İçeriğe Yönlendir

Dolandırıldım....

Ufuk Kılınçarslan

Recommended Posts

Serkan Toker
Hamit inan yazdı:

İkinci el ilanlardan birşey alacaksanız ise satıcıya ürünün en olmadık yerlerinin resmini çekip atmasını isteyin. Far alır iken denedim. Dolandırıcı anında patladı :)

Geçen bir arkadaşım memleketindeyim diye eski bir foto yolladı. İnanmadım, elinle 3 işareti yaparak fotoğraf yolla dedim yollayamadı.. Sizin teknikle benzer diye yazayım dedim.. 😉

• Beğen 3
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Ufuk Kılınçarslan
Celal Maraşlıoğlu yazdı:

Geçmiş olsun ufuk bey insanlık hali boşluğumuza geliyor. bu tarz durumlarda PTT nin kontrollü ve ödemeli kargo seçeneği var postacı getirdiğinde kutuyu açıp kontrol sağlayıp kabul ederseniz parayı verip kargoyu alıyorsunuz uzaktan ödemeli işlemler için kullanabilirsiniz.

Evet varmış bu şekilde bir sistem yeni öğreniyorum tecrübe oldu bize.Ceza olarak kendi telefonumu kızıma verdim ben onun emektarla devam edeceğim çocuğun gönlünü yaptık en önemlisi de bu zaten .

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serhat Işık

Ufuk Bey, geçmiş olsun.  insan en çok çoluk çocuğun rızkının heba olmasına üzülüyor gerçekten. yoksa ki nerelerde ne paralar kaybedip, ne zararlara uğruyoruz. her şerde vardır bir hayır diyerek üzmeyin kendinizi artık. canınız sağ olsun. ALLAH büyüktür.

Yorum bağlantısı
Ufuk Kılınçarslan
Serhat Işık yazdı:

Ufuk Bey, geçmiş olsun.  insan en çok çoluk çocuğun rızkının heba olmasına üzülüyor gerçekten. yoksa ki nerelerde ne paralar kaybedip, ne zararlara uğruyoruz. her şerde vardır bir hayır diyerek üzmeyin kendinizi artık. canınız sağ olsun. ALLAH büyüktür.

Serhat Bey geçti gitti zaten Allah başka dert vermesin bu olayda tecrübe hanemize yazıldı hayat bu daha nelerle karşılaşacağız bakalım..

Yorum bağlantısı
Yurdaer Elay
Ufuk Kılınçarslan yazdı:

Serhat Bey geçti gitti zaten Allah başka dert vermesin bu olayda tecrübe hanemize yazıldı hayat bu daha nelerle karşılaşacağız bakalım..

Çok geçmiş olsun umarım yasal süreç lehinize sonuçlanır. İnsanoğlu çiğ süt emmiş dedikleri bu olsa gerek. Kimisi bir anlık boşluğunuzdan faydalanıp dolandiriyor, kimisi vicdanınıza oynuyor dolandırıyor. Maddi olarak tolere edilebilse bile insan manevi açıdan kendine çok dert ediniyor. Bizim hala taksitini  ödediğimiz bir Toki konutunda oturan kiracımız ilk birkaç kiradan sonra mağdur ayaklarına yatarak duygu sömürüsü yaptı. Allah dedi, Kur'an dedi, söz dedi, başkanım dedi, reisim dedi.. Genelde telefon kapalı, evde de bulunmuyor. Tahliye için yasal süreci başlattık, bir ara gelip evdeki değerli 3-5 eşyayı apar topar götürmüş. Pandemi vs derken 1yıldan fazla sürdü tahliye. Allahtan içeride çöp sayılabilecek birkaç eşyadan başka bir şey yoktu. Bir de onlar için depo falan tutmak gerekecekti. Avukat takip başlattı ama adamın üzerine kayıtlı en ufak bir mal veya sigorta kaydı vs yok. Babamı hiç suçlamadım bu adamı nereden buldun diye. Tipine konuşmasına baksan efendi, vatansever, Allahtan korkan, kul hakkı yemeyen bir profili var. Vardır bunda da bir hayır dedik. Avukat arkadaşım da peşini bıraktı bundan bir sonuç çıkmaz, uğraşmaya değmez diye. 

Yorum bağlantısı
M. Asım Kahraman
(düzenlendi)

Bu tarz durumlardan sonra insan maddi zararı yok saymayı başarsa bile manevi olarak içine düştüğü durumu çok zor atlatıyor, dediğiniz gibi bunu bir tecrübe olarak kenara yazmak ve o paranın zaten sizin ve çocuklarınızın rızkı olmaktan çıkmış olduğunu düşünmekten başka bir rahatlama yolu yok. 

Sözüm meclisten dışarı, ben benzer durumlar yaşadığımda gerekli miktarda sadaka vermeyi ihmal ettiğimi düşünürüm. 

"Az sadaka çok belayı defeder"

tarihinde M. Asım Kahraman tarafından düzenlendi
İmla
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Eyüp Çetin
Mehmet Ozyurek yazdı:

Hepimiz bir şekilde belirli oranlarda düzenli olarak dolandırılıyoruz.

Aynen abi. Pazartesi günü eve boyacılar bakmaya geldi. Bir tanesi de daha önce okulda iş yaptırdığımız birisi. Öncelikle onu çağırdım bak eve bir fiyat ver diye. 4500-5000 lirayı bulur falan deyince ben sana haber veririm diyerek yolladım. Sonra gelen iki delikanlı 2100 liraya yaptılar mis gibi. Tanıdık abi ayaküstü dolandıracaktı bizi. 😊

Bu arada konu sahibi arkadaşım geçmiş olsun. Ne kadar dikkat etsek de öyle anlar oluyor ki insan farkedemiyor bile nasıl karar verdiğine. Herkesin başına gelebilecek bir durum ama insan o kadar emeğine üzülüyor.

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Ufuk Kılınçarslan
M. Asım Kahraman yazdı:

Bu tarz durumlardan sonra insan maddi zararı yok saymayı başarsa bile manevi olarak içine düştüğü durumu çok zor atlatıyor, dediğiniz gibi bunu bir tecrübe olarak kenara yazmak ve o paranın zaten sizin ve çocuklarınızın rızkı olmaktan çıkmış olduğunu düşünmekten başka bir rahatlama yolu yok. 

Sözüm meclisten dışarı, ben benzer durumlar yaşadığımda gerekli miktarda sadaka vermeyi ihmal ettiğimi düşünürüm. 

"Az sadaka çok belayı defeder"

Bende genelde aynısını düşünürüm giden paradan çok neden başına geldiğine üzülüyor insan,sebebini sorguluyor  bunlar ufak şeyler  Allah beterinden korusun.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Görkem Karakaş

Ben internetten aynı bu şekilde çok satış yaptım. Gerek ikinci el bilgisayar gerekse fotoğraf makinesi ekipmanı.
İnsanlar bilmiyorum ama güvenilir geldiğimden midir nedir herkes gönderdi parasını ben öyle çıkardım kargoyu. Çok şükür hiç birinde problem yaşamadık. Herkes Allah razı olsun diye geri döndü. Ben kendim hep güvenilir bu işin içinde olan satıcılardan aldım,sahibinden alacağım zaman o şehirde tanıdık arıyorum.
Sadece bi kez çok kelepir diyerek Allah bismillah diye diye gönderdim. Çok şükür yamuk çıkmadı.
Ama artık çok kaçınıyorum eş dostta falan da çok duyuyorum bu olayları. Piyasada yavaş, eski tadı yok.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ufuk Kılınçarslan
Görkem Karakaş yazdı:

Ben internetten aynı bu şekilde çok satış yaptım. Gerek ikinci el bilgisayar gerekse fotoğraf makinesi ekipmanı.
İnsanlar bilmiyorum ama güvenilir geldiğimden midir nedir herkes gönderdi parasını ben öyle çıkardım kargoyu. Çok şükür hiç birinde problem yaşamadık. Herkes Allah razı olsun diye geri döndü. Ben kendim hep güvenilir bu işin içinde olan satıcılardan aldım,sahibinden alacağım zaman o şehirde tanıdık arıyorum.
Sadece bi kez çok kelepir diyerek Allah bismillah diye diye gönderdim. Çok şükür yamuk çıkmadı.
Ama artık çok kaçınıyorum eş dostta falan da çok duyuyorum bu olayları. Piyasada yavaş, eski tadı yok.

Bende daha önce iki telefon sattım bu şekilde hatta birinde pandemi  başlarında kargocular almadı paketi doluluktan 1 hafta uğraştım dedim paranı gönderiyim almıyor kargocular dememe rağmen dursun abi açılınca gönderirsin dedi inanın 1 hafta hergün gittim kargoya sonunda gönderdim, bu hısız arkadaş her türlü senaryoyu düşünmüş kandık bir şekilde ders oldu bize sağlık olsun ne diyelim....

Fedai Özoğlu yazdı:

Çok geçmiş olsun,yeri kısa zamanda dolar inşallah.

Eyvallah inşallah hayırlısı diyelim

Yorum bağlantısı
Erdem Doğan

Gecmis olsun. Benzer telefonu kardesim ile tanimadigim birisine sattim. Alan kisi tesekkur mesaji atmis. Pahalida olsa tanidiktan alisveris yapmanin avantaji böyle durumlarda ortaya cikiyor. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ufuk Kılınçarslan
Erdem Doğan yazdı:

Gecmis olsun. Benzer telefonu kardesim ile tanimadigim birisine sattim. Alan kisi tesekkur mesaji atmis. Pahalida olsa tanidiktan alisveris yapmanin avantaji böyle durumlarda ortaya cikiyor. 

ben aslında sizin xs ı alacaktım fakat bir kaç gün yoğunluktan giremeyince form a kaçırdık nasip değilmiş..

Yorum bağlantısı
Ufuk Kılınçarslan
(düzenlendi)

https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-cep-telefonu-modeller-iphone-xr-coral-64-gb-nokta-hatasiz-daha-6-aylik-ful-kutu-fatura-941939901/detay/   tekrar ilan vermiş terbiyesiz başkalarınıda yakacak ne yapmak lazım , polis  ilgilenmiyor bizlik değil diyor, savcılık dilekçe kabul ediyor sadece... arkadaşın hesabından numarasını istedim verdi arayıp sövmek kolayda nasıl bir oyun yapmalı bilemedim ...

tarihinde Ufuk Kılınçarslan tarafından düzenlendi
ayıp kelime kullanmışım...
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Ufuk Kılınçarslan yazdı:

https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-cep-telefonu-modeller-iphone-xr-coral-64-gb-nokta-hatasiz-daha-6-aylik-ful-kutu-fatura-941939901/detay/   tekrar ilan vermiş terbiyesiz başkalarınıda yakacak ne yapmak lazım , polis  ilgilenmiyor bizlik değil diyor, savcılık dilekçe kabul ediyor sadece... 

Kimsenin bir şey yapamayacağını biliyor.

Savcılığa tekrar dilekçe ver. 

İlan numarasını ver, sahibinden.com dan ip sini alıp konumunu bulurlar.. sonuçta bir hat kullanıyor. Yakalanabilir..

Sonra serbest bırakılırsa onu bilemeyiz tabi. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ufuk Kılınçarslan
Mehmet Ozyurek yazdı:

Kimsenin bir şey yapamayacağını biliyor.

Savcılığa tekrar dilekçe ver. 

İlan numarasını ver, sahibinden.com dan ip sini alıp konumunu bulurlar.. sonuçta bir hat kullanıyor. Yakalanabilir..

Sonra serbest bırakılırsa onu bilemeyiz tabi. 

valla abi savcılığa gideceğim gitmesinede o iş de çok yorucu bekle bekle insan usanıyor kapıdaki görevliye veriyorsun evrakları o da sana numara veriyor savcı yada hakimi görmüyorsun bile sonuç çıkmaz ama yapıcak tek şey bu gibi duruyor..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
M. Asım Kahraman

Birkaç saat önce ilan yayındaydı, şimdi yok. Deşifre olduğunu fark etti galiba.

Yorum bağlantısı
Oğuzkan Erışık
M. Asım Kahraman yazdı:

Ufuk Kılınçarslan yazdı:

https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-cep-telefonu-modeller-iphone-xr-coral-64-gb-nokta-hatasiz-daha-6-aylik-ful-kutu-fatura-941939901/detay/   tekrar ilan vermiş terbiyesiz başkalarınıda yakacak ne yapmak lazım , polis  ilgilenmiyor bizlik değil diyor, savcılık dilekçe kabul ediyor sadece... arkadaşın hesabından numarasını istedim verdi arayıp sövmek kolayda nasıl bir oyun yapmalı bilemedim ...

Pc üzerinden yazdıklarım gitmiyor bugün anlamadım. 

Ben site üzerinden ulaşıp numarasını aldım. Aradım. Gelip görün öyle alın dedi. Parasını gönderdik ürünü göndermedin. Polis dinliyor şuan seni deyince kapattı telefonu. Beter olsun inşallah. 

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Osman Karasu
(düzenlendi)
Ufuk Kılınçarslan yazdı:

Hiç yapmayacağım birşey yaptım boşluğuma denk geldi ve dolandırıldım...

Kızıma telefon alacağım İphone xs istiyor sıfırı pahalı ikinci ele bakalım dedim internetten bulmuş Giresun Şebinkarahisar da bir arkadaş hatasız çiziksiksiz 6 aylık telefon dedi abi arkadaşımın telefonunu alacağım bu sebepten fiyat uygun biraz neyse beni ikna etti nasıl yapacağız dedim, varmı abi burada tanıdık dedi o baksın dedi  buluruz dedim bulmadım neyse bu adam iyice güven verdi bana faturasını gönderiyor kimliğini gönderiyor nasıl istersen abi ama azıcık acelem var telefonu kaçırmamam lazım diyor neyse o zaman ben eft yapayım sana sen gönder telefonu dedim ne yapayım başka türlü olmayacak çocuk sıkıştırıyor neyse attı i banı gönderdim parayı yarım saat sonra kapattı telefonu ulaşabilene aşk olsun...vay salak vay dediğinizi duyar gibiyim haklısınız herkesi kendim gibi zannettim ne bileyim 42 yaşındayım bu da geldi başıma benim sormak istediğim ne yapabilir nasıl bir yol izlemeliyim birde tc mi falan istedi satış sözleşmesi yapalım dedi sıkıntı olurmu acaba adımıza hat falan almasın yada senet sepet işlerine girmeyeyim durduk yere... kafam durdu akla ihtiyacım var...

24 yılını bilişim sektörüne vermiş biri olarak edindiğim tecrübeler sonucu pazarlık ya da alım satım işlerinde belli başlı cümleler karşıdakinin dolandırıcı olduğunu %98 doğrulamıştır.

1- Kimlik fotokopisi gönderme (Gönderen kişi bu özgüveni nerden bulur, kendi kimliği olduğunun garantisi nedir?)

2- Abi acelem var diğer ürünü kaçırmamam gerek.

3- Normalde uyguna satmam ama beğendiğim bir cihaz var onu almam için elimdeki nakitten fazlasına ihtiyacım var.

4-Yukarıdaki güven politikasını karşı taraf istemeden kendi teklif eder ve gönderir.

5-Her kurban bulduklarında yeni hat alıp yeni ilan verirler ve geçmişe dönük hiç referansları olmaz.

6-Hesapları yeni açılmıştır ve cezbedici teklif ve görsellik sunarlar.

Sahibinden.com adlı site kimileri için oldukça kullanışlı olsa da, sürekli suistimal edilmesiyle artık güvenilirliğini yitirmiş durumdadır.Bu durum her ne kadar insanları get ile alışveriş yapmaya zorlasa da, sahibinden.com'un kendi sitesi üzerinden yapılan hırsızlıklara çözüm bulmaması ayrı bir soru işaretidir.Özellikle bu sitede araç üzerinden çeyrek asır oldu olacak  dolandırıcılık yapılmaktadır.

İlan açılır piyasasından oldukça düşük bir rakam belirlenir ve satışa konur.Hemen zıplayan sözde uyanıklardan ilanı kaldırması için kapora isterler ve alırlar:) İlanı kaldırırlar ama telefon hattınıda ortadan kaldırırlar, bir daha o kişiye ulaşamazsın:)

Sonra yeni bir hat yeni bir ilan ve yeni kurbanlar:D

Şimdi sorunun çözümüne gelince;

Haberleşmeyi büyük ihtimalle bir web sitesi aracılığıyla ya da bir telefon aracılığıyla veya whatsapp ve benzeri uygulamalar üzerinden yaptınız.

Haberleşme yaptığınız uygulama yetkilileri, sizin isteğinize göre istediğiniz bilgileri (ip adresi ve üyelik bilgileri gibi) vermez, ama iletişim kurduğunuz verilerin bilgilerini arşivinde (veya veri tabanında) saklarlar ve yetkili kurumlarca istendiğinde ise; paylaşmak zorundadırlar.

Karşı tarafla iletişim kurduğunuz uygulamaları gün saat tarih belirterek mümkünse çıktılarını alarak, para yatırdığınız iban numarasını da ayrıca belirttiğiniz bir başvuru formu ile savcılığa nitelikli dolandırıcılıkla ilgili suç duyurusunda bulunabilirsiniz.

Tüm işlerini yurt dışından yapmış gibi gösterse de, hatta iban numarasına bağlı banka hesabı yurt dışında bir şube de de kayıtlı olsa, eninde sonunda o şahıs bulunur.

Birşey çıkmaz uğraştığımla kalırım diye düşünüp işi salarsanız, bu sizi dolandıran kişinin yeni kurbanlar bulmasına, sizinde bu hırsızlığa sessiz kalarak; dolandırılıcığın uzaktan da olsa bir parçası olmanıza sebebiyet verir.

O nasıl oluyor derseniz; hiç bir işlemde ve müdahalede bulunmamanız ilerde bir şekilde bu şahsın yalalanıp işlemleri incelendiğinde, bu şahsa para gönderdiğiniz görünür.Bu durum ilk bakışta sizi kurban yapmaz, destekçi konumuna düşürür ve sorguya alınırsınız.Bir kaç gün uğraşırsınız ve bir kaç idari işlemlerle de muhatap olursunuz bu da tuzu biberi olur.Bunu sonradan yapmaktansa baştan yapmak size her konumda büyük avantaj sağlar.

Bu işlemleri savcılığa gitmeden Cimer'e başvuruda bulunarak ta yapabilirsiniz ama o da başvuruyu inceleyip dava açılması için sizi Adalet Bakanlığı'na yönlendirecektir.Sonra bağlı bulunduğunuz il ya da ilçe adliye sarayında bir savcıya atanacak o sizden bizzat kendinizin gelerek yeniden kanlı canlı başvuruda bulunmanızı isteyecek ve gerekli belgeler de varsa onları da isteyecektir.Tabi bu süreçler insanı çileden çıkaracak süreçler ama maalesef ki var olan sistem bu...

tarihinde Osman Karasu tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Osman Karasu
Mehmet Ozyurek yazdı:

Diyelim ki yakalandı ?
Ne olacak ?

Yakalanmamasından iyidir😀

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ufuk Kılınçarslan
M. Asım Kahraman yazdı:

Ben kontak kurdum müşteri gibi ama ne olduysa hemen ilanı kaldırdı cevap vermemeye başladı muhtemelen ilanı bir gün tutuyor sonra oltaya birini düşürüp kapatıyor ilanı ,  avukat arkadaşımla görüştüm dünki ilanla ilgili ekran görüntülerini ve mesajları  dosyaya ekletteceğiz inşallah bakalım çıkmamış candan umut kesilmez.

Yorum bağlantısı
Eyüp Çetin
Mehmet Ozyurek yazdı:

Diyelim ki yakalandı ?
Ne olacak ?

İşte bütün mesele bu! Nolacak ki? 

Yorum bağlantısı
Cihaner Öztürk

En azından siciline işleyecek. Kayıtlarda adı geçecek. O huzursuzluk sürekli içinde olacak.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...