İçeriğe Yönlendir

Motorin ve Benzinde Fiyat Değişimleri

Murat Öngür

Recommended Posts

Yunus Gökhan Ay

Hala zam gelmemesi için neden görmüyorum, yollar araç dolu....

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Yunus Gökhan Ay yazdı:

Hala zam gelmemesi için neden görmüyorum, yollar araç dolu....

Bunu ben de düşnüyorum çoktandır.

İnsanlar daha fazla fakirleşemiyor galiba. Hala trafikte olanlar, olmak zorunda olanlar muhtemelen. Çünkü çoğu maaşlı insan bir maaşı ile 2 depo yakıtı ancak alabilir. 

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Fatih Evcin
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Haziran 10’da 2100 liraya vuran brent petrol bugün 1840 lira. Ama bu düşüş pompaya yansıtılmadı. 

şu an 30 mayıs’taki fiyattan almamız lazım. Çünkü 30 mayıs’ta da varili 1840 liraydı. Yani 25 lira. Ama biz bugün 27,5’dan alıyoruz. 

ne güzel

tarih olarak daha geriye gidersen daha da mutsuz olacaksın.

Mehmet Ozyurek yazdı:

İnsanlar daha fazla fakirleşemiyor galiba. Hala trafikte olanlar, olmak zorunda olanlar muhtemelen. Çünkü çoğu maaşlı insan bir maaşı ile 2 depo yakıtı ancak alabilir. 

Garson bir arkadaşım var benzin 12 lira oldu artık binemem arabama diyordu. Şimdi 27 lira biniyor neden? diyorum patrondan aldım ayda 1000 lira fark diyor :) 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Evcin
Ümit Türk yazdı:

Yazın bunu. Bayramda 35 TL. Hatta 40 TL. 

dayanak nedir

Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Haziran 10’da 2100 liraya vuran brent petrol bugün 1840 lira. Ama bu düşüş pompaya yansıtılmadı. 

şu an 30 mayıs’taki fiyattan almamız lazım. Çünkü 30 mayıs’ta da varili 1840 liraydı. Yani 25 lira. Ama biz bugün 27,5’dan alıyoruz. 

ne güzel

geçen sene kurlara ve fiyatlara baktım.

2021 haziran ayı son haftası dolar 8.22 civarı Brent petrol 76 dolar civarı motorin de 7.25 civarı . hepsi X 2 olsa mazot 15 lira olması gerekiyor, şu anda mazot 30 geçen senenin tam 4 katı hatta fazlası da var.

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Fatih Evcin yazdı:

dayanak nedir

geçen sene kurlara ve fiyatlara baktım.

2021 haziran ayı son haftası dolar 8.22 civarı Brent petrol 76 dolar civarı motorin de 7.25 civarı . hepsi X 2 olsa mazot 15 lira olması gerekiyor, şu anda mazot 30 geçen senenin tam 4 katı hatta fazlası da var.

brent/tryusd yazıp enterla. Brentin tl değerini veriyor. Bu sabah dolar yine düştü. Mayıs 25 ile aynı fiyata geldi brent. O tarihte benzin 23 liraydı

Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Ümit Türk yazdı:

Yazın bunu. Bayramda 35 TL. Hatta 40 TL. 

bencede artış olur. geçen bayramda da aynısı oldu. 3 gün beklenemedi.

Yorum bağlantısı
Erdem Doğan
Mehmet Ozyurek yazdı:

Yok hepsi dışarda olmak zorunda olanlar değil. Yakıt ışığı sürekli yanan ama gezmekten de geri kalmayanlar var. Eskiden 50 liralık alanlar 200 liralık alıyor simdi :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Yunus Gökhan Ay
Mehmet Ozyurek yazdı:

Anlamak mümkün değil, benim arabam yok, motor 50 liraya dolarken 200 e dolmaya başladı hadi meblağ ufak ben ödeyebiliyorum, ama arabası olan nasıl veriyor, anlamak cidden zor... Allah sonumuzu hayır etsin abi..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Doğan Arşiray yazdı:

bencede artış olur. geçen bayramda da aynısı oldu. 3 gün beklenemedi.

sayelerinde brent profesörü olduk. Twitter’da herkes hesap yapıp epdk’yı etiketliyor :) 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

sayelerinde brent profesörü olduk. Twitter’da herkes hesap yapıp epdk’yı etiketliyor :) 

buraların sosyolojisi böyle bence. matematik işlemiyor!?

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Yunus Gökhan Ay yazdı:

Anlamak mümkün değil, benim arabam yok, motor 50 liraya dolarken 200 e dolmaya başladı hadi meblağ ufak ben ödeyebiliyorum, ama arabası olan nasıl veriyor, anlamak cidden zor... Allah sonumuzu hayır etsin abi..

İki çocuğum var.. çocuklarımın kursları var. Kurslara alternatif ulaşımlarla ulaşma imkanı yok. 

Yani mecbur veriyoruz. 

Ha böyle devam edecekse, 

Seneye ya uzak kursa gitmeyecek, yada alternatif ulaşım olan kurs ön plana çıkacak. 

Yani herkes bence hayatını yeni sisteme uyduracak. İşine yakın yere taşınacak. Yada toplu taşımaya yakın yere taşınacak. 

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran

Mecburen biniyoruz yapacak birşey yok ki. Vatandaş olarak kısmaktan ve oy kullanmaktan başka birşey yapamıyoruz. 

Araba yani bu özel tüketim değil bu devirde. Mokka kahvesi değil ki.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı

benim anlamadığım lpg niye artmıyor

lpg neden artmıyora bir cevap bulsam lpg li araba alacağım çok bilendim. benzinli araaba alıp lpg takacağım 

en az yakan dizel 6 6,5 litre yakıyor en az 2 lira

10 litre lpg yaksa 1.1 lira çok acayip bir makas var. şuan liberty duruyor olsaydı fluance kadar yakıyor olurdu ben anlamadım bu işi

lpg fiyatı brende bağlı değilmi ?

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Ali Gök yazdı:

benim anlamadığım lpg niye artmıyor

lpg neden artmıyora bir cevap bulsam lpg li araba alacağım çok bilendim. benzinli araaba alıp lpg takacağım 

en az yakan dizel 6 6,5 litre yakıyor en az 2 lira

10 litre lpg yaksa 1.1 lira çok acayip bir makas var. şuan liberty duruyor olsaydı fluance kadar yakıyor olurdu ben anlamadım bu işi

lpg fiyatı brende bağlı değilmi ?

Bu arada benim araba lpgli. 7,5-8 gibi tüketimi var. 
Şimdi biri çıkıp (elentrikli toyotası olan biri) "lpgye geçene kadarki benzini de kat" diyecek. 30 metrede lpg ye geçiyor. Daha otoparktan çıkmadan. Hava zaten 35 derece.  :)

• Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Aranızda hala lpg’ye geçene kadarki benzini saymayan bazı şeyler var

• Mutlu 4
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Mehmet Ozyurek yazdı:

Seneye ya uzak kursa gitmeyecek, yada alternatif ulaşım olan kurs ön plana çıkacak. 

Yani herkes bence hayatını yeni sisteme uyduracak. İşine yakın yere taşınacak. Yada toplu taşımaya yakın yere taşınacak. 

Yada öğretmen gelecek eve.

Bence toplumun daha az seyahate ve daha yakın yerlere çevreci ve ekolojik taşıtlarla gitmeye alışması gerekecek.

Eskinin parasal bolluğunun olmayacağı gün gibi ortada. Bence köye dönüş projelerinin tam zamanı. Burada köy denen şey hor gürülecek şey olmamalı. Kendine yeten hatta temel imkanlarında ötesinin internet hizmetleri ile sağlanabileceği bir yer hayal ediyorum.

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Aranızda hala lpg’ye geçene kadarki benzini saymayan bazı şeyler var

3.7 liberty vardı 1 km gitmezdi benzinde tak lpg ye atardı 1 depo benzin belkide 6 ay giderdi neyini hesap edecez onun

Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Ali Gök yazdı:

kafam bozuluyor gidip alacam lpg li ml350 o olacak . zaten navaradan epey az yakar :D

Tabi tabi multaka al, su pompası çekersin.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Doğan Arşiray yazdı:

Eskinin parasal bolluğunun olmayacağı gün gibi ortada. Bence köye dönüş projelerinin tam zamanı. Burada köy denen şey hor gürülecek şey olmamalı. Kendine yeten hatta temel imkanlarında ötesinin internet hizmetleri ile sağlanabileceği bir yer hayal ediyorum.

Bu devirde köylü olmak çok zor.. Tarımla uğraşıp geçinmek çok zor. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray yazdı:

Tabi tabi multaka al, su pompası çekersin.

navarayı satacaz demedikki yahu :D 

bu arada karpuz çok iyi çıktı senin tarife uymasada :D 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Mehmet Ozyurek yazdı:

Bu devirde köylü olmak çok zor.. Tarımla uğraşıp geçinmek çok zor. 

sonra olursun?

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Ali Gök yazdı:

3.7 liberty vardı 1 km gitmezdi benzinde tak lpg ye atardı 1 depo benzin belkide 6 ay giderdi neyini hesap edecez onun

tamam işte. 6 ay gidiyor 1 depo. Aylık 200-250 lira benzin harcıyor :) ister 20.000km yap ister 1000km yap 

lpg işinde starttan sonra yol uzunsa kâr çok. Kısa mesafelerde kâr az. 

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

merak etmeyin gazada kış gelsin kömür gibi okkalı bir zam gelir, sanıyormusunuzki lpg dizel ve benzinden geri kalacak, plan büyük tokat kallavi, olan tabiki bize olacak....

Winter is coming....

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...