İçeriğe Yönlendir

Yeni Arabam

Oğuzkan Işık

Recommended Posts

Oğuzkan Işık
Murat Sahın yazdı:

Geçmiş olsun Oğuz. Çok bir şey görünmüyor, sevindirici olan cana bir şey gelmemiş olması.

Benzer durum olduğunda memura yazabilirsiniz diyorum. Tutsun tutanağını, görevini yapsın, sonra lüzumu halinde cezaya itiraz ederim ki şimdiye kadar üç kez polise resmi tutanak tutturdum o cezanın yazıldığına rastlamadım.

Şirketin aracı 4 yol ağzında sağdaki araç olmasına rağmen durup yol vermiş, bunun durmakta olduğu yola girmeye  çalışan biri de gelip bizim araca vurmuştu. Araç duruyor, sağdayız yani geçiş üstünlüğümüz var, diğer araç dönüşe hızlı girdiği için kayarak gelip vuruyor. Şoför arkadaş polis ceza yazar diye tutanağı kendimiz tutalım demiş. Asli kusurlu çıktı. Araçta yaklaşık 9 bin lira masraf vardı (araç frigolu ve denk gelip frigonun iç ünitesi hasar görmüştü). 

Teşekkür ederim abi.

Polis yine bizim beyanımıza göre yazacaktı. Bence polisin tutması ile bizim tutmamız arasında kusur tarafı değişmeyecekti. Hafta içi belli olur kimin kusurlu olduğu. Bekleyip göreceğiz.

Yorum bağlantısı
Selim Bilgin

Çok geçmiş olsun. 
Polis göz korkutup iş yükünden kaçmış sanki bana öyle geldi. 

Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık
Selim Bilgin yazdı:

Çok geçmiş olsun. 
Polis göz korkutup iş yükünden kaçmış sanki bana öyle geldi. 

Sağol abi.

Bir de bölgeleri varmış sanırım. Dönüşün tam başında olduğumuz için ana yola bakan merkez ekibin gelmesi gerekiyormuş bunlar bakmıyormuş oraya falan. 

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Maddi hasarlı kazalarda polise gerek yok bence. Geniş açılı fotoğraflar çekmek lazım. Uzaktan da çekmek lazım. Fotoğraf çok önemli. Tutanakta zaten herkes kendi görüşünü çiziyor. Kamera da varsa çok iyi kanıtlayıcı unsur. Tramer kusur oranını belirliyor. İtiraz da yapılabiliyor. En kötü mahkemeye gidilir

istanbul’da maddi hasarlı kaza olunca yolun ortasında durup polis bekleyenlere biraz tepki gösteriyoruz. Hızlıca foto çekip araçları kenara almaları lazım. Yoksa yol 3-5 km bile tıkanabiliyor. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

her yönden geçmiş olsun can sıkıcı, ben olsam ceza meza güzelce yazdırıdım raporu da tutururdum

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Çağlar Bayur yazdı:

her yönden geçmiş olsun can sıkıcı, ben olsam ceza meza güzelce yazdırıdım raporu da tutururdum

Polis tutunca ne değişiyor? 

Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık
Çağlar Bayur yazdı:

Sağol Çağlar abi. Olan oldu artık tuttuk tutanağı. Suç bende olursa tekrar itiraz ederim.

Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

İkimiz kazaya karıştık Tansu. Sen kendini haklı görüyorsun ben kendimi. Tutanağa herkes kendi fikrini yazıyor, iş sadece krokiden çıkacak sonuca kalıyor. Trafik şubesinde ilgili birim tutanağa göre hatalıyı belirlemeye çalışıyor. Bazen doğru bazen yanlış belirleniyor. Sonra mahkeme vs. uğraşıyorsun.

Ama polis tutanak tuttuğunda eğer ben hatalı isem ben, sen hatalı isen sen hatalı çıkıyorsun tutanak sonucuna göre. Polisin tuttuğu tutanak net. 

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Oğuzkan geçmiş olsun.  
Polis tutanak tutmamak için öyle demiş 

Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık
Selçuk Bakış yazdı:

Geçmiş olsun Kardeşim kamera var mı 

Sağol Selçuk abi. Kamera yok malesef.

Mehmet Ozyurek yazdı:

Oğuzkan geçmiş olsun.  
Polis tutanak tutmamak için öyle demiş 

Sağol emmi.

Çok önemli değil sanırım polisin tutması.

Tecrübene dayanarak sence kime verirler kusuru?

İlkay Başaran yazdı:

Geçmiş olsun

Sağol İlkay abi

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Murat Sahın yazdı:

İkimiz kazaya karıştık Tansu. Sen kendini haklı görüyorsun ben kendimi. Tutanağa herkes kendi fikrini yazıyor, iş sadece krokiden çıkacak sonuca kalıyor. Trafik şubesinde ilgili birim tutanağa göre hatalıyı belirlemeye çalışıyor. Bazen doğru bazen yanlış belirleniyor. Sonra mahkeme vs. uğraşıyorsun.

Ama polis tutanak tuttuğunda eğer ben hatalı isem ben, sen hatalı isen sen hatalı çıkıyorsun tutanak sonucuna göre. Polisin tuttuğu tutanak net. 

polis olay yerinde kusur oranı mı belirliyor? 

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Hayır.  
Ama sonuçta o belirliyor.  

Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık
Selçuk Bakış yazdı:

Yerde fren izi mı var senin?

Fren izi yok. Ama yolun kenarına biriken toz toprak üzerinde lastiğin izi var. Absde fren izi çok zor zaten bence abi.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Geçmiş olsun. Polis size neden ceza yazacakmış?

Trafik kazasına karışmak suç maddeyi hatırlayamadım ama. Ayrıca yaralanma olmayan veya resmi arsç yoksa polisin tutanak zorunluluğu yok.

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Hayır, ama polisin tuttuğu tutanak ana belirleyici unsur. Orada polis tutanağa yazıyor A aracı şu sebeple B aracına çarptı diye. Hata ihtimali minimize ediliyor. Diğer türlü tahmin yürütüyor görmediği yol ve görmediği kaza hakkında. 

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Murat Sahın yazdı:

Hayır, ama polisin tuttuğu tutanak ana belirleyici unsur. Orada polis tutanağa yazıyor A aracı şu sebeple B aracına çarptı diye. Hata ihtimali minimize ediliyor. Diğer türlü tahmin yürütüyor görmediği yol ve görmediği kaza hakkında. 

Kaza polisin anladığı şekilde değilse ve polis kendi bildiği gibi tutanak tutmak isterse? Yani polis yanlış anlamışsa kazayı?

Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Kaza polisin anladığı şekilde değilse ve polis kendi bildiği gibi tutanak tutmak isterse? Yani polis yanlış anlamışsa kazayı?

Düşük bir ihtimal ama oda bir olasılık. Ama kendi kendine tuttuğun tutanağa göre çok daha güvenli :) Tam güvenlik için ön ve arka kamera öneririm canım :D 

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Murat Sahın yazdı:

Düşük bir ihtimal ama oda bir olasılık. Ama kendi kendine tuttuğun tutanağa göre çok daha güvenli :) Tam güvenlik için ön ve arka kamera öneririm canım :D 

tramerdeki komisyon “hmmm polis tutmuş bu tutanağı” deyip farklı yorumlarsa sıkıntı. Belki polis şey yaptı. Bence komisyon tarafsız olmalı. Ben maddi hasarlı kaza yapsam polise tutanak yaptırmam. Kendim daha iyi anlatırım

arkaya kamera takmaya üşeniyorum :) 

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Elindeki fotoğrafların hepsini ver ekspere. fotoğraflar olmazsa bu tutanağa göre kusur yorumlamak zor. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış

Bende tutanak üzerinden kararsız kaldım geçmiş olsun Bekleyip göreceğiz sonucu.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

görevini yapmış oluyor, prensip meselesi

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...