Mustafa YILDIRIM 15 Şubat 2023 Paylaş 15 Şubat 2023 Mahmut Yıldız yazdı: Linkini verdiğim ürünle yıkayın, üzerinde talimatı yazıyor. İhtiyaç varsa kısa sürede ikinci kez yıkayın, ben çok farkını gördüm. Denemek lazım. Belki işe yarayabilir. Makineyi bir süre daha evde tutmamız gerekiyor. Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 15 Şubat 2023 Paylaş 15 Şubat 2023 Bizde de koku problemi olmuştu. Makine 11 yıllık. ufak tefek sirkeyle yıkama , boş çalıştırma denemelerinden fayda görmedik. Sonra kapak lastiğini elimden geldiğince temizledim ,ardından 5 lt kadar beyaz sirke ile uzun bir yıkama programı seçip yıkayıp ardından da yukarıda tavsiye edilen makine temizleyiciyi kullanıp sonuca ulaşmıştık. Hangi işlem kesin sonucu verdi onu bilemiyorum. 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 15 Şubat 2023 Paylaş 15 Şubat 2023 Ersen Tapan yazdı: 5 lt kadar beyaz sirke 5 lt sirek mi koydun içine? 1 Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 15 Şubat 2023 Paylaş 15 Şubat 2023 Çağlar Bayur yazdı: 5 lt sirek mi koydun içine? Aynen pırıl pırıl oldu tavsiye ederim. 1 Yorum bağlantısı
Arif Aykın 15 Şubat 2023 Paylaş 15 Şubat 2023 Metin Akbal yazdı: Vestel makinamda aynı sorunu yaşamıştım. Makina da kokuyordu küf nem gibi vs. Oğlan doğunca Bosch ile değiştirdim. Sorun kalmadı 😅 Makinayı sirke karbonat vs yıkamayı bı dene. Abi neler denemedik ki Ne tesadüf benim ki de vestel tam 10 yıl oluyor kullanmaya başlayalı. Mahmut Yıldız yazdı: Makineyi bununla temizleyin. (Çamaşır makinenizin bosch ya da siemens olmasına gerek yok) Duruma göre kısa aralıkla iki kere de yapılabilir. Sonra belli aralıklarla (2-3 ayda bir) yine temizlik yapmak gerekebilir. Bunun için yukarıdaki gibi pahalı bir ürüne gerek yok. İsteğinize göre sirke-karbonat ya da bir tane bulaşık makinesi tableti kullanılabilir. Temizlemede sıcaklığı yüksek seçin. Bir de kapak contasının arasına bakın, kir varsa orayı da silerek temizleyin. Bu tarz bir ürünle temizlemiştik ve kesilir gibi olmuştu hanım hemen hemen her ay karbonat sirke vs kapak contası temizliyor ayrıca alt tarafta bulunan tapayı söküp ben temizliyorum ama yine de oluyor. Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 15 Şubat 2023 Paylaş 15 Şubat 2023 Arif Aykın yazdı: Abi neler denemedik ki Ne tesadüf benim ki de vestel tam 10 yıl oluyor kullanmaya başlayalı. Ben de iki sene önce yazmıştım, kokuyor diye, 9. yılındaydı. Link verdiğim ürünü mutlaka deneyin derim. 1 Yorum bağlantısı
Metin Akbal 15 Şubat 2023 Paylaş 15 Şubat 2023 Arif Aykın yazdı: Abi neler denemedik ki Ne tesadüf benim ki de vestel tam 10 yıl oluyor kullanmaya başlayalı. Vestel diye bilerek yazdım belki ondandır diye 😁 Bosch makina daha uzun süredir kullanıyorum onda olmadı. 1 Yorum bağlantısı
Arif Aykın 15 Şubat 2023 Paylaş 15 Şubat 2023 Mahmut Yıldız yazdı: Ben de iki sene önce yazmıştım, kokuyor diye, 9. yılındaydı. Link verdiğim ürünü mutlaka deneyin derim. Siparişi vereceğim teşekkürler. 1 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 15 Şubat 2023 Paylaş 15 Şubat 2023 Mahmut Yıldız yazdı: Ben de iki sene önce yazmıştım, kokuyor diye, 9. yılındaydı. Link verdiğim ürünü mutlaka deneyin derim. Bizim makinenin kazan temizleme programı var. Yaklaşık 2.5 saat sürüyor. Bu temizleyici nasıl kullanılıyor, anlatabilir misiniz? Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 15 Şubat 2023 Paylaş 15 Şubat 2023 Sani Gerşon yazdı: Bizim makinenin kazan temizleme programı var. Yaklaşık 2.5 saat sürüyor. Bu temizleyici nasıl kullanılıyor, anlatabilir misiniz? Üzerinde talimat yazıyor, şimdi hatırlamıyorum. Eşim ona göre yapmıştı. Bekar olarak sen kendin yapacaksın. 1 2 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 15 Şubat 2023 Paylaş 15 Şubat 2023 Sani Gerşon yazdı: Bizim makinenin kazan temizleme programı var. Yaklaşık 2.5 saat sürüyor. Bu temizleyici nasıl kullanılıyor, anlatabilir misiniz? evlen sani 1 Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 15 Şubat 2023 Paylaş 15 Şubat 2023 Sakın evlenme, depremde eşini mi kurtaracaksın yoksa çocuğu mu kafan karışıyor. Bizim bacanak kaptan, eşi hamile. Depremde gece kalkmışlar, iyi misin demiş. Bakmış bir şey yok, salona televizyonu tutmaya gitmiş. Ne yaptın sen dedik, bir ömür boyu başına kakılacak, depremde beni bıraktı da televizyona gittin diye. O da diyor ki, baktım iyi, biz gemide çok sallanınca bir şeyler düşmesin diye tutarız . Al başına belayı. 1 6 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 15 Şubat 2023 Paylaş 15 Şubat 2023 Çağlar Bayur yazdı: evlen sani Mahmut Yıldız yazdı: Sakın evlenme, depremde eşini mi kurtaracaksın yoksa çocuğu mu kafan karışıyor. Bizim bacanak kaptan, eşi hamile. Depremde gece kalkmışlar, iyi misin demiş. Bakmış bir şey yok, salona televizyonu tutmaya gitmiş. Ne yaptın sen dedik, bir ömür boyu başına kakılacak, depremde beni bıraktı da televizyona gittin diye. O da diyor ki, baktım iyi, biz gemide çok sallanınca bir şeyler düşmesin diye tutarız . Al başına belayı. İyi insanın hali bi başka. Adam tüm tecrübesini aktarıyor. Diğeride "ben yandım sen de yan" diyor 1 2 Yorum bağlantısı
Arif Aykın 19 Mart 2023 Paylaş 19 Mart 2023 (düzenlendi) Bugün saat 12 den itibaren 3 saatlik pamuklu 90 derece konumunda 4 adet çamaşır makinesi temizleyici kullandım. Her seferinde makine tanburundan pislik topladım resmen ayrıca tanbur ile kapak lastiğini ayırdım ve o arasında temizledim. Dikkatimi çeken en önemli nokta kapak contası üstünde iki adet musluk mevcutmuş ne işe yarıyor diye düşünüyordum hiç görmemiştim su geldiğini çünkü tıkanmışlar. Musluğun içerisine ince uzun tornavidam vardı onla kurcalaya kurcalaya içerisinden 1 adet toplu iğne ve resmen lağım kokulu pislikler çıkarttım ve 3. Yıkamam da musluklardan su geldiğini gördüm onlardan önce su gelmiyordu. Makineyi ilk iki temizleyeci ile yıkamamda köpük olmuyordu 3 ve 4. Yıkamamda tanbur köpük doldu. Bakalım koku problemimiz devam edecek mi göreceğiz. Çünkü dün makineden çamaşırları ben çıkarttım ve makineden çıkartırken koktuğunu farkettim. sağ taraftaki musluk komple tıkanmış. Durumdaydı soldaki de tıkalıymış. ilk defa böyle köpük olduğunu gördük hanımda bende şaşırdık. 19 Mart 2023 tarihinde Arif Aykın tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Ömer Sarıgül 19 Mart 2023 Paylaş 19 Mart 2023 Arif Aykın yazdı: sağ taraftaki musluk komple tıkanmış. Durumdaydı soldaki de tıkalıymış. Bizim makinada da var bunadan. Fıskiye tarzı parça, yıkamada ordan su atıyor çamaşırlara su pompasına bağlı olmalı diğer ucu çünkü pompa çalışıyor o esnada. Daha iyi ve eşit yıkama için düşünülmüş bir icat olmalı Yorum bağlantısı
Arif Aykın 19 Mart 2023 Paylaş 19 Mart 2023 Ömer Sarıgül yazdı: Bizim makinada da var bunadan. Fıskiye tarzı parça, yıkamada ordan su atıyor çamaşırlara su pompasına bağlı olmalı diğer ucu çünkü pompa çalışıyor o esnada. Daha iyi ve eşit yıkama için düşünülmüş bir icat olmalı Valla biz ne işe yaradığını hiç anlamamıştık. Yerinden bile çıkartmaya çakıştım çıkmadı. Önceden koku yokken dikkat etmiyorduk belki de o yüzden görmüyorduk şu geldiğini ön camda siyah kapak olduğundan da flash açık değilken belli olmuyor. Bakalım ne kadar süre koku olmayacak. Artık ayda bir temizlik ürünü kullanacağız ve artık sıvı deterjan kullanmayacağız. 1 Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 19 Mart 2023 Paylaş 19 Mart 2023 (düzenlendi) Evlenirken hediye gelen bir vestel fırınımız var. Ocakların ikisinde alev aldıktan sonra sönme problemi vardı. Çakmağın yanındaki zımbırtı (sonradan bir adı olduğunu öğrendiğim ve termokupl denilen şey) yamuk gibi duruyordu. Sorun olmayan göze bakınca bu yamulmuş demek ki düzelteyim diye hafif tıklatarak düzeltmiştim. Kısa süreli düzelmeler sonucu tekrar aynı sorunu yaşayınca tıklatma şiddetini hafif artırarak tekrar dik durmasını sağladım ama en son hiç çalışmaz oldu. Sonra biraz araştırma ile bunu değiştirmeye karar verdim. Önce söküp parça fotosu çekmek istedim. Bunun için üst kapağı alıp alttaki parçalara bakmak gerekiyor. Ancak wok gözünün 4 vidasından 3 tanesini sökemedim. wd40 sıkıp beklememe rağmen sökülmedi. Öyle ki vida başları yalama oldu. Birine testere ile kanal açıp düz tornavida ile açmaya bile çalıştım ama yıllar önce alıp kullandığım ve hiç bozulmayan black decker setin düz tornavida ucu kırıldı ama yine açılmadı. Neyse dedim, böyle olmayacak, diğer gözlerin vidalarını söküp kapağı yarım kaldırdım ve alttan wok gözün gaz bağlantısını sökerek kapağı açtım. Parça fotosu ile yenisini aldım, gelince taktım, yandıktan hemen sonra sönme problemi düzeldi. Yanmayan diğer gözü tıklatmadan önce 400 kum zımpara ile zımparaladım, o da sorunsuz yanmaya başladı. Sökmek için 8 ağzı açık anahtar ya da derin lokma lazım. Ayrıca soket türleri farklı. Kendi fırınınız hangi tipte ise o tip parça ile değişebilirsiniz. Bir birine uyan soketler de var, parça aldığım yer farklı tip gönderdi ama uyacağını söyledi, dediği sorunsuz çalıştı. Aynı sorun annemin bosch fırınında da vardı, onunkileri de zımparaladım, çalışmaya başladı. Annenim fırınında ayrıca kapak tam oturmuyordu. Lastik mi acaba diye baktık ama lastikler normal. Yine biraz araştırınca harddisk mıknatısı ile çözdüklerini gördüm. Bende harddisk olmadığı için neodyum mıknatıslardan alıp üst kısma yapıştırdım. Şimdi kapak tam kapanıyor, pişirme sırasında dışarıya sıcak hava vermiyor. 19 Mart 2023 tarihinde Mahmut Yıldız tarafından düzenlendi 4 Yorum bağlantısı
Mustafa YILDIRIM 20 Mart 2023 Paylaş 20 Mart 2023 Mahmut Yıldız yazdı: Öyle ki vida başları yalama oldu Vidalar alüminyum olduğu için pas olmuyor ama nedense kilitleniyor ve sokülmüyor. Geçen ay evdeki ocakta 2 tane ateşleme çalışmadığı için cam ocağı sökerken 3 tane vidayı sökerken kopartmıştım. Ateşleme yapmayan gözleri ve diğerlerinin oksitlenen kontaklarını temizledim. (Yemek vb. taşınca sıvı teması) Vidaların kenarından delerek tekrar monte ettim. Cam ocağı ana gövdeye çift taraflı bant ile takılıydı. Normal çift taraflı bant ısınınca sıkıntı çıkarır diye ısıya dayanıklı silikon sürdüm ve montajı tamamladım. Şimdilik herhangi bir sorun yok. 1 Yorum bağlantısı
Ali Gök 20 Mart 2023 Paylaş 20 Mart 2023 şu konuya ne bakımı yav ne gerek var ki yazdıktan sonra tüm eşyaları 1 tur tamir ettirdim nasıl bir enerji yayıyorsunuz evrene belamısınız kardeşim 4 Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz 20 Mart 2023 Yazar Paylaş 20 Mart 2023 Benim siemens bulaşık makinesi ara ara altına su sızdırıp musluk ışığı yakıyor yıkamaya başlamıyor. Pompa contası mı yıprandı nedir, deterjanlı su akıtmış zemine. Eğip suyu boşaltınca düzeliyor, ara ara eğiyorum şimdilik Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 20 Mart 2023 Paylaş 20 Mart 2023 Köksal Yılmaz yazdı: Benim siemens bulaşık makinesi ara ara altına su sızdırıp musluk ışığı yakıyor yıkamaya başlamıyor. Pompa contası mı yıprandı nedir, deterjanlı su akıtmış zemine. Eğip suyu boşaltınca düzeliyor, ara ara eğiyorum şimdilik İçini açıp damladığı yeri onarmaya bak. Bir süre sonra o damlayanlar motor yada pompaya ulaşıyor ve kendini yeni makina fiyatlarını araştırırken buluyorsun 1 Yorum bağlantısı
Erhan Doruk 20 Mart 2023 Paylaş 20 Mart 2023 Arif Aykın yazdı: Valla biz ne işe yaradığını hiç anlamamıştık. Yerinden bile çıkartmaya çakıştım çıkmadı. Önceden koku yokken dikkat etmiyorduk belki de o yüzden görmüyorduk şu geldiğini ön camda siyah kapak olduğundan da flash açık değilken belli olmuyor. Bakalım ne kadar süre koku olmayacak. Artık ayda bir temizlik ürünü kullanacağız ve artık sıvı deterjan kullanmayacağız. Çamaşır makinasındaki koku sorunu içinde bakteriyel veya küf gibi üreme olduğunu gösterir. Bunu çözmeden yıkadığınız çamaşırlar da pis kokar. Çözüm için ise makinayı en yüksek ayarda 1 tablet bulaşık makinası deteryanı ve yarım şişe sirke ile uzun programda çalıştırmak ve bittikten sonra kapağını bir süre açık tutarak tamburun kurumasını sağlayarak çözersiniz. Bunun tekrarlamaması için de makina kapağını kullanmadığınız zaman hava alacak kadar açık bırakmanız lazım. İçerideki nem , kapalı kalınca yine küf oluşturuyor. 2 Yorum bağlantısı
Arif Aykın 20 Mart 2023 Paylaş 20 Mart 2023 Erhan Doruk yazdı: Çamaşır makinasındaki koku sorunu içinde bakteriyel veya küf gibi üreme olduğunu gösterir. Bunu çözmeden yıkadığınız çamaşırlar da pis kokar. Çözüm için ise makinayı en yüksek ayarda 1 tablet bulaşık makinası deteryanı ve yarım şişe sirke ile uzun programda çalıştırmak ve bittikten sonra kapağını bir süre açık tutarak tamburun kurumasını sağlayarak çözersiniz. Bunun tekrarlamaması için de makina kapağını kullanmadığınız zaman hava alacak kadar açık bırakmanız lazım. İçerideki nem , kapalı kalınca yine küf oluşturuyor. Hocam bahsettiğiniz işlemi hanım her ay yapıyor neredeyse iki üç yıkamada koku olmuyordu sonra tekrarlıyordu. Bu sefer temizleyici ile 4 kez 3 saat 90 derecede yıkama yaptırdım ve bugün eve geldiğimde hala banyoda ferah koku mevcuttu. Aldım iki adet daha temizleyici 1 hafta sonra bir daha yıkayacağım boş şekilde bakalım pislik çıkacak mı göreceğiz. Temizleyici ile yıkama esnasında zaten içerisi görülüyordu kalıp kalıp pislikler çıktı. Makine kapağı sadece yıkama esnasında kapalı geri kalan zamanda full açık. Yorum bağlantısı
Yurdaer Elay 20 Mart 2023 Paylaş 20 Mart 2023 Arif Aykın yazdı: temizleyici ile 4 kez 3 saat 90 derecede Çeyrek makina parasını harcamışsınız bile hocam Yorum bağlantısı
Erdem Doğan 20 Mart 2023 Paylaş 20 Mart 2023 Arif Aykın yazdı: Hocam bahsettiğiniz işlemi hanım her ay yapıyor neredeyse iki üç yıkamada koku olmuyordu sonra tekrarlıyordu. Bu sefer temizleyici ile 4 kez 3 saat 90 derecede yıkama yaptırdım ve bugün eve geldiğimde hala banyoda ferah koku mevcuttu. Aldım iki adet daha temizleyici 1 hafta sonra bir daha yıkayacağım boş şekilde bakalım pislik çıkacak mı göreceğiz. Temizleyici ile yıkama esnasında zaten içerisi görülüyordu kalıp kalıp pislikler çıktı. Makine kapağı sadece yıkama esnasında kapalı geri kalan zamanda full açık. Kazan icindeki 3-4 tane set plastigi cikarip altina baktiniz mi? Yorum bağlantısı
Recommended Posts