İçeriğe Yönlendir

Beyaz Eşyalara Yaptığınız Bakımlar

Köksal Yılmaz

Recommended Posts

Koray Demir
Süleyman Kaya yazdı:

Bugün fırını temizlemeye başladım, geçen gün 1 saat kadar açık unutmuşuz dedim elden geçireyim, apc ve domol sprey köpük ile baya bi mesafe kat ettim ama bana yeterli gelmedi. Şöyle iki fıs fıs sıkınca yağı su gibi akıtacak temizlik ürünü var mı? Sünger fırça vs uğraştırmayacak?

Beyaz sirke, karbonat ve pril sıcak su karışımı anında çözer.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Süleyman Kaya
Koray Demir yazdı:

Beyaz sirke, karbonat ve pril sıcak su karışımı anında çözer.

İlk fırsatta deneyeceğim, teşekkürler

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Süleyman Kaya yazdı:

iki fıs fıs sıkınca yağı su gibi akıtacak temizlik ürünü

a101 de highgenic fısfıs köpük var, ucuzdu da az pahalandı şimdi, ancak acaip bir şey, lakin eldiven gözlük havalandırma yapın yakıcı birşey, biten fısfıs şişesi de  sonra jant temizleme sıvısı için işe yarıyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Süleyman Kaya
Çağlar Bayur yazdı:

a101 de highgenic fısfıs köpük var, ucuzdu da az pahalandı şimdi, ancak acaip bir şey, lakin eldiven gözlük havalandırma yapın yakıcı birşey, biten fısfıs şişesi de  sonra jant temizleme sıvısı için işe yarıyor.

Bildim bizde vardı, uzun ince bi şişesi var. teşekkürler

Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Metin Akbal

Bosch çamaşır makinası alalı 5 6 ay sonra tam 10 sene olacak.

Yıkama programlarında makina kurulamıyor kalan süre 1 dk gösteriyor. Alt tahliyeyi temizleyeceğim o henüz aklıma geldi. Başka problem ne olabilir?

Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu
Metin Akbal yazdı:

Bosch çamaşır makinası alalı 5 6 ay sonra tam 10 sene olacak.

Yıkama programlarında makina kurulamıyor kalan süre 1 dk gösteriyor. Alt tahliyeyi temizleyeceğim o henüz aklıma geldi. Başka problem ne olabilir?

Isıtıcı ili kademeli ise ikinci kademe çalışmıyor olabilir. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Metin Uzunoğlu yazdı:

Isıtıcı ili kademeli ise ikinci kademe çalışmıyor olabilir. 

Onu nasıl anlarız abi?

Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu

Ya tek ısıtıcı vardır termostat açıp kapatır, yada tost makinasındaki gibi iki ısıtıcı vardır giyen tahmin ediyorum. Ama basittir başlamakta fayda var yıkarken ve kurulurken çektiği akım kontrol edilebilir, içte kolay açılan yer var ona bakılabilir yada @Servet Aydına sorulabilir. Bence basit bir temassızlık var gibi..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Çamaşır makinası kurutmaz. Yüksek devirle döner suyu çırpar. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Emre Şimşek
Metin Akbal yazdı:

Tahliye yollarını kontrol et, boruları unutma.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu
Servet Aydın yazdı:

Çamaşır makinası kurutmaz. Yüksek devirle döner suyu çırpar. 

Ya kurutmalı makina ise...

Bendeki lg kurutmalı 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Servet Aydın
Metin Uzunoğlu yazdı:

Ya kurutmalı makina ise...

Bendeki lg kurutmalı 

Kurutmalı olanda ısıtıcı var

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu

Nem ölçen sensörün üzeri pamukçuklarla kaplanmış olabilir. 

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Selçuk Bakış

Bugün bizim çamaşır makinesi gitti sanırım sigortaları attırıyor. Gideri vs temizledim belirli bir süre su alıyor ama genel sigortayı attırıp duruyor. Tekrar açtığımızda biraz çalışıp yine aynı döngüye devam ediyor. Yarın içini açıp bakacağım. Önerilere açığım. Marka Bosch 12 yıl oldu tam olarak.

• Üzgün 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

priz içi ne durumda oradan başlansa makineden önce?

Yorum bağlantısı
Ömer Sarıgül
Selçuk Bakış yazdı:

genel sigortayı attırıp duruyor.

" Genel sigorta " dan kasıt kaçak akım rölesi ise rezistans patlamış olabilir kazan suyuna elektrik kaçırıp sigortayı attırır.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış
Çağlar Bayur yazdı:

priz içi ne durumda oradan başlansa makineden önce?

Priz ilk baktığım yerdi Abi, tertemiz.

Ömer Sarıgül yazdı:

" Genel sigorta " dan kasıt kaçak akım rölesi ise rezistans patlamış olabilir kazan suyuna elektrik kaçırıp sigortayı attırır.

Ana sigorta atıyor evin bütün elektriği kesiliyor.

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Makineye dokununca bir şey yok ama du çekince mi oluyor?

Yorum bağlantısı
Ali Gülmez

şu çamaşır makinaların en büyük düşmanı banyoda duş alırken oluşan buhar ve nem 

imkan dahilinde farklı bir alanda tutmak ömrünü uzatabilir

Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış
Ömer Sarıgül yazdı:

Makina 12 yıllık, elektrik hattında problem yok, makinada problem var. sadece çamaşır makinası çalışınca 10 sn sonra sigorta atıyor.

Ali Gülmez yazdı:

şu çamaşır makinaların en büyük düşmanı banyoda duş alırken oluşan buhar ve nem 

imkan dahilinde farklı bir alanda tutmak ömrünü uzatabilir

Bende çamaşır makinası yüklük kısmında, banyoda elektrikli hiç bir şey yok.

Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

Arka kapağı aç, gerçi hangi kapak olduğu da fark etmez, araya sıkışan bir şeyler göreceksin. Önce bir elektrikçi baksın, belki de basit bir şeydir. 

Bu arada benim 12 yıllık siemens bulaşık makinesi geçen hafta arıza vermiş, çalışmıyordu. Eşim işten gelince söyledi. E 15 hata kodu vardı, büyük usta youtube'a sordum, sola yatır bekle dedi.

Dışarı çıkacaktık, makineyi sola yatırdım, dışarı çıktık geldik, ayağa kaldırdım, taktık fişi çalıştı. :nazar: 

• Beğen 1
  • Mutlu 7
Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış
Mahmut Yıldız yazdı:

Arka kapağı aç, gerçi hangi kapak olduğu da fark etmez, araya sıkışan bir şeyler göreceksin. Önce bir elektrikçi baksın, belki de basit bir şeydir. 

Bu arada benim 12 yıllık siemens bulaşık makinesi geçen hafta arıza vermiş, çalışmıyordu. Eşim işten gelince söyledi. E 15 hata kodu vardı, büyük usta youtube'a sordum, sola yatır bekle dedi.

Dışarı çıkacaktık, makineyi sola yatırdım, dışarı çıktık geldik, ayağa kaldırdım, taktık fişi çalıştı. :nazar: 

Akşama içini açacağım, akşama kadar ne kadar fikir gelirse elim ona gör güçlü olur, bozuldu ki bozuldu, ya yapamam yenisi alırım ya bozarım yenisini alırım :onder:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa YILDIRIM
Selçuk Bakış yazdı:

sadece çamaşır makinası çalışınca 10 sn sonra sigorta atıyor.

İlk şüpheli Rezistans patlak

ikinci şüpheli motor 

Deneme yapmak için rezistans soketinin ikisini de çıkartıp deneme yapın eğer kaçak akım rölesi atmıyorsa rezistansı değiştirin. 12 yıl rezistans için iyi bir zaman. 

Bizim evdeki makinenin 7. yılında rezistansı patlamıştı. (Bizim burada sular çok kireçli ve kireç önleyici kullanmıyoruz.)

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış
Mustafa YILDIRIM yazdı:

Deneme yapmak için rezistans soketinin ikisini de çıkartıp deneme yapın

Bunu deneyeceğim, bizde de kireç önleyici vs hiç bişey kullanmıyoruz, burada da sular ciddi anlamda kireçli.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...