Önder Özcan 22 Eylül 2021 Paylaş 22 Eylül 2021 Tahin helvasını zaten çok severim, evde balık olduğu gün, peşinden tahin helvası gelir. Dün akşam çupra+ levrek vardı ama maalesef sıcak mevsimde olduğumuzdan evde helva yoktu. Çinekop, levrek, hamsi, istavrit, palamut, çupra diye gider benim sıralama. 1 Yorum bağlantısı
Tamer Topaç 22 Eylül 2021 Paylaş 22 Eylül 2021 Levent Güzelkalp yazdı: Cevap veren herkese çok teşekkür ederim. Bütün yazdığın balıkları tek tek deniyeceğim. Bu sezon balık bol anlaşılan balıkçılar öyle diyor . Benim Sormak İstediğim biraz da şu aslında bu denizlerdeki mevcut durumda hangi balık yememeliyim. Bir arkadaşım denizlerimiz çok pislendi çiftlik balığı yada ithal balık yenmeli dedi. Sizce bu denizlerimizdeki son durum balıkların sağlığına dolayısıyla bizim salığımıza etki edermi Müsilajdaki bakteri oranı, normal deniz suyuna oranla 10.000 kat fazla olduğundan dikkatli olunması ve dip balıklarından daha fazla uzak durulması tavsiye ediliyor. Benim aklıma gelenler, Dil balığı Kalkan balığı Tekir/Barbun Kırlangıç Mezgit Istakoz/Karides grupları Dondurulmuş balıklar daha güvenli gibi. 1 Yorum bağlantısı
Tamer Topaç 22 Eylül 2021 Paylaş 22 Eylül 2021 Balıklardaki ağır metaller dış kaynaklı. 1 Yorum bağlantısı
İbrahim Arslan 22 Eylül 2021 Paylaş 22 Eylül 2021 Aslında fiyat/performans + saglık/hijyen olarak bakacak olursak yenecek en iyi balık norveç uskumru Ama yılların alışkanlıgı var istavrit, hamsi, lüfer, palamutsuz olmuyor. 1 Yorum bağlantısı
Muhammet Ali Deli 22 Eylül 2021 Paylaş 22 Eylül 2021 En çok istavrit severim beyaz içecekle, hamsi de güzel ama fırında buğulama yapılınca yerim kızartması yaramıyor. Adana'da alabalık yeriz genelde tatlı su balığıdır baraj gölünde de bol bol bulunur. Somonla kardeş sayılırlar bunlar da lezzetlidir. 1 Yorum bağlantısı
Arda Bülent Güzel 22 Eylül 2021 Paylaş 22 Eylül 2021 Cem hocam açıklamış. Balıklarda ağır metal oranı fazladır. Cem hocamın bilgilerine bir ekleme yapmak istiyorum. Dip balığında ağır metal oranı daha fazladır. Mesala dil balığı. Avcı balığı yemenizi tavsiye ederim. Etçil oldukları için eti daha lezzetlidir. Mesala Mersin ve Adana taraflarında çıkan halili balığını tavsiye ederim. Mükemmeldir. Boyutları 2-2.5 metreye kadar çıkabilirler. Sardalya balığını hamsi gibi yapmanızı tavsiye ederim. Hamsi tava mısır unu ve azcık yağ. Muhteşem lezzettir. Birde büyük balığın üzerini Kaya tuzu ile komple kaplayıp taş fırını atmanızı ve tadının muhteşem olduğunu göreceksiniz. Pişirme tekniğidir. Fırından sonra üstü katılaşan Kaya tuzu kırılıp altında kendi yağında pişen balığın kılçığından nasıl ayrıldığına inanamazsınız. Ben haftada bir gün balığı soframdan eksik etmem. Herkese afiyet olsun. 4 Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 22 Eylül 2021 Paylaş 22 Eylül 2021 Arda Bülent Güzel yazdı: Cem hocam açıklamış. Balıklarda ağır metal oranı fazladır. Cem hocamın bilgilerine bir ekleme yapmak istiyorum. Dip balığında ağır metal oranı daha fazladır. Mesala dil balığı. Avcı balığı yemenizi tavsiye ederim. Etçil oldukları için eti daha lezzetlidir. Mesala Mersin ve Adana taraflarında çıkan halili balığını tavsiye ederim. Mükemmeldir. Boyutları 2-2.5 metreye kadar çıkabilirler. Sardalya balığını hamsi gibi yapmanızı tavsiye ederim. Hamsi tava mısır unu ve azcık yağ. Muhteşem lezzettir. Birde büyük balığın üzerini Kaya tuzu ile komple kaplayıp taş fırını atmanızı ve tadının muhteşem olduğunu göreceksiniz. Pişirme tekniğidir. Fırından sonra üstü katılaşan Kaya tuzu kırılıp altında kendi yağında pişen balığın kılçığından nasıl ayrıldığına inanamazsınız. Ben haftada bir gün balığı soframdan eksik etmem. Herkese afiyet olsun. Tuzda levrek süper olur. 2 Yorum bağlantısı
Levent Güzelkalp 22 Eylül 2021 Yazar Paylaş 22 Eylül 2021 Cem hocam açıklamış. Balıklarda ağır metal oranı fazladır. Cem hocamın bilgilerine bir ekleme yapmak istiyorum. Dip balığında ağır metal oranı daha fazladır. Mesala dil balığı. Avcı balığı yemenizi tavsiye ederim. Etçil oldukları için eti daha lezzetlidir. Mesala Mersin ve Adana taraflarında çıkan halili balığını tavsiye ederim. Mükemmeldir. Boyutları 2-2.5 metreye kadar çıkabilirler. Sardalya balığını hamsi gibi yapmanızı tavsiye ederim. Hamsi tava mısır unu ve azcık yağ. Muhteşem lezzettir. Birde büyük balığın üzerini Kaya tuzu ile komple kaplayıp taş fırını atmanızı ve tadının muhteşem olduğunu göreceksiniz. Pişirme tekniğidir. Fırından sonra üstü katılaşan Kaya tuzu kırılıp altında kendi yağında pişen balığın kılçığından nasıl ayrıldığına inanamazsınız. Ben haftada bir gün balığı soframdan eksik etmem. Herkese afiyet olsun. Tuzda levrek yemistim gercekten enfes oluyor En çok istavrit severim rakıyla, hamsi de güzel ama fırında buğulama yapılınca yerim kızartması yaramıyor. Adana'da alabalık yeriz genelde tatlı su balığıdır baraj gölünde de bol bol bulunur. Somonla kardeş sayılırlar bunlar da lezzetlidir. Norvec somonu alıyorum arada gercekten oralimi bilmiyorum ama epey lezetli gercekteb 2 Yorum bağlantısı
O.Yücel Çetin 22 Eylül 2021 Paylaş 22 Eylül 2021 (düzenlendi) İstavrit ve çinekop favorimdir palamutu yılda bir kere yerim yağlanınca başka yemem, hamsi benim için ancak yoklukta gider.😀 22 Eylül 2021 tarihinde Osman Yücel Çetin tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Muhammet Ali Deli 22 Eylül 2021 Paylaş 22 Eylül 2021 Levent Güzelkalp yazdı: Norvec somonu alıyorum arada gercekten oralimi bilmiyorum ama epey lezetli gercekteb Bu eminönündeki balık ekmekçiler filan komple Norveç balığı satıyor çok lezzetli. Ama uskumru sanırım o balık. Koskoca 3 tarafı deniz ülkeyiz norveçten balık alıyoruz o da ayrı bir konu Ama balıkları lezzetli ve balıkçılık mesleği çok temiz çok gelişmiş adamların 1 Yorum bağlantısı
Emre Şimşek 22 Eylül 2021 Paylaş 22 Eylül 2021 Levent Güzelkalp yazdı: Cevap veren herkese çok teşekkür ederim. Bütün yazdığın balıkları tek tek deniyeceğim. Bu sezon balık bol anlaşılan balıkçılar öyle diyor . Benim Sormak İstediğim biraz da şu aslında bu denizlerdeki mevcut durumda hangi balık yememeliyim. Bir arkadaşım denizlerimiz çok pislendi çiftlik balığı yada ithal balık yenmeli dedi. Sizce bu denizlerimizdeki son durum balıkların sağlığına dolayısıyla bizim salığımıza etki edermi Bunu tam olarak karşılayan bir bilgi sanırım çıkmaz. Balık deyince tarifler ve lezzetler ön plana çıkıverdi:) 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 22 Eylül 2021 Paylaş 22 Eylül 2021 Kartal Balıkcılar Çarşısı , hamsi tava ile sezonu başlattık. Ama ne midyesi nede hamsi tavası güzeldi. Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 22 Eylül 2021 Paylaş 22 Eylül 2021 Ali Darbaz yazdı: Kartal Balıkcılar Çarşısı , hamsi tava ile sezonu başlattık. Ama ne midyesi nede hamsi tavası güzeldi. Çünkü bu mevsimdeki hamsi geçen senenin hamsisi Yorum bağlantısı
Levent Güzelkalp 22 Eylül 2021 Yazar Paylaş 22 Eylül 2021 Bunu tam olarak karşılayan bir bilgi sanırım çıkmaz. Balık deyince tarifler ve lezzetler ön plana çıkıverdi:)Aynen abi tarifler oneriler havada uçuşuyor [emoji3] 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 22 Eylül 2021 Paylaş 22 Eylül 2021 (düzenlendi) Babam balıkçı. Bir balığın taze olup olmadığını anlamak hem kolaydır hem zor. gözleri, derisi, solungaçları parlak olmayan, kendisi diri sert olmayan balık taze değil. Bu zaten herkes biliyor. gözleri, derisi, solungaçları parlak, kendisi diri diri sert duran balık o zaman tazedir? Olmayabilir. Balık ağdan çekildiği an ilk birkaç dakika içinde dondurulmuşsa, satılmak üzere sabahtan çözdürülürse tezgahta taze gibi parlar. Bu balık bayat mıdır? Hayır. Fakat taze de değildir. Donmuş çözülmüş ürün tadı olur. Yani çok da kötü değildir. İyi denebilir. Ve bunu görünüş ile anlayamazsınız. Çok profesyonel olmak lazım anlamak için. Eğer balık sudan çıktıktan hemen sonra dondurulmamışsa, sonradan dondurulmuşsa işte o balık tehlikeli. Çözüldüğünde, üstte anlattığım hemen donmuş balık kadar parlak ve diri olmaz. Ama çok kötü de olmaz. Siz ona birkaç günlük balık deyip idare eder diyebilir ve alırsınız. Ve tadı iğrençtir. en bombası, tezgahta üstte anlattığım şekildeki balıklar karıştırılır. Siz genel bakışta su fıslatılmış balıklara aldanıp alırsınız. Halbuki tek tek bakarsanız arada bayat balıklar balıklar vardır. Buna uyanmanız lazım. sudan çıkan ve donmamış balık için; gözünüzle şahit olduğunuz balık avını almaktan başka çare yok. ben bir gece denize açılırken 2 kasa çinekop alıp, 3 saat sonra sabah limana 3 kasa ile dönüp, 3 taze kasa çinekop satan gördükten sonra taze balık kovalamayı bıraktım. 22 Eylül 2021 tarihinde Tansu Kalafatoğlu tarafından düzenlendi 2 1 Yorum bağlantısı
Yurdaer Elay 22 Eylül 2021 Paylaş 22 Eylül 2021 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Tanıdık balıkçı var Ulus halinde.. Babam arada gider mevsimine göre alır gelir bir şeyler. Bazı zamanlar bu balık sana yaramaz dediği de oluyormuş (tazelik bakımından). Biz pek anlamayız, güvenmekten başka çaremiz de yok Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 22 Eylül 2021 Paylaş 22 Eylül 2021 (düzenlendi) Yurdaer Elay yazdı: Tanıdık balıkçı var Ulus halinde.. Babam arada gider mevsimine göre alır gelir bir şeyler. Bazı zamanlar bu balık sana yaramaz dediği de oluyormuş (tazelik bakımından). Biz pek anlamayız, güvenmekten başka çaremiz de yok Şimdiki zamanda balık yedim demek için balığı tutmaktan başka çare yok eskiden buzhaneler yoktu. Denizden çıkan balık o gün piyasaya sürülürdü. Çoksa sakız parasına balık satılırdı. Ama şimdi öyle değil. Önce donduruluyor. Mantıklı olan da bu. kasımda, hamsi ağını toplayıp dönmüş gırdırdan canlı hamsiyi alıp, öğlene ızgarada yememiş bir insan evladı, balık yememiş demektir bence o lezzet inanın lüferde yok diye yemin ederim ama kanıtlayamam. Çünkü gırgırlar artık hamsiyi ağdan toplar toplamaz donduruyor eskidendi o işler. Sabah 6’da beklerdik limanda. Bedava verirlerdi. Balık boldu 22 Eylül 2021 tarihinde Tansu Kalafatoğlu tarafından düzenlendi 1 1 Yorum bağlantısı
Erhan Doruk 22 Eylül 2021 Paylaş 22 Eylül 2021 (düzenlendi) Ağır metaller adından anlaşılacağı gibi deniz diplerinde yoğun birikir ve dip balıkları daha fazla etkilenir. Kirli denizlerde avlanan balıklardan dip balıklarından uzak durun. Taze olan her balık güzeldir. Öncelikle taze balık seçmeyi öğrenin. 22 Eylül 2021 tarihinde Erhan Doruk tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 23 Eylül 2021 Paylaş 23 Eylül 2021 Erhan Doruk yazdı: Ağır metaller adından anlaşılacağı gibi deniz diplerinde yoğun birikir ve dip balıkları daha fazla etkilenir. Kirli denizlerde avlanan balıklardan dip balıklarından uzak durun. Taze olan her balık güzeldir. Öncelikle taze balık seçmeyi öğrenin. Olta mezgiti yemez misiniz Yorum bağlantısı
Cem Dilmen 23 Eylül 2021 Paylaş 23 Eylül 2021 Mert Gülkokan yazdı: hocam vedat milorun titremesinin en büyük nedeni yediği midyelerden kaynaklı kndisi de bunu Kabul ediyor ancak günümüzde satılan midyelerin ve balıkların birçoğu çiftlikte yetişmekte midyeci ahmet sürekli olarak midyelerinin analiz raporunu paylaşıyor midyelerdeki civa ve ağıt metaller oldukça düşük ve izin verilen değerlerde hatta bugün kendisinin acıbadem hastanesinde kendi kan analiz raporunu paylaştı günde 50 midye yiyen adam daki civa kadmiyum kurşun değerleri hepsi düşük aynı durum çiftlik balıklarında geçerli değil midir ? Ben cupra ve levreği çiftlikte yetişenlerden tercih ediyorum zaten metrodan aldığım için balıkları orada çiftlik balığı olarak satılıyor çiftlik balıklarında da bu tarz metaller düşük değil midir ? Evet Mert Bey teorik olarak çiftlik balıklarında daha az olması gerekir ancak onlarda kullanılan yapay yemlerin içeri gündeme geliyor. Bir ara bu tartışılıyordu. Arkadaşların dediği gibi dip balıkları ve midye gibi deniz canlılarında ağır metal oranları oldukça yüksek durumda. Bunları tüketirken ölçülü tüketmek daha iyi olacaktır. Vedat milor aynen dediğiniz gibi. Ağır metaller parkinson, Alzhemier gibi bir sürü hastalıktan sorumlu tutuluyor. Yorum bağlantısı
Erhan Doruk 23 Eylül 2021 Paylaş 23 Eylül 2021 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Olta mezgiti yemez misiniz Çıktığı denize bağlı, Marmara ise yemem. Ege ise kaçırmam 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 23 Eylül 2021 Paylaş 23 Eylül 2021 Erhan Doruk yazdı: Çıktığı denize bağlı, Marmara ise yemem. Ege ise kaçırmam Karadeniz. Çok şey kaçırıyorsunuz. Vücudun ağır metallere ihtiyacı yok mu kardeşim Yorum bağlantısı
Erhan Doruk 23 Eylül 2021 Paylaş 23 Eylül 2021 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Karadeniz. Çok şey kaçırıyorsunuz. Vücudun ağır metallere ihtiyacı yok mu kardeşim İki kulak bana yetiyor sağolasın 1 Yorum bağlantısı
Haluk Şentürk 23 Eylül 2021 Paylaş 23 Eylül 2021 Yenecek en lezzetli balık bana göre lüferdir. Şu an tutuyoruz ve afiyetle 😬 Yorum bağlantısı
Recommended Posts