İçeriğe Yönlendir

Beyaz Eşyalara Yaptığınız Bakımlar

Köksal Yılmaz

Recommended Posts

Mustafa YILDIRIM
Çağlar Bayur yazdı:

bizde vukuat bol, birinci reddi alev alan makineyi biz anında söndürdük diye aldık, köpeğimiz yangın alarmı çaldı, biz de doğru müdahele ile söndürdük vesile ile  mutfak yanmadı.. yansa sorun yokmuş dedi eksper, ikinci reddi müteahhitin satın alım faturası ile inşaatın fiili bitiş tarih farkı ile yedik, satın alınmış ancak 4 yıl sonra monte edilmiş, oradaki yıl farkı ile 7 seneyi geçirmiş olmuşuz.

Ödeme yapmamak için ellerinden geleni yapmışlar galiba :unsure2:

Mehmet Ozyurek yazdı:

garantisi bitmiş olacak 7 yaşın altında olacak. 

O zaman evde 7 yaşın üzerinde eşya varsa sigorta yaptırırken eşya teminatını yüksek yapmamanın fazla prim ödemekten başka faydası olmayacak. 

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Mustafa YILDIRIM yazdı:

O zaman evde 7 yaşın üzerinde eşya varsa sigorta yaptırırken eşya teminatını yüksek yapmamanın fazla prim ödemekten başka faydası olmayacak. 

Yanlış olur bu.. 

Bahse konu sadece Elektronik arızalardır.. 

Doğru poliçe için tüm eşyalar sıfır bedelleri ile poliçeye dahil edilmeli. 

Çünkü, yangın, hırsızlık, deprem, su hasarları vb gibi hasarlar açısından teminatları devam ediyor.. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Mustafa YILDIRIM yazdı:

Ödeme yapmamak için ellerinden geleni yapmışlar galiba 

yok hata bizde, evet arkadaşlar videsou çeksem yutubtan bi milyon dolar geliyor diyorlar

• Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Emre Şimşek
Mehmet Ozyurek yazdı:

Yanlış olur bu.. 

Bahse konu sadece Elektronik arızalardır.. 

Doğru poliçe için tüm eşyalar sıfır bedelleri ile poliçeye dahil edilmeli. 

Çünkü, yangın, hırsızlık, deprem, su hasarları vb gibi hasarlar açısından teminatları devam ediyor.. 

Bizim evde 7 yaşın altında garantisi biten hiç eşya yok. Hepsi 10 seneyi devirdiler. Koltuklar hariç

Yorum bağlantısı
Süleyman Kaya

Az önce çamaşır makinası su boşaltma yapmadı, hata verdi. Dedim gel işimiz var gece gece. Makinanın işi su dolu. Ön alttaki tahliye hortumundan su damla damla geliyor, pompa filtresini açınca gürül gürül akıyor. Altına birşeyde koyamıyorum açıkcası mesafe çok dar.. ne yapmalı? Damla damla sabaha kadar bitmez.

Makina LG, alt kapağı az açayım diyorum ama alttanda su geliyor sadece öndende değil

image.jpg

Yorum bağlantısı
Süleyman Kaya
(düzenlendi)
Süleyman Kaya yazdı:

Az önce çamaşır makinası su boşaltma yapmadı, hata verdi. Dedim gel işimiz var gece gece. Makinanın işi su dolu. Ön alttaki tahliye hortumundan su damla damla geliyor, pompa filtresini açınca gürül gürül akıyor. Altına birşeyde koyamıyorum açıkcası mesafe çok dar.. ne yapmalı? Damla damla sabaha kadar bitmez.

Makina LG, alt kapağı az açayım diyorum ama alttanda su geliyor sadece öndende değil

image.jpg

tarihinde Süleyman Kaya tarafından düzenlendi
20 adet bez/atlet vs feda edilerek halledildi
Yorum bağlantısı
Arif Aykın

@Süleyman Kayageçmiş olsun. Eğer aynı vaziyet devam ediyorsa makineyi yerinden çıkartıp önünü havaya kaldırarak ön temizleme kapağını sökerek parça parça başaltın. Ana kapaktan boşalttığınızda öndeki sac tarafından uzun zaman sonra paslanma oluşur. Su boşalttıktan sonra pompayı kontrol edin bir şey sıkıştırmış olabilir. 

Yorum bağlantısı
Süleyman Kaya
Arif Aykın yazdı:

@Süleyman Kayageçmiş olsun. Eğer aynı vaziyet devam ediyorsa makineyi yerinden çıkartıp önünü havaya kaldırarak ön temizleme kapağını sökerek parça parça başaltın. Ana kapaktan boşalttığınızda öndeki sac tarafından uzun zaman sonra paslanma oluşur. Su boşalttıktan sonra pompayı kontrol edin bir şey sıkıştırmış olabilir. 

Teşekkür ederim. filtreyi çıkarttım, ceplerde unutulan bilimum eşya tıkamış. makina sorunsuz çalışıyor.. yine de mobilyayı montajlamadım fırsat bulunca tekrar bi elden geçireceğim makinayı. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Arif Aykın
Süleyman Kaya yazdı:

Teşekkür ederim. filtreyi çıkarttım, ceplerde unutulan bilimum eşya tıkamış. makina sorunsuz çalışıyor.. yine de mobilyayı montajlamadım fırsat bulunca tekrar bi elden geçireceğim makinayı. 

Geçmiş olsun.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Gök

Samsung çamaşır makinemiz bozuldu

Bu resimdeki kodu veriyor bu ne arızası bilen çıkarmı ? 

IMG-20240120-WA0002.jpeg

Yorum bağlantısı
Ömer Sarıgül

Rezistansın yanında 10k civarı NTC si var nerdeyse tüm makinaların ondan mı bilgi gelmiyor acep? Soketti çekip temizleyip geri takın. Avometre ile üzerinde yazan değere uyum sağlıyor mu ölçülebilir. 

Ordan ise basit ve ucuz bir kurtuluş olur yoksa öperler kesin 👍😁

Yorum bağlantısı
Cem Işık
Ali Gök yazdı:

Arıza kodunu TE olarakmı okumam lazım ? 

Ben öyle okudum :) 

Yorum bağlantısı
Ali Gök

samsung türkiyeye hata kodunu yolladım watsaptan su giriş filtresini söküp temizleyin su girmiyor makineye dediler söktüm temizledim taktım durum aynı gelip öpecekler 

geçen senede 3 küsüre komple kazan mazan herşeyi değişmişti anlaşılan ilk bozulduğunda direk çöpe atmak lazımmış  . makinenin 8. yılı 

Yorum bağlantısı
Emre Şimşek
Süleyman Kaya yazdı:

image.jpg

O siyah boruyu çok çekerseniz su gelmiyor ama az içeri sokarsanız nedense su kolay bir şekilde boşalıyor. LG iyidir. Pompa bozuldu sanmıştım meğer tahliye borusunu ezmiş yandan sıkışınca suyu atamamış ona arıza vermiş. Makineyi çekince anladım. Boruyu düzeltince düzelmişti👍🏼

O filtreyi hep unutsak da en geç 6 ayda temizlemek lazım 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Ali Gök yazdı:

su giriş filtresini söküp temizleyin su girmiyor makineye dediler söktüm temizledim taktım durum aynı

onu her markada herkese söylüyorlar, işe yaramıyor. ben de tesadüfen buldum, lem meğerse musluk arızalanmış, makineyi atıyorduk nerede ise, hortumu söktüm , bişi denicez ya musluk boşta iken açtım, lem su azcuk akıyor...

Yorum bağlantısı
Arif Aykın
Ali Gök yazdı:

Samsung çamaşır makinemiz bozuldu

Bu resimdeki kodu veriyor bu ne arızası bilen çıkarmı ? 

IMG-20240120-WA0002.jpeg

Az takım taklavat kullanabiliyorsanız video izleyerek ön kapağı söküp rezistans yanında bulunan termostatı kontrol edin. Piyasada rahat bulursunuz. Servis ücreti ve parça fiyatı baya fazla çıkacaktır.

Yorum bağlantısı
Mustafa YILDIRIM

Annemlerin çamaşır makinesine de (İndesit marka)  el atayım dedim. Çalışırken kazandan sesler geliyordu. Sağa sola çarpma şeklinde. 

Alt tarafı kontrol ettiğimde makine tek amortisör üzerinde çalışıyordu. Diğer amortisörün kazan tarafındaki bağlantı pimi yerinde hatta hiç bir yerde yoktu. Makine en son kazan rulman değişimi için 4 yıl önce tamirciye gitmişti. Acaba orada takmayı mı unuttular. 

Çünkü amortisör boşta durduğu için çok kötü değildi ama diğeri bütün yükü üzerine aldığı için tamamen boşta çalışıyordu.

Takım olarak ikisini 200 TL ye aldık ve montajını yaptım. 

Sesler gitti ve sakin bir şekilde çalışıyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

11 yıllık lg çamaşır makinemizin kapak körüğünü tutan tel çıkmış. Eşim geçen siliyordu, o mu çıkardı yoksa kendi kendine çıkmaz. 10 dk uğraş sonrası taktım ama lastikte yırtık var. Çamaşır atıp su kaçıyor mu diye kontrol edeceğiz, kaçıyorsa mecbur körük değişecek. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Ali Gök
Cem Işık yazdı:

https://www.servisi.com.tr/samsung-cama
termistör arızası diyor

abi tespit doğruymuş . kablosunda kopukluk varmış kabloyu kesip yeni kablo bağladılar o parçaya düzeldi

600 lira

servis anakart dedi telefonda gelmeyin dedim :D dayımın tanıdığı bi tamirci varmış ona yaptırdık

• Beğen 3
  • Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Cem Işık
Ali Gök yazdı:

abi tespit doğruymuş . kablosunda kopukluk varmış kabloyu kesip yeni kablo bağladılar o parçaya düzeldi

600 lira

servis anakart dedi telefonda gelmeyin dedim :D dayımın tanıdığı bi tamirci varmış ona yaptırdık

Her türlü beyaz eşya tamiri halı kilim travel :good1:

Gözün aydın, ucuza çözülmüş :)

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Süleyman Kaya

Bugün fırını temizlemeye başladım, geçen gün 1 saat kadar açık unutmuşuz dedim elden geçireyim, apc ve domol sprey köpük ile baya bi mesafe kat ettim ama bana yeterli gelmedi. Şöyle iki fıs fıs sıkınca yağı su gibi akıtacak temizlik ürünü var mı? Sünger fırça vs uğraştırmayacak?

IMG_0082.jpeg

IMG_0087.jpeg

b98231df-579e-492a-99f0-1b7623d2d541.jpeg

Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter

Dün çamaşır makinesi su boşaltma sistemini gerçekleştirmedi f18 hatası vardı. Ardından makinenin altındaki tahliye bölümünden suyu boşalttım ve pervane kısmına çıkan taşı çıkardıktan sonra sorun çözüldü çok şükür. 

• Beğen 4
  • Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...