırsam kesin fiyatı düşer döviz satarsam kesin fiyatı artar. Gerçekleşme süresi max. +10 gün. Son 30 senedir bu gelenek hiç bozulmadı. Bugün benzin alın. yarın gece 2 lira düşecekmiş 1 Yorum bağlantısı
Mertol Kip 3 saat önce Paylaş 3 saat önce Tansu Kalafatoğlu yazdı: Bugün benzin alın. yarın gece 2 lira düşecekmiş Bir arabam bile yok anlıyor musun? 2 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 1 saat önce Paylaş 1 saat önce Mertol Kip yazdı: Bir arabam bile yok anlıyor musun? Aa anlıyorum. Kısa süreki heyecanlar Neyse, elektrikliler çoğalsın. Irak da açtı vanayı. Benzin 2, motorin 1,5 düşecekmiş Yorum bağlantısı
Mertol Kip 1 saat önce Paylaş 1 saat önce (düzenlendi) Tansu Kalafatoğlu yazdı: Aa anlıyorum. Kısa süreki heyecanlar Neyse, elektrikliler çoğalsın. Irak da açtı vanayı. Benzin 2, motorin 1,5 düşecekmiş Kim ne yapar bilemem de benim Bodrumdaki evin çatısında 12KW kurulu güç 3faz alantik paneli var. Alantrik bedava yani. İlk seneyi zaten Opel karşılıyor. 1 saat önce tarihinde Mertol Kip tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 1 saat önce Paylaş 1 saat önce Mertol Kip yazdı: Kim ne yapar bilemem de benim Bodrumdaki evin çatısında 12KW kurulu güç 3faz alantik paneli var. Alantrik bedava yani. İlk seneyi zaten Opel karşılıyor. 8-10 panel sanırım. Kurulum 500 bin liradan fazladır. 12 aylık kullanımda Ev ve araba faturası yıllık 25 bin gelir. 10 yılda 250.000 lira bedava elektrik kullanımı diyebiliriz. bunu hesaplarken aylık 2000 lira dedim faturaya. Çünkü yıllık 5 bin kW aşılıyor Verimli panel ömrü 20 yıl olsa, e ancak faturayı karşıladı hocam. hesapta hata varsa düzeltirseniz sevinirim. Öğrenmiş oluruz Yorum bağlantısı
Mertol Kip 40 dakika önce Paylaş 40 dakika önce Tansu Kalafatoğlu yazdı: 8-10 panel sanırım. Kurulum 500 bin liradan fazladır. 12 aylık kullanımda Ev ve araba faturası yıllık 25 bin gelir. 10 yılda 250.000 lira bedava elektrik kullanımı diyebiliriz. bunu hesaplarken aylık 2000 lira dedim faturaya. Çünkü yıllık 5 bin kW aşılıyor Verimli panel ömrü 20 yıl olsa, e ancak faturayı karşıladı hocam. hesapta hata varsa düzeltirseniz sevinirim. Öğrenmiş oluruz Gazioğlu marka 385W 30 tane panel var. Terasın üstünü komple kapladım ben. Pergole parasından da yırtmış oldum. Yok yaw ne 500 bini. Batarya falan yok bende. Doğrudan şebekeye bağlı. Yani güncel fiyatları bilmiyorum ama ben o zaman (pandemi zamanı) 5 bin USD falan ancak harcamışımdır. Onunda 1000-1500 USD kadarı inverter ile şebekeye bağlamak için proje zart zurt parasıydı. ABB olacak diye tutturmasam Fronius inverterler falan daha ucuzdu aslında. Kendisini çoktan amorti etti. Araba ne kadar ekler bilmiyorum ama ev normalde 1500-2000 falan geliyordu zaten, şu an sıfır, hatta kışın orada olmadığım için artıya geçiyorum. Hem ısıtmayı hem de soğutmayı ısı pompası ile yapıyorum. soğutmada her odada fancoillerim var, ısıtmayı da yerden ısıtma ile çözdüm. Doğalgaz yok Bodrum'da. 1 Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 29 dakika önce Paylaş 29 dakika önce Mertol Kip yazdı: Gazioğlu marka 385W 30 tane panel var. Terasın üstünü komple kapladım ben. Pergole parasından da yırtmış oldum. Yok yaw ne 500 bini. Batarya falan yok bende. Doğrudan şebekeye bağlı. Yani güncel fiyatları bilmiyorum ama ben o zaman (pandemi zamanı) 5 bin USD falan ancak harcamışımdır. Onunda 1000-1500 USD kadarı inverter ile şebekeye bağlamak için proje zart zurt parasıydı. ABB olacak diye tutturmasam Fronius inverterler falan daha ucuzdu aslında. Kendisini çoktan amorti etti. Araba ne kadar ekler bilmiyorum ama ev normalde 1500-2000 falan geliyordu zaten, şu an sıfır, hatta kışın orada olmadığım için artıya geçiyorum. Hem ısıtmayı hem de soğutmayı ısı pompası ile yapıyorum. soğutmada her odada fancoillerim var, ısıtmayı da yerden ısıtma ile çözdüm. Doğalgaz yok Bodrum'da. T-grid invertör ile araba şarj etmek konusunda müthiş uygulama o. yetiştiği yere kadar solar panel, yetmeyince şebeke besliyor sistemi. Araba az gezecekse sürdürülebilriliği çok yüksek. Yorum bağlantısı
Mertol Kip 26 dakika önce Paylaş 26 dakika önce Valla ben araba falan düşünerek yapmadım o işi. Isıtma soğutmaya para vermekten bıkmıştım. Isınmayı yerden ısıtmaya çevirecektim zaten, doğalgaz olmadığı için mecbur ısı pompası olacaktı e bu durumda cost reduction şart olmuştu. Bahaneyle zaten 10 yaşına gelmiş klimaları sökmüş oldum. Isı pompası daha verimli. Doğan Arşiray yazdı: T-grid invertör ile araba şarj etmek konusunda müthiş uygulama o. yetiştiği yere kadar solar panel, yetmeyince şebeke besliyor sistemi. Araba az gezecekse sürdürülebilriliği çok yüksek. Yorum bağlantısı
Recommended Posts