İçeriğe Yönlendir

Motorin ve Benzinde Fiyat Değişimleri

Murat Öngür

Recommended Posts

Çağlar Bayur
Gencay Bengli yazdı:

işten eve geldiğim güzergahta 2 tane benzin istasyonu var ve ikiside bu akşamki trafiğime yaklaşık 1 saat ekledi. Araçlara baktım. Orta ve üst seviye arabalar.( belki bana denk geldi). Yani anlam veremiyorum olan oldu. Sistem çığrından çıktı gelecekte neler olacak belli değil ama nedir bu 100 TL kâr edicem paniği... Küçümsemek ya da baska bir maksatla söylemiyorum yanlış anlaşılmasın ama ne bileyim bir yerlerde taşlar yerine oturmuyor bende... 

şöyle bakılabilir, 10 tl fakirleştirmez, zenginleştirmez de, lakin ibanımı isteyen kullanabilir 10 tl beklliyorum desem kaç katılımcı olur?, 50 lt boş ise, 50 TL kar akşam akşam güzel para, sabaha negis bir kahvlatı imkanı sağlar mesela, beleş

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Mehmet Göktürk yazdı:

Km başına hesaplar mısın

40 kuruş. Ama bu sadece kapımda yatan aracımla işe gittiğim için yakıt harici fark. 10 senede 50bin km.

Mtv-sigorta-kasko-lastik-bakım dahil değil. Çünkü işe gitmesem de bunları aynı miktarda tüketiyorum. 

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Bende de aynı ama? eklemen gerek.

İşe gitmeyecek olsan araban olmasına gerek yok görünüyor. Bu sefer de demek ki onları da ödemeyebilirdin. 

bu arada ben kasko ve trafiği unutmuşum. ekleyeceğim bi sn

ekledim... 104,5 kuruş yapıyor. yani 1 lira 4 kuruş.. km de... bunun 60 kuruşu yakıt, 44,5 kuruşu diğer giderler.. buna dikkat.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erkut Uysal
Gencay Bengli yazdı:

işten eve geldiğim güzergahta 2 tane benzin istasyonu var ve ikiside bu akşamki trafiğime yaklaşık 1 saat ekledi. Araçlara baktım. Orta ve üst seviye arabalar.( belki bana denk geldi). Yani anlam veremiyorum olan oldu. Sistem çığrından çıktı gelecekte neler olacak belli değil ama nedir bu 100 TL kâr edicem paniği... Küçümsemek ya da baska bir maksatla söylemiyorum yanlış anlaşılmasın ama ne bileyim bir yerlerde taşlar yerine oturmuyor bende... 

Adamin şuan cebindeki 100 TL si yarin 80 TL olucak, aracın deposunda dursa yarin 120 TL olucak... Bence şuan benzin, mazot alanlar haklı... :D

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Mehmet Göktürk yazdı:

Ekleyemem :) üstte yazdım ya hocam. İşe arabayla gitmesem her kalem için 10 senede yine aynı miktar cebimden çıkıyor. 10 sene sonra da satacam zaten

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Mehmet Göktürk yazdı:

İşe gitmeyecek olsan araban olmasına gerek yok görünüyor. Bu sefer de demek ki onları da ödemeyebilirdin. 

bu arada ben kasko ve trafiği unutmuşum. ekleyeceğim bi sn

ekledim... 104,5 kuruş yapıyor. yani 1 lira 4 kuruş.. km de... bunun 60 kuruşu yakıt, 44,5 kuruşu diğer giderler.. buna dikkat.

hocam biz daha, tüketimi kuruş cinsinden hesaplamayaını anlatamadık, bunda çok zorlanırız aman

Erkut Uysal yazdı:

Adamin şuan cebindeki 100 TL si yarin 80 TL olucak, aracın deposunda dursa yarin 120 TL olucak... Bence şuan benzin, mazot alanlar haklı... :D

benim 2 dak önceki mesaj güncellensin, doğru ya, 40 tl fark iban katılımı için feda ediyırum kendimi.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

@Mehmet Göktürk

Siz 40bin km’de lastik hesapladınız. Ben 5 yılda bir hesapladım. Sizin km de çok. O yüzden çok lastik harcıyorsunuz. 

bi de sizin bakım 2000 demişsiniz. Bizde 1300 falan. Ben 1500 dedim hatta. Periyot aynı

Çağlar Bayur yazdı:

hocam biz daha, tüketimi kuruş cinsinden hesaplamayaını anlatamadık, bunda çok zorlanırız aman

Yakıtı hesaplamıyoruz abi. Cebimize bakıyoruz şu an :) galon mu yazak 😁

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

@Mehmet Göktürk

Siz 40bin km’de lastik hesapladınız. Ben 5 yılda bir hesapladım. Sizin km de çok. O yüzden çok lastik harcıyorsunuz. 

bi de sizin bakım 2000 demişsiniz. Bizde 1300 falan. Ben 1500 dedim hatta. Periyot aynı

Yakıtı hesaplamıyoruz abi. Cebimize bakıyoruz şu an :) galon mu yazak 😁

yılda 5 bin km mi yapıyorsun ok. 5 yılda 25 bin. o zaman 25 bin km de 4 lastik alacaksın. bu tamam. bu şekilde yapılacak. Aslında sen daha çok harcıyorsun :)

bakımın 1300.. tamam yaz 1300/15000

Yorum bağlantısı
Furkan Avcı
Gencay Bengli yazdı:

İyi niyetinden şüphem yok ama bugün gündüz iş için dışarı çıktım çıkınca da benzin ve lpg (lpg kullanmıyorum ama aynı yakıyor bari dursun depoda dedim) deposunu doldurdum, 710 TL yakıt aldım yarın aynısına 100 TL fazla vereceğime hemde yok yere, bizim ufaklığa meyve, bez vs falan aldım, kötü mü yaptım? Araba lüks olunca para kolay kazanılıyor gibi görünüyor biliyorum bende öyle düşünüyordum. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

MTV yi de yaz. Çünkü arabanın olmasına neden kullanman.. kullanmayacaksan araban zaten olmayacaktı. 

bu arada gerçekten 5000km yapıyorsan neden hibrit? Onu da merak ettim şimdi.

Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Ekleyemem :) üstte yazdım ya hocam. İşe arabayla gitmesem her kalem için 10 senede yine aynı miktar cebimden çıkıyor. 10 sene sonra da satacam zaten

İşe arabayla gitme taksiyle git..o zaman arabana ihtiyaç var mı? Dürüst ol bence.. Burada bilimsel anlatmaya çalışıyorum. Mahsus yapmyorsan detaylı anlatmaya çalışayım.

Bu konuda başlık açacağım. 

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
(düzenlendi)
Mehmet Göktürk yazdı:

yılda 5 bin km mi yapıyorsun ok. 5 yılda 25 bin. o zaman 25 bin km de 4 lastik alacaksın. bu tamam. bu şekilde yapılacak. Aslında sen daha çok harcıyorsun :)

bakımın 1300.. tamam yaz 1300/1500

Öyle bir şey işte. İşe okula iki kişi arabayla gittiğimiz için günde 20km’de 16 tl yakıt dahil cebimden para çıkıyor diyorum ben. 

aslında kızım olmasa araba kullanmam. Evim’den m3 metro ve m1a ile direkt işe gidiyorum. Ama iki hattada sabahları 20cm kafa mesafesiyle yolculuk yapılıyor. Boyun altı temaslı şekilde gidiliyor yani 😁

———-

Hocam senede 15 bin km yapıyorum.

Bunun 5 bini iş-ev. 10bini diğer diyelim. 

senede 5 binden 10 senede 50bin km iş için hesapladım. 

senede 5 bin işe gidince ne bakım aralığım değişiyor ne lastikleri erken değiştiriyorum. 

bakım senede bir zorunlu. Lastikler de 5 senede bir hesap ediyorum. Km’den bağımsız 

neden Hybrid? Çünkü işe gidiş 10km yolu 40dk’da gidiyorum. Dönüş 30dk’da dönüyorum. 

iş harici gittiğim yerler de istanbul trafiğinde olduğu için hybrid

tarihinde Tansu Kalafatoğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Gencay Bengli
Furkan Avcı yazdı:

İyi niyetinden şüphem yok ama bugün gündüz iş için dışarı çıktım çıkınca da benzin ve lpg (lpg kullanmıyorum ama aynı yakıyor bari dursun depoda dedim) deposunu doldurdum, 710 TL yakıt aldım yarın aynısına 100 TL fazla vereceğime hemde yok yere, bizim ufaklığa meyve, bez vs falan aldım, kötü mü yaptım? Araba lüks olunca para kolay kazanılıyor gibi görünüyor biliyorum bende öyle düşünüyordum. 

Olayı biraz yanlış anlatmış olabilirim. Elbette bir ekonomi oluyor.Olmuyor desem yalan olur. Ben işin o boyutunda değilim. Ben yapılan ekonominin kat ve kat fazlasıyla bizden alındığını, alınırken de insanları bu denli paniğe sevketmelerini anlayamıyorum. 

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

evle işi niye ayırıyorsun ki? 15 bin km yapıyorsun neticede. iki araç mı var? Niye hesap 5 bin üzerinden?

yılda 15 bin km yapıyorsan 75 binde bir mi lastik alıyorsun? ve senede bir bakıma gidiyorsun. kasko ödüyor mtv ödüyorsun. bunları yıllık km ye bölmek eklemek gerekiyor. lastik fiyatını ise 75 bine böleceksin görünüyor. 

Yorum bağlantısı
Selim Bilgin

Depo alt çeyrekteydi, yol üstünden doldurdum ben de. 530 TL aldı. Yarın alsam 590 TL olacak. Niye almayayım ki? Belki sonraki gün 650 olacak.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Tansu benim sizin iş ev durumunuza merakım yok. aile olarak tasarrufunuzu düşünmüyorum. araç üzerine odaklanıyorum. Araç eve mi işe mi gittiğini bilmez ki? Yıllık maliyet ona göre oluşur. Bence. merak ettiğim araç benim. 

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Mehmet Göktürk yazdı:

evle işi niye ayırıyorsun ki? 15 bin km yapıyorsun neticede. iki araç mı var? Niye hesap 5 bin üzerinden?

yılda 15 bin km yapıyorsan 75 binde bir mi lastik alıyorsun? ve senede bir bakıma gidiyorsun. kasko ödüyor mtv ödüyorsun. bunları yıllık km ye bölmek eklemek gerekiyor. lastik fiyatını ise 75 bine böleceksin görünüyor. 

Tamam hocam doğru ama benim hesabım o değildi. Ben sadece işe arabayla gitmesem ne fark eder dedim. O yüzden ayırdım. 

işe arabayla gitmesem lastik değişim periyodu değişmeyecek. Bakım da değişmeyecek. Sadece 10 sene sonra km artmış olacak. 

lastik 5 sene değişim. Hamur hesabı bendeki. Sakin süren biri için 75 bin km’de lastik diş derinliği yasal sınırlarda kalıyor

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Az evvel yakıt aldım aracıma ve benzinlikte kavga çıkıyordu. Sinirler gergin.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Tamam hocam doğru ama benim hesabım o değildi. Ben sadece işe arabayla gitmesem ne fark eder dedim. O yüzden ayırdım. 

işe arabayla gitmesem lastik değişim periyodu değişmeyecek. Bakım da değişmeyecek. Sadece 10 sene sonra km artmış olacak. 

lastik 5 sene değişim. Hamur hesabı bendeki. Sakin süren biri için 75 bin km’de lastik diş derinliği yasal sınırlarda kalıyor

elbette araçla git. hele bu zamanda.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erkut Uysal
Sani Gerşon yazdı:

Az evvel yakıt aldım aracıma ve benzinlikte kavga çıkıyordu. Sinirler gergin.

Yorum bağlantısı
Ali Gök

ilk defa zam gelecek diye gittim doldurdum. 77 litre mazot aldı  . öğlen aldım akşama sıra olur diye öğlen bile kalabalıktı

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Biraz düşününce ampul yandı arkadaşlar. 

depolarımızdaki yakıt %12 değerlendi :ohooh:

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Mehmet Göktürk yazdı:

o ampulu al sonra ...

Led ampulden bahsediyorsunuz değil mi :) ayar yapmak lazım ona. Yoksa göze giriyor

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...