İçeriğe Yönlendir

Cam Rüzgarlığı Nasıl Takılmalı?

Ali Darbaz

Recommended Posts

Ayhan Asil
H.Cenk Bayrakçı yazdı:

Rüzgarlık iyi güzel hoş da pek faydasını görmedim ben. Çünkü yüksek hızlarda zaten cam açık gidilmiyor. Kaldı ki direnç oluşturup değişik sesler yapabiliyor. Ben hiçbir arabamda kullanmadım, ama babamın eskiden Renault 12 aracında vardı. Ali Darbaz hipermil mantğına aykırı bir parça bu, rüzgar direncini arttıracak, yakıt tüketimi artacak.  :) 

Özellikle yağmurlu havalarda faydasını daha çok gördüm ben. 

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
Ayhan Asil yazdı:

Özellikle yağmurlu havalarda faydasını daha çok gördüm ben. 

bende, ayrıca yolda hafif aralayıp giderim genelde, araç iç dolaşımda hava almıyor kendiliğinden o yüzden az aralarım camı, bu zımpbırtıhem seside engelliyor, geçmelerden bulabilsem alırdım, yapışkanları sevmiyorum....

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf
Ali Cihangiroğlu yazdı:

bende, ayrıca yolda hafif aralayıp giderim genelde, araç iç dolaşımda hava almıyor kendiliğinden o yüzden az aralarım camı, bu zımpbırtıhem seside engelliyor, geçmelerden bulabilsem alırdım, yapışkanları sevmiyorum....

Abi gerçekten dışarıdan gelecek rüzgarı kesiyor mu bu zımbırtı ? Ben illallah ediyordum. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İsa Acar

Camı biraz açarak yolculuk yapmak zorunda/durumunda kalıyorum ben de bazen ama esasında güvenlik açısından sıkıntılı bir durum.

13 Temmuz 2007 yılında başıma gelmiş bir olay var. İstanbul' dan eğitimden dönüyoruz, şoför arkadaşın camı biraz açık , tam da rüzgarlığın kapatacağı kadar, yani 4-5 cm. Birden "PAT!" diye bir ses duyuldu ve içeride tüyler uçuşmaya başladı. Durdur baktık ve şoför camından içeri girerek arka camda patlayan serçenin cansız bedeni ile karşılaştık. Bu serçenin şoförün kafasına gözüne çarptığını hayal etmek bile istemiyorum. Ayrıca buralarda börtü böcek olayı da çok fazla. Arabada göz çevremi tamamen kapatan ayrı bir güneş gözlüğüm var, cam açık yolculuk edecek olursam onu kullanıyorum. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ümit Türk

Yağmurlarda çok faydalı. Ben çok faydasını gördüm. Kendi aracım için alacaktım. Kapılar çok çirkin olduğu için almadım. Arka kapılar nerdeyse kare  :D:D 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
Çağrı Alaf yazdı:

Abi gerçekten dışarıdan gelecek rüzgarı kesiyor mu bu zımbırtı ? Ben illallah ediyordum. 

az aralıyacaksın 1-2 cm zaten, evet sesi kesiyor iyi oluyor, özellikle yağmurlu havada ...

İsa Acar yazdı:

Camı biraz açarak yolculuk yapmak zorunda/durumunda kalıyorum ben de bazen ama esasında güvenlik açısından sıkıntılı bir durum.

13 Temmuz 2007 yılında başıma gelmiş bir olay var. İstanbul' dan eğitimden dönüyoruz, şoför arkadaşın camı biraz açık , tam da rüzgarlığın kapatacağı kadar, yani 4-5 cm. Birden "PAT!" diye bir ses duyuldu ve içeride tüyler uçuşmaya başladı. Durdur baktık ve şoför camından içeri girerek arka camda patlayan serçenin cansız bedeni ile karşılaştık. Bu serçenin şoförün kafasına gözüne çarptığını hayal etmek bile istemiyorum. Ayrıca buralarda börtü böcek olayı da çok fazla. Arabada göz çevremi tamamen kapatan ayrı bir güneş gözlüğüm var, cam açık yolculuk edecek olursam onu kullanıyorum. 

kesinlikle haklısın, kuşuda bırak taş geliyor çotak diye, kapı sacını yamultan taşın başına geldiğini düşünsene birde, rüzgarlık güzel tabii 1-2 cm. acıyoruz...

birde motorsikleti düşün hele, boşa zırh giymiyoruz :)

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

yahu dostlar, ben tam kavrıyamadım olayı.  Bu pinler cengeller nerde kullanılcak. 

AM-JKLXLFYGYLJi3Q_pm6qLoBZWQoURFabWMXaQ3AM-JKLU7Vdmn-BDVDqyvxjbpJOMatq0JiXecg6M9AM-JKLU5a1nQVCfCuD6diD799fstaDd4OkA-ANuz

Yorum bağlantısı
Onur Bulut
Ali Cihangiroğlu yazdı:

Bence en güzeli geçme, nedense bulunmuyor...

Über Fiesta'dada arıyordun geçmeli abi düşüncen araba degişsen bile degişmiyor. :biggrin:

Yorum bağlantısı
Behlül Baş

Benim Cruze da da var Ali abi ama arkalar uçtu 😁😁 O yüzden iyi yapıştır derim benimkiler 1 sene zor dayandı diyebilirim. 

Bu arada rüzgar sesini azalttığını düşünüyorum ben 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
Onur Bulut yazdı:

Über Fiesta'dada arıyordun geçmeli abi düşüncen araba degişsen bile degişmiyor. :biggrin:

hiç sorma ve evet :)  bulamadıydım ve fiyat  yine überdi...

bu arada yapıştırmalar uçmasın diye kendi bantıyla yaıştırdıktan sonra üstten aralık kısmına yani rüzgarlığın üst kısmına bıydan boya siyah Dyson mastikle takviye yapmıştım, yoksa durmuyordu...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Ali Cihangiroğlu yazdı:

hiç sorma ve evet :)  bulamadıydım ve fiyat  yine überdi...

bu arada yapıştırmalar uçmasın diye kendi bantıyla yaıştırdıktan sonra üstten aralık kısmına yani rüzgarlığın üst kısmına bıydan boya siyah Dyson mastikle takviye yapmıştım, yoksa durmuyordu...

Dyson mastik kargo ile geldiğinde nasıl uygulayım , tam tarif edermisin abi. 

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
Ali Darbaz yazdı:

Dyson mastik kargo ile geldiğinde nasıl uygulayım , tam tarif edermisin abi. 

yapıştırmadan önce çift taraflı bantların yanınada sürebilirsin, yer varsa tabii, yoksa zemini alkolle sildikten sonra  parçayı ısıtarak yapıştır, sonra 1mm kadar bir aralık kalacak rüzgarlıkla kapı arasında, o kısma azar azar parmağınla doldurarak boydan boya silikon bas, kapıya ve rüzgarlığa maskeleme bandı çekersen sağa sola bulaşmaz, güzelce doldur gitsin silikonu, sonra 1-2 gün su görmesin ömürlük olur, asılmadıkça çıkmaz.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ayhan Asil
Ali Cihangiroğlu yazdı:

Evet abi. Geçmeli olanlar biraz daha az ses yapıyor. Ben şu anda da kullanıyorum rüzgarlık. Park ederken dahi iki parmak aralıklı bırakılınca cam içerinin ısısına bile etki ediyor. 

Yorum bağlantısı
Ferhat Yavuz

Aracı yıkayıp güzelce kurutun ben alkolle yapışacak yerleride sildim ,güneşin altında aracı 10 dk ve rüzgarlıkları koydum  yapıştırdım.Yapıştırırken komple bantı sıyırmayın ayarlayın köşeden sonra sıyırıp bastıra bastıra işlemi tamamlayın yapıştımı bırakmıyor ısınınca.4 senedir kopma kırılma vs olmadı 180-190 km hızlara sık sık çıktığım halde.

Yorum bağlantısı
Tamer Topaç

Güzel bir temizlik şart. Sonrasında bir bez ile primer sürülür ve 5 dk. civarı bekledikten sonra yapıştırılır. Kaya gibi olacaktır.

Yorum bağlantısı
Coşkun Basan

İyice temizledim yağ toz pislik kalmadı kendi bandı ile yapıştırdım 1 seneyi aştı sapa sağlam duruyor yüksek hızda yaptım kopmadı otomatik yıkama da yaptım çıkmadı

Yorum bağlantısı
Hayrettin Gücin

Mart ayında aldım kamiq i ve hala cam rüzgarlığı bulamadım. Benim için ciddi sıkıntı olmaması...

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
Tamer Topaç yazdı:

Güzel bir temizlik şart. Sonrasında bir bez ile primer sürülür ve 5 dk. civarı bekledikten sonra yapıştırılır. Kaya gibi olacaktır.

en sağlam yöntemlerden biri, primer sürdünmü daş gibin olur, bende tutunma sorunu olduğundan silikon  takviyesi yapıştım...

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Koray Demir yazdı:

Dayson Pu mastik siyah silikon ile güçlendirilerek montajı yapılmalı.

Doğru ürünmü almışım 

AM-JKLVLpcOzkNUo7-7Fnw91NVLk0Ne4rGfg1x03

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

artacak baya, kullanacak yerde ayarla açmadan önce, arabada bakın biraz, sıkacak yer bulunur mutlaka :)  mesela çamurlukarda kedi gözü falan varsa düşmesin diye sıkabilirsin, fiestada sıktıydım, malum st nin kedi gözü çerçevesi falan pis pahalıydı, düşer falan diye arkadan boca etmiştim...

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...