İçeriğe Yönlendir

Beyaz Eşyalara Yaptığınız Bakımlar

Köksal Yılmaz

Recommended Posts

Tansu Kalafatoğlu

Bi dk yaa. Olaydan sonra ütüyü hiç çalıştırmadım. Akşam bi bakayım. Çalışmıyorsa benim mesajı silelim. Ya da ibret olsun diye kalsın :) 

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Ütü canavar olmuş. Burun ameliyatından çıkmış gibi nefes alıp veriyor. Maşallah diyelim 

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu
Mehmet Kazancıoğlu yazdı:

Bizim bulaşık makinasıda sıkıntı verdi.

Su alıyor yıkamaya geçmiyor hafta sonu şenlik var bakalım kim galip gelecek 

Adnan abinin paylaştığı gibi izlediğim videolarda kondastör veya pompa bozulmuş olabilir deniliyor söküp bakacağım bakalım ne çıkacak 

Makinayı bu gün söktüm kondanstör değişimi yaptım ve sonuç ben galip geldim inşallah bundan sonra sorun çıkarmaz sökmüşken aklıma resimn çekmek gelmedi son topladıktan sonra geldi 

Değiştirdiğim parça bu

20230916_165900.jpg.e5885a84d0a32444cbb705f43391f32a.jpg20230916_145539.jpg.b5325d16dbb8ef956f9daf2763b3f803.jpg20230916_155744.jpg.6c4db3e82d031fff2bcd83396c923532.jpg20230916_155738.jpg.e7b238a7d4e10b9fee950e1ae1788d93.jpg

• Beğen 5
Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu
Çağlar Bayur yazdı:

ne iş yaparmış bu parça

abi bu parça motor ilk kalkışta yüksek amper vermeye yarıyormuş. ilk kalkışta yüksek akım çekmesi gerekirmiş yoksa ilk hareketi yapamadığı için devreye giremiyor muş. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Mehmet Kazancıoğlu yazdı:

abi bu parça motor ilk kalkışta yüksek amper vermeye yarıyormuş. ilk kalkışta yüksek akım çekmesi gerekirmiş yoksa ilk hareketi yapamadığı için devreye giremiyor muş. 

makinanın üstüne bunu takarsak şenlikli de olur yani

110000065682809.jpg

• Beğen 1
  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Sorunun Kondanstör olduğunu nasıl anladınız hocam

Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Sorunun Kondanstör olduğunu nasıl anladınız hocam

İnternet'e hatayı araştırdım bizim makina su alıyor fakat yıkamaya geçmiyordu. Reset atınca suyu boşaltıyordu. Bu şekilde araştırınca iki sebepten olacağına dair videolar var hatta daha önce @Adnan Çakır abide yukarıda bahsetmiş. 

sebebin biri motor digeri kondastör söküp bakınca motorun sargıları gayet temiz görünüyordu kokuda hiç yoktu. Aynı şekilde pervaneyi el ile çevirince dönüyordu yani sıkışma yok. Bunlar ışığında motorun sağlam olabileceğini düşünerek ikinci seçenek olan kondastör değişimini yaptım 

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Mustafa YILDIRIM

Çamaşır makinası (2012 model ama 2015 kullanılmaya başlama tarihi :)) yumuşatıcıyı erken alıyordu. (ilk yıkama suyunu alırken) Bu nedenler uzun süredir yumuşatıcı kullanmıyoruz.

Hafta sonu bi sökeyim dedim. Deterjan çekmecesini söktüm. Çekmecenin su girişindeki hortum bağlanan noktalarda biraz kireç vardı. Temizledikten sonra suyun yağmurlama yaparak akmasını sağlayan plastik kapağı takarken yumuşatıcı su haznesine denk gelen bölüme hızlı yapıştırıcı sürdüm. (Kenardan gelecek kaçak sular yumuşatıcı gözüne girmesin diye. 

Sonuç: Mükemmel. Yumuşatıcı bölümüne su gelmiyor sadece yumuşatıcıyı alacağı zaman geliyor.

Hazır makinayı açmışken pompanın olduğu bölümü de söktüm. Pompa ve çevresindeki hortumlar kireç ve tortu (çamur gibi) vardı. Buraları temizledim. 

Sıkma esnasında gıcırtı vb. sesler geliyordu. Amortisör ve yay bağlantılarını yağladım. Şimdilik bu sesler de kesildi.

Bir süre daha götürür. :good1:

• Beğen 6
Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Mustafa YILDIRIM

En son 6 Kasım 2023 te tedavi ettiğimiz profio marka Çamaşır makinesi biraz fazla çamaşır atınca gövdeye çarpma ve ses yapıyordu. Sarsıntı problemi çözülmez ise rulman arızasına kadar gidebiliyormuş. Masraf iyice artmadan onarım işlemini yapayım dedim.

Amortisörlerin ikisi de boştaydı yani içindeki keçeler bitmiş görevini yapmıyordu. 

Komple amortisör değişimine gerek yok. Tamir takımı şeklinde satılıyormuş 80 TL 

Paketin içinden gresi de çıkıyor ama kendim birazda daha gres ekledim ve yerine taktım. Hazır makineyi yere yatırmışken çekmece ve alt taraflarda küflenen yerler vardı, sprey boya ile boyadım. 

Ses problemi çözüldü. :good1:

• Beğen 11
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

miele ye 100 mt den fazla yaklaşmayın... tuşu arızalansa beşbinden açıyor kapıyı

• Mutlu 4
  • Şaşkın 3
Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter
(düzenlendi)

Çamaşır makinesi siemens kart bozuldu kendimiz lehimledik sonra kartı takarken iki demir üzerine bıraktım kart patladı ikinci el kart aldım 750 lira. 

Sonra kazan düştü 3000 lira gitti. 

Bulaşık makinesi beko kart bozuldu yeni kart geldi 1400 lira. 

Elektrik süpürgesi bosch bir anda gitti tamir oldu 1500 lira gitti. 

Buzdolabı siemens buzlanma yapıyordu sensörler değişti 2500 lira gitti. 

tarihinde Mehmet Yeter tarafından düzenlendi
  • Şaşkın 2
  • Üzgün 3
Yorum bağlantısı
Emre Şimşek

En son LG 1452wf bulaşık makinesinin tahliye motorunu değiştirmiştim, 1 sene daha kullandık.

Şu anda yıkama performansı düştü. Artık bardaklar buğulu çıkmaya başladı, makinenin kurutması da azaldı.

İçerideki reçine yapısı artık ömrünü doldurdu anladığım kadarıyla. Sepetler de paslanmaya başlamıştı çoktan. Gidip Siemens aldım..

LG de iyi markaymış 11 yıldır güzel kullandık.

Sırada su yumuşatma cihazının reçinesini yenilemek var..

• Beğen 1
  • Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Evren Erakçora
Çağlar Bayur yazdı:

miele ye 100 mt den fazla yaklaşmayın... tuşu arızalansa beşbinden açıyor kapıyı

20sene bozulmuyor ya cok sağlam ya

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Evren Erakçora yazdı:

plakasını düşürüp yerden almaya giderken ceza yiyen abimizin evinde birkaç miele makine var. Öve öve bitiremiyorken ocak bozuldu. Tamiri e tane bosch ocak parası. Hala 2 ocak eksik kullanıyor. Yine öve öve bitiremiyorken buzdolabı da bozuldu. Tamirine kaç para istediler bilmiyorum ama arçelik buzdolabı aldıydı en son :) 

• Beğen 1
  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Evren Erakçora yazdı:

7. seneyi gün saymış su so koyverdi , eb kaskosu da red verdi buzdıoabı da bulaşık makinesi de , damdan  düştük yani

• Üzgün 1
Yorum bağlantısı
Koray Demir
Çağlar Bayur yazdı:

7. seneyi gün saymış su so koyverdi , eb kaskosu da red verdi buzdıoabı da bulaşık makinesi de , damdan  düştük yani

Beyaz eşya tamamen şans işi. 30 yıllık Vestel buzdolabı Antalya güney cephe evdeki mutfakta halen taş gibi çalışıyor Made in Britanya üretim. 

Yorum bağlantısı
Koray Demir
Mehmet Yeter yazdı:

Çamaşır makinesi siemens kart bozuldu kendimiz lehimledik sonra kartı takarken iki demir üzerine bıraktım kart patladı ikinci el kart aldım 750 lira. 

Sonra kazan düştü 3000 lira gitti. 

Bulaşık makinesi beko kart bozuldu yeni kart geldi 1400 lira. 

Elektrik süpürgesi bosch bir anda gitti tamir oldu 1500 lira gitti. 

Buzdolabı siemens buzlanma yapıyordu sensörler değişti 2500 lira gitti. 

Elektrik şebekesi düzensiz olabilir tüm cihazlarda akım ve şok koruyucu priz kullanın. Bizim sitedeki bazı dairelerin tv kartları ve buzdolabı kompresörleri bu sebepten yandı. 

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter
Koray Demir yazdı:

Elektrik şebekesi düzensiz olabilir tüm cihazlarda akım ve şok koruyucu priz kullanın. Bizim sitedeki bazı dairelerin tv kartları ve buzdolabı kompresörleri bu sebepten yandı. 

Olabilir hocam teşekkür ederim mutlaka denerim. Kart arızası dışındaki sorunlar kullanıcı hatası ve beyaz eşyaların yaşlanması diyebiliriz.

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz
Koray Demir yazdı:

Beyaz eşya tamamen şans işi. 30 yıllık Vestel buzdolabı Antalya güney cephe evdeki mutfakta halen taş gibi çalışıyor Made in Britanya üretim

Bu ürün için işi şansa bırakmamışlar gibi

Yorum bağlantısı
Koray Demir
Köksal Yılmaz yazdı:

Bu ürün için işi şansa bırakmamışlar gibi

Aynen. Taş gibi cihaz. Muhtemelen komponentini İtalyan Meneghını La Cambusa veya Nasa teknolojisi kullanan Amerikan Sub Zero tarzı lider bir yerden almışlar.

Yorum bağlantısı
Emre Şimşek
Çağlar Bayur yazdı:

Bugün bulaşık makinesini kurarken 400 lira verin kart arızalarını da garanti kapsamına alalım dedi. Ben de emmi sigorta var gerek yok dedim. Zaten onda bile sınırlı bir sigorta yapıyormuş. Kartta yanık olursa kapsamıyormuşmuş. Neden dedim, aşırı yüksek voltaj dedi. Hıı dedim gönderdim.

Neyse ben şeyi soracaktım. 7 yaşın altındaki eşyalar mıydı kasko kapsamında olanlar? @Mehmet Ozyurek

Yorum bağlantısı
Mustafa YILDIRIM
Çağlar Bayur yazdı:

kaskosu da red verdi

Ret verme gerekçesi neymiş? Aklımızda bulunsun. 

Geçen yaz televizyon bozulmuştu. 1500 TL sıkışmış. Evde sigorta var ama aklıma gelmeyince cepten yaptırdık. Sigortacı 10 yaş altı cihazları kapsar demişti. Ama doğru bedeller üzerinden yapılmış sigorta olursa ödeme yapar demişti.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Emre Şimşek yazdı:

Bugün bulaşık makinesini kurarken 400 lira verin kart arızalarını da garanti kapsamına alalım dedi. Ben de emmi sigorta var gerek yok dedim. Zaten onda bile sınırlı bir sigorta yapıyormuş. Kartta yanık olursa kapsamıyormuşmuş. Neden dedim, aşırı yüksek voltaj dedi. Hıı dedim gönderdim.

Neyse ben şeyi soracaktım. 7 yaşın altındaki eşyalar mıydı kasko kapsamında olanlar? @Mehmet Ozyurek

Evet.. garantisi bitmiş olacak 7 yaşın altında olacak. 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Mustafa YILDIRIM yazdı:

Ret verme gerekçesi neymiş? A

bizde vukuat bol, birinci reddi alev alan makineyi biz anında söndürdük diye aldık, köpeğimiz yangın alarmı çaldı, biz de doğru müdahele ile söndürdük vesile ile  mutfak yanmadı.. yansa sorun yokmuş dedi eksper, ikinci reddi müteahhitin satın alım faturası ile inşaatın fiili bitiş tarih farkı ile yedik, satın alınmış ancak 4 yıl sonra monte edilmiş, oradaki yıl farkı ile 7 seneyi geçirmiş olmuşuz.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...