Hamit inan 2 Eylül 2021 Paylaş 2 Eylül 2021 (düzenlendi) Çağlar Bayur yazdı: viteste bırakma boşa al aynı yerde araç süzülebiliyorsa rampa aşağı? o hatayı 1508 rakımlı in dağından inerken yaptım. Motor stop edince aha dedim son nefesi vereceğiz. ALLAH'tan basar basmaz çalıştı hemen vitese taktım. Ali Darbaz yazdı: Merhaba değerli dostlar. Bu fikir hanımla kabak sote yerken aklıma geldi. Kabak iyi bir besin zihin açıyor. Kahveye gerek yok . Şimdi, malum araba ayak gazdan çekildiğinde kelebek kapanıyor. Bu bende %14 açıklık anlamına geliyor. Maalesef manifold basıncı atmosfer basıncı altında kalarak negatif bir tork eğrisi oluşuyor. Yanma odasın vakum kaynaklı negatif 80 Newton'a kadar bir yük oluşuyor. Kavraması bırakılmamış bir arabada tekerde büyük bir fren etkisi yaratıyor. Almanlar bunu egale etmek için Freilauf benzeri sistemler geliştirmiş. Yada ecu kumandalı boşa vites atma durumları söz konusu. Gel gelelim benim negatif tork cihazıma. Tamamen bir fikirdir. Ayak gaz pedalı çekildiğinde manifold basıncım olması gereken 14,6 psi değerinden 3,3 psi değerine düşerek büyük bir vakum kaybı yaratıyor. Bu durum vitese göre katlanarak ciddi bir fren etkisi yaratıyor. Özelikle 3 2 1 viteslerde motorun kulaklarında ciddi esneme yaptırıyor. Peki fikir nedir. Hava filtre kutusu üzerinde filtreden sonra bir delik açılır. Temizlenmiş soğuk hava bu filtre kutusundaki delikten tanzim edilir. Arabanın evap sisteminde kullanılan metaryeller, evap borusu ve evap valfi temin edilir. Evap borusu 2 adet temin edilir. Evap valfi iki borunun birleşmesinde kullanılır. Elektrik şeması Fren şemasına bağlanır. Fren basılmadığı sürece full açık şekilde açık kalması sağlanır. Evap borusunun çıkışı, gaz kelebek gövdesinin çıkışındaki, plastik manifolda açılan deliğe bağlanır. Motor süzülürken ve seyir halinde iken bu tertibattan motora ek hava girişi yapılır. Evet değerli arkadaşlar, Fren basınca aradaki evap valfi kapanacağı için tekrar motor freni aktif olacaktır. Borunun çapının ince olması, fazla havanın sisteme dolmasını engel olur. Maksat pedal çekildiğinde motora hava girişinin devam etmesi. En azında 3,3 psi yerine 7 psi manifold basıncı elde etmek istiyorum. Tesisattan çekilen hava zaten map sensörü önünde olduğu için ecu ölçmeye devam edecektir. Lakin gaz kelebeği arkasında kaldığı içinde gaz pedalından bağımsız olacaktır. Gaz pedalından alınan veri ışığında yakıt hattına benzin püskürtüldüğü için arabanın yüksek rölantide çalışması gibi bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Frene basıldığında aradaki evap valfi kapanacağından dolayı frenlerdeki eskime oranını düşüreceğim. Böylece motor frenin etkisi azalacak ve araba uzun soluklu süzülüşler hatta daha seri vites değişimleri için daha yavaş devir kayıpları olacaktır. Bu fikir için sizin düşünceniz nedir. hava akışına birde fanlı altornatör ekle hava boşa akmasın elektirik üretsin . Tesla türbini iyi iş yapar 2 Eylül 2021 tarihinde Hamit inan tarafından düzenlendi 1 1 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 2 Eylül 2021 Paylaş 2 Eylül 2021 Olaki seyir halinde vitesi boşa alınca motor stop etti, takın vitese bitti. Bişey olmaz 2 Yorum bağlantısı
Alpay Sumer 2 Eylül 2021 Paylaş 2 Eylül 2021 Servet Aydın yazdı: Olaki seyir halinde vitesi boşa alınca motor stop etti, takın vitese bitti. Bişey olmaz Güzel bilgi abi 👍 ama fosfagında stop ettirsen dahi debriyaja tekrar basınca kendisi calıstırıyor.. kontak montak ugrasma derdi yok.. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 3 Eylül 2021 Paylaş 3 Eylül 2021 vesile ile rampa aşağı viteste inerken zaten teorik olarak her enjeksiyonlu araba stop etmiş gibi olur. 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 3 Eylül 2021 Yazar Paylaş 3 Eylül 2021 Saate 80 km hızla indiğim bir rampam var. Bu rampada vitesi boşa atarsam araba kendi kendine 100 km hıza kadar çıkıyor. Arabayı vitesde bırakıp gazdan ayağımı çekersem rampa inişi hızım 60 km altına düşüyor. 4 80 km hızı sabitlemek istersem, gaza basıp motor içine hava doluyor. Lakin 2,5 -3 litre arasın bir tüketim ile karşılaşıyorum. Demem oki, Darbaz siklon cihazı ile en az 80 km hızla süzülmek istiyorum. 2,5 litre benzin tasarruf etmeliyim. Bu da bahse konu rampa inişim Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 3 Eylül 2021 Paylaş 3 Eylül 2021 Ali Darbaz yazdı: Arabayı vitesde bırakıp gazdan ayağımı çekersem rampa inişi hızım 60 km altına düşüyor. 4 80 km hızı sabitlemek istersem, gaza basıp motor içine hava doluyor. Lakin 2,5 -3 litre arasın bir tüketim ile karşılaşıyorum. fizik kanunu dier ki: iki şekilde de yolun sonundaki toplam tüketimin aynı olur Ali Darbaz yazdı: Demem oki, Darbaz siklon cihazı ile en az 80 km hızla süzülmek istiyorum. 2,5 litre benzin tasarruf etmeliyim. o dünyadaki fizik ile olmuyor, mars ta belki denenebilir, vesile ile , hintliler marsa gitti bile Yorum bağlantısı
Hamit inan 4 Eylül 2021 Paylaş 4 Eylül 2021 Servet Aydın yazdı: Olaki seyir halinde vitesi boşa alınca motor stop etti, takın vitese bitti. Bişey olmaz Triptonik benim araç? Manuel gibi tepki verir mi ? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 4 Eylül 2021 Paylaş 4 Eylül 2021 Hamit inan yazdı: Triptonik benim araç? Manuel gibi tepki verir mi ? yok olmaz, sağa çekmeli Servet Aydın yazdı: Olaki seyir halinde vitesi boşa alınca motor stop etti, takın vitese bitti. Bişey olmaz fakir fakir yazmışsıni araba otomatik 1 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 4 Eylül 2021 Paylaş 4 Eylül 2021 Triptonik benim araç? Manuel gibi tepki verir mi ?Klasik türbinli araç ile denedim. ( Jatko) 60km hız üstünde vitesi boşa alıp stop ettim ve kontağı açtım sadece. Vitesi D yapınca araç çalıştı yine ama şanzıman noluyo la dedi ilk anda. Kırar mı bir yeleri kesinlikle 2 Yorum bağlantısı
Hamit inan 4 Eylül 2021 Paylaş 4 Eylül 2021 Servet Aydın yazdı: Klasik türbinli araç ile denedim. ( Jatko) 60km hız üstünde vitesi boşa alıp stop ettim ve kontağı açtım sadece. Vitesi D yapınca araç çalıştı yine ama şanzıman noluyo la dedi ilk anda. Kırar mı bir yeleri kesinlikl 5 km hızda geriye takmaya kalktım aceleyle. Yapan Alman düşünmüş durmadan geçmiyor Bildiğin aracı vurdurmussun. Cesaret edemezdim ben Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış 4 Eylül 2021 Paylaş 4 Eylül 2021 Servet Aydın yazdı: Klasik türbinli araç ile denedim. ( Jatko) 60km hız üstünde vitesi boşa alıp stop ettim ve kontağı açtım sadece. Vitesi D yapınca araç çalıştı yine ama şanzıman noluyo la dedi ilk anda. Kırar mı bir yeleri kesinlikle ETG5 te giderken boşa vs alabiliyorum, zaten adı otomatik kendi manuel. Ama bir keresinde manuelde 5bin rpmde rampa inerken selektör atayım derken vites düşürmüştüm 😁 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 4 Eylül 2021 Paylaş 4 Eylül 2021 Servet Aydın yazdı: Klasik türbinli araç ile denedim. ( Jatko) 60km hız üstünde vitesi boşa alıp stop ettim ve kontağı açtım sadece. Vitesi D yapınca araç çalıştı yine ama şanzıman noluyo la dedi ilk anda. Kırar mı bir yeleri kesinlikle tdci ise kontakII yapıp gaza basınca zaten yolada devam çalışır bunu kaçırmışız bak. şanzıman ne olursa olsun. rudolf prensibi Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 18 Eylül 2021 Paylaş 18 Eylül 2021 Çağlar Bayur yazdı: rampa aşağı boşta süzülürken bunları yapan motorun rektifiyesine az kalmış demektir. ona kompresyonda frenleme gücü denir, dyno da boşa alınıp ölçülürse de,ona da kayıp güç denir. kendi kendini rektefiye ediyor demektir ki isi uretebilsin. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 18 Eylül 2021 Yazar Paylaş 18 Eylül 2021 Doğan Arşiray yazdı: kendi kendini rektefiye ediyor demektir ki isi uretebilsin. Çağlar abi işte. Sürekli arabamı bozuyor. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 18 Eylül 2021 Paylaş 18 Eylül 2021 Ali Darbaz yazdı: Çağlar abi işte. Sürekli arabamı bozuyor. sanayi taş mı yesin chevy e kurban keserler girişte Yorum bağlantısı
Muhittin Kaplan 18 Eylül 2021 Paylaş 18 Eylül 2021 Ali Darbaz yazdı: Saate 80 km hızla indiğim bir rampam var. Bu rampada vitesi boşa atarsam araba kendi kendine 100 km hıza kadar çıkıyor. Arabayı vitesde bırakıp gazdan ayağımı çekersem rampa inişi hızım 60 km altına düşüyor. 4 80 km hızı sabitlemek istersem, gaza basıp motor içine hava doluyor. Lakin 2,5 -3 litre arasın bir tüketim ile karşılaşıyorum. Demem oki, Darbaz siklon cihazı ile en az 80 km hızla süzülmek istiyorum. 2,5 litre benzin tasarruf etmeliyim. Bu da bahse konu rampa inişim Bu cep telefonu için bir uygulama mı ? OBD den aldığınız verileri nasıl attınız ? Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 18 Eylül 2021 Yazar Paylaş 18 Eylül 2021 Muhittin Kaplan yazdı: Bu cep telefonu için bir uygulama mı ? OBD den aldığınız verileri nasıl attınız ? Torque Pro yazılımı .. Çok gözel bir program. Sayesinde arabanın huyunu suyunu anlıyorsun. Kendi kendine arızaları çözüyorsun. Yorum bağlantısı
Muhittin Kaplan 18 Eylül 2021 Paylaş 18 Eylül 2021 kameraya nasıl attınız bilgileri? 1 Yorum bağlantısı
Muhammet Ölmez 18 Eylül 2021 Paylaş 18 Eylül 2021 Track Recorder eklentisi olabilir. Yorum bağlantısı
Recommended Posts