Arif Aykın 21 Mart 2023 Paylaş 21 Mart 2023 Erdem Doğan yazdı: Kazan icindeki 3-4 tane set plastigi cikarip altina baktiniz mi? Sert plastik dediğiniz su çıkışı için delikleri olanlardan bahsediyorsunuz sanırım. onları çıkartmadım ama tambur lastiğini tamburdan ayırdım içerisine baktım el feneri ile taban kısmı katman halindeydi. 4. kez yıkama sonrası herhangi bir katman yoktu beyazlamış vaziyetteydi. Yurdaer Elay yazdı: Çeyrek makina parasını harcamışsınız bile hocam Elektrik parası olarak mı temizleyici olarak mı Yorum bağlantısı
Yurdaer Elay 21 Mart 2023 Paylaş 21 Mart 2023 Arif Aykın yazdı: Elektrik parası olarak mı temizleyici olarak mı Total masraf diyelim.. İşe yaradıktan sonra insan masrafı görmüyor gerçi. Manevi tatmin var sonuçta Yorum bağlantısı
Erdem Doğan 21 Mart 2023 Paylaş 21 Mart 2023 Arif Aykın yazdı: Sert plastik dediğiniz su çıkışı için delikleri olanlardan bahsediyorsunuz sanırım. onları çıkartmadım ama tambur lastiğini tamburdan ayırdım içerisine baktım el feneri ile taban kısmı katman halindeydi. 4. kez yıkama sonrası herhangi bir katman yoktu beyazlamış vaziyetteydi. Bir videoda resimde görülen 3 parcayi söküyorlardi altinda pislik olabiliyor. Yorum bağlantısı
Arif Aykın 21 Mart 2023 Paylaş 21 Mart 2023 Yurdaer Elay yazdı: Total masraf diyelim.. İşe yaradıktan sonra insan masrafı görmüyor gerçi. Manevi tatmin var sonuçta Aynen öyle fakat total maliyet 21 tl makine temizleyicisi 84 tl temizlik ürünü 100 tl de yakmamıştır da hadi yaksın elektrik o yüzden kafam rahat hiç değilse Erdem Doğan yazdı: Bir videoda resimde görülen 3 parcayi söküyorlardi altinda pislik olabiliyor. Onu da deneriz sorun yok bakar araştırırım Yorum bağlantısı
Arif Aykın 23 Mart 2023 Paylaş 23 Mart 2023 Dün akşam hanım renklileri yıkadı fakat çamaşırlarda yine koku mevcuttu benim artık aklım fikrim bu işe ermedi nasıl olacak bu iş nasıl yapacağız. Çamaşır türüne göre mi gerçekleşiyor anlamıyorum. Eskisi gibi yoğun koku değil ama yine de koku var Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 23 Mart 2023 Paylaş 23 Mart 2023 Ben hala önerdiğim ürünün işe yarayacağını düşünüyorum. Yorum bağlantısı
Arif Aykın 23 Mart 2023 Paylaş 23 Mart 2023 Mahmut Yıldız yazdı: Ben hala önerdiğim ürünün işe yarayacağını düşünüyorum. O kadar temizledim 2 adet alayım diyorum yeterli olur mu 1 tanesini gelince kullanayım 2. Ürünü de daha sonra. 1 Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 24 Mart 2023 Paylaş 24 Mart 2023 Arif Aykın yazdı: O kadar temizledim 2 adet alayım diyorum yeterli olur mu 1 tanesini gelince kullanayım 2. Ürünü de daha sonra. Bence önce 1 tane ile temizleyin, 1 ay sonra bir daha temizlersiniz. 1 Yorum bağlantısı
Metin Akbal 24 Mart 2023 Paylaş 24 Mart 2023 Arif Aykın yazdı: Dün akşam hanım renklileri yıkadı fakat çamaşırlarda yine koku mevcuttu benim artık aklım fikrim bu işe ermedi nasıl olacak bu iş nasıl yapacağız. Çamaşır türüne göre mi gerçekleşiyor anlamıyorum. Eskisi gibi yoğun koku değil ama yine de koku var Neydi o reklam Vestel e terfi edin rahat edin Yorum bağlantısı
Arif Aykın 24 Mart 2023 Paylaş 24 Mart 2023 Metin Akbal yazdı: Neydi o reklam Vestel e terfi edin rahat edin Abi valla kurutma da kurutunca evde zaten koku yok ama elbisede eskisi kadar olmasa da koku devam ediyor. Kurutucu yerine makine mi alsaydık diye düşünmeye başladım Mahmut Yıldız yazdı: Bence önce 1 tane ile temizleyin, 1 ay sonra bir daha temizlersiniz. Tamamdır büyük ihtimal yarın elimde olur diye düşünüyorum. Pazar günü temizlerim. 1 Yorum bağlantısı
Mustafa YILDIRIM 24 Mart 2023 Paylaş 24 Mart 2023 Arif Aykın yazdı: Çamaşır türüne göre mi gerçekleşiyor anlamıyorum. Eskisi gibi yoğun koku değil ama yine de koku var Deterjan markasını değiştirerek deneyin. Bizde de koku sorunu vardı. Deneme yaparak şimdilik deterjan markasını değiştirerek çözdük. abc kullanınca koku oluyor. bingo kullanınca herhangi bir koku yok. Diğer markaları bilmiyorum. Belki sizin makinede deterjan seçiyor olabilir. Yorum bağlantısı
Ömer Sarıgül 24 Mart 2023 Paylaş 24 Mart 2023 @Arif Aykınevde kaçak akım rölesi var mı? Yorum bağlantısı
Arif Aykın 24 Mart 2023 Paylaş 24 Mart 2023 Ömer Sarıgül yazdı: @Arif Aykınevde kaçak akım rölesi var mı? Doğrudur kaçak akım rölesi mevcut. Mustafa YILDIRIM yazdı: Deterjan markasını değiştirerek deneyin. Bizde de koku sorunu vardı. Deneme yaparak şimdilik deterjan markasını değiştirerek çözdük. abc kullanınca koku oluyor. bingo kullanınca herhangi bir koku yok. Diğer markaları bilmiyorum. Belki sizin makinede deterjan seçiyor olabilir. Onları da denedik valla kısa 30 dk 40-50 derece aralığında yıkıyordu hanım 1 saatlik normal programda yıkama yap dedim yine olmadı. Ş 4-5 yıldır sıvı deterjan kullanıyorduk hep ondandır diyerek omo toz deterjan aldık yine yaptı o yüzden sorun yaşadım deterjandan olmadığını anladım diyebilirim. Ürün kargoya verilmiş yarın elimde olacak inşallah. 1 Yorum bağlantısı
Ömer Sarıgül 24 Mart 2023 Paylaş 24 Mart 2023 Arif Aykın yazdı: Doğrudur kaçak akım rölesi mevcut Bir ihtimal makinanın rezistansta kaçak olabilir, akım suyu elektrolize edebilir kokuya sebep olur diyecektim ama kaçak akım rölesi varmış onu yakalar sigorta attırırdı. Demek ki rezistans sağlam sebep o değil 1 Yorum bağlantısı
Arif Aykın 25 Mart 2023 Paylaş 25 Mart 2023 Mahmut Yıldız yazdı: Bence önce 1 tane ile temizleyin, 1 ay sonra bir daha temizlersiniz. Aldığım ürün geldi şu anda yıkanıyor. Su yine gri şekil aldı enteresan şekilde. Makine kapağı hiç kapalı kalmadı ve 2 gündür çalışmıyor makine içerisinde koku vardı. YouTube da birisini buldum onunla konuştum kokunun gitmesi 6 ayı bulacağını söyledi. 2 hafta ara ile deterjan gözünden deterjan kadar limon tuzu koymamı ve 90 derece de yıkamam gerektiğini söyledi. Sonrasında 2 ayda bir temizleyici kullanılması gerektiğini belirtti sıfır ürün de alınsa bulaşık-çamaşır farketmeksizin 2 ayda bir temizleyici kullanılmalı dedi. Ben limon tuzu ile beraber temizleyici kullanacağım. 1 Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 25 Mart 2023 Paylaş 25 Mart 2023 Arif Aykın yazdı: Aldığım ürün geldi şu anda yıkanıyor. Su yine gri şekil aldı enteresan şekilde. Makine kapağı hiç kapalı kalmadı ve 2 gündür çalışmıyor makine içerisinde koku vardı. YouTube da birisini buldum onunla konuştum kokunun gitmesi 6 ayı bulacağını söyledi. 2 hafta ara ile deterjan gözünden deterjan kadar limon tuzu koymamı ve 90 derece de yıkamam gerektiğini söyledi. Sonrasında 2 ayda bir temizleyici kullanılması gerektiğini belirtti sıfır ürün de alınsa bulaşık-çamaşır farketmeksizin 2 ayda bir temizleyici kullanılmalı dedi. Ben limon tuzu ile beraber temizleyici kullanacağım. İnşallah faydası olur. Yorum bağlantısı
Erdem Doğan 25 Mart 2023 Paylaş 25 Mart 2023 https://www.instagram.com/reel/Cp0jDZyvwuu/?igshid=YmMyMTA2M2Y= Yorum bağlantısı
Arif Aykın 25 Mart 2023 Paylaş 25 Mart 2023 Mahmut Yıldız yazdı: İnşallah faydası olur. İnşallah ama şimdi bitti makine yine pislik mevcuttu lastiği tambur arasından çıkartıp tekrar çalıştırdım boş hiçbirşey koymadan yine siyah-gri parçalar halinde parçalar görünüyor camdan yarın tekrar yıkayacağım gündüz bakalım neler göreceğiz. Yorum bağlantısı
Arif Aykın 25 Mart 2023 Paylaş 25 Mart 2023 Erdem Doğan yazdı: https://www.instagram.com/reel/Cp0jDZyvwuu/?igshid=YmMyMTA2M2Y= Bunu görmüştüm daha önce ama Türkiye’de yok bulamadım. Yorum bağlantısı
Mustafa YILDIRIM 27 Mart 2023 Paylaş 27 Mart 2023 Arif Aykın yazdı: siyah-gri parçalar halinde parçalar görünüyor Gri renkli parçaların nedeni; Limon tuzu ile makineyi çalıştırdığınız için rezistans çevresindeki kireçler temizlenmiş. Makineyi sökme imkanınız varsa makinenin su boşaltma hattını komple söküp temizleyin. Faydası olacaktır. Bizdeki makineyi koku nedeniyle sökmüştüm. Kazanın içinde rezistans çevresinde kazan tahliye hortumu çevresinde pompanın olduğu bölümde çekvalf mantığıyla çalışan topun olduğu yerde gri renkli balçık gibi pislikler çıkmıştı. (Daha önce kullanılan sabun tozu, sıvı deterjan, yumuşatıcı kullanımından dolayı oluştuğunu düşünüyorum.) Yorum bağlantısı
Arif Aykın 27 Mart 2023 Paylaş 27 Mart 2023 Mustafa YILDIRIM yazdı: Gri renkli parçaların nedeni; Limon tuzu ile makineyi çalıştırdığınız için rezistans çevresindeki kireçler temizlenmiş. Makineyi sökme imkanınız varsa makinenin su boşaltma hattını komple söküp temizleyin. Faydası olacaktır. Bizdeki makineyi koku nedeniyle sökmüştüm. Kazanın içinde rezistans çevresinde kazan tahliye hortumu çevresinde pompanın olduğu bölümde çekvalf mantığıyla çalışan topun olduğu yerde gri renkli balçık gibi pislikler çıkmıştı. (Daha önce kullanılan sabun tozu, sıvı deterjan, yumuşatıcı kullanımından dolayı oluştuğunu düşünüyorum.) Daha limon tuzuyla yıkamamıştım bahsettiğim zaman. Acaba göz yanılması mı yaşıyorum diye makine camının dışında siyah kapak mevcuttu daha net görebilmek için onu söktüm. Artık uzun bir süre öyle kullanacağım. Dün 2 defa çamaşır yıkandı koku yoktu. Sökerim kendim makineyi onda problem yok tambura ulaşabileceğimi bilsem kendim sökecektim de ulaşamayacığımı düşünüyorum videoları izledim evde olacak iş değil pek. Yorum bağlantısı
Mustafa YILDIRIM 27 Mart 2023 Paylaş 27 Mart 2023 Arif Aykın yazdı: Daha limon tuzuyla yıkamamıştım bahsettiğim zaman. Acaba göz yanılması mı yaşıyorum diye makine camının dışında siyah kapak mevcuttu daha net görebilmek için onu söktüm. Artık uzun bir süre öyle kullanacağım. Dün 2 defa çamaşır yıkandı koku yoktu. Sökerim kendim makineyi onda problem yok tambura ulaşabileceğimi bilsem kendim sökecektim de ulaşamayacığımı düşünüyorum videoları izledim evde olacak iş değil pek. Benim belirtmiş olduğum yerleri sökmek için makineyi 45 derece açıyla yan yatırmak yeterli oluyor. Yeni makinelerde kazan plastik ve açma yeri (vida vb.) olmadığı için ancak keserek kazan açılabiliyor. Daha önce eski tip makimiz vardı kazanı çelik olanlardan. Onu söküp geri toplamıştım. Yorum bağlantısı
Arif Aykın 27 Mart 2023 Paylaş 27 Mart 2023 Mustafa YILDIRIM yazdı: Benim belirtmiş olduğum yerleri sökmek için makineyi 45 derece açıyla yan yatırmak yeterli oluyor. Yeni makinelerde kazan plastik ve açma yeri (vida vb.) olmadığı için ancak keserek kazan açılabiliyor. Daha önce eski tip makimiz vardı kazanı çelik olanlardan. Onu söküp geri toplamıştım. Benim ki 2012 alımı falan olması lazım Vestel cmh 8412 xxl modeli plastik değil diye hatırlıyorum birkere kazan ve pompa hariç dağıtmıştım neredeyse. Sizin yazdığınızı yanımla konuştuk siz sabun vs demiştiniz ya bize iş yerinden yılda 24 adet falan sabun veriyorlar bizde onları rendeleyip önceden bebek kıyafetlerinde kullanıyorduk şimdi perdelerde kullanıyormuş hanım. Deterjan gözünden döküyordu su ile tanbur ile kazan arasına gidiyordu. Acaba bu sabunlar erimediği için böyle olmuş olabilir mi diye aklıma geldi. Annemde yıkar sabunla mesela ama annem 1 kalıp sabunu 8 parçaya böler bir parça yada iki parçayı makine içine tüller ile beraber koyar tanbur lastiğinin arasına koyar. Onun makine de aynı ve benden 2 yıl önce kullanmaya başlamıştı onda koku vs yok. 1 Yorum bağlantısı
Arif Aykın 2 Nisan 2023 Paylaş 2 Nisan 2023 (düzenlendi) Bugün niyetlendim ve komple makineyi parçalayıp temizleyip rulmanlarını ve keçesini değiştirdim. Bakalım bir daha koku yapacak mı. Su jeti ana hortumundan çok fazla pislik çıktı. 2 Nisan 2023 tarihinde Arif Aykın tarafından düzenlendi 3 Yorum bağlantısı
Erhan Doruk 2 Nisan 2023 Paylaş 2 Nisan 2023 İyi parçalamışsınız. Bence koku sorunu çözülür. Bir süre sabun kullanmadan deneyin bakalım. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts