İçeriğe Yönlendir

Motorin ve Benzinde Fiyat Değişimleri

Murat Öngür

Recommended Posts

İbrahim Arslan

Esasen mevcut insafsız zamlı fiyatların en baş sebeplerinden biri akaryakıt/enerji fiyatları.

Enerjiye yakıta her hafta her ay zam yapıp faiz sebeptir enflasyon sonuçtur diyorlar.

Faiz 17 , sözde tüfe 73, enag tüfe 160

Demek ki faiz sebep değilmiş.

Bu enflasyon varken bankalar aylık %1.90 larla nasıl kredi veriyor anlamış değilim.

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Doğan Arşiray yazdı:

birde bunu lojistik hizmetler için değerlendir. mecbursun.

bence bu gidişat insanları daha dar bir coğrafyada izole yaşamaya, online alışverişe, ama kendine daha yeter halde bir yaşayışa itecek. tam da ortak kullanım amaçlı seyahat aleternatifleirni pazarlama zamanı aslında. sermayesi olana iş fikri .

getir %14 küçülüyor. Eleman çıkaracaklar. 

Yorum bağlantısı
Ümit Türk
Köksal Yılmaz yazdı:

Çok düz oldu bu cevap, hangi sektörlerin, hangi tip kişilerin artmıştır mesela? Bu kadar artamayıp yine de gitmek isteyen nasıl başarıyordur bunu?

Asgari ücretli yada asgari ücrete yakın maaş alan kişiler tabi gidemez. Ama min. 10 bin maaşı olup 50 bin lıralık kredi kartı ile istediği yere  gider ki gördüklerimde var.  benim bahsettiğim kesim bunlar. 

Yorum bağlantısı
Alptuğ Özcan
Ümit Türk yazdı:

Eşimi 320 TL ile memleketine gönderiyorum. 2.5 yaşında oğlum var. beraber gidecekler. 2 koltuk alacağız ve 640 TL. 

Ben götürüp geleyim desen 1200 TL maliyeti var.  

Otobüsler zam yapmamak için direniyor çünkü zam yaparsa otobüste yolcu bulamayacak yakında. 

Biz çocuğu arabada zapt edemiyoruz. Daha yola çıktıkran yarım saat sonra geldik mi diye sormaya başlıyo

Yorum bağlantısı
Aytac Sakal
(düzenlendi)
Aytac Sakal yazdı:

İzmir Ünye yolculuğumuzu tamamladık 2222,4 Km yol yaptık.Yaklaşık 150 km şehir içi geri kalan şehir dışı.2 kişi tam yüklü bagaj Eco Mod ile Hız kontrol aktif ortalama 100 km/saat hız ile toplam 82,8 lt mazot yaktık buda 100 km yaklaşık 3,7 lt tüketim anlamına geliyor.

cf2336c92e3d9cd6d37801821f68191e.jpgc58debf28fb78e9d586f819bc9cd0cf9.jpg3c6ff85f0bcf1c2a05d93ca76f2bf233.jpg2858c98e7ba133036aeaf9b58317cb9d.jpg

2021 Kasım Aralık Ayında 2200 km kadar uzun yol yapmış yaklaşık 83 lt Mazot yakmıştım.Yeni fiyatlandırma ile 28 tl den 2300 civarı bir masraf çıkıyor o zaman Mazot yanlış hatırlamıyorsam 10 civarıydı hesaba vurursak yaklaşık 830 tl denk geliyor.Birde bu kadar ekonomik bir araçla.

Bu kadar kısa zamanda bu kadar fark bende başka hiçbirşey söylemiyorum.

tarihinde Aytac Sakal tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu
Doğan Arşiray yazdı:

müstakbel çiftçi olarak gözlemim şöyle. genelde tahıl ekilen tarlaların olduğu biizm köyde, 10 larca traktör var hepside yeni model denebilir. kabinli klimalı kocaman tekerli 4 çeker aletler. bir tane biçerdöver görmedim. oysaki kooperatif bilinci olsa, kimin ne ekeceği, hasat süresi vs planlanmış olsa, 10 larca traktör yerine traktör parkı olsa, biçerdöver olsa, tarımsal ilaçlama dronu olsa, veterineri, ziraat mühendisi, gübre uzmanı, sulama uzmanı vs olsa... solar enerjili su pompaları olsa, rüzgar enerjili mekanik pompalar olsa.

Onun için köy kent kooperatiflerinin kurulması lazım ama nerde...

Alptuğ Özcan yazdı:

Biz çocuğu arabada zapt edemiyoruz. Daha yola çıktıkran yarım saat sonra geldik mi diye sormaya başlıyo

Otobüste Çocuk koltukları indirimli...

KomşujunKomşunun tavuğu komşuya kaz görünüyor. Komşununda hayırlısı Suriye, ırak, İran, gürcü, ermeni, yunan ve bulgar. Bir tane düzgün komşumuz dahi yok. 

Tansu Kalafatoğlu yazdı:

İkisi de kendi petrolleri yerine neden birbirlerinin petrollerini seviyor? Bu daha garip değil mi :) 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ümit Türk
Alptuğ Özcan yazdı:

Gece uykusunda olacak yoksa bende göndermezdim. 23:00-07:00 arası

Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz
Ümit Türk yazdı:

Asgari ücretli yada asgari ücrete yakın maaş alan kişiler tabi gidemez. Ama min. 10 bin maaşı olup 50 bin lıralık kredi kartı ile istediği yere  gider ki gördüklerimde var.  benim bahsettiğim kesim bunlar. 

Bugünün şartlarında 10 bin geliri olup 25 bine tatil yapabilen babayiğit bana ekonomi dersi versin ben de öğreneyim :) 

Metin Uzunoğlu yazdı:

Hangi firmada indirimli abi, geçenlerde aldım, bu zamana kadar hiç denk gelmedim 

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Ümit Türk
Köksal Yılmaz yazdı:

Bugünün şartlarında 10 bin geliri olup 25 bine tatil yapabilen babayiğit bana ekonomi dersi versin ben de öğreneyim :) 

taksitle :D 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Macit Aliyev

Motorine gelecek olan 1,40 TL'lik zam güncellenerek 1,93 TL oldu. Zam gelmeden zama zam ekleniyor😀

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hakan Yavaş

Ağustos ayında bi Eskişehir-Alanya yapacak eşim. Otobüs biletini dün aldım 360 TL gidiş dönüş olarak. O tarihte bakalım ne olacak...

Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray

bütçe yoksa, kredi kartını zorlayıp da tatile gitmek bana çok mantıklı gelmiyor. çünkü gerçekten çok pahalı konaklama. kredi kartı daha sahip olmadığın parayı harcamak gibi çünkü. butik oteller gidilebilir mesela yakıt masrafına katlanılabilecekse. bu rada  kredi ve kredi kartı kullanımı bence o kadar para zaten cepte var ise, parayı kullanabilmeye devam edebilmek adına mantıklı birşey.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Alptuğ Özcan
Metin Uzunoğlu yazdı:

Ben de ilk defa duydum bu durumu ama. Normal koltuktan pahalı da olsa göze alamam.

Ümit Türk yazdı:

Gece uykusunda olacak yoksa bende göndermezdim. 23:00-07:00 arası

Gece kesintisiz uyuyor mu?

Yorum bağlantısı
Alptuğ Özcan

Bilet fiyatlarına baktım. Ankara-Samsun arası gitmek istesem 250 TL kişi başı.

3 kişi için araç kurtarıyor. Otobüsten daha ucuza gitmiş oluyor. toplam 450km. Araç şuanki fiyat dikkate alındığında 1,50 TL yakıyo kmde.

Yorum bağlantısı
Ümit Türk
Alptuğ Özcan yazdı:

Ben de ilk defa duydum bu durumu ama. Normal koltuktan pahalı da olsa göze alamam.

Gece kesintisiz uyuyor mu?

Ara uyanıyor ama devriliyor tekrar. 

Yorum bağlantısı
Alptuğ Özcan
Ümit Türk yazdı:

Ara uyanıyor ama devriliyor tekrar. 

Uyuyorsa hemen iyi. Bizimki oturup sohbet ediyo :D 

Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız
Köksal Yılmaz yazdı:

Ümit Türk yazdı:

taksitle :D 

Tatil için çalışıyoruz bu değil miydi. 2 hafta tatil, 12 ay taksit. 

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Çağlar Bayur yazdı:

trafik sigortası görece ucuzlamış oldu, iyi tarafları da var

Mtv’yi demiyorum bile 

Mahmut Yıldız yazdı:

Tatil için çalışıyoruz bu değil miydi. 2 hafta tatil, 12 ay taksit. 

aynı zamanda da yaşıyorsunuz. Bu da unutmayın :) 

Yorum bağlantısı
Murat Sürmeli
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Mtv’yi demiyorum bile 

aynı zamanda da yaşıyorsunuz. Bu da unutmayın :) 

Tatil için yaşıyoruz :crazy:

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Murat Sürmeli yazdı:

Tatil için yaşıyoruz :crazy:

Yaşıyoruz en azından. O da bir şeydir :) 

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
Doğan Arşiray yazdı:

müstakbel çiftçi olarak gözlemim şöyle. genelde tahıl ekilen tarlaların olduğu biizm köyde, 10 larca traktör var hepside yeni model denebilir. kabinli klimalı kocaman tekerli 4 çeker aletler. bir tane biçerdöver görmedim. oysaki kooperatif bilinci olsa, kimin ne ekeceği, hasat süresi vs planlanmış olsa, 10 larca traktör yerine traktör parkı olsa, biçerdöver olsa, tarımsal ilaçlama dronu olsa, veterineri, ziraat mühendisi, gübre uzmanı, sulama uzmanı vs olsa... solar enerjili su pompaları olsa, rüzgar enerjili mekanik pompalar olsa.

Köy Enstitüleri kapandı olay bitti kardeş...

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu
Köksal Yılmaz yazdı:

Hangi firmada indirimli abi, geçenlerde aldım, bu zamana kadar hiç denk gelmedim 

Alptuğ Özcan yazdı:

Bütün şehirler arası otobüs firmalarında geçerli, ulaştırma bakanlığının genelgesi var 5-6 yıl önce almıştık.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...