Metin Mankal 9 Ağustos 2021 Paylaş 9 Ağustos 2021 (düzenlendi) Merhabalar arkadaşlar..Arkadaşım 2012 sedefli beyaz 508 aldı bir süre önce..Rötuş yapılması gereken yerler var..Bu gün bir boyacıya sormuş sedefli boyaya rötuş yapılmaz yaparım diyenlere de inanmayın demiş..Varmı böyle bir şey ? Gerçekten yapılmazmı ? 9 Ağustos 2021 tarihinde Metin Mankal tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Uğur Kamil 9 Ağustos 2021 Paylaş 9 Ağustos 2021 Sedefli boyayı parça boyada bile birebir tutturabilen usta çok az rötuşu yapabilecek usta bi elin parmağını geçmez bence. 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 9 Ağustos 2021 Paylaş 9 Ağustos 2021 denemekten zarar gelmez, genelde güneşte pembe pembe parlar. 1 Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu 9 Ağustos 2021 Paylaş 9 Ağustos 2021 (düzenlendi) Arkadaşımın asx aracına yapmışlar bayağı belli oluyor. 9 Ağustos 2021 tarihinde Metin Uzunoğlu tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Bahadır Taşpolat 9 Ağustos 2021 Paylaş 9 Ağustos 2021 boyasız parçayı boyatmaktan iyidir bence 1 Yorum bağlantısı
Çiğdem Bilen 10 Ağustos 2021 Paylaş 10 Ağustos 2021 Babamın 2008i sedefli beyaz bagajında el kadar ezik vardı auto king kapının camdan aşağısı boyanacak dedi rötuş belli oluyormuş 1 Yorum bağlantısı
Ahmet Türedi 10 Ağustos 2021 Paylaş 10 Ağustos 2021 Benim önceki aracım sedefli beyaz ford mondeo idi.Ön ve arka tamponları memlekette ufak bir hasar sonrası boyatmak zorunda kalmıştım.Bildiğimiz ve sevdiğimiz bir boyacı abimiz boyadı.Tam bayram arefesinde oldu olay ve malesef her yeri ayrı bir tonda görünüyordu.tutturmak gerçekten zor bu rengi.Bayramdan sonra düzeltelim dedi ama benim zamnım yoktu ve o şekilde kaldı gitti. Ama önceki clio 4 alev kırmızı aracımızın boyasını Beyşehir de bir usta bire bir parça boya olarak boyamıştı ve hiç ton farkı oluşmamıştı.biraz ustalık ve o boya ile uğraşmış kişileri bulmak lazım. Her ustayım diyen yapamıyor malesef. Rutuş boyası clio için kardırmıştım.iki ayrı boya veriyorlar.Biri astar diğeri vernikle karışık kırmızı boya.Astar sürünce renk turuncu üstüne vernikli boyayı sürünce orjinal rengine çok yakın bir hal alıyordu.Ben clio da kullandım rutuşsuz halinden çok daha iyi görünüyordu. Mondeo için hiç uğraşmadım açıkcası. 1 Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 10 Ağustos 2021 Paylaş 10 Ağustos 2021 Metin Mankal yazdı: Merhabalar arkadaşlar..Arkadaşım 2012 sedefli beyaz 508 aldı bir süre önce..Rötuş yapılması gereken yerler var..Bu gün bir boyacıya sormuş sedefli boyaya rötuş yapılmaz yaparım diyenlere de inanmayın demiş..Varmı böyle bir şey ? Gerçekten yapılmazmı ? rötuş fırça ile rötüş mu? parçalı şekilde boyamak mı? bence ikisi de olmaz. Ahmet Türedi yazdı: clio 4 alev kırmızı aracımızın boyasını ama o başka bir teknik. o tip boyalarda vernik renkli olur. altında renksiz metal partükülleri olan katman olur. sedefli beyaz da metal partüküller sedefli. o nedenle gıcık birşey. çok da gereksiz bir icat bana göre. 1 Yorum bağlantısı
Metin Mankal 10 Ağustos 2021 Yazar Paylaş 10 Ağustos 2021 Teşekkürler arkadaşlar..Hiç bulaşmasın bu işe daha iyi herhalde.. Yorum bağlantısı
Erdem Doğan 10 Ağustos 2021 Paylaş 10 Ağustos 2021 Küçük bir kısım ise, normal beyaz ile yaptırın. Biz F30 da öyle yaptırmıştık. Dikkat edince göze batıyor ama tampondaki plastiğin siyahını görmekten iyidir. 2 Yorum bağlantısı
Ali Ozan Yurtsever 11 Ağustos 2021 Paylaş 11 Ağustos 2021 2017 megan4 aracım sedefli beyazdı. tamponda küçük çizikler vardı. rötuş için servise gittiğimde sedefe olmaz çok akışkan bir boya yapılmaz dedi. lokal boya olur ancak dedi. yani tamponda 5-7 cm lik bir çizik için tamponun neredeyse 3 te 1 ini boyamak gerekeceğini söylemişti. biraz zor bir renk o anlamda. hatta ben ikinci el aldım serviste expere soktum usta ben arabadan iner inmez bu araçta boya yok dedi, nasıl anladınız dedim ölçmeden, sedefte boya atılan yer belli oluyor tutturmak zor demişti. ama yıkanınca da çok güzel görünüyor. sedefli olmasa da bazı renkleri tutturmak gerçekten zor oluyor. o konuda net en iyi seçenek opak beyaz. baş ağrıtmaz hiç. Erdem Doğan yazdı: Küçük bir kısım ise, normal beyaz ile yaptırın. Biz F30 da öyle yaptırmıştık. Dikkat edince göze batıyor ama tampondaki plastiğin siyahını görmekten iyidir. Bana da öyle yaptı servis beyaz opak rötuşu attılar. çok iyi olmadı tabi belli oldu ama, çiziğin siyah duruşuna göre bir tık daha iyi idi. Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 11 Ağustos 2021 Paylaş 11 Ağustos 2021 Ahmet Türedi yazdı: iki ayrı boya veriyorlar.Biri astar diğeri vernikle karışık kırmızı boya.Astar sürünce renk turuncu üstüne vernikli boyayı sürünce orjinal rengine çok yakın bir hal alıyordu.Ben clio da kullandım rutuşsuz halinden çok daha iyi görünüyordu. Ahhha benim arabada Alev kırmızı kilyo, hemen alayım senden tiyoyu, demek dediğin gibi yapıyoruz güzeeel Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 11 Ağustos 2021 Paylaş 11 Ağustos 2021 Ali Cihangiroğlu yazdı: Ahhha benim arabada Alev kırmızı kilyo, hemen alayım senden tiyoyu, demek dediğin gibi yapıyoruz güzeeel şeker boyada verniği bırak tek parçayı boyatmayı unut 1 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 11 Ağustos 2021 Paylaş 11 Ağustos 2021 Çağlar Bayur yazdı: şeker boyada verniği bırak tek parçayı boyatmayı unut hadi yaaa yandık desene Yorum bağlantısı
Sinan Akgöl 11 Ağustos 2021 Paylaş 11 Ağustos 2021 Borusanda arkadasin sedefli beyaz 320 cabrio boyattik hepside plastik parcaydi tamponlar ve sag sol iki marspiyel arabayi teslim aldigimizda iki tonlu araci olmuştu. Hic bulasmasin. Yorum bağlantısı
Ahmet Türedi 11 Ağustos 2021 Paylaş 11 Ağustos 2021 Çağlar Bayur yazdı: şeker boyada verniği bırak tek parçayı boyatmayı unut Ali Cihangiroğlu yazdı: Ahhha benim arabada Alev kırmızı kilyo, hemen alayım senden tiyoyu, demek dediğin gibi yapıyoruz güzeeel Bizdeki clio yandan bir murat 131 komple sol tarafa sürtünce sol ön çamurluk.ön kapı arka kapı ve arka çamurluk olarak boyandı. Boyayı yaptırdığım arkadaş Beyşehir de İzmirli oto.Bana parça boya yaparım dedi.Hatta Seydişehir de ve Antalya Serik te dahil hiç bir boyacı parça boya yapammayacağını söylemişti. Bende güvendim ve verdim Beyşehir deki arkadaşa.Gayet te güzel boyadı.Ben hatta komple mi boyadın diye sordum.Yok abi olur mu öyle şey dedi. Satarkende alacak arkadaş abi emin misin parça boya olduğunu dedi.Bu boyaya parça yapamıyorlar falan dedi.Eksperde adam sol taraf yarıdan aşağı parça boya var araçta diyince artık ikna oldu. 1 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 11 Ağustos 2021 Paylaş 11 Ağustos 2021 Ahmet Türedi yazdı: Bizdeki clio yandan bir murat 131 komple sol tarafa sürtünce sol ön çamurluk.ön kapı arka kapı ve arka çamurluk olarak boyandı. Boyayı yaptırdığım arkadaş Beyşehir de İzmirli oto.Bana parça boya yaparım dedi.Hatta Seydişehir de ve Antalya Serik te dahil hiç bir boyacı parça boya yapammayacağını söylemişti. Bende güvendim ve verdim Beyşehir deki arkadaşa.Gayet te güzel boyadı.Ben hatta komple mi boyadın diye sordum.Yok abi olur mu öyle şey dedi. Satarkende alacak arkadaş abi emin misin parça boya olduğunu dedi.Bu boyaya parça yapamıyorlar falan dedi.Eksperde adam sol taraf yarıdan aşağı parça boya var araçta diyince artık ikna oldu. Duy Çağlar aga, bak ne cevherler var Yorum bağlantısı
Muhammet Ali Deli 11 Ağustos 2021 Paylaş 11 Ağustos 2021 Ali Cihangiroğlu yazdı: Ahhha benim arabada Alev kırmızı kilyo, hemen alayım senden tiyoyu, demek dediğin gibi yapıyoruz güzeeel Abi sen niye boya muhabbetine girdin ki inşallah hiç ihtiyacın olmaz yoksa var mı Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 11 Ağustos 2021 Paylaş 11 Ağustos 2021 Muhammet Ali Deli yazdı: Abi sen niye boya muhabbetine girdin ki inşallah hiç ihtiyacın olmaz yoksa var mı Yok aman Allah korusunda, renk sakat diyorlar, işlemleri zor diyorlar, herkes yapamaz diyorlar o yüzden, taş izi falan bunlardan kaçış zaten yok, basarım sprey boyayı kapağa kürdanla rötüşler geçerim, ne yapalım yani dimi, araba hiç çizilmesin diye streç filmemi saralım yoksa garaja çekip kullanmayalımmı neyse hele kış gelsin bakalım neler olacak, ceviz gibi dolu yersek zaten ortada sorunda kalmayacak, artık hepimiz polyurea kaplarız arabaları Yorum bağlantısı
Recommended Posts