İçeriğe Yönlendir

Beyaz Eşyalara Yaptığınız Bakımlar

Köksal Yılmaz

Recommended Posts

Tansu Kalafatoğlu

bakım denmiş ama makine hala bütün duruyor

Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter

Olmazsa yenisi saralım abi.

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Servet Aydın
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

bakım denmiş ama makine hala bütün duruyor

Ne sandın olm. Bi tane vida bile artmadı hatta eksik var

Mehmet Yeter yazdı:

Olmazsa yenisi saralım abi.

Vaaay kapitalist mode🍆

• Mutlu 3
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Servet Aydın yazdı:

Gerekli güvenlik tedbirlerini alıp

gözümle görmem lazım

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Servet Aydın yazdı:

oksijen sensörü filan lazım olur

:hahahoho: 

Yorum bağlantısı
Servet Aydın
Çağlar Bayur yazdı:

gözümle görmem lazım

Makinanın bazı yerlerinde kırmızı lekeler var nereden bulaştı bilmiyom

Sani Gerşon yazdı:

:hahahoho: 

Başkan dedi lazım olur dedi 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter
Servet Aydın yazdı:

Vaaay kapitalist mode🍆

Hani zengindik.:kihkih:

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Tamir ede ede zengin oluyorlar 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ömer Sarıgül

IMG_20241030_183604.jpg.9720e264fbc046cddc85e11417609ed2.jpgIMG_20241030_183614.jpg.aa6eba80e8e4df6aea133843cbdab3a7.jpg

Bende şu şekilde bir eklenti yaptım çamaşır makinesine 1 yılı aşkın kullanıyorum çok memnunum.

Normalde mk tek su girişli, ben su giriş selenoidlerinin aynısından yanına taktım çiftli oldu.

Bu termostat devresi su sıcaklığına göre sıcak soğuk seçim yapıyor.  Schmitt trigger tipi çalışan devre yapısına sahip. 40 derece yıkamada kullanıyorum. Su alırken 45 dereceye ulaşınca tekrar 40 a düşene kadar soğuk alıyor döngü tekrar ediyor. Bu sayede sıcaklık 40 seviyelerinde hazır duruyor. Yaşadığım yer adana malum sularımız yaz kış çok soğuk. Evde güneş enerjisi var hava her gün güneşli sayılır. Bunu kullanınca tasarruf zirve yapıyor eminim ve makina rezistansı az kullanıldığı için ömrü çok artıyor kireçlenme daha az oluyor aşırı elektrik tasarrufu yapıyor çünkü rezistans çok güç çekiyor.

Yapmak isteyen için

Termostat probunu rezistans yanı kazanın altını maktapla delip içeri uzatıp İran yapıştırıcı ile güzelce yapıştırdım çok sağlam oldu. Yandaki yuvarlak buton devreyi açmaya yapıyor açılmadığı zaman eski hali ile kullanım mümkün. Selenodleri röle grupları ile ayrım yaptım. Makinadan gelen selenoid valf uçları rölelerin ortak ucuna giriyor NC NO uçlarına da sıcak soğuk valfler bağlanıyor.

• Beğen 7
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
İlkay Başaran

7 yıllık (belki de 8) arçelik marka 60 litrelik termosifon üstten su suzdırmaya başladı. (Bölgede doğal gaz yok) 11 bin tl den başlıyor fiyatları tabi garanti falan bitmişti maks 2 yıldır. Arçelik bayisine uğradım ve durumu anlatınca kazan delinmiş tamiri yok dediler ve teknik servis baş teknisyenin numarasını verdiler. Görüştüm ve eve gelip fotoğraflarını çekip merkeze yollayalım dedi. Tamam da garanti biteli çok oluyor dediğimde yine de deneyelim birşey kaybetmeyiz deyince randevu ve merkeze fotoğraf gönderme işlemini yaptık. 2 saat sonra arçelik merkezden mesaj geldi. Şu şu model (patlayan ile aynı) termosfonu şu bedelle hemen değiştirebiliriz şeklinde. 
Sözün özü yarı fiyatına sıfır termosifon ile 2 gün içinde arızalı cihazımız yenilendi. Yeniye de 2 yıl garanti verdi.  Teşekkürler Arçelik.

• Beğen 3
  • Teşekkür 2
Yorum bağlantısı
Ali Gülmez
İlkay Başaran yazdı:

7 yıllık (belki de 8) arçelik marka 60 litrelik termosifon üstten su suzdırmaya başladı. (Bölgede doğal gaz yok) 11 bin tl den başlıyor fiyatları tabi garanti falan bitmişti maks 2 yıldır. Arçelik bayisine uğradım ve durumu anlatınca kazan delinmiş tamiri yok dediler ve teknik servis baş teknisyenin numarasını verdiler. Görüştüm ve eve gelip fotoğraflarını çekip merkeze yollayalım dedi. Tamam da garanti biteli çok oluyor dediğimde yine de deneyelim birşey kaybetmeyiz deyince randevu ve merkeze fotoğraf gönderme işlemini yaptık. 2 saat sonra arçelik merkezden mesaj geldi. Şu şu model (patlayan ile aynı) termosfonu şu bedelle hemen değiştirebiliriz şeklinde. 
Sözün özü yarı fiyatına sıfır termosifon ile 2 gün içinde arızalı cihazımız yenilendi. Yeniye de 2 yıl garanti verdi.  Teşekkürler Arçelik.

hayırlı olsun bizim evde de beko marka 60 lt termosifon var ancak arkadaki etikete bakınca beko adına demirdöküm üretmiş

2006 model desek 18 yaşında ve hiç arıza çıkarmadı

2006 model etikette 1980 watt 9 amper  220 volt yazıyor

Sıfır satılan ürünler 1800 watt diyor

Biz eski ürünü satıp sıfır termosifon alsak evin elektrik tüketimine olumlu bir etkisi olur mu ?

Çünkü eve gelen fatura en kötü 600 tl geliyor

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Ali Gülmez yazdı:

hayırlı olsun bizim evde de beko marka 60 lt termosifon var ancak arkadaki etikete bakınca beko adına demirdöküm üretmiş

Biz eski ürünü satıp sıfır termosifon alsak evin elektrik tüketimine olumlu bir etkisi olur mu ?

Isı kaybı yüksekse sizdekinin evet yenilemenin faydası olur. Fakat 100 watt fark edecekse ve ısı kayıpları yakınsa bence değmez. 11 bin tl yi ne kadar sürede amorti edecek.

Yorum bağlantısı
Erhan Doruk

9 yıllık siemens çamaşır makinası sıkmaya geçince gacır gucur ötüyordu. İçini açtım, kazanı tutan amortisörler çok yumuşamış. 250 TL ye 3 amortisör alıp değiştirdim. Açmışken rezistansı söktüm, kazan içinden tüy yumakları vardı. Bir şişle yumakları çıkarıp kapattım. 5 yılda bir herkesin rezistansı söküp içini temizlemesini tavsiye ederim. Oldukça kolay bir işlem. 

amortisör

https://www.n11.com/urun/siemens-uyumlu-camasir-makinesi-amortisor-takimi-3lu-yuvarlak-tip-46912926?magaza=oneyedekparca

Ali Gülmez yazdı:

Termosifonu kaç C de çalıştırıyorsunuz

• Beğen 1
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Ali Gülmez
Erhan Doruk yazdı:

9 yıllık siemens çamaşır makinası sıkmaya geçince gacır gucur ötüyordu. İçini açtım, kazanı tutan amortisörler çok yumuşamış. 250 TL ye 3 amortisör alıp değiştirdim. Açmışken rezistansı söktüm, kazan içinden tüy yumakları vardı. Bir şişle yumakları çıkarıp kapattım. 5 yılda bir herkesin rezistansı söküp içini temizlemesini tavsiye ederim. Oldukça kolay bir işlem. 

amortisör

https://www.n11.com/urun/siemens-uyumlu-camasir-makinesi-amortisor-takimi-3lu-yuvarlak-tip-46912926?magaza=oneyedekparca

Termosifonu kaç C de çalıştırıyorsunuz

50C diyelim hocam 

Yorum bağlantısı
Emre Şimşek
Erhan Doruk yazdı:

Ben LG çamaşır makinesini epey söktüm önden ama pek ilerleyemedim. Yine de deterjanın girdiği çıktığı her yeri temizledim balçıklıydı çoğu yer..

Amortisör ve rezistans için sanırım arkasından sökmek gerekiyor doğru mu?

Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış
Emre Şimşek yazdı:

Ben LG çamaşır makinesini epey söktüm önden ama pek ilerleyemedim. Yine de deterjanın girdiği çıktığı her yeri temizledim balçıklıydı çoğu yer..

Amortisör ve rezistans için sanırım arkasından sökmek gerekiyor doğru mu?

Bosch için ön ve üstü sökmek yetiyor, nette video vardır sökümü ile alakalı halledersin.

Yorum bağlantısı
Erhan Doruk
Ali Gülmez yazdı:

50C diyelim hocam 

yaklaşık 10 yıl termosifon kullandım. Elektriği az tüketmesi için birçok senaryo denemiştim. Sonuç olarak termosifona ne kadar su eklenirse - elektrik sarfiyatı da o kadar artıyor, ancak kendi yalıtımından dolayı suyu sıcak tutarken görece ekonomik oluyor. Sıcaklığı 60C ye getirerek bir deneyin, kullanımda daha az su tüketeceğiniz için biraz tasarruf olabilir. En ekonomiği tabi duş öncesi açmak sonra kapatmak . Biz sürekli açık bırakıyorduk.

Selçuk Bakış yazdı:

Bosch için ön ve üstü sökmek yetiyor, nette video vardır sökümü ile alakalı halledersin.

Bosch - Siemens - Profilo arkadan kapağı çıkarıyorsunuz. Rezistansın ortasında bir somun var, açınca serbest kalıyor.

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Ali Gülmez yazdı:

50C diyelim hocam 

Sanırım 60 derece yanılmıyorsam rezistans için en sağlıklı değer diyordu arçelik. Kireç bakımından.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Termosifonlarda 7 yıldan sonrasını sağlıklı geçireni görmedim. Eski ürünleri tabi bu cümlenin dışında bırakıyorum.

Ofisimizde sıcak su tesisatı termosifonla sağlanıyor. 2012'de geçtik mevcut yerimize ve termosifon arızalıydı. Hemen değiştik. Sonra patladı, yine değiştik. Geçtiğimiz sene yine patladı, yine değiştik. Maalesef başka yolu da yok, tamiri mümkün olmuyor.

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Sani Gerşon yazdı:

Termosifonlarda 7 yıldan sonrasını sağlıklı geçireni görmedim. Eski ürünleri tabi bu cümlenin dışında bırakıyorum.

Ofisimizde sıcak su tesisatı termosifonla sağlanıyor. 2012'de geçtik mevcut yerimize ve termosifon arızalıydı. Hemen değiştik. Sonra patladı, yine değiştik. Geçtiğimiz sene yine patladı, yine değiştik. Maalesef başka yolu da yok, tamiri mümkün olmuyor.

Hele hidrafor varsa daha da kısalıyor ömrü.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
İlkay Başaran yazdı:

Hele hidrafor varsa daha da kısalıyor ömrü.

Hepsinde basınç düşürücü de takılıydı, fayda etmiyor. Bir tanesi 3. senesinde bozulmuştu.

Kazanları dayanıksız yapıyorlar ki, sürekli satabilsinler...

Yorum bağlantısı
Erhan Doruk
Sani Gerşon yazdı:

Eskiler çelik kazanlıydı, kolay kolay sorun yaşatmıyordu. Sirkülasyon olması için ince sacı kazan yapıp üzerini emaye kaplıyorlar. Çeşme suyu ile 3-5 yılda delinip değişmesi gerekiyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış
Erhan Doruk yazdı:

Bosch

Geçen aylarda kendim yaptım, arka tarafta değil önden ulaşıyorum bendeki makinenin resiztansına. Kontrol panelini ve deterjan yuvasını sökünce öndeki kapağın vidaları sökmek yetiyor, ilk defa söktüğüm için üst kapağıda sökmüştüm gerek yokmuş.

Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu
Sani Gerşon yazdı:

Hepsinde basınç düşürücü de takılıydı, fayda etmiyor. Bir tanesi 3. senesinde bozulmuştu.

Kazanları dayanıksız yapıyorlar ki, sürekli satabilsinler...

sadece sorun kazada ise ve uzun süreler orada duracaksanız kazanı söküp yerine krom saçtan kazan yaptırın ilk başta termosifon fiyatına gelir ama sürekli değiştirmek zorunda kalmazsınız. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...