Erdem Doğan 6 Ağustos 2021 Paylaş 6 Ağustos 2021 Cihaner Öztürk yazdı: En azından siciline işleyecek. Kayıtlarda adı geçecek. O huzursuzluk sürekli içinde olacak. Böyle birisi yarın birgün kurumsal firmada yada kamuda çalışmayacak zaten, sicili önemsiyor olsa bu işi yapmaz. Alacağı cezadan korkmadığı sürece bu işlerden vazgeçmeyecek. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 6 Ağustos 2021 Paylaş 6 Ağustos 2021 Cihaner Öztürk yazdı: En azından siciline işleyecek. Kayıtlarda adı geçecek. O huzursuzluk sürekli içinde olacak. Belki de gurur duyacak Övgüyle anlatacak. *Senin kaç sicilin var len.. -13 olm.. *Ohoo benim 21 oldu.. Erdem Doğan yazdı: Alacağı cezadan korkmadığı sürece bu işlerden vazgeçmeyecek. Korkması için bir sebep olmadığını düşünüyordur.. 1 Yorum bağlantısı
Erdem Doğan 6 Ağustos 2021 Paylaş 6 Ağustos 2021 Mehmet Ozyurek yazdı: Korkması için bir sebep olmadığını düşünüyordur.. Haklı, korkutacak kadar ceza yok demekki. 1 Yorum bağlantısı
Osman Karasu 6 Ağustos 2021 Paylaş 6 Ağustos 2021 Son 10 yılda bilişim suçları kapsamına giren bir çok girişim, kontrolsüz bilgisayar kullanıcılarınca marifet olarak görülüyor.Bilgisayardan işlenen bir çok suç (hırsızlık, dolandırıcılık, hack gibi) sanal ortamda gerçekleştiği için yapanlara oyuncak ve eğlence gibi geliyor. 10 sene önce konudaki dolandırıcılık vakasına benzer bir durumla işyerinde tevafuken karşılaştık.Bir müşteri düşünün her gün geliyor, yiyor içiyor sizinle beraber işe başlıyor sizinle beraber işi bitiyor.Dükkanı kapatıyorsunuz ancak o zaman çıkıyor.Her gün günlük cironun %5-6 gibi oranını tek başına sağlıyor.Böyle bir süre sonra ister istemez içinizde sorguluyorsunuz ama açık açık öğrenmek istediklerinizi soramıyorsunuz. Bir zaman sonra (4-5 ay) sivil bir polis geldi ve kamera kayıtlarına bakmak istedi.Geriye dönük 4 aylık kayıt saklayabilecek sistem yapmasam benimde başım ağrıyabilirdi.Kayıtlara bakıyor ama polis neden baktığını kimi aradığını söylemiyor, hoş şaşkındım ve sormadımda. 2. gelişinde artık dayanamadım sordum memur bey gelip gelip gidiyorsunuz birşeyde söylemiyorsunuz, siz ne arıyorsunuz söyleyin belki bilgimiz vardır diye çıkışınca; Bir dolandırıcıyı arıyoruz. Nasıl dolandırıcı? Araba dolandırıcısı. Ama burası cafe? Evet ip adresi burası çıkıyor burdan yapılıyor. O gün daha önce aylarca kendi içimde sorguladığım ama sonuçlayamadığım kişi aklıma geldi.Burda her gün nizami olarak bir kişi uzun süreli takılır.Kameradan göstereyim dedim gösterdim 20 yaşlarında genç bir çoçuk belki 20 bile yoktu. Sonra benden o kişi geldiğinde kendisine haber vermemi ve takip etmemi de rica etti. Takip ve incelemeler sonucu aranılan kişinin o olduğu kesinleşince yakalamak için geldiler ve götürdüler. Artık nasıl bir ceza aldıysa o şahsı bulunduğum bölgede 10 yıldır hiç görmedim:) Yorum bağlantısı
Cihaner Öztürk 7 Ağustos 2021 Paylaş 7 Ağustos 2021 Erdem Doğan yazdı: Böyle birisi yarın birgün kurumsal firmada yada kamuda çalışmayacak zaten, sicili önemsiyor olsa bu işi yapmaz. Alacağı cezadan korkmadığı sürece bu işlerden vazgeçmeyecek. Tabi kendimiz gibi düşünüyoruz. Ben mesela yıllar sonra oğlumun baba sen hırsızlıkmı yaptın, demesini düşünüyorumda tüylerim diken diken oluyor. Belkide bu evet oğlum 30 40 kişiyi dolandırdım diye övünecek. Bilemedim valla bize uzak olsun aman. 1 Yorum bağlantısı
Cem Işık 7 Ağustos 2021 Paylaş 7 Ağustos 2021 Yaklaşık 10 sene önce annem kredi kartında bilmediği bir işlem görmüş . 398 usd tutarında işlem ve ingilizce bir mağaza ismi. Annem internetten alışverişi bırak, internete girmeyi beceremez. Önce bankadan işlem yapılan yeri öğrendim. Amerikada bir alışveriş sitesi. Sonra orayla irtibat kurup şu tarihte şu kadar dolarlık bir işlem yaptık, hangi adrese gönderdiniz daha ulaşmadı vs deyip adresi öğrendim . Malatya’da bir internet cafe idi teslimat adresi. Elektrik süpürgesi almış (şarjlı). Akabinde savcıya gidip dedim soruşturmayı ben yaptım, şu kişiye teslim edilmiş adres de bu diye. Bankaya da söylemiştik bu işlemi biz yapmadık diye. Banka konuyu araştırıp 2 gün içinde kredi kartındaki hareketi sildi. Biz banka olarak ilgileneceğiz siz dert etmeyin dediler. savcılık da verdiğim bilgiler doğrultusunda asliye ceza mahkemesinde dava açtırdı. 6 sene gibi bir hapis cezası çıktığını hatırlıyorum internetcafe sahibine. Sonra konuyu araştırınca siber suçlar polisi kredi kartını kullandığınız yerde size çaktırmadan kartı kibrit kutusu kadar bir aletin içinden geçirip kart bilgilerini kopyaladıklarını söyledi. 1 Yorum bağlantısı
Erhan Doruk 7 Ağustos 2021 Paylaş 7 Ağustos 2021 (düzenlendi) Yasalar caydırıcı olmadıkça bu tip haberleri çok okuruz. Çalıştığım firma yurtdışı merkezli, her altı ayda bir bilişim korsanlığı hakkında sanal eğitim ve test yapılıyor. Hatta ara sıra IT gerçekçi olta mailleri gönderip tıklanma oranını hesaplayıp eğitimleri ona göre düzenliyor. Şunu unutmayın ki birşey mükemmel görünüyorsa bilin ki mükemmel değildir. Kimse kimseye bedava birşey vermez. 7 Ağustos 2021 tarihinde Erhan Doruk tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts