Erdem Doğan 24 Ağustos 2021 Paylaş 24 Ağustos 2021 Konuyu yemek bölümüne açıyorum, çünkü içeçek bölümü yok 🤪 Malum yurtdışında Türkiye'deki gibi ucuz ve güzel kahveler yok. Aslında var ama iyi kahveciler şehir merkezinde. Bu sebeple kendimiz yapalım iyisini yapalım dedik makineyi aldık.. Sage SES875 (sanırım Türkiye'de Breville olarak satılıyor) Kullanma klavuzunda anlatımı var ama bana daha çok makineleri tecrübe etmiş kişilerden tavsiyeler lazım.. Linkteki house blend kahveyi sipariş ettim. Latte veya espresso için hangi ayarda çekmeli? Kaç gram olmalı? Latte için nasıl bir süt kullanmalı, kaç derece olmalı? https://shop.dritan-alsela.com/collections/dritan-s-favourites/products/house-blend Varsa bilgisi olan, buyursun.. Yorum bağlantısı
Selim Bilgin 24 Ağustos 2021 Paylaş 24 Ağustos 2021 Link TR'de görünmüyor ama Caffe Latte de espresso bazlı bir içecektir, yani öğütme derecesi aynıdır. Öğütücüde espresso ayarı olmalı. House Blend kahveler genelde filtre kahve için yapılır bu arada, iyi bir single origin ya da espresso blend daha iyi olur. Kahve işine kaptırınca sonu gelmez bu arada, geçmiş olsun. 1 Yorum bağlantısı
Erdem Doğan 24 Ağustos 2021 Yazar Paylaş 24 Ağustos 2021 Selim Bilgin yazdı: Link TR'de görünmüyor ama Caffe Latte de espresso bazlı bir içecektir, yani öğütme derecesi aynıdır. Öğütücüde espresso ayarı olmalı. House Blend kahveler genelde filtre kahve için yapılır bu arada, iyi bir single origin ya da espresso blend daha iyi olur. Kahve işine kaptırınca sonu gelmez bu arada, geçmiş olsun. Eyvah yanlış kahve mi aldık Linke tekrar bakarmısın açılması lazım? https://shop.dritan-alsela.com/collections/house-blend/products/house-blend Makinede öğütme seçeneği 1 den 14 numaraya kadar gidiyor. Hangi ayarda çekmek lazım? 1 porsiyonda kaç gr olması lazım? Latte için sütü kaç ml eklemek lazım Yorum bağlantısı
Erdem Doğan 24 Ağustos 2021 Yazar Paylaş 24 Ağustos 2021 Çağlar Bayur yazdı: bizde bu var, bir de ocak. Kalaylatmayı unutma 😂 1 2 Yorum bağlantısı
Muhittin Kaplan 24 Ağustos 2021 Paylaş 24 Ağustos 2021 (düzenlendi) Bende delongi ev tip basit bir espresso makinası var, kahve tavsiyesi alayım. Sert Aromalı Kahve Severim ama ne yaptımsa filtre kahveden hallice oldu. 24 Ağustos 2021 tarihinde Muhittin Kaplan tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Sami Demirpaz 24 Ağustos 2021 Paylaş 24 Ağustos 2021 Ooo derin mevzular. Bizim evde de 3-4 farklı kahve makinesi oldu yine gidip dolaşıp ya türk kahvesi yapıyorum yada filtre kahve. Sanki zaman olmuyor uğraşmaya. Karavanda da süzgeçle bir köpük yapıyorum hiçbir makineye gerek kalmıyor. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 24 Ağustos 2021 Paylaş 24 Ağustos 2021 Sami Demirpaz yazdı: süzgeçle bir köpük yapıyorum iyiymiş, sıcak sütle mi? Yorum bağlantısı
Mehmet Cihat 24 Ağustos 2021 Paylaş 24 Ağustos 2021 espresso için 3 numara çektiriyordum ben 1 Yorum bağlantısı
Erdem Doğan 25 Ağustos 2021 Yazar Paylaş 25 Ağustos 2021 Mehmet Cihat yazdı: espresso için 3 numara çektiriyordum ben Kahveye göre değişiyormuş çekim ayarı. Bu sebeple kaçla çekileceğini tecrübe ederek bulacağız sanırım. Duble için 17-18 gram kahve, 25-30sn de 25-30 ml su gerekliymiş. Starbucksta görüldüğü kadar kolay değil sanırım bu işler 😂 Hassas terazi ve birkaç ayar yapmak gerekiyor. Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı 25 Ağustos 2021 Paylaş 25 Ağustos 2021 Kahve ile hiç aram yok. Çoğunlukla sade Türk kahvesi içerim. Çok güzel tatta veya aromalarda kahveler var ama bana dokunuyor. Onun için baristaların işini sevsem de pek merakım yok. ☕ Yorum bağlantısı
Sami Demirpaz 26 Ağustos 2021 Paylaş 26 Ağustos 2021 Çağlar Bayur yazdı: iyiymiş, sıcak sütle mi? Sicak veya soguk sutle oluyor. Hatta makineden bile iyi oluyor sutun kopurmesi ve yogunlugu 😅 Yorum bağlantısı
Cihat Küçükay 26 Ağustos 2021 Paylaş 26 Ağustos 2021 Kullanacağınız kahve damak tadınıza göre değişir. Kahve siparişi verirken kahveyi yapacağınız ortama göre sipariş verilir (mokapot, cezve, makina vb). Eğer çekirdek kahve alıp siz çekiyorsanız 3-5 arası damak tadınıza göre uygun olur. 1 tatlı kaşığı/1 kişi uygun porsiyondur. Latte için sıcak sütle yapmak (süt 70°C'de olmalı) daha güzel lezzet verir. Süt köpürtücü veya french pres kullanarak köpüklü cappucino bile yapabilirsiniz. Ben yazları kendim demlediğim cold brew kahvemden içerim. Kışın espresso, latte veya cappucino yeterli. Türk kahvesi için böyle bir ayrımım yok, her zaman içerim 😎. Bu aralar pratik olduğu için filtre kahvemi dripper'dan geçirip içiyorum. 1 Yorum bağlantısı
Emin Önal 26 Ağustos 2021 Paylaş 26 Ağustos 2021 Latte, espresso ile falan işim olmaz. Nuri Toplar'dan Guatemala çektiriyorum, taze, kağıtlı filtre kahve makinesine göre. https://www.kurukahvecinuritoplar.com/dunya-kahveleri-pmu25?variant=346 Miss. Filtre kahvede 10'a yakın tat denedim, en güzel bana hitap eden aroma ve içim Guatemala'da. 3 Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 26 Ağustos 2021 Paylaş 26 Ağustos 2021 Cihat Küçükay yazdı: Ben yazları kendim demlediğim cold brew kahvemden içerim. Ben 2 gün demliyorum. Buz ile güzel oluyor, bazende süt ekliyorum az miktar. Ferahlatıyor. Geçen Youtube'da denk geldim süt buz nane koydular. Denyeceğim. Yorum bağlantısı
Erdem Doğan 26 Ağustos 2021 Yazar Paylaş 26 Ağustos 2021 Emin Önal yazdı: Latte, espresso ile falan işim olmaz. Nuri Toplar'dan Guatemala çektiriyorum, taze, kağıtlı filtre kahve makinesine göre. https://www.kurukahvecinuritoplar.com/dunya-kahveleri-pmu25?variant=346 Miss. Filtre kahvede 10'a yakın tat denedim, en güzel bana hitap eden aroma ve içim Guatemala'da. Kahve güzelse makinede değil, 80-90 derece suyu kendin dökerek demle birde, daha güzel olur. Koyulacak suyun miktarını da tartmak lazım. Mert Gülkokan yazdı: V60 demleme yöntemi ile kuru kahveci mehmet efendinin 250 gramlık colombian kahvesini kullanıyorum O kadar çok alıştım ki başka kahveler kötü gelmeye başladı French press zaten çöp çok zorda kalırsan yapacaksın Kahve makinalarıda suyu sıcak verdiği için kahveyi yakıyor Pek sütlü kahveler ile aram yok 👍 French press ben de sevmem. 1 Yorum bağlantısı
Emin Önal 26 Ağustos 2021 Paylaş 26 Ağustos 2021 Alt tarafı kahve içeçez hassas terazi nedir kafasındayım ben. Makinenin su haznesinde bardak göstergesi var. Kahve miktarını da sertlik isteğime göre göz kararı yapıyorum 😛 1 Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı 26 Ağustos 2021 Paylaş 26 Ağustos 2021 Bir de literatüre hakim olmak lazım. Söylenenleri anlamak zor oluyor. "Vayt çaklıt moka, ya da karamel makiyato." Yorum bağlantısı
Ahmet Hasan Şendağ 26 Ağustos 2021 Paylaş 26 Ağustos 2021 İçine süt ya da krema koyan kahve içmesin. Ya da içtiği şeye kahve demesin H.Cenk Bayrakçı yazdı: Bir de literatüre hakim olmak lazım. Söylenenleri anlamak zor oluyor. "Vayt çaklıt moka, ya da karamel makiyato." Hocam bunlar tikky içeceği boş ver anlamasak da olur ☺️ 1 Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 26 Ağustos 2021 Paylaş 26 Ağustos 2021 Ahmet Hasan Şendağ yazdı: İçine süt ya da krema koyan kahve içmesin. Ya da içtiği şeye kahve demesin Tamam. 1 Yorum bağlantısı
Erdem Doğan 26 Ağustos 2021 Yazar Paylaş 26 Ağustos 2021 Ahmet Hasan Şendağ yazdı: İçine süt ya da krema koyan kahve içmesin. Ya da içtiği şeye kahve demesin Bu açıdan bakarsak Türk kahvesi en kalitesiz kahveden yapılıyor. İçmemek lazım ama damak zevki işte, kimisi sütle sever, kimisi şekerle.. Sade kahvenin italya harici çok tüketildiğini sanmıyorum. Biraz geleneklerle de alakalı. Biz espresso içemiyoruz ama onlar içmeden uyanamıyor. Yorum bağlantısı
Ahmet Hasan Şendağ 26 Ağustos 2021 Paylaş 26 Ağustos 2021 Erdem Doğan yazdı: Bu açıdan bakarsak Türk kahvesi en kalitesiz kahveden yapılıyor. İçmemek lazım ama damak zevki işte, kimisi sütle sever, kimisi şekerle.. Sade kahvenin italya harici çok tüketildiğini sanmıyorum. Biraz geleneklerle de alakalı. Biz espresso içemiyoruz ama onlar içmeden uyanamıyor. Hocam Türkiye’de de bayağı sade filtre kahve içen kitle görüyorum. Dediğiniz gibi Türk kahvesi cidden çok kötü oluyor genelde. Ben içemiyorum, annem her gün soruyor neyini beğenmiyorsun diye 😀 Yorum bağlantısı
Fatih Mehmet Uslu 26 Ağustos 2021 Paylaş 26 Ağustos 2021 Bir arkadaşımda filtre kahve içtim geçen sene, ilk defa içmiştim ve çok hoşuma gitmişti, bi markanın filtre kahve ve türk kahvesi yapabilen makinesini aldım, çeşitli filtre kahve markalarından da aldım, çeşme suyu, hazır su, fazla kahve az kahve epey varyasyon yaptım ama o ilk içtiğim kahvenin tadını vermedi. Farklı bir yöntem veya marka tavsiye edebilecek varsa alabilirim. Yorum bağlantısı
Ahmet Hasan Şendağ 26 Ağustos 2021 Paylaş 26 Ağustos 2021 Fatih Mehmet Uslu yazdı: Bir arkadaşımda filtre kahve içtim geçen sene, ilk defa içmiştim ve çok hoşuma gitmişti, bi markanın filtre kahve ve türk kahvesi yapabilen makinesini aldım, çeşitli filtre kahve markalarından da aldım, çeşme suyu, hazır su, fazla kahve az kahve epey varyasyon yaptım ama o ilk içtiğim kahvenin tadını vermedi. Farklı bir yöntem veya marka tavsiye edebilecek varsa alabilirim. Taze çektirin muhakkak. Bu arada kavrulmuş kahve mutlaka degassing olmuş olmalıdır. Bunu kahveciye sorun. Aldığınız kahveyi açıkta bırakmayın. 30 gram kahve için 510 ml su kullanın. Bu oran yaklaşık ortalama değerdir. 1’e 16-17 gibi düşünün. Damak tadınıza göre ufak ayar isteyebilir. Kağıt filtreyi sıcak suyla ıslatıp makineye serin. Beyazlatılmış filtre kullanmayın. Demlendikten sonra 5 dakika bekleyin. Bulunduğum ilde iyi kahve bulamıyorum internetten alıyorum çekirdek olarak. Kendim çekiyorum. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts