İçeriğe Yönlendir

Motorin ve Benzinde Fiyat Değişimleri

Murat Öngür

Recommended Posts

Mehmet Göktürk

Kuruşun küçüğü para idi sanırsam osmanlıda

Buldum

Kuruş, Türkiye'de ilk defa 1687 (hicri 1099) yılında sultan II. Süleyman döneminde kullanılmıştır. İçerdiği gümüş ayarı değişmek ile birlikte Türkiye'de saltanat döneminin sonuna kadar kullanılmıştır. Cumhuriyet döneminde de kullanılmış olup, 1989 yılında, 25 ve 50 kuruşluk madeni paraların tedavülden kaldırılmasıyla günlük hayattan çıkmışsa da, 2005 yılının başı itibarıyla yeni kuruş olarak yeniden tedavüle girmiştir. Ayrıca kuruşun altındaki para birimi "para" olup bu da cumhuriyet döneminin ilk yıllarında kullanılmıştır. 40 para 1 kuruş, 100 kuruş 1 liradır.

• Beğen 3
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Mehmet Göktürk yazdı:

Kuruşun küçüğü para idi sanırsam osmanlıda

Sadece Osmanlı'da değil, sanırım 2. Dünya savaşına kadar da Cumhuriyet'te kullanılıyordu.

Yorum bağlantısı
Cengizhan Bekir BAYRAM
(düzenlendi)

Son gelen zamlardan sonra benzinde kullanmaya karar verdim . gidip benzin filtresini degistirdim orjinali ile enjektör bakımlarını yaptırdım. benzinde tekleyen araba saat gibi çalışmaya başladı.  Ayrıca LPG konyada 6 lira olunca 230 liraya dolmaya başladı lpg deposu ve dolu depoyla yazın 350 şehir içi uzun yolda 450 km yapıyordu . şimdi hava sogudu 300 km yapıyor şehir içinde . 200 tl lik benzin aldım bakımlardan sonra araç şehir içinde 440 km gidiyor . Benzin lpg den daha az yakıyor su an  benim araçta :))  hepiniz benzine geçin. :) 

tarihinde Cengizhan Bekir BAYRAM tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Kaç paralık adamsın lafındaki para o demek. 

Şimdi de var ya 3 kuruş dizisi o gibid

Yorum bağlantısı
Celal Aydın
Cengizhan Bekir BAYRAM yazdı:

Son gelen zamlardan sonra benzinde kullanmaya karar verdim . gidip benzin filtresini degistirdim orjinali ile enjektör bakımlarını yaptırdım. benzinde tekleyen araba saat gibi çalışmaya başladı.  Ayrıca LPG konyada 6 lira olunca 230 liraya dolmaya başladı lpg deposu ve dolu depoyla yazın 350 şehir içi uzun yolda 450 km yapıyordu . şimdi hava sogudu 300 km yapıyor şehir içinde . 200 tl lik benzin aldım bakımlardan sonra araç şehir içinde 440 km gidiyor . Benzin lpg den daha az yakıyor su an  benim araçta :))  hepiniz benzine geçin. :) 

Bende kafa kafaya hemen hemen. Benzinde araç alt devirlerde daha güzel toparlıyor ve ara hızlanmalara daha güzel yanıt veriyor. Aynı kararı ben de aldım 😄

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Cengizhan Bekir BAYRAM
Celal Aydın yazdı:

Bende kafa kafaya hemen hemen. Benzinde araç alt devirlerde daha güzel toparlıyor ve ara hızlanmalara daha güzel yanıt veriyor. Aynı kararı ben de aldım 😄

Benim araç daha o kadar toparlayamadı . ufaktan eksikleri var gibi . Fırsatını bulunca gidiip daha detaylı baktırıcam . LPG de egzozdan gelmeyen patırtı benzinde geliyor ve nadir de olsa benzinde yığılma oluyor. 

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

MV5BMTk3NDE2NzI4NF5BMl5BanBnXkFtZTgwNzE1

carl-fredricksen-carl-fredricksen-200655hııııııı ...

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Metin Akbal yazdı:
Çağlar Bayur yazdı:
hangi yönde

Saat 12 yönünde.

gece olan mı gündüz olan mı

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Çağlar Bayur yazdı:

gece olan mı gündüz olan mı

Üç boyutlu. İçeri doğru 😁

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Üç boyutlu. İçeri doğru [emoji16]
3 boyutlu değildir o 3 boyutlu olsaydı duramazdik [emoji3]
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Metin Akbal yazdı:

3 boyutlu değildir o 3 boyutlu olsaydı duramazdik emoji3.png

Zamanda büküldü. Sen konuştun. Hatrına lpg’ye 35, benzine 42. Bu 42 kuruş 50’nin üstüne mi yoksa 50’nin düzeltmesi mi biliyorum 

Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Zamanda büküldü. Sen konuştun. Hatrına lpg’ye 35, benzine 42. Bu 42 kuruş 50’nin üstüne mi yoksa 50’nin düzeltmesi mi biliyorum 
Ver mangoyu v.. Yok mehterdi o.
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran

10 gündür benzinle gidip geliyoruz. Betim benzim attı :D Betimi benzinlikte düzelttiler. 

• Beğen 2
  • Mutlu 5
Yorum bağlantısı
Cengizhan Bekir BAYRAM
Selçuk Bakış yazdı:

LPG 35

Motorin 42

Benzin 50 diyelim

yeni gelecek olan zam mı bu ?

Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
İlkay Başaran yazdı:

10 gündür benzinle gidip geliyoruz. Betim benzim attı :D Betimi benzinlikte düzelttiler. 

araba benzimli herhalde.

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Doğan Arşiray yazdı:

araba benzimli herhalde.

Valla ne bulursan yak dedim. O da kırmıyor sağolsun.

Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış
Cengizhan Bekir BAYRAM yazdı:

yeni gelecek olan zam mı bu ?

Öyle görünüyor maalesef

Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
İlkay Başaran yazdı:

Valla ne bulursan yak dedim. O da kırmıyor sağolsun.

sırf bu yüzden eski turbo olmayan kara dizel mercedes almayı düşünüyorum. kara gün dostu.

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Mehmet Göktürk yazdı:

ben hep depoyu dolduruyorum. az önce boşalmıştı doldurdum. 465 tl

Valla hocam bende lpg de boş benzin de şuan. İkisini doldurmakla evin krediyi ödemek arasında kaldım benzinliğin önündeyim şuan.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...