İçeriğe Yönlendir

Yeni Aracım 2009 Hyundai Era 1.4 Team 97 HP Benzinli.

Ümit Türk

Recommended Posts

Ümit Türk
(düzenlendi)

Merhaba Dostlar;

Dacia Logan aracımı 2 hafta önce sattım.  Bir daha Dacia alırmıyım büyük konuşmayayım.  Renault grubunun düşük modellerine bakmam :) 

Ford focus almayı planlarken piyasanın allak bullak olması ve güvenilir birinden almayı tercih etmeyi düşünüyordum.  Çevremde maalesef olmadığından dolayı nasip olmadı.  Eniştede jetta vardı fakat kilometrenin yüksek olması sebebi ile 2. Plana atmıştım.

Derken forumun ilanlarına bakayım dedim. Erol Güven abimizin ilanını gördüm.  Bu aracın dizelini kullandığımdan ve hoşuma gittiğinden dolayı bu aracı takibime aldım ve gerekli görüşmeler neticesinde bir araya gelerek aracı kendilerinden 23/08/2021 itibari ile almış bulunmaktayım.  Aile dostu olan asker emeklisi bir amcamızdan aldım.  Oldukça hassas olduğunu aracınada yansıtmış. Çok temiz bakmış. Tavanda kapı döşemelerinde torpidoda zerre leke yok. Koltuklarda kirli demeyelim de yer yer ufak tefek leker var çözülmeyecek sorun değil. Koltukları gri renk. Torpidonun yarısıda gri.

Araç hakkında bahsedecek olursak;

2009 Hyundai Era 1.4 Team Benzinli. ( Abs Yok)

46.200 km aldım. Kilometre orijinal.

Yedek anahtarı mevcut.

Orijinal stepnesi ve çantası mevcut. Fabrikasyon çıkışlı.

Yetkili servis karakterinden olsa gerek sürekli parça değişimine gitmiş.

Araçta 3 değişen var. ( sağ sol çamurluk ve kaput ) 3 boya mevcut( sağ ön-arka kapı ve çamutluk).  Sol iki kapı-çamurluk bagaj ve tavan orijinal.

Sol ön şaside ufak işlem var. Aracın güvenliğini etkileyen bir durum yok çok şükür. 

Bunlara bağlı olarak yetkili serviste yapılmış hasar kaydı 17.686 TL.  Bunun dışında yapılan herhangi bir işlem yok. Faturaları mevcut.

Tüm bakım geçmişi yetkili serviste yapılmış. Dosyası mevcut.

1 sene boyunda bakım derdim yok.

Araç oldukça atik ve seri.  Bu özelliğini seviyorum.

Motoru çok sessiz. Bazen duymuyorum.  Fakat uzun yolda 3500 den sonra bariz bağırıyor. Alışamadım ondan sanırım.

Şehir içi yakıyor. Bu üzücü bir durum.  Ama performansını görünce unutuyorum :) .

Uzun yolda oldukça ekonomik.  Uzun yol yapma fırsatımda oldu. 45 litre ile 610 km yapmış bulunmaktayım.

4 cam otomatik. 

Sis farları mevcut. Nedense çok hoşuma gidiyor. Parklar yansın yanmasın her türlü açık.

İlave olarak kolçak ve park sensörü var.  Montajları başarılı bir şekilde profesyonelce yapılmış.

Direksiyon hidrolik olmasına rağmen oldukça yumuşak hala alışamadım.  Bazen kendi kendime bu elektrikli mi diyorum.

Araçta muhtelif küçük eşyaları koyabilecek gözler var. Gözlük koyacak yer bile yapmışlar. :) Direksiyon altında iki adet cep  var. Biri uzun boydan boya. Diğer küçük telefon ruhsat not defteri koyabilecek kadar.

En çok aradığım özellik olan isofix mevcut .  Allahım şükürler olsun.  :D 

Koltukları segmentine göre rahat.  Yorucu değil. Hatta arka koltuklar öndekilerden daha rahat.

Aracı aldığımda bu yana 4 adet lastik ve 2 adet silecek aldım.  Eski lastikler oldukça eski ve tehlikeli idi.

Lastikler  185/65/14 Nexen N Blue Plus.. Lastikleri fiyatına göre oldukça başaralı. Hatta  Dacia Logana aldığım Good Year dan daha iyi olduğunu düşünüyorum.

Camlara film yaptıracağım.  İnanılmaz güneş alıyor ve kendimi araçta çıplak hissediyorum.  Hatta hanım bir an önce yaptırmamı istiyor :D 

Teyp ve ses sistemi oldukça başarılı.Tatmin edici ses sistemi var. Arkadaşlar ne güzel bas vuruyor derler. 4 kapı 2 pandizot hoparlör ve iki ön kapı twitter mevcut. En büyük eksikliği usb ve aux yok. Resmen skandal.  Bazı modellerinde usb var. Neye göre yapmışlar anlamadım. Radyo çekimi çok iyi.

Süspansiyonların sert olduğunu düşünüyorum. İçeriye çok yansıtıyor. Araç yüklü olursa yerine oturuyor. O kadar can sıkıcı boyutta değil tabi.  

Resimleri becebilirsem yüklerim. J

Elimden geldiğince bahsetmeye çalıştım.

Umarım kazasız belasız sorunsuz mutlu mesut kullanırım. Alıcısı çıkarsa veririz :D:D:D 

Kalın sağlıcakla.

tarihinde Ümit Türk tarafından düzenlendi
  • Beğen 10
Yorum bağlantısı
Erol Güven

Ümit Abi tekrar hayırlı olsun aracın forumdan birisine gitmesini çok istiyordum nasip sana imiş güle güle kullan. Tabi resimsiz olmaz :)

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Sinan Akgöl

Kazasiz belasiz iyi gunlerde kullanmaniz dilegiyle usb aux islemi zamanla yapilir. 

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu

hayırlı olsun Allah kaza bela vermeden ağız tadı ile binmek nasip etsin 

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Ümit Türk
Erol Güven yazdı:

Ümit Abi tekrar hayırlı olsun aracın forumdan birisine gitmesini çok istiyordum nasip sana imiş güle güle kullan. Tabi resimsiz olmaz :)

Abi çok teşekkür ederim yardımların için. 

Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık

Hayırlı olsun güzel günlerde kullan abi.

Ümit Türk yazdı:

Sis farları mevcut. Nedense çok hoşuma gidiyor. Parklar yansın yanmasın her türlü açık.

Direksiyonun sol tarafında sis farının düğmesi var. O bahsettiğin ceplerin üzerinde. Ona basarsan kapatırsın abi :) 

• Teşekkür 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Muhammet Ali Deli

Hayırlı uğurlu olsun Ümit kardeşim güle güle kazasız belasız kullan inşallah :) 

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Aytac Sakal

Bir zamanlar çok almak istemiştim nasip olmadı ben benzinli olanlarını çok beğeniyorum güzel seçim.

Kazasız Belasız...

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Hayırlı olsun, Resim yokmu. Bence doğru olanı yapmışsın. Ben bu arabayı 1 sene tam otomatik olanını kullandım. Benim için çok önemi çok. Üstünde Gamma 1.4 motor var. Kıymetli bir motor. LPG takarsan 1.000.000 km yol yapar. 

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Ümit Türk
Oğuzkan Erışık yazdı:

Hayırlı olsun güzel günlerde kullan abi.

Direksiyonun sol tarafında sis farının düğmesi var. O bahsettiğin ceplerin üzerinde. Ona basarsan kapatırsın abi :) 

Teşekkür ederim kardeşim sıkıntı yok biliyorum bazıları parkları açmadan yanmıyor da ondan şey ettim 🤣🤣

Ali Darbaz yazdı:

Hayırlı olsun, Resim yokmu. Bence doğru olanı yapmışsın. Ben bu arabayı 1 sene tam otomatik olanını kullandım. Benim için çok önemi çok. Üstünde Gamma 1.4 motor var. Kıymetli bir motor. LPG takarsan 1.000.000 km yol yapar. 

Teşekkürler .

Resim yükleyeceğim yakında.

Lpg düşünmüyorum performansının tadını almak istiyorum kaymak gibi gidiyor 

Yorum bağlantısı
Hacı Şenyurt

Hayirli olsun. Benzer motor seçeneğiyle taksi çıkması bilmem kaç km de olan ile birçok seyahat ettim. Gittiği kadar durmaması dışında bir şikayetim olmadı. Tekrar hayirli olsun.

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

Güzel araba, hayırlı olsun. Keşke Abs de olsaydı , büyük eksiklik.

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık
Ümit Türk yazdı:

bazıları parkları açmadan yanmıyor

Sonradan eklendiyse o şekilde parkları yakmadan yanıyordur abi. Benim gördüğüm bütün orjinal sislerde parklar açıkken yanar sadece. Tek derdin o olsun yaa 😅 güleee güle bin. Sevdiysen arabayı ne güzel. 

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Ümit Türk
Oğuzkan Erışık yazdı:

Sonradan eklendiyse o şekilde parkları yakmadan yanıyordur abi. Benim gördüğüm bütün orjinal sislerde parklar açıkken yanar sadece. Tek derdin o olsun yaa 😅 güleee güle bin. Sevdiysen arabayı ne güzel. 

Yok fabrikasyon. Memnunum sıkıntı yok hacım. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Cem Işık

Bunun dizel otomatik vites olanıyla uzun yol yapmıştım 2000 km kadar, keyifli bir araçtır, biraz hafif gelmişti bana virajlarda vs. Ama çok zorlamadıkça gayet keyiflidir. Allah kaza bela göstermesin :)

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...