Erdem Doğan 26 Ağustos 2021 Yazar Paylaş 26 Ağustos 2021 Fatih Mehmet Uslu yazdı: Bir arkadaşımda filtre kahve içtim geçen sene, ilk defa içmiştim ve çok hoşuma gitmişti, bi markanın filtre kahve ve türk kahvesi yapabilen makinesini aldım, çeşitli filtre kahve markalarından da aldım, çeşme suyu, hazır su, fazla kahve az kahve epey varyasyon yaptım ama o ilk içtiğim kahvenin tadını vermedi. Farklı bir yöntem veya marka tavsiye edebilecek varsa alabilirim. Filtre kahvede en iyi yöntem iyi bir kahve ve doğru çekimi el ile demlemek.. 1 Yorum bağlantısı
Erdem Doğan 13 Ocak 2022 Yazar Paylaş 13 Ocak 2022 Erdem Doğan yazdı: Eyvah yanlış kahve mi aldık Linke tekrar bakarmısın açılması lazım? https://shop.dritan-alsela.com/collections/house-blend/products/house-blend Makinede öğütme seçeneği 1 den 14 numaraya kadar gidiyor. Hangi ayarda çekmek lazım? 1 porsiyonda kaç gr olması lazım? Latte için sütü kaç ml eklemek lazım Konuya bir hort verelim. Linkteki kahve efsane idi. Koyu kıvamlı, köpüklü ve lezzetli. Sonrasında marketten Melitta, Illy, Sagrado, Lavazza vs ne denk geldi ise aldım. Hiç biri yerini tutamadı, yanından bile geçemedi. Makineye alıştım. Düşünen var ise, tavsiye ederim. Avrupada olanlar kahve arıyorsa kesinlikle denemeli.. Yorum bağlantısı
Erdem Doğan 11 Mart Yazar Paylaş 11 Mart Yillar sonra bi güncel yapalim. Kasigin takildigi yerdeki conta yipranmis ve maksimum basincta kacak yapiyordu. Önce yorumlari iyi olan zart zurt marka conta siparis ettim. Ancak kacak devam edince iade edip orjinal siparis ettim. Bingo, ilk gunki gibi oldu. Surekli icme suyu kullandigim icin bugune kadar su filtresini degistirmemistim, onu da degistirdim. Baska da bir problemi yada degismesi gereken parcasi olmadi. 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 11 Mart Paylaş 11 Mart Kaç kere denedim. İyi bir baristanın demlediği gibi v60 demleyemiyorum. Onların yaptığında kahvenin damağımda bıraktığı tat yağlı ve yoğun oluyor. Benim yaptığımda olmuyor. Onunkinde mavi baloncuklar çıkıyor. Bende çıkmıyor. 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 11 Mart Paylaş 11 Mart Tansu Kalafatoğlu yazdı: Kaç kere denedim. İyi bir baristanın demlediği gibi v60 demleyemiyorum. Onların yaptığında kahvenin damağımda bıraktığı tat yağlı ve yoğun oluyor. Benim yaptığımda olmuyor. Onunkinde mavi baloncuklar çıkıyor. Bende çıkmıyor. en kral çayocakları nasıl demler mesela Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 11 Mart Paylaş 11 Mart Çağlar Bayur yazdı: en kral çayocakları nasıl demler mesela herkese aynı demlikten vermezler. Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 11 Mart Paylaş 11 Mart (düzenlendi) millet evde makinasız biraz daha kaliteli pratik expresso yu neyle yaparım, mokapot harici ne olabilir? mesela şu iş görürmü? WACACO Picopresso makinadan ziyade böyle şeyleri severim ama fiyatları deli gibi, mesela şu alet güzelmiş, fiyatıda güzel ama... 11 Mart tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Cihat Küçükay 12 Mart Paylaş 12 Mart Ali Cihangiroğlu yazdı: millet evde makinasız biraz daha kaliteli pratik expresso yu neyle yaparım, mokapot harici ne olabilir? mesela şu iş görürmü? WACACO Picopresso makinadan ziyade böyle şeyleri severim ama fiyatları deli gibi, mesela şu alet güzelmiş, fiyatıda güzel ama... Espresso için mokapot harici pek iyi sonuç vermez. İlk videodaki üründen bir arkadaşımda var, idare eder ama mokpaot ile kıyaslanmaz. İkinci videodaki üründe bir mokapot aslında, iyi espresso çıkar bence.. 2 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 12 Mart Paylaş 12 Mart Tansu Kalafatoğlu yazdı: herkese aynı demlikten vermezler. çok kaliteli malzeme kullanma, lezzet gelsin Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 12 Mart Paylaş 12 Mart Cihat Küçükay yazdı: Espresso için mokapot harici pek iyi sonuç vermez. İlk videodaki üründen bir arkadaşımda var, idare eder ama mokpaot ile kıyaslanmaz. İkinci videodaki üründe bir mokapot aslında, iyi espresso çıkar bence.. ikinicisi pahalı zaten, uygun birşey olsa mokapot yerine bunu alırdım açıkcası, dediğin gibi yapayım, mokapot denemediydim, V60 var french press var mokapot yok bende zaten... ne önerirsin? Yorum bağlantısı
Selim Bilgin 12 Mart Paylaş 12 Mart Tansu Kalafatoğlu yazdı: Kaç kere denedim. İyi bir baristanın demlediği gibi v60 demleyemiyorum. Onların yaptığında kahvenin damağımda bıraktığı tat yağlı ve yoğun oluyor. Benim yaptığımda olmuyor. Onunkinde mavi baloncuklar çıkıyor. Bende çıkmıyor. Kahve ile ilgili olmasın? Ben el değirmeni ile çekiyorum, ama çekirdek bayatladıkça o baloncuklanma (blooming) azalıyor. Bence bayağı iyi oluyor benim demlediğim kahveler, bi ara deneyelim. Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 12 Mart Paylaş 12 Mart Selim Bilgin yazdı: Kahve ile ilgili olmasın? Ben el değirmeni ile çekiyorum, ama çekirdek bayatladıkça o baloncuklanma (blooming) azalıyor. Bence bayağı iyi oluyor benim demlediğim kahveler, bi ara deneyelim. Kursta hocayla yan yana yaptık. Aynı kahve. Ben yine beceremedim olur olur, aklına düşünce ara, çikolata benden Yorum bağlantısı
Cihat Küçükay 13 Mart Paylaş 13 Mart Ali Cihangiroğlu yazdı: ikinicisi pahalı zaten, uygun birşey olsa mokapot yerine bunu alırdım açıkcası, dediğin gibi yapayım, mokapot denemediydim, V60 var french press var mokapot yok bende zaten... ne önerirsin? Bende bu var. Bialetti'nin bu modeli en iyi sonucun alındığı tiptir. Ama dikkat edilecek başka şeylerde var. 1- Kullanılan kahve taze olmalı, bayat kahve ile iyi tat alamazsınız. 2- Mümkünse kahveyi taze çekin. Eğer böyle bir imkan yoksa (her gün kahve içiyor bile olsanız) 250 gr paketler halinde tüketin. Kahve moka pot için çekilmiş olmalı. 3- Aldığınız kahvenin paketleme ve son kullanım tarihine dikkat edin. Mümkünse tanıdık, bildiğiniz bir kahveciden taze çekilmiş alın. 4- Demlerken suyunu musluktan kullanmayın, içme suyu kullanın. Kullanım sonrasında mokapotu mutlaka temizleyin. Kirli bırakırsanız kullanım ömrü düşer. Şimdilik aklıma gelenler bunlar... 1 Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 13 Mart Paylaş 13 Mart Ben bir ara v60'ı bez filtre ile yaptım, porselen v60 ve filtre kahve makinesine göre tadı gerçekten farklıydı ama uğraşılmıyor. Temizliği çok zor. Yorum bağlantısı
Selim Bilgin 13 Mart Paylaş 13 Mart Cihat Küçükay yazdı: Bende bu var. Bialetti'nin bu modeli en iyi sonucun alındığı tiptir. Ama dikkat edilecek başka şeylerde var. 1- Kullanılan kahve taze olmalı, bayat kahve ile iyi tat alamazsınız. 2- Mümkünse kahveyi taze çekin. Eğer böyle bir imkan yoksa (her gün kahve içiyor bile olsanız) 250 gr paketler halinde tüketin. Kahve moka pot için çekilmiş olmalı. 3- Aldığınız kahvenin paketleme ve son kullanım tarihine dikkat edin. Mümkünse tanıdık, bildiğiniz bir kahveciden taze çekilmiş alın. 4- Demlerken suyunu musluktan kullanmayın, içme suyu kullanın. Kullanım sonrasında mokapotu mutlaka temizleyin. Kirli bırakırsanız kullanım ömrü düşer. Şimdilik aklıma gelenler bunlar... Küçük bir ekleme de ben yapayım, Moka pot için direk soğuk su yerine ılık ya da sıcak su öneriliyor, daha hızlı demleme ve daha çok aroma için. Bir de partikül istenmiyorsa aeropress filtresi alıp kahvenin üstüne konulabilir. Tabi ki her zaman olduğu gibi filtreyi önceden sıcak suyla ıslatarak. 1 Yorum bağlantısı
Cihat Küçükay 13 Mart Paylaş 13 Mart Selim Bilgin yazdı: Küçük bir ekleme de ben yapayım, Moka pot için direk soğuk su yerine ılık ya da sıcak su öneriliyor, daha hızlı demleme ve daha çok aroma için. Bir de partikül istenmiyorsa aeropress filtresi alıp kahvenin üstüne konulabilir. Tabi ki her zaman olduğu gibi filtreyi önceden sıcak suyla ıslatarak. Aslında acı kahve isteyenler soğuk su ile demleyebilir. Ama acı kahve istemeyen, espressosunu daha kremalı ve aromatik içmek isteyen oda sıcaklığında suyla yapabilir. Burada seçtiğiniz çekirdek cinsi de önemli. Örneğin kimisi kolombiya sever, kimisi guatemala, onu deneyerek siz bulacaksınız. Yorum bağlantısı
Selim Bilgin 13 Mart Paylaş 13 Mart Cihat Küçükay yazdı: Aslında acı kahve isteyenler soğuk su ile demleyebilir. Ama acı kahve istemeyen, espressosunu daha kremalı ve aromatik içmek isteyen oda sıcaklığında suyla yapabilir. Burada seçtiğiniz çekirdek cinsi de önemli. Örneğin kimisi kolombiya sever, kimisi guatemala, onu deneyerek siz bulacaksınız. Kahve iyiyse aromanın ortaya çıkması her zaman iyidir bence, acı kahve olayı Türk kahvesinde de olduğu gibi kalitesiz çekirdeği bastırmak için gibi geliyor bana. Damak ona alışınca acı kahve iyi gibi bir algı oluyor. 1 Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu 13 Mart Paylaş 13 Mart (düzenlendi) Yazılanları okuyunca içim daraldı, Türk kahvesi ne büyük bir kolaylık ve rahatlıkmış. 13 Mart tarihinde Metin Uzunoğlu tarafından düzenlendi 1 1 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 13 Mart Paylaş 13 Mart Bu işe yeni başladım sayılır, dedikleriniz doğru deneye deneye öğreniyorum zaten, zaman alan şeyler özellikle alışması, mesela çayı şekersiz içmem birkaç ayımı aldı, şimdi harika geliyor tadı, resmen tatlıymış çay, şekerde neymiş Metin Uzunoğlu yazdı: Yazılanları okuyunca içim daraldı, Türk kahvesi ne büyük mir kolaylık ve rahatlıkmış. Aa onun yeri aynı, iki laf edelim dedinmi tek geçerim, bu iş ise farklı biraz ama güzel oluyor, özellikle ben içtimmi çok içerim, 350 ml. bardak ile, mokapotuda 4 cup lık alayım en güzeli... 1 Yorum bağlantısı
Cihat Küçükay 13 Mart Paylaş 13 Mart Metin Uzunoğlu yazdı: Yazılanları okuyunca içim daraldı, Türk kahvesi ne büyük mir kolaylık ve rahatlıkmış. Türk kahvesi aslında bir demleme şeklidir. Aslen %70 Kolombiya, %30 Arabica çekirdeklerinin karışımından oluşur. 1 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts