İçeriğe Yönlendir

Motorin ve Benzinde Fiyat Değişimleri

Murat Öngür

Recommended Posts

Tansu Kalafatoğlu
Çağlar Bayur yazdı:

suudilerin en tercih ettiği

Arabaları en az 6 silindir. Ne koysan yakar. Bizimkiler yakıt seçer. Amerika’da da farklı yakıtlar varmış. Brent iyidir güzeldir 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Arabaları en az 6 silindir. Ne koysan yakar. Bizimkiler yakıt seçer. Amerika’da da farklı yakıtlar varmış. Brent iyidir güzeldir 

işin garibi, ruslar da suudi petrolünü sever

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Çağlar Bayur yazdı:

işin garibi, ruslar da suudi petrolünü sever

İkisi de kendi petrolleri yerine neden birbirlerinin petrollerini seviyor? Bu daha garip değil mi :) 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

İkisi de kendi petrolleri yerine neden birbirlerinin petrollerini seviyor? Bu daha garip değil mi :) 

suudiden çıkan mazot soğuğa daha dayanıklı, rusyadan çıkan benzinin çöl performansı daha iyi :f1: 

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Çağlar Bayur yazdı:

suudiden çıkan mazot soğuğa daha dayanıklı, rusyadan çıkan benzinin çöl performansı daha iyi :f1: 

Bunlar tadına bakılma usulüyle bulundu di mi :) 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Bunlar tadına bakılma usulüyle bulundu di mi :) 

nope yoğun teknik arge içerir, tada bakma dersi de ayrı bir teknik konu, gerçek konudur.

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
Çağlar Bayur yazdı:

ruslarınkinden iyi vodka, araplarınkinden düşük kalite vodka çıkıyor, ama çok seviyorlar, içtikten sonra koku yapmıyormuş, ruslarınki hafif kokulu :D

Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Alptuğ Özcan yazdı:

Söylendiği gibi gelirse Ankara'da 28'i görecek

Ümit Türk yazdı:

Bu sene kimse tatile araçlarıyla gitmez sanırım. 

toplam 1500km yapsan, 4 kişi dolu bagaj, 1 hafta dur kalk yazlık yeri gezintisi vs dahil,10 litre yaksan ortalamada, 4200 tl yapıyor.  tatil dahil değil bu fiyata. :)

Yorum bağlantısı
Alptuğ Özcan
Ümit Türk yazdı:

Bu sene kimse tatile araçlarıyla gitmez sanırım. 

Neyle gidecek gidebilenler.

Otobüs biletleri az para değil ki. Çoluk çocuk varsa o eziyet çekilir mi otobüsle

Doğan Arşiray yazdı:

toplam 1500km yapsan, 4 kişi dolu bagaj, 1 hafta dur kalk yazlık yeri gezintisi vs dahil,10 litre yaksan ortalamada, 4200 tl yapıyor.  tatil dahil değil bu fiyata. :)

Tatile gitmeyi geçtim insanlar bayramda memleketine zor gidecek böyle giderse

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Görkem Karakaş

Tatilden bayrama gitmekten bahsedilmiş. Forumda illaki vardır çiftçilik yapan. Bizim ata mesleği babam ilgileniyor.
Tarlaları bi kez sürmek 3.500-4000 TL. Bunu geçtim 20 gün sonra hasat zamanı, hasat için biçerdöver kiralanır bizim burda kimsenin kendi biçerdöveri yok. Söke taraflarında tam şuan hasat zamanı olduğu için orayı referans alarak konuşuyorum. Bir hafta önce dekar biçim fiyatı 105 TL den açıklanmıştı. 2 gün önce 120 olark güncellendi. Tekirdağ taraflarında 150 TL olarak açıklandı. Arabayla Bi yere gidip gelmek bi tarafa mahsül neredeyse tarlada kalacak.( Kimse ektiği tarlasını bırakmaz biçilir fakat önümüzdeki sene bu şekilde giderse üretim %50 azalır.)

• Beğen 2
  • Üzgün 1
Yorum bağlantısı
Ümit Türk
Alptuğ Özcan yazdı:

Tatile gitmeyi geçtim insanlar bayramda memleketine zor gidecek böyle giderse

Onu diyorum. Tatile giden adam parayı düşünmez zaten. Durumu var ki gidiyor.  Geçen sene 4500 e gidilen yerler 25 bin fiyat çekiyor. 

• Üzgün 1
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Görkem Karakaş yazdı:

Tatilden bayrama gitmekten bahsedilmiş. Forumda illaki vardır çiftçilik yapan. Bizim ata mesleği babam ilgileniyor.
Tarlaları bi kez sürmek 3.500-4000 TL. Bunu geçtim 20 gün sonra hasat zamanı, hasat için biçerdöver kiralanır bizim burda kimsenin kendi biçerdöveri yok. Söke taraflarında tam şuan hasat zamanı olduğu için orayı referans alarak konuşuyorum. Bir hafta önce dekar biçim fiyatı 105 TL den açıklanmıştı. 2 gün önce 120 olark güncellendi. Tekirdağ taraflarında 150 TL olarak açıklandı. Arabayla Bi yere gidip gelmek bi tarafa mahsül neredeyse tarlada kalacak.( Kimse ektiği tarlasını bırakmaz biçilir fakat önümüzdeki sene bu şekilde giderse üretim %50 azalır.)

müstakbel çiftçi olarak gözlemim şöyle. genelde tahıl ekilen tarlaların olduğu biizm köyde, 10 larca traktör var hepside yeni model denebilir. kabinli klimalı kocaman tekerli 4 çeker aletler. bir tane biçerdöver görmedim. oysaki kooperatif bilinci olsa, kimin ne ekeceği, hasat süresi vs planlanmış olsa, 10 larca traktör yerine traktör parkı olsa, biçerdöver olsa, tarımsal ilaçlama dronu olsa, veterineri, ziraat mühendisi, gübre uzmanı, sulama uzmanı vs olsa... solar enerjili su pompaları olsa, rüzgar enerjili mekanik pompalar olsa.

• Beğen 6
Yorum bağlantısı
Selim Bilgin

Tatile gidenler de insan, herkesin kendine göre masrafı var, herkese dokunuyor merak etmeyin. Tuzu kurular elbette var ama çoğunluk etkileniyor.

İşçi kirayı mutfağa alacağı hububatı bakliyatı düşünüyor, patron ay başı vereceği maaşı, döviz ödemelerini, vergisini algısını düşünüyor. 

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi
Doğan Arşiray yazdı:

müstakbel çiftçi olarak gözlemim şöyle. genelde tahıl ekilen tarlaların olduğu biizm köyde, 10 larca traktör var hepside yeni model denebilir. kabinli klimalı kocaman tekerli 4 çeker aletler. bir tane biçerdöver görmedim. oysaki kooperatif bilinci olsa, kimin ne ekeceği, hasat süresi vs planlanmış olsa, 10 larca traktör yerine traktör parkı olsa, biçerdöver olsa, tarımsal ilaçlama dronu olsa, veterineri, ziraat mühendisi, gübre uzmanı, sulama uzmanı vs olsa... solar enerjili su pompaları olsa, rüzgar enerjili mekanik pompalar olsa.

Bizde bir birini cekememezlik olduğu için kooperatif ve planlama da olmuyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz
Ümit Türk yazdı:

Onu diyorum. Tatile giden adam parayı düşünmez zaten. Durumu var ki gidiyor.  Geçen sene 4500 e gidilen yerler 25 bin fiyat çekiyor. 

Tatile giden kişi neden parayı düşünmesin, her tatile gidenin geliri 4500 den 25 bine oranla aynı oranda arttı mı?

Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Mustafa Tüfekçi yazdı:

Bizde bir birini cekememezlik olduğu için kooperatif ve planlama da olmuyor.

malesef. "hasan emmi çekmiş makineyi evinin önüne" dedirtecekler.

Yorum bağlantısı
Ümit Türk
(düzenlendi)
Alptuğ Özcan yazdı:

Neyle gidecek gidebilenler.

Otobüs biletleri az para değil ki. Çoluk çocuk varsa o eziyet çekilir mi otobüsle

Eşimi 320 TL ile memleketine gönderiyorum. 2.5 yaşında oğlum var. beraber gidecekler. 2 koltuk alacağız ve 640 TL. 

Ben götürüp geleyim desen 1200 TL maliyeti var.  

Otobüsler zam yapmamak için direniyor çünkü zam yaparsa otobüste yolcu bulamayacak yakında. 

tarihinde Ümit Türk tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Selim Bilgin
Doğan Arşiray yazdı:

Hiç hesap yapmamıştım şimdi hesabı görünce huzurum kaçtı. 2500 km yapsam iyi ihtimal 8 litre yaksam 5500 TL yapıyor 27TL'den hesaplayınca.

• Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Ümit Türk
Köksal Yılmaz yazdı:

Tatile giden kişi neden parayı düşünmesin, her tatile gidenin geliri 4500 den 25 bine oranla aynı oranda arttı mı?

Verebiliyorsa artmış demektir. 

Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Selim Bilgin yazdı:

Hiç hesap yapmamıştım şimdi hesabı görünce huzurum kaçtı. 2500 km yapsam iyi ihtimal 8 litre yaksam 5500 TL yapıyor 27TL'den hesaplayınca.

birde bunu lojistik hizmetler için değerlendir. mecbursun.

bence bu gidişat insanları daha dar bir coğrafyada izole yaşamaya, online alışverişe, ama kendine daha yeter halde bir yaşayışa itecek. tam da ortak kullanım amaçlı seyahat aleternatifleirni pazarlama zamanı aslında. sermayesi olana iş fikri .

Yorum bağlantısı
Servet Aydın
Selim Bilgin yazdı:

• Mutlu 4
  • Üzgün 1
Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz
Ümit Türk yazdı:

Verebiliyorsa artmış demektir. 

Çok düz oldu bu cevap, hangi sektörlerin, hangi tip kişilerin artmıştır mesela? Bu kadar artamayıp yine de gitmek isteyen nasıl başarıyordur bunu?

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...