İçeriğe Yönlendir

Gara Bela 98 Clio -1

Talha Bilgi

Recommended Posts

Talha Bilgi
(düzenlendi)

Değerli Arkadaşlar, Hem işe git gel, hem ufak tefek market işleri , hem hanım araç sürme becerisini geliştirmesi için Renault Clio 1 1998 model 1.4 62.5 kw yazılı ruhsatta sanırım 84 bg bir araç aldım.

Araç otomatik fites, hidrolik direksiyon, ön iki cam otomatik, merkezi kilit gibi özellikleri var. LPG takılı, motor benden önceki sahibi tarafından ağır bakımları yapılmış. Km 210.000 civarında.

Araç kasa kozmetik olarak ciddi eksikleri var, ön kaput yanık ve boya kalkması bariz lakin aracın etrafında da gene bu tarz boya kalkması vs bol ama benim için çok önemli değil. Eksiklerini ufak ufak gideriyorum.

1- Soğutma suyu değiştirdim.

2- Araçta sarsıntılı vuruntulu çalışma vardı, Rolanti motoruna Wd-40 sıktım, Distribütör söküp kontol ettim tekrar bağlantılarını yeniledim, Endükisyon Bobini sanırım (tam emin değilim) ordan gelen kapak vida söktüm yeni vida taktım. Düzeldi....

3-Merkezi kilit sıhhatli çalışmıyordu onu kumandalı sisteme çevirteceğim bugün. 

4- Fren diskleri sanırım eğik frenlerken kesik kesik hareketler yapıyor, Yenileyeceğim.

5- Araç 60 km hızı geçtikten sonra gaza basınca hafif bir tak tak sesi alıyor gibiyim.

Herkese selamlar ve saygılarımla

9e4vbhr.jpg

jls1mby.jpg

f1plucp.jpg

647emyo.jpg

2w69ffj.jpg

it4069u.jpg

96p1etd.jpg

tarihinde Talha Bilgi tarafından düzenlendi
  • Beğen 11
Yorum bağlantısı
Murat Sahın

Hayırlı olsun, kazasız belasız kullanın. Vaktiyle sıfırken bir tanesine sahiptik, hatırladığım kadarı ile şehir içi için çok iyiydi.

Bir kez kendisi ile Antalya/Trabzon sonra Trabzon/Antalya yapmıştık, uzun yol tecrübem sadece bununla sınırlıydı ve bu tecrübe dönünce satmam için yeterli olmuştu :D 

• Beğen 1
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Sami Demirpaz

Hayırlı olsun, mavi renginden bizim alt komşuda var. Ön tarafta bir bidon var oraya ince bir yağ koyuluyormuş, hareketli parçaları yağlıyormuş diye bahsetmişti.

• Beğen 1
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Talha Bilgi
Sami Demirpaz yazdı:

Hayırlı olsun, mavi renginden bizim alt komşuda var. Ön tarafta bir bidon var oraya ince bir yağ koyuluyormuş, hareketli parçaları yağlıyormuş diye bahsetmişti.

Teşekkür ederim, @Murat Sahın valla iyi cesaret antalya-trabzon git gel :) :)

Teşekkür ederim, @Sami Demirpaz ilginç ilk defa duydum öyle bir sistem ama bunda bahsettiğiniz bidon yok belki de o sistem benimkinde yok

Talha Bilgi yazdı:

Teşekkür ederim, @Sami Demirpaz ilginç ilk defa duydum öyle bir sistem ama bunda bahsettiğiniz bidon yok belki de o sistem benimkinde yok

Teşekkür ederim, @Ayhan Asil

Yorum bağlantısı
M. Asım Kahraman

2005-2006 yıllarında, bir önceki kare farlı kasasından vardı bende 95 model acı yeşil, küçümen çıtır bir şeydi severek kullandım.

Az yakıyordu, tüp taktırma ihtiyacı duymamıştım.

Güle güle kullanın, kazasız, belasız...

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Talha Bilgi
M. Asım Kahraman yazdı:

2005-2006 yıllarında, bir önceki kare farlı kasasından vardı bende 95 model acı yeşil, küçümen çıtır bir şeydi severek kullandım.

Az yakıyordu, tüp taktırma ihtiyacı duymamıştım.

Güle güle kullanın, kazasız, belasız...

Teşekkür ederim. 

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Talha Bilgi yazdı:

90larda tek şeritli yollarda Balıkesir'den Antalya'ya renault 12 tl lerle tatile gidip geliyorduk. 

Hayırlı olsun 96 clio 1 - 1.8 rsi vardı komşumuzda sıfır almıştı. 8 saniye 0-100

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Talha Bilgi
(düzenlendi)
İlkay BAŞARAN yazdı:

90larda tek şeritli yollarda Balıkesir'den Antalya'ya renault 12 tl lerle tatile gidip geliyorduk. 

Hayırlı olsun 96 clio 1 - 1.8 rsi vardı komşumuzda sıfır almıştı. 8 saniye 0-100

Teşekkürler Evet haklısınız eskiden reno toroslarla az konya-istanbul gitmemiştik... :)  Ben tarih algısını oturtamadım şimdilerde cesaret ister....

Kendime not : Hoş uzun yola çıkınca bir çok düşük model aracı yollarda görüyoruz ... :)

Okay Kaygusuz yazdı:

hayırlı olsun yeni aracınız

Teşekkür ederim

tarihinde Talha Bilgi tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Talha Bilgi
Servet Aydın yazdı:

Mis gibi araç. Ufak ve otomatik. Klima var mı

Klima yok abi. Camı açıp kolumu sarkıtıyorum :) Teşekkür ederim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Hayırlı olsun, Fiestayı sattığımda hanıma öğrensin diye bundan bulmuştum, güneş yanığı vs. doğal olarak vardı, düplüydüde, oto vites 4 ileri, test sürüşünde 4 e atarken tak etmesi sebebiyle almamıştım, şanzımanla uğraşamam dediydim, fiyatıda 21 bin di :) klima yoktu bu arada....

şehir içi için uygun olmuş bencede, şanzıman sağlamsa kullan gitsin, şimdi hale bakıyorumda keşke alaymışım, aslında tamda toplamalık araçmış, komple dağıtır kendim yapardımda zamanım yoktu, sök taklık mekanik düz araç güzel valla... 

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Talha Bilgi
Ali Cihangiroğlu yazdı:

Hayırlı olsun, Fiestayı sattığımda hanıma öğrensin diye bundan bulmuştum, güneş yanığı vs. doğal olarak vardı, düplüydüde, oto vites 4 ileri, test sürüşünde 4 e atarken tak etmesi sebebiyle almamıştım, şanzımanla uğraşamam dediydim, fiyatıda 21 bin di :) klima yoktu bu arada....

şehir içi için uygun olmuş bencede, şanzıman sağlamsa kullan gitsin, şimdi hale bakıyorumda keşke alaymışım, aslında tamda toplamalık araçmış, komple dağıtır kendim yapardımda zamanım yoktu, sök taklık mekanik düz araç güzel valla... 

Motor ve şanzıman geçtiğimiz senelerde revize edilmiş abi, motor sesi güzel ve şanzıman geçişleri tatlı olunca aldım geçtim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

zat

Talha Bilgi yazdı:

Motor ve şanzıman geçtiğimiz senelerde revize edilmiş abi, motor sesi güzel ve şanzıman geçişleri tatlı olunca aldım geçtim.

şanzıman en önemli yeri zaten, gerisi kolay, güle güle eskit :)

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz

Hayırlı olsun güzel bir başlangıç yenge için de . 3 ileri otomatik galiba bunlar. Arkadaşın annesinin vardı iyi kaçıyordu liseye giderken :D

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Talha Bilgi
Sinan Akgöl yazdı:

Gule gule kullanin kazasiz belasiz iyi gunlerde.

Çok teşekkür ederim. Sinan bey

Yurdaer Elay yazdı:

Hayırlı olsun, güle güle kullanın :nazar: 

Çok teşekkür ederim. üstadım

Ali Cihangiroğlu yazdı:

zat

şanzıman en önemli yeri zaten, gerisi kolay, güle güle eskit :)

Çok teşekkür ederim. Ali abi, ufak tefek eksikleri için aldığım fiyatları görünce ML ile kıyaslanınca komik... Konya üretimi çoğu alt takım o da işimi kolaylaştırdı.

Zeki Yelboğa yazdı:

Hayırlı olsun yeni aracınız, kazasız binin.

Çok teşekkür ederim. Zeki bey...

Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Hayırlı olsun. 

Çok Teşekkür ederim Tansu kardeşim.

Köksal Yılmaz yazdı:

Hayırlı olsun güzel bir başlangıç yenge için de . 3 ileri otomatik galiba bunlar. Arkadaşın annesinin vardı iyi kaçıyordu liseye giderken :D

Teşekkür ederim Köksal Kardeşim , Bir kaç yerde 1.4 motor 98 modeller 4 ileridir dendi ama bana da 3 ileri gibi geldi zira ileri 1 ve 2 manuel atarı var. Kilosundan mütevellit aralara iyi giriyor sürüşü yumuşak ama kimse yol vermiyor önüne atlıyor yahu :)

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Talha Bilgi
Mehmet Ozyurek yazdı:

Her eve lazım bundan :)
Hayırlı olsun. Güle güle kullan.

Teşekkür ederim. O değil de şimdi hanım bir kaç gündür sürüyor.. Bana bunu ver sen kendin bir tane daha al diyor... 3 araba ile ben nööööörüyüm ? :) Keşke hiç göstermeseydim ...

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Talha Bilgi
Onur Doğan yazdı:

Hayırlısı olsun her türlü iş görür Allah kaza bela vermesin :) 

Teşekkür ederim.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...