İçeriğe Yönlendir

Sıfır Araçlar Nereye Kayboldu?

Osman Ünal2

Recommended Posts

Çağlar Bayur
  Muhammet Ali Deli yazdı:

Eline sıfır araba geçiren saklıyor

Genişlet  

turşusunu mu kuracak, 150 milyon tl nin finansman maliyeti hesapladın mı? (min 100) 500 stoklu çalışan bayi de olabilir

Muhammet Ali Deli yazdı:

Videodaki arabaları satmaya başlarlar artık..

Genişlet  

başkasının malını nasıl satacak?

Yorum bağlantısı
Muhammet Ali Deli
  Çağlar Bayur yazdı:

turşusunu mu kuracak

Genişlet  

1 sene önce 200 olan şimdi 400-500 bin. 

Sence değmez mi turşu kurmaya? 

1 senede abartalım hadi 50 bin maliyeti olsun bu malın getirisinin yanında hiç birşey. 

Yalnız ilginç olan şu, sana biliyorum, eminim, ne dolaplar çevrildiğini biliyoruz sektörün içindeyiz gözümle gördüm garajlarda sıfır araba saklayanları diyorum hala turşu muhabbetindesin abi. :)

Sana rakamlarınla ve doğrularınla mutluluklar, sevgiler. 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
  Muhammet Ali Deli yazdı:

1 sene önce 200 olan şimdi 400-500 bin. 

Genişlet  

o rakamın kaçı bayinin kaçı distribütörün kaçı verginin?

Muhammet Ali Deli yazdı:

1 senede abartalım hadi 50 bin maliyeti olsun bu malın getirisinin yanında hiç birşey. 

Genişlet  

2021 modeli saklayıp 2022 de satıp karını artıracak diyorsun?

Muhammet Ali Deli yazdı:

gözümle gördüm garajlarda sıfır araba saklayanları

Genişlet  

bayi mi galeri mi?twitter danmı

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mert Yeldan
(düzenlendi)

Benim arkadaşım 800 bine geçen sene evini satıp 4 tane sıfır clio aldı. Hepsini garajda yatırdı tek tek ilan verdi. Sonuncusunu sattığında bir daha böyle salakça bir işe girersem dünya sevsin beni gibi bir cümle kurdu. Geçen sene sattığı ev şuan 1,5 milyon civarı. Arabalardan 300 bin kazandı. Evi elinde tutmadığı için şuan 400 bin zararda 😂😂

tarihinde Mert Yeldan tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
  • Mutlu 7
Yorum bağlantısı
Serdar Göktaş

Bugün Honda bayisine uğradım. Ellerinde Eco elegance modeli yoktu. Bayide ise bir kaç tane excutive paket vardı. Gelen müşterilere ise sedan Honda Civic modelinin olmadığını söylüyorlardı. Honda City ve Accord modelleri ile dolu idi showroom 

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
O.Yücel Çetin

Yavaş yavaş çıkar arabalar piyasaya müsterih olun iş bu halkı kazıklamak ise herkes bir yolunu mutlaka bulur...

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Toyota türkiye ceo’su ali haydar bozkurt “şu an sıfır araba bulan alsın kaçırmasın” demiş. Yarın vergiler kur farklarından dolayı kaça satacağınız belli değil demiş. Toyota bayilerde corolla yok bu arada. Diğer modellerden tek tük var. 

Yorum bağlantısı
O.Yücel Çetin
  Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Toyota türkiye ceo’su ali haydar bozkurt “şu an sıfır araba bulan alsın kaçırmasın” demiş. Yarın vergiler kur farklarından dolayı kaça satacağınız belli değil demiş. Toyota bayilerde corolla yok bu arada. Diğer modellerden tek tük var. 

Genişlet  

Olmayan arabanın fiyatı bir düşüyor bir artıyor güzel eğleniyorlar hayırlı işler...

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
  Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Diğer modellerden tek tük var. 

Genişlet  

dakikada 19.9 adet araç üreten firma... bize de yollasın bikaçyüz bin adet yahu 3.4 günde yüzbin adet üretiyorlar?

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
  Çağlar Bayur yazdı:

dakikada 19.9 adet araç üreten firma... bize de yollasın bikaçyüz bin adet yahu 3.4 günde yüzbin adet üretiyorlar?

Genişlet  

Egea sandınız heralde. Çip var bunlarda çip. Amiga 500 mü bu 😁

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

hiçbir tayvanlı corolla almamızı engelleyemez ters çeviririz güney kutpunu

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
  Çağlar Bayur yazdı:

hiçbir tayvanlı corolla almamızı engelleyemez ters çeviririz güney kutpunu

Genişlet  

Hep soğukları söylüyorsunuz. Verdim siparişi. İkinci ısıtma pedim de geliyor :)  Biri kızıma biri bana :) 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez

Şu çip konusu kafamı kurcalıyor. Sadece arabada mı çip var arkadaş? O zaman cep telefonu da üretememeleri lazım değil mi?

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
  Hüseyin Sönmez yazdı:

Şu çip konusu kafamı kurcalıyor. Sadece arabada mı çip var arkadaş? O zaman cep telefonu da üretememeleri lazım değil mi?

Genişlet  

hepsinde sıkıntı var. mesele üretim bantları dolu. bu işler siparişle oluyor üretim bandı planlaması yapılıyor. diyelim 10 bin tane ihtiyacın var. adam sana diyor ki mayıs 2022. en erken..hadi buyur.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
  Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Hep soğukları söylüyorsunuz. Verdim siparişi. İkinci ısıtma pedim de geliyor :)  Biri kızıma biri bana :) 

Genişlet  

E tüketim artacak.  
Aliyle boşa mı yaptın o kadar yolu

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
  Hüseyin Sönmez yazdı:

Genişlet  

onlarda çip cik var, az az minnak minnak , ya yerse diye devam edelim, sonra günü gelince şaşıralım

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez
  Mehmet Göktürk yazdı:

hepsinde sıkıntı var. mesele üretim bantları dolu. bu işler siparişle oluyor üretim bandı planlaması yapılıyor. diyelim 10 bin tane ihtiyacın var. adam sana diyor ki mayıs 2022. en erken..hadi buyur.

Genişlet  

Öne çekilen arz da var işin içinde. Pandemi otomobil talebini öne çekti. Pandemi sonrası talep azalacak doğal olarak bence bu duraklamayı minimun stok ile atlatmaya çalışıyorlar.

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

sadece otomotiv değil ama. sektörde tanıdığım firmalar normalde 250-300 tane çip yaptırabiliyorlardı taiwandan, şimdi teklife yanıt bile gelmiyormuş.

Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez
  Mehmet Göktürk yazdı:

sadece otomotiv değil ama. sektörde tanıdığım firmalar normalde 250-300 tane çip yaptırabiliyorlardı taiwandan, şimdi teklife yanıt bile gelmiyormuş.

Genişlet  

Çipçi dediğin MStar ve Energy bu adamlar pandemiden dolayı bir ara kapattılar onun açığı olabilir mi bu durum?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
  Mehmet Göktürk yazdı:

taiwandan, şimdi teklife yanıt bile gelmiyormuş.

Genişlet  

teknik bir sorun yok bence, seneye yine dönüp bakalım bu günlere....

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
  Hüseyin Sönmez yazdı:

Çipçi dediğin MStar ve Energy bu adamlar pandemiden dolayı bir ara kapattılar onun açığı olabilir mi bu durum?

Genişlet  

olabilir sanırım. Benim bildiğim çok fazla sunucu yapılması telefon laptop tablet yapılması gerekti çok fazla 4G istasyon network arayüzü switç vs yapılması gerekti. Bunlar hep custom çip üretimi istiyor. Mesela intel i7 çipi ayrı bantta yapılıor ama felanca otomobilin airbag çipi özel imalata giriyor. Sıkıntı bu özel imalatlarda. temel sorun pandemiden doğan kapanma gecikmesi ile talep nedenli IT cihazlarındaki yüklenme.

Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
(düzenlendi)
  Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Genişlet  

e tabi diyecek ne diyecek? almayin bizde mecburen ucuzlatiriz mi?

tarihinde Doğan Arşiray tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
  Mehmet Ozyurek yazdı:

E tüketim artacak.  
Aliyle boşa mı yaptın o kadar yolu

Genişlet  

Buz kalıbı şeklinde inerim de tüketimi artırmam :) 

Doğan Arşiray yazdı:

e tabi diyecek ne diyecek? almayin bizde mecburen ucuzlatiriz mi?

Genişlet  

Tamam ticari olarak herkes şirketini düşünür de bunu o amaçla dese geçen sene bugünlerde de derdi. Zaten adamın elinde araba yok. Dese ne olur demese ne olur. Diğer modellerinden satış az oluyor. 

bugün kamiq 70 bin koydu. Diğer hepsi fiyat güncelliyor. Adam bunu demek istedi

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
  Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Egea sandınız heralde. Çip var bunlarda çip. Amiga 500 mü bu 😁

Genişlet  

keşke Amiga olsa, ama 500 değil tırt o, şöyle Amiga AGA1200 olsada Skidmarks oynasam, hala sattığıma yanıyorum :)

Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Genişlet  

desene senin atmosferik mesai yapacak yalan olacak kibrit olayı :tongue:

sana şundan lazım elektrikliya araban lazım olur pedler için :D hemde capan, uyumu olur...

honda-portatif-1-kva-ipli-benzinli-z.jpg

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...