İçeriğe Yönlendir

Beyaz Eşyalara Yaptığınız Bakımlar

Köksal Yılmaz

Recommended Posts

Ömer Sarıgül

Makina çok temiz çıkmış. Önce yapılan temizleme işleri çok başarılı olmuş. Normalde tambur dışı yoğun kireç kaplı olmalıydı.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa YILDIRIM
Arif Aykın yazdı:

Su jeti ana hortumundan çok fazla pislik

Elinize sağlık 

Kazanın genel görünümü temiz görünüyor. Kokunun nedeni pislik çıkan bölüm olabilir. İnşallah koku sorunu çözülmüştür.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Arif Aykın
Erhan Doruk yazdı:

İyi parçalamışsınız. Bence koku sorunu çözülür.  Bir süre sabun kullanmadan deneyin bakalım. 

Artık mümkün değil kullandırmam :) Korktuğum kadar olmadı yaklaşık 7 saatte söküm toplama yaptım. 

Ömer Sarıgül yazdı:

Makina çok temiz çıkmış. Önce yapılan temizleme işleri çok başarılı olmuş. Normalde tambur dışı yoğun kireç kaplı olmalıydı.

Evet izlediğim videolarda çok vahim makineler mevcuttu bende öyle çıkacak sanıyordum ama olmadı. Rezistans üzerinde kireç olmasa da dip tarafında baya kireç mevcuttu. 

Mustafa YILDIRIM yazdı:

Elinize sağlık 

Kazanın genel görünümü temiz görünüyor. Kokunun nedeni pislik çıkan bölüm olabilir. İnşallah koku sorunu çözülmüştür.

İnşallah su jeti ana borusu baya kötü durumdaydı oda bir tanesinin önceden tıkalı olmasından kaynaklı yeterli basınçta suyu veremeyerek sürekli pislik yapışmasına sebep olmasından sanırım. 

Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

Maşallah, elinize sağlık. Makine tertemiz çıkmış gerçekten. İnşallah kökten çözülür sorun.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Emre Şimşek

Hanım makine koku yapıyor deyince sabah ilk uçakla hanımı ve çocuğu memleketine gönderdim. Evdeki vahşeti kimse görmemeliydi. Makineyle hesaplaşmamıza tanık olmamalıydı.

Hemen başladım. Youtube’da benzer bir kasa LG’nin sökümü var. 2 dakikalık videodan esinlenerek önce üst tablayı çıkarttım. Sonra yukarıdaki resimde gördüğünüz alt ve üst ön kapağı söktüm. 
Daha sonra arka tarafı iğrenç bir hal almış olan lastiği söktüm. Manzara dehşetül vahşet.

Kazanın içi ne kadar parlaksa tamburun içi ve kazanın dış yüzeyi de bir o kadar balçıklıydı.

Deterjan alana kadar sorun yok ama deterjan bölmesinden sonra bütün borular tukanma eşiğine gelmiş.

Söküp hepsini temizledim. 
Takması tam bir heyecan fırtınası.

Vida hortum kelepçe derken hepsi birbirine girmiş. Son vidayı takıp makineyi çalıştırana kadar üç buçuk attım. 
Ama değdi. Tıkır tıkır çalışıyor şükür 😬

Bi 10 sene daha gider mi göreceğiz..

E97823E4-395E-45B2-B69B-7973634CE462.jpeg

A81B7697-69AD-443B-A14A-89D8E9F871E4.jpeg

9F60989D-3301-4C7E-8DDF-B875A81F18C7.jpeg

D60F7C50-E620-491F-BBA8-730D7C27FC89.jpeg

A4AB0EE5-8FE3-4A65-A689-BFCB8546915E.jpeg

7BC7F617-915B-4179-819B-E56F582B45A3.jpeg

DC222F48-63D1-41F1-B70C-384EECE8ABDC.jpeg

B0261929-7383-4B36-B68A-3632B8E7753B.jpeg

• Beğen 4
  • Teşekkür 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Emre Şimşek yazdı:

sabah ilk uçakla hanımı ve çocuğu memleketine gönderdim

Bakın burası çokomelli.

• Beğen 1
  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Emre Şimşek
Sani Gerşon yazdı:

Bakın burası çokomelli.

Çağlar abi görmesin davet mi der :D

Yorum bağlantısı
Arif Aykın

Sizin makine resmen kendinden geçmişmiş :) Kapak o şekildeyse kazanın dış yüzeyi arka rulman bölgesi kim bilir ne haldedir. Elinize sağlık.

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız
Emre Şimşek yazdı:

Eğer bi halt yemezsem gelip gururla anlatacağım.

Çok güzel olmuş. Yeni gibi olmuş.

Makinenin modeli neydi? bende de lg var, videonun linkini de verirsen belki ben de dalarım makineye. 

Yorum bağlantısı
Emre Şimşek
Selçuk Bakış yazdı:

Hala çalışıyor mu :fiuw:

Bugün karbonat sirke limon tuzu basıp kazan temizleme modunu açacağım o zaman görürüz. 😬

Arif Aykın yazdı:

Sizin makine resmen kendinden geçmişmiş :) Kapak o şekildeyse kazanın dış yüzeyi arka rulman bölgesi kim bilir ne haldedir. Elinize sağlık.

İtiraf edeyim bu kadar leş olmasını beklemiyordum:) Ama cesaret geldi. Arkasından kapağı söküp gerekirse amortisörünü de değiştirebilirim gibi geldi.

Mahmut Yıldız yazdı:

Çok güzel olmuş. Yeni gibi olmuş.

Makinenin modeli neydi? bende de lg var, videonun linkini de verirsen belki ben de dalarım makineye. 

Teşekkür ederim.

F1281TDP

Benim izlediğim videodaki makine benim makineden farklı sökülüyordu fakat fikir vermesi açısından çok faydası oldu buraya ekliyorum.

Bunun ön kısım yekpare, benimki 2 parçalı çıktı. Alt kısmı alttan menteşeli kapak gibi öne çekip aldıktan sonra üst kısmın 2 vidasını daha söktüm. Tek farkı buydu.

503A0882-A565-40CA-B1F0-25EAC4DD17E0.jpeg

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Arif Aykın
Emre Şimşek yazdı:

İtiraf edeyim bu kadar leş olmasını beklemiyordum:) Ama cesaret geldi. Arkasından kapağı söküp gerekirse amortisörünü de değiştirebilirim gibi geldi.

Benim yaptığım şekilde yapabilirsen bence sorunun kalmaz yaptığımdan beri hiç çalışmadıysa 20 kez çalışmıştır. Koku yok allaha şükür. Ayda bir temizleyici kullanarak temizleyeceğiz yine de bakalım ne olacak.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Emre Şimşek
Arif Aykın yazdı:

Arka kısım zor mu?

Yorum bağlantısı
Arif Aykın
Emre Şimşek yazdı:

Arka kısım zor mu?

Yani söküm videosu izlemeniz daha iyi olacaktır. Fakat önde görülen siyah beton ağırlıklar sökülecek. Arkadakilerde aynı şekilde sonrasında kazan yere alınacak ve benimki ortadan birleşiyor 24 tane vida mevcut. Ben komple kazanı yıkayacağım için motoru falan da ayırdım siz ne yaparsınız bilmiyorum motor ayırmadan tamburu çeviren kayış mekanizmasını söküp sonrasında tamburu dışarı alıp temizlemelisiniz. Benim yaptığım temizliği belki görmüşsünüzdür yukarıda. Ben sökülmüşken rulmanlarıda değiştirdim sonuçta ne kadar keçe de olsa su teması oluyor 1-2 yıl sonra tekrar ses yapıp değişeceğine şimdiden değiştireyim dedim. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Emre Şimşek
Arif Aykın yazdı:

Yani söküm videosu izlemeniz daha iyi olacaktır. Fakat önde görülen siyah beton ağırlıklar sökülecek. Arkadakilerde aynı şekilde sonrasında kazan yere alınacak ve benimki ortadan birleşiyor 24 tane vida mevcut. Ben komple kazanı yıkayacağım için motoru falan da ayırdım siz ne yaparsınız bilmiyorum motor ayırmadan tamburu çeviren kayış mekanizmasını söküp sonrasında tamburu dışarı alıp temizlemelisiniz. Benim yaptığım temizliği belki görmüşsünüzdür yukarıda. Ben sökülmüşken rulmanlarıda değiştirdim sonuçta ne kadar keçe de olsa su teması oluyor 1-2 yıl sonra tekrar ses yapıp değişeceğine şimdiden değiştireyim dedim. 

Yaparım yaparım da çok fazla iş var gibi görünüyor. Şu anda girişmeyeceğim o halde. Dün beyaz sirke, karbonat bir de öğütülmüş limon tuzu koyarak makinenin kazan temizleme özelliğini açtım. Rezistanstan kopup geldiğini düşündüğüm sert minik kireç parçaları buldum içeride. Akşam bir tur daha yapacağım. Hatun geldiğinde kokuyor derse o zaman ilk boşlukta sökerim..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Emre Şimşek yazdı:

. Hatun geldiğinde kokuyor derse o zaman ilk boşlukta sökerim..

şimdiden yeni makine hayırlı olsun diyelim haneye :mangal:

biz tekink adamız lakin ...Sani anlamaz

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Arif Aykın
Emre Şimşek yazdı:

Yaparım yaparım da çok fazla iş var gibi görünüyor. Şu anda girişmeyeceğim o halde. Dün beyaz sirke, karbonat bir de öğütülmüş limon tuzu koyarak makinenin kazan temizleme özelliğini açtım. Rezistanstan kopup geldiğini düşündüğüm sert minik kireç parçaları buldum içeride. Akşam bir tur daha yapacağım. Hatun geldiğinde kokuyor derse o zaman ilk boşlukta sökerim..

Ben de şöyle yaptım ve yapacaklarımı da öyle yapacağım. Boş çalıştırdığımda suyu camın 4/1 ine kadar su dolduruyor. Bende deterjan yuvasını çıkartıp oradan banyodaki fiskiye başlığını söküp hortumuyla su basıyorum. Camın 4/2 4/3 üne kadar su akıyor neredeyse doğal olarak daha fazla su alarak daha iyi tanburun heryerini ulaşıyor. Zaten temizlendiğinde tambur içerisine siyah siyah plaka plaka gibi yumuşak pislikler birikiyor mutlaka temizlik sonrası tamburu komple silin bez ile ayrıca ön kapak körük contasını temizleyin.

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Emre Şimşek
Çağlar Bayur yazdı:

şimdiden yeni makine hayırlı olsun diyelim haneye :mangal:

biz tekink adamız lakin ...Sani anlamaz

Makineyi gözden çıkartınca çok sıkıntı etmiyoruz:)

Arif Aykın yazdı:

Ben de şöyle yaptım ve yapacaklarımı da öyle yapacağım. Boş çalıştırdığımda suyu camın 4/1 ine kadar su dolduruyor. Bende deterjan yuvasını çıkartıp oradan banyodaki fiskiye başlığını söküp hortumuyla su basıyorum. Camın 4/2 4/3 üne kadar su akıyor neredeyse doğal olarak daha fazla su alarak daha iyi tanburun heryerini ulaşıyor. Zaten temizlendiğinde tambur içerisine siyah siyah plaka plaka gibi yumuşak pislikler birikiyor mutlaka temizlik sonrası tamburu komple silin bez ile ayrıca ön kapak körük contasını temizleyin.

Son 2 günde 3 defa kazan temizliği yaptırdım. İçine beyaz sirke, karbonat ve öğütülmüş limon tuzu kattım. Dediğin gibi su seviyesini de yükselttim. Her temizlikten sonra da alttaki filtreyi kontrol ediyorum. Son temizlikten sonra epey azaldı ama halen rezistanstan kopup gelen sert kireç kalıpları var.

Koku da neredeyse kalmadı. Artık kazanın içi temiz çıkıyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Arif Aykın
Emre Şimşek yazdı:

Makineyi gözden çıkartınca çok sıkıntı etmiyoruz:)

Son 2 günde 3 defa kazan temizliği yaptırdım. İçine beyaz sirke, karbonat ve öğütülmüş limon tuzu kattım. Dediğin gibi su seviyesini de yükselttim. Her temizlikten sonra da alttaki filtreyi kontrol ediyorum. Son temizlikten sonra epey azaldı ama halen rezistanstan kopup gelen sert kireç kalıpları var.

Koku da neredeyse kalmadı. Artık kazanın içi temiz çıkıyor.

İnşallah temizlenmeye başlamıştır. Yine de ipin ucunu bırakma bence ben artık dediğim gibi bırakmayacağım ve dün yine temizledim hazır solüsyon ile yukarıda paylaşmış olduğum ürün ile ayda yada 2 ayda bir yapacağım. Sen ise bence min. 2 hafta da bir ister Yaptığım yöntemle istersen hazır solüsyon ile temizle bence. Ayrıca hazır solüsyon makinenin içerisinde güzel koku da bırakıyor bence daha sağlıklı.

Arif Aykın yazdı:

Bugün saat 12 den itibaren 3 saatlik pamuklu 90 derece konumunda 4 adet çamaşır makinesi temizleyici kullandım. Her seferinde makine tanburundan pislik topladım resmen ayrıca tanbur ile kapak lastiğini ayırdım ve o arasında temizledim. Dikkatimi çeken en önemli nokta kapak contası üstünde iki adet musluk mevcutmuş ne işe yarıyor diye düşünüyordum hiç görmemiştim su geldiğini çünkü tıkanmışlar. Musluğun içerisine ince uzun tornavidam vardı onla kurcalaya kurcalaya içerisinden 1 adet toplu iğne ve resmen lağım kokulu pislikler çıkarttım ve 3. Yıkamam da musluklardan su geldiğini gördüm onlardan önce su gelmiyordu. Makineyi ilk iki temizleyeci ile yıkamamda köpük olmuyordu 3 ve 4. Yıkamamda tanbur köpük doldu. Bakalım koku problemimiz devam edecek mi göreceğiz. Çünkü dün makineden çamaşırları ben çıkarttım ve makineden çıkartırken koktuğunu farkettim. 

A7BBC33B-6D8B-4660-8DD2-F56C44363943.jpeg.6ff017821606895056de5a40e41c24b4.jpeg

sağ taraftaki musluk komple tıkanmış. Durumdaydı soldaki de tıkalıymış.

4490EBC4-96C5-4CF4-8E7D-9FE0913D2431.jpeg.f1f72b7393b9ad77c756e1aa684f0fc4.jpeg

ilk defa böyle köpük olduğunu gördük hanımda bende şaşırdık.

5D7C72B8-7A0F-4CFC-AAEF-136760E163B0.jpeg.45a4e2bdb3e0da2abadba7f0a2861b07.jpeg

Bu ürün ile yapıyorum biraz daha fazla su ekleyince makine ağzına kadar köpürüyor doğal olarak kazanın heryerine ilaçlı su diyelim yüksek ısıda temas ediyor ve kopmalar sağlanıyor. Tanburun tam orta noktasındaki döndürme merkezine kadar su gitmiş oluyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Emre Şimşek
Arif Aykın yazdı:

İnşallah temizlenmeye başlamıştır. Yine de ipin ucunu bırakma bence ben artık dediğim gibi bırakmayacağım ve dün yine temizledim hazır solüsyon ile yukarıda paylaşmış olduğum ürün ile ayda yada 2 ayda bir yapacağım. Sen ise bence min. 2 hafta da bir ister Yaptığım yöntemle istersen hazır solüsyon ile temizle bence. Ayrıca hazır solüsyon makinenin içerisinde güzel koku da bırakıyor bence daha sağlıklı.

Bu ürün ile yapıyorum biraz daha fazla su ekleyince makine ağzına kadar köpürüyor doğal olarak kazanın heryerine ilaçlı su diyelim yüksek ısıda temas ediyor ve kopmalar sağlanıyor. Tanburun tam orta noktasındaki döndürme merkezine kadar su gitmiş oluyor.

Bugün bir kez de ürünü denemek istiyorum, bulabilirsem..

Bu çıkan kireçler de eski evimizden kalma. Şu anki evde su yumuşatma cihazı kullanıyorum.

https://aosmith.com.tr/mini-triasoft/

Yorum bağlantısı
Emre Şimşek

Suyu fazla döktüm galiba taşırdım. Şükür ki makine akıllı çıktı biraz suyu tahliye etti 😂

D16440F2-CAB9-4108-ACB0-B0207DC0E4A2.jpeg

• Beğen 2
  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Arif Aykın
Emre Şimşek yazdı:

Suyu fazla döktüm galiba taşırdım. Şükür ki makine akıllı çıktı biraz suyu tahliye etti 😂

D16440F2-CAB9-4108-ACB0-B0207DC0E4A2.jpeg

Öyle oluyor dışarı taşmadıysa sorun yok. Bende ilk su doldurduğumda makine çalışır vaziyetteydi suyu doldurdum doldurdum daha su tahliye işlemine çok vardı suyun yarısını tahliye etti sonrasında kendim bir sınır belirledim oraya kadar dolduruyorum. Su seviye sensörü köpükleri algılamıyor su olarak bu sebepten taşma yapabiliyor deterjan gözünden. Geçenlerde okumuştum makine içerisinde köpükten dolayı taşma olduysa eğer çok az bir şey yumuşatıcı döküp makineyi 5 dk kadar kapattığınızda bütün köpük sönüyor ve bir daha köpük oluşmuyormuş o yıkamada :D 

Bu arada su yumuşatma cihazı çok ucuzmuş hemen almam lazım :fiuw: Şaka falan bi yana çok pahalı. Bizim buralarda öyle çok aşırı kireç mevzusu olmuyor.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...