Metin Akbal 6 Ağustos 2021 Paylaş 6 Ağustos 2021 Merhaba forumdaşlar. Dün yaşadığım bir olayı anlatmak istiyorum. Arabama malzeme yüklüyordum. Sibirya kurdu cinsi köpek evimin karşısındaki parkta serbest dolaşırken yanıma geldi. Haliyle tırstım elim ayağım boşandı bir an. Bu şekilde sevmiyorum köpekten korkuyorum çünkü. Sahibi bağırıyor parktan gel oğlum vs. Sonra gelmeyince yanıma geldi sahibi köpeği almak için. 45 50 yaşlarında sahibi. - Abi bunu bu şekilde dolaştırman serbest bırakman uygun değil dedim. Sadece dediğim bu ilk başta. - Ne olacak ki şunun güzelliğine bak birşey yapmaz bu dedi. - Ben bilemem birşey yapıp yapmayacağını dedim. Evimde tadilat var o ara evin önündeki kuma işedi. Dedim abi bu böyle olmaz bak benim elimin değdiği kuma işiyor dedim o ara karşı taraf gerildi. - Ne olmuş işediyse. Ben hayvan haklarını biliyorum ben kültürlü bir insanım sen beni tanımıyorsun buranın yabancısısın dedi (arabamın plakasını görmüş olacak). - Abi sen arabamın plakasına bakma ben buralıyım 4 senedir de bu apartmanda oturuyorum sadece köpeği böyle gezdirmek uygun değil lütfen tasmasız gezdiremezsin niye böyle söylüyorsun dedim. Haliyle bende gerildim. O araba birşey söyleyeceğim adam konuştuda konuştu senin gibi insanlar hayvan sevgisinden ne anlar sen beni tanımıyorsun da öyle de böyle de vs vs. - Abi müsade edersen birşey söyleyeceğim - Bla bla bla bla bla. - Sayin abim bak lafımı bi bitirtmedin ki. Bu cümleyi en az 10 kere tekrarladım. - Ben seni anlıyorum kardeşim bla bla bla bla (anlamadı çünkü dinlemedi konuşmaya devam). - Sayın abim bi müsade eder misin (o ara iki ergen geldi) abi pitbulu tasmasız gezdirmek yasak bu köpeklerde öyle birşey yok ki dediler. - Kardeşim abiyle konuşuyorum bi lafımı söylememe müsade etmedi ki dedim. En son buyur dedi. - Abi bu parkta benim çocuklar kamelya da otururken tasmasız gezen bir köpek kızımın yanına geldi, kızım farkettiği anda çığlık attı. Ertesi sabah kekelemeye başladı 2 ay kekeleyerek konuştu (aslında 6 ay idi düşününce). Çok mu zor tasma dedim. (Oğlumun 6 tane kuduz aşısı olduğunu söylemek aklıma gelmedi. O aralar 4 yaşında falandı oda, kızım 2.5 yaşlarında idi). - Zaten 5 dakika duracağız amma laf yaptın. Sen çocuklarına hayvan sevgisi verememişsin ki evde kedi beslesen başını okşasan böyle olmazdı. Ben iyice gerildim artık bu sefer tercihlerimi sorgulamaya ve beni suçlamaya başladı. - Bu seni ilgilendirmez ki bu şekilde mi kazanacak hayvan sevgisini dedim. - Zaten gideceğim 2 dakka durup diye söylendi durdu. - Tamam abi sen kültürlüsün ben kültürsüzüm (demek ki hayvan beslemeyenler kültürsüz bunu da ben onaylamış oldum) Oradaki gençler bu sefer abi benimde kardeşim var o da sever köpekleri falan filan. Yahu ne yapayım bana ne dedim içimden. - Peki burada birsürü sokak köpeği var onlardan neden rahatsız olmuyorsun barınak falan birşeyler dedi. - Rahatsız olmadığımı nerden biliyorsun. Eşim hemen şurada il sağlık müdürlüğünde çalışıyor (filyasyonda çalıştığı için gece 12 de çıkıyor) 100 metrelik yolu arabayla gidiyorum köpek korkusuna dedim. Hatta il sağlık müdürlüğü belediyeyi aradı bu konu için (müdürlüğün bahçesine bile çıkılmıyor bazen köpeklerden). Belediye bu mahallede hayvan haklarını savunan bir kadın var birşey yapamıyoruz diye cevap verdiler dedim. Adam sustu artık tamam kardeşim gidiyorum dedi vs vs. En başından kardeşim kusura bakma dese hiçbirşey yok. Neyse. Şimdi kanuna vs baktım. 5237 sayılı kanunda şöyle bir madde var. Madde 177- (1) Gözetimi altında bulunan hayvanı başkalarının hayatı veya sağlığı bakımından tehlikeli olabilecek şekilde serbest bırakan veya bunların kontrol altına alınmasında ihmal gösteren kişi, altı aya kadar hapis veya adlî para cezası ile cezalandırılır. Bu sanırım bununla alakalı. Böyle bir durumla tekrar karşı kalırsam ne yapmam gerekir? Zabıtaya polise falan mı haber etmeli. Bunun için mi şikayet ediyorsun demesinler? 7 3 Yorum bağlantısı
Serkan Karadağ 6 Ağustos 2021 Paylaş 6 Ağustos 2021 Sahipsiz köpeklerden ve tasmasız gezen köpeklerden bende bıktım. Sahipsiz gezen köpeklerin saldırmasına çok şahit oldum. 1 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 6 Ağustos 2021 Paylaş 6 Ağustos 2021 (düzenlendi) Haklısın, bu işler empatiyle kültürle olacak işler, karşındaki uymazsa yapacak birşey yok, şikayet dışında tabii, bunun dışında şu ihtimal var aşşağıda yazıyorum. Çok açık yazayım, hayvan hakkı başka şey en baştan bunu söyleyim, hayvanlarıda severim hemde çok bunuda belirteyim, ama toplum içinde yaşıyoruz, kurallar var kimse kimsenin hakkına girmemeli, şimdi ben çocuğumu aldım geziyorum, tasmasız bir hayvan geldi ve saldırdı ? ne yaparım sence.... Saniye beklemem anında saldırırım, doz sınırı yok, kurtarmak ve bir daha saldırmayacak hale getiririm, önceliğim oğlumdur diğer canlı değil, saldıran insanda olsa farketmez. bu arada birde o hayvanın sahibi varsa ve o da bana engel olmaya çalışırsa sen düşün olacakları, çok çok önemli bir konu bu bence, çünki sonu çok kötü olabilir, yavrumu korumakta her canlı gibi sınır tanımam engel tanımam kural tanımam gerekeni yaparım, dikkat konu yavrum ve o anda yapmam gerekeni yapmam lazım, gerisinin önemi yok, o yüzden bu konu çok önemli böyle durumların trajedilerin olmaması için herkes kurallara uyacak. Hayvan besleyeceksen besle ama kurala uy, tasma takacaksın, aşıları tam olacak, veteriner kontrolünde olacak, sokakta başı boş gezmeyecek, çok iyi huyludur ama demeyeceksin sonuçta hayvan bu, ya saldırırsa, o yüzden her zaman tedbir şart, kurala uymazsan karşındakide uymaz anarşi doğar.... 6 Ağustos 2021 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi 7 Yorum bağlantısı
Metin Akbal 6 Ağustos 2021 Yazar Paylaş 6 Ağustos 2021 Ali Cihangiroğlu yazdı: Haklısın, bu işler empatiyle kültürle olacak işler, karşındaki uymazsa yapacak birşey yok, şikayet dışında tabii, bunun dışında şu ihtimal var aşşağıda yazıyorum. Çok açık yazayım, hayvan hakkı başka şey en baştan bunu söyleyim, hayvanlarıda severim hemde çok bunuda belirteyim, ama toplum içinde yaşıyoruz, kurallar var kimse kimsenin hakkına girmemeli, şimdi ben çocuğumu aldım geziyorum, tasmasız bir hayvan geldi ve saldırdı ? ne yaparım sence.... Saniye beklemem anında saldırırım, doz sınırı yok, kurtarmak ve bir daha saldırmayacak hale getiririm, önceliğim oğlumdur diğer canlı değil, saldıran insanda olsa farketmez. bu arada birde o hayvanın sahibi varsa ve o da bana engel olmaya çalışırsa sen düşün olacakları, çok çok önemli bir konu bu bence, çünki sonu çok kötü olabilir, yavrumu korumakta her canlı gibi sınır tanımam engel tanımam kural tanımam gerekeni yaparım, dikkat konu yavrum ve o anda yapmam gerekeni yapmam lazım, gerisinin önemi yok, o yüzden bu konu çok önemli böyle durumların trajedilerin olmaması için herkes kurallara uyacak. Hayvan besleyeceksen besle ama kurala uy, tasma takacaksın, aşıları tam olacak, veteriner kontrolünde olacak, sokakta başı boş gezmeyecek, çok iyi huyludur ama demeyeceksin sonuçta hayvan bu, ya saldırırsa, o yüzden her zaman tedbir şart, kurala uymazsan karşındakide uymaz anarşi doğar....Kan gövdeyi götürür tabiki de abi.Van ilinde köpeğin saldırdığı çocuk öldü mesela yanlış hatırlamıyorsam. Ailenin yaşadığı travma. Ecel bu olmamalı, böyle ölüm olmamalı cuz-i irademizce.Sakarya da çocuğu 5 köpek kovaladı her birisi bir tarafından ısırarak çekti. Sonra biri geldi kurtardı.Başka bir yerde çocuğun kafasına bilmem kaç dikiş atıldı. Bu çocukların yaşadığı travma ne olacak? Bu çocuklar büyüyecek birde büyüyünce ne olacak? Nerde insan hakları? 3 Yorum bağlantısı
Hamit inan 6 Ağustos 2021 Paylaş 6 Ağustos 2021 Ali Cihangiroğlu yazdı: Haklısın, bu işler empatiyle kültürle olacak işler, karşındaki uymazsa yapacak birşey yok, şikayet dışında tabii, bunun dışında şu ihtimal var aşşağıda yazıyorum. Genişlet şikayet olayıda kalkıyor tamamen. Hayvan hakları yasası geçti ama içeriğine bakamadım. En son tv programında bir avukat bayan arsızlığın zirvesine vurmuştu. Hayvan barınakları kapatılacak köpekler sokakta rahatça gezebilecekmiş. Özgürlükleri engellenemez imiş. Gazeteci bir ayda köpek saldırısına uğrayan insanları saydı. Zırvalamaktan öte geçemedi. Kısaca adamın elinde dogo, pitbull ne halt ise birini parçalayacak yada parçalanması için barınaktan sokağa salınacak.... Malesef günahsız çokça hayvan haklı sebeplerler ile bu beyinsizler yüzünden katledilecek yakında. 2 Yorum bağlantısı
Eren Yavuz 6 Ağustos 2021 Paylaş 6 Ağustos 2021 ağız bandı ve tasmasız gezdirmek yasak diye biliyorum.Zabıtayı arayıp sorabilirsiniz. 4 Yorum bağlantısı
Ayhan Asil 6 Ağustos 2021 Paylaş 6 Ağustos 2021 Çok çok haklısınız abi. Sahibine sorduğumuzda benzer cevaplar alıyoruz sürekli, dedemin bir sözü vardı sürekli tekrarlardı. "köpeğin dostluğuna güven olmaz.". Hayır olur veya olmaz tedbiren de olsa tasmalı daha güvenli değil mi... 2 Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya 6 Ağustos 2021 Paylaş 6 Ağustos 2021 Metin Akbal yazdı: Zabıtaya polise falan mı haber etmeli. Genişlet Kimi kime şikayet edeceksin. Hiçbirşey yapmazlar. Hayvanı seviyorsan al evinde yada bahçende besle. Öyle kurur kuru hayvan sevgisi olmaz. Bana denk gelse sıkarım köpeğe. Evimde kedim var. Bahçeli evim olsa 2 tanede alman kurdu alırdım. Seyip etmezdim bakardım. Kaçtane çocuğun elini kolunu yüzünü parçaladılar. Bana hayvan hakkı sökmez. Hakkını savunan önce kendine baksın. 3 1 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 6 Ağustos 2021 Paylaş 6 Ağustos 2021 Bakın benide yanlış anlayan olabilir yazayım, hemen şiddete başvurmak değil olay,ama mecbur kalırsam dinlemem hiçbirşeyi, kimse dinlemez, sanmıyorum.... Hayvan özgülüğüne gelince, gönül isterki her canlı özgürce yaşasın, o zaman afrikadaki yaban hayatına bakalım, hayvanlar özgür birbirlerini avlayarak yaşıyorlar, doğası böyle düzen böyle, biz ise akıllı canlılarız, durumu ayarlayabiliriz, hayvanlar yine özgür olsun ama İnsan denen canlıda kendini korumak zorunda, bunlarda kanunlarla kurallarla olur, bu aralar sık kullanır oldum şu lafı, sınırsız özgürlük yoktur diye, doğadada böyle aslında, hayvanlar bile belli kuralları doğuştan bilir, insan grupları içinde yaşamasını istediğimiz hayvanlar içinde biz kural koyarız, kurala uy işte nesine kızıyorsun, hayvanmı seviyorsun besliyorsun, besle arkadaş, bende kedi besliyorum evimde, sürekli veteriner kontrolünde, en güzel mamları yiyor, bakılıyor, evden dışarı çıkarmıyorum ve kimseyide rahatsız etmiyorum, dışarı çıkacaksa kutusunda gidiyor, aman birşey olmasın diye hem ona hemde etrafa bakıyorum başkasını rahatsız etmesin diye, bu şekilde bakacaksan eyvallah, al sana hayvan sevgisi herkes mutlu... Birde işin diğer yönü var, peki ya hayvan mutlumu? kediyi eve hapsetmişim, köpeği eve hapsetmişsin, doğası gereği yaşam alanı değil bu hayvanların ev, belkide mutsuz hayvan, madem hayvanlar bizimle aynı hakka özgürlüğe sahip o zaman sal hayvanı doğasına, her canlı kendi yaşam alanını korusun, doğayı taklit et, insan kendi bölgesini savunsun, tıpki Aslanlar gibi yada başka hayvanlar gibi, madem her canlı özgür, doğa kanununa uyalım, varmısınız.... işin başka boyutuna bakalım, İnekleri almışız sütü eti için besliyoruz mesela, hayvan hakkıysa yemeyelim ot yiyelim ozaman, demekki neymiş her canlı kendi yaşamı için diğer canlılardan faydalanır, bakın size bir konu daha.... Kurallara uyalım hepimiz tüm canlılar olabildiğince mutlu mesut yaşasın, bu kadar zormu arkadaş, tak tasmanı işte, işin özeti, salacakmısın köpeğini, insanların olmadığı uygun yerde sal salacaksan, insan yaşam alanı içinde değil. 3 Yorum bağlantısı
Arif Aykın 6 Ağustos 2021 Paylaş 6 Ağustos 2021 Çocukken köyde oturuyorduk köy dediğime bakmayın Karabük’ün en çok nüfuslu köyü belediyeye geçmek istememelerinden dolayı köy olarak kalmıştı. Çok hatırlarım köpek kovaladığında altıma yaptığımı avaz avaz bağırdığımı ama sesimin çıkmadığını vs o yüzden çöm haklısın abi davanda. Bize besliyoruz şu anda 2 adet doberman daha 3 aylık olmalarına rağmen tasmasız gezdirmiyor tasmaya alıştırıyoruz eğitimini veriyoruz ve tüm aşılarını ilaçlarını veriyoruz 3 ayda sadece aşı ve ilaçlara harcadığımız 1500 TL geçmiştir. Eğerki benim köpeğim başkasına zarar verecek korkutacak durumda başı boş bırakırsam ne olursa olsun karşımdaki kişi gelse laf söylese -özür dilerim düşünemedim kusura bakmayın. diye özür dileyip mahcubiyetimi bildiririm. Biz besliyoruz ama eşim hayatta elini süremez kedi, köpek, kuş daha doğrusu tüm hayvanlar 1 metre yaklaştığında kıyamet kopuyor önünde fobisi bu yapacak birşey yok. 5 Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf 6 Ağustos 2021 Paylaş 6 Ağustos 2021 (düzenlendi) Ali Cihangiroğlu yazdı: Birde işin diğer yönü var, peki ya hayvan mutlumu? kediyi eve hapsetmişim, köpeği eve hapsetmişsin, doğası gereği yaşam alanı değil bu hayvanların ev, belkide mutsuz hayvan, madem hayvanlar bizimle aynı hakka özgürlüğe sahip o zaman sal hayvanı doğasına, her canlı kendi yaşam alanını korusun, doğayı taklit et, insan kendi bölgesini savunsun, tıpki Aslanlar gibi yada başka hayvanlar gibi, madem her canlı özgür, doğa kanununa uyalım, varmısınız.... Genişlet Scottish Fold erkek bir püsüğüm vardı. Geçen seneye kadar, elimde büyüdü bana geldiğinde avucum geniş geliyordu bildiği tüm oyunları sevdiği tüm yemekleri ben öğrettim. Hem evde bunu hem dışarıda sokak kedi ve köpeklerini besler hamile kedileri tespit eder onlar için yavrulama ini vs yapardım. Yaşının ilerlemesi ile Her gün püsüğümü camdan dışarı durgun durgun bakarken yakalamaya başlayınca mutsuz olduğunun farkına vardım. Sakarya'nın bir köyüne çok temiz bahçesi, balkonu, oyun alanı, yaşam alanı olan bir abimizin yanına götürdüm. Orada başka bir aynı yaşta Scottish vardı. İkisi ilk başta çok anlaşamadılar ama sonra epeyce arkadaş oldular şimdi fotoğrafları videoları geliyor deliler gibi oynuyorlar birbirlerinin ardı sıra geziyorlar evde kanepeye zor çıkan kedi orada Kiremit Çatıdan inmiyor Balkona çıkacağı zaman merdiven yerine sarmaşıkları kullanıyor. 3+1 daireye göre çok zengin bir ortama sahip şuan. Hala ayrıldığımız an aklıma gelince ciğerim parçalanır. Ama o böyle daha mutlu. Bir daha asla evde hayvan beslemem. Aşığım ama insan bazen sevdiği çiçeği dalından koklamalı. Koparınca soluyor vesselam. Şimdiki hali de böyle 6 Ağustos 2021 tarihinde Çağrı Alaf tarafından düzenlendi 4 2 Yorum bağlantısı
Hamit inan 6 Ağustos 2021 Paylaş 6 Ağustos 2021 Eren Yavuz yazdı: ağız bandı ve tasmasız gezdirmek yasak diye biliyorum.Zabıtayı arayıp sorabilirsiniz. Genişlet İçeriği değişmedi ise sahipsiz yada yasaklı köpekler barınaklar kapatılıp sokağa salinacak idi. Ali Cihangiroğlu yazdı: İnekleri almışız sütü eti için besliyoruz mesela, Genişlet Efsane idi bu örnek 1 Yorum bağlantısı
Hamit inan 6 Ağustos 2021 Paylaş 6 Ağustos 2021 (düzenlendi) Yasaya şimdi baktım onaylanmış. Mesala sağa sola saldıran bir sokak köpeğini belediye alacak tımar edecek aldığı yere geri bırakacak. Gece vakti 5 tane köpek sizi sarar ise eylence başlıyor. Vatandaşta haklı olarak baş edemeyince öldürecek. Olan yine vatandaşa ve hayvana oluyor yani. Sözde şimdi iş yaptılar... --Rehabilite edilmemiş sahipsiz köpekler, belediyelerce hayvan bakımevlerinde veya geçici ünitelerde kısırlaştırılarak veri tabanına kaydedilecek. Geçici ünitelerde yapılan kısırlaştırmalar sonrasında, köpekler alındıkları ortama bırakılmadan önce sağlıklarına kavuşmaları için gerekli tedbirler alınacak. Bakanlık da bu kapsamdaki köpeklerin kısırlaştırılmasına her türlü yardımda bulunacak. 6 Ağustos 2021 tarihinde Hamit inan tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Metin Akbal 6 Ağustos 2021 Yazar Paylaş 6 Ağustos 2021 Hamit inan yazdı: Yasaya şimdi baktım onaylanmış. Mesala sağa sola saldıran bir sokak köpeğini belediye alacak tımar edecek aldığı yere geri bırakacak. Gece vakti 5 tane köpek sizi sarar ise eylence başlıyor. Vatandaşta haklı olarak baş edemeyince öldürecek. Olan yine vatandaşa ve hayvana oluyor yani. Sözde şimdi iş yaptılar... --Rehabilite edilmemiş sahipsiz köpekler, belediyelerce hayvan bakımevlerinde veya geçici ünitelerde kısırlaştırılarak veri tabanına kaydedilecek. Geçici ünitelerde yapılan kısırlaştırmalar sonrasında, köpekler alındıkları ortama bırakılmadan önce sağlıklarına kavuşmaları için gerekli tedbirler alınacak. Bakanlık da bu kapsamdaki köpeklerin kısırlaştırılmasına her türlü yardımda bulunacak. Genişlet Ay nasıl ferahladım, ay nasıl ferahladım 3 Yorum bağlantısı
Burak Kuşçu 6 Ağustos 2021 Paylaş 6 Ağustos 2021 Oturduğumuz evin fiziki imkanları dahilinde bende bir Alman Çoban köpeği besliyorum. Bize göre çok sevimli ailemizin bir üyesi gibi normalde köpeklerden korkan annem bile hergün yanına gidip seviyor ama herkes bizim gibi köpek sevmek zorunda değil kimi insan temas etmekten bile tiksinebilir yada korkabilir. Bu sebeple bende kurallarına göre yetiştiriyorum. Akşam saat 21.00 sonrası gezdirmeye çıkıyorum. çocuk parkı vb kalabalık ortamlara rahatsızlık vermemek için girmiyorum. Kaldırımda yürürken karşıdan gelen olursa ya yola iniyorum yada karşı kaldırıma geçiyorum. ara sokak girişlerinde geniş açı ile sokağa dönüyorum ki karşıdan gelen kişi geç fark edip korkmasın yürüyüş sırasında her zaman tasmasını kısa tutuyorum. Kimi zaman sıkılıp fazla ses çıkartıyor komşular rahatsız olmasın diye saat kaç olursa olsun yanına gidip biraz oynuyorum yada yürütüyorum. Şuana kadar bu yöntemler ile kimseyi korkutmadım yada rahatsız etmedim diye düşünüyorum. Hatta komşularımızda varlığından gayet memnun görünüyor gelip uzaktan yada yakından sevenler oluyor. Bence evcil hayvan beslemek büyük bir sorumluluk ne yazık ki herkes bunu layık olduğu gibi yerine getirmiyor. 14 Yorum bağlantısı
Cavit Çırakoğlu 6 Ağustos 2021 Paylaş 6 Ağustos 2021 Kim o senin arabanın plakasına bakıp laf söyleyen seni otekileştiren..? Hayvan sevmeyen insan sevmez . :)) 1 Yorum bağlantısı
Metin Akbal 6 Ağustos 2021 Yazar Paylaş 6 Ağustos 2021 Cavit Çırakoğlu yazdı: Kim o senin arabanın plakasına bakıp laf söyleyen seni otekileştiren..? Hayvan sevmeyen insan sevmez . )Çok kültürlü bir mahalleli Kültür de hayvan sevgisi de insam sevgisi de parçadan akıyor 2 Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen 6 Ağustos 2021 Paylaş 6 Ağustos 2021 Metin Akbal yazdı: Ne olacak ki şunun güzelliğine bak birşey yapmaz bu dedi Genişlet Birşey yapmasına gerek yok ki... Birden oyun oynamak için yaklaşması bile bir çocukta ciddi ruhsal sıkıntılar doğurabilir. Hatta fiziksel sıkıntı da olabiliyor. Köpekten kaçarken araca çarpan cniri vardı geçenlerde (minibüs yada kamyonetti sanırım. 1 Yorum bağlantısı
Metin Akbal 6 Ağustos 2021 Yazar Paylaş 6 Ağustos 2021 Ahmet İhsan Akşen yazdı: Birşey yapmasına gerek yok ki... Birden oyun oynamak için yaklaşması bile bir çocukta ciddi ruhsal sıkıntılar doğurabilir. Hatta fiziksel sıkıntı da olabiliyor. Köpekten kaçarken araca çarpan cniri vardı geçenlerde (minibüs yada kamyonetti sanırım.Evet hatırladım vatandaşın birine kamyon çarpıyordu. Parktan kaçan çocukta aynı durumda olabilir. 1 1 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 6 Ağustos 2021 Paylaş 6 Ağustos 2021 (düzenlendi) İnsan yaşam alanı olan şehirlerde sokaklarda başıboş hayvan gezemez, özellikle köpek ,mümkünse 0 olmalı, aşılıda olsa farketmez, sokakta yalnız başına dolaşamaz, genel kural böyledir gelişmiş ülkelerde, evinde beslersin vs. ancak, dediğim gibi olay başıboş gezmesinde, gezemez. 6 Ağustos 2021 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 6 Ağustos 2021 Paylaş 6 Ağustos 2021 Avatarımda da görebileceğiniz üzere bir köpek sahibi olarak (abimin köpeğidir ama farketmez, kendi köpeğim gibi severim) asla ve asla tasmasız dolaştırmam, pisliğini bırakmam yolda. Buradaki sıkıntı, hayvan sevgisine sığınıp kendini haklı gösterme çabası. Herkes köpeklere alışık olmak zorunda değil. Ben de pitbull'ların yanından geçerken irkiliyorum. Kimsenin kimseyi korkutmaya hakkı yok. Bu sebepledir ki, hayvan sahipleri önce karşı tarafa saygı gösterecek, karşı taraf da hayvan sahibine saygı gösterecek. Kaldırımda bile yürürken çekinen birini görürsem sıkı sıkıya tasmasını tutup karşıdan gelene yol veriyorum, kaldırımda yer yoksa yola iniyorum... Her şeyi geçtim, tasmasız gezdirilen köpeğe başka bir köpek saldırsa nasıl savunacak sahibi kendi köpeğini? 4 1 Yorum bağlantısı
Nihat Palolu 6 Ağustos 2021 Paylaş 6 Ağustos 2021 Hayvan besleyen belli bir kesimin hayvan sevgisinden değil de modaya ayak uyduruyorlarmış başkalarını taklit ediyorlarmış gibi geliyor bana. 6 Yorum bağlantısı
Hamit inan 6 Ağustos 2021 Paylaş 6 Ağustos 2021 (düzenlendi) @Metin Akbal Bizim işimize yarayacak maddelerde çıkmış. Güzelce okumak lazım Kısırlaştırılan ve kayıt altına alınan bu hayvanlar kayıt belgesiz, ağızlıksız ve tasmasız olarak dolaştırılamaz, halkın yoğun olarak bulunduğu yerler ile çocuk oyun alanları ve parklarına sokulamaz. Ağızlık ve tasma takma zorunluluğu ile halkın yoğun olarak bulunduğu yerlere ve çocuk oyun alanları ve parklarına girme yasağı maddenin yürürlüğe girmesiyle birlikte uygulanmaya başlanır. Bu fıkra hükümlerine aykırı hareket edenlere, ON BİR BİN Türk lirası idarî para cezası verilir. Bu fıkrada belirtilen yasaklara aykırılığın tekrarı halinde, idarî para cezası verilir ve hayvanlara el konulur ve hayvan, konulabileceği bakımevi bulunan en yakın belediye tarafından hayvan bakımevine götürülür. https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2021/07/20210714-9.htm Sani Gerşon yazdı: Genişlet Sadece tasma olayı değilki. Sahilde hanımla çimenlerde otuyuyorum kadın 1.5 mt kenarımıza köpeğini pislettirdi. Yürüyüp gidecek dayanamadım patladım. Arsızlık edepsizlik hat safhada... Kan alacam bundan sonra karşılaşırsam "halkın yoğun olarak bulunduğu yerler " 11.000 tl para cezası diyor. Şaka gibi. Buraları okumamıştım ben. 6 Ağustos 2021 tarihinde Hamit inan tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 6 Ağustos 2021 Paylaş 6 Ağustos 2021 (düzenlendi) Bu iş birazda kültür meselesi, sadece bu konuda değil başka şeylerdede sorunlar yaşıyoruz, kimsenin kimseye saygısı yok, kamusal alandada sosyal alandada böyle, kamusala örnek hemde üst seviye, en üst makam devlet görevlisinin mekanına girdim vatandaş olarak, o memur ayağa kalkacak bana yer gösterecek ben oturacağım sonra o oturacak, olaya bakın, neden çünki benim Cumhur, vatandaşım ben, oda görevli, saygıyı vatandaşa gösterecek, vatandaşta ona gösterecek tabii, şimdi bunu uyguladık bizim toplumda diyelim anında bizim vatandaşlar bunun tadını kaçırır, sen kimsine döner havadan bakmalar falan ve bu iş çöker, neden böyle olur, çünki yok sende o kültür, ne sende nede karşındakinde yok.. bizim toplum, hala göçebe toplum alışkanlığını aşamamış, hala kendini doğada özgür yaşıyor sanıyor, evin var dağın başında ailenle yaşıyorsun, kuralları sen koyarsın sen yaparsın edersin, biz bunu aşamadan Şehir hayatına yerleşik hayata geçmişiz, ama kafamız hala göçebe toplum kafasında, her istediğini yaptığın kuralları kendin koyduğun bir hayat.... burjuvazimi derler hani o işte yok bizde, şehir hayatına daha doğrusu toplu halde birlikte yerleşik düzenli hayata alışamamış geçememiş toplumuz, o yüzden her kafadan ses çıkıyor herkes kendini haklı görüyor kimse kimseyi takmıyor gibi sonuçlar ortaya çıkıyor, sebeblerden biriside bu bence... 6 Ağustos 2021 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts