İçeriğe Yönlendir

Dolandırıldım....

Ufuk Kılınçarslan

Recommended Posts

Ufuk Kılınçarslan

Hiç yapmayacağım birşey yaptım boşluğuma denk geldi ve dolandırıldım...

Kızıma telefon alacağım İphone xs istiyor sıfırı pahalı ikinci ele bakalım dedim internetten bulmuş Giresun Şebinkarahisar da bir arkadaş hatasız çiziksiksiz 6 aylık telefon dedi abi arkadaşımın telefonunu alacağım bu sebepten fiyat uygun biraz neyse beni ikna etti nasıl yapacağız dedim, varmı abi burada tanıdık dedi o baksın dedi  buluruz dedim bulmadım neyse bu adam iyice güven verdi bana faturasını gönderiyor kimliğini gönderiyor nasıl istersen abi ama azıcık acelem var telefonu kaçırmamam lazım diyor neyse o zaman ben eft yapayım sana sen gönder telefonu dedim ne yapayım başka türlü olmayacak çocuk sıkıştırıyor neyse attı i banı gönderdim parayı yarım saat sonra kapattı telefonu ulaşabilene aşk olsun...vay salak vay dediğinizi duyar gibiyim haklısınız herkesi kendim gibi zannettim ne bileyim 42 yaşındayım bu da geldi başıma benim sormak istediğim ne yapabilir nasıl bir yol izlemeliyim birde tc mi falan istedi satış sözleşmesi yapalım dedi sıkıntı olurmu acaba adımıza hat falan almasın yada senet sepet işlerine girmeyeyim durduk yere... kafam durdu akla ihtiyacım var...

• Beğen 3
  • Şaşkın 1
  • Üzgün 3
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Ufuk Kılınçarslan yazdı:

birde tc mi falan istedi satış sözleşmesi yapalım dedi sıkıntı olurmu acaba adımıza hat falan almasın yada senet sepet işlerine girmeyeyim durduk yere... kafam durdu akla ihtiyacım var...

Geçmiş olsun Ufuk.. 

TC'den bir şey çıkmaz merak etme. 

TC her yerden temin edilebilir. Git büfeden bir gofret al.. satış fişi iste.. fişte yazar tc'si. 

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Selim Kaya

Geçmiş olsun. Genelde fiziki olarak ulaşılması zor lokasyonlardan çıkıyor bu tip ilanlar. Zamanında bende düşmüştüm peşine böyle bir ilanın. Yaşadığım yere yakın olunca onca uğraşıya rağmen buluşamadık satıcıyla. Sonradan kaldırdı ilandan benden kurtulmak için. 

Dolandırıcılık şikayeti ile başlanacak sürece ama zor ve yıpratıcı olacağı aşikar maalesef. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Ufuk Kılınçarslan yazdı:

neyse bu adam iyice güven verdi bana faturasını gönderiyor kimliğini gönderiyor 

Hesap sahibi ile faturadaki, kimlikteki isim aynı mı ?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ufuk Kılınçarslan
Mehmet Ozyurek yazdı:

Hesap sahibi ile faturadaki, kimlikteki isim aynı mı ?

Fatura kimlik aynı kişiye ait herşey nizami duruyordu

Yorum bağlantısı
Erhan Doruk

Öncelikle şikayetçi olacaksın. Sonra onu ifadeye çağıracaklar filan epey uzun bir süreç ama peşini bırakma bence. Böyleleri şikayet edildiğini anlayınca parayı gönderip şikayeti geri çek diyor. Ancak bu işin çok fazla kaçar noktası var geçmiş olsun. 

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Mehmet Cihat

öncelikle geçmiş olsun buna benzer konuların duruşmalarına görev icabı katıldım. genelde paranın iade edildiğinide denk geldim. birşey çıkmaz diye boşvermeyin başvurun savcılığa genelde karşı tarafın avukatı ulaşıp zararınızı gidererek davanın düşmesini sağlıyor. ben bu şekilde 8-10 tane hayvan satışından dolandırılana denk geldim 

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Muhammet Ali Deli

Öncelikle geçmiş olsun. 

Polise savcılığa gidip dolandırıldığınızı söyleyeceksiniz. Süreç başlayacak.

Ama ne kadar sürer tam kestiremiyorum onu. 

Çok büyük talihsizlik inşallah çözülür olay.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Geçmiş olsun. Suç duyurusunda bulunmakla başlayabilirsiniz. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erdal Aydın

Çok geçmiş olsun. Ben de geçen sene Sabiha Gökçen havalimanı girişinde parfumculere çarpılmıştım 500 lira. Adamlar gider gitmez jeton düştü aslında ama iş işten geçmişti.
Bazen basireti bağlanıyor insanın.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ahmet Ekici

Elinizdeki kayıtları silmeyin. İlk fırsatta savcılığa başvurun. EFT açıklama kısmına parayı neden gönderdiğinizi inşallah yazmışsınızdır.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Gönderdiği faturada adres bölümünde Şebinkarahisar yazıyor muydu ? Geçmiş olsun sık rastlanılan bir durum maalesef. Geçenlerde bir transit ilanı verdim çoğu müşterisi kapora göndermeye çalıştı çok ilginç bir şekilde. En sonunda birine verdikte kurtulduk..

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Mustafa Şahin2

Okurken kendimi gördüm :D şikayet ettim tam tamına 7 yıl sonra buldular adamı ve beraat etti

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Cihaner Öztürk

Yaptığınız çok normal, üzülmeyin. Ahlaksız birine denk gelmişsiniz. Geçen 30 bin lik lens satışa koydum. Biri WhatsApp tan yazdı. Abi iban atarmısın diye. Eminmisin dedim abi sen at ibanı dedi. 5 dakika sonra para geldi ve tabiki lensi yolladım, teşekkür ettik birbirimize. İnsanlığın gereği bu. Adam görmediği lensi ilan bilgilerine inanarak aldı. Üzülmeyin ne olur, mutlaka savcılığa şikayet edin. O parayı kesinlikle alırsınız.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Evren Erakçora
Erdal Aydın yazdı:

Çok geçmiş olsun. Ben de geçen sene Sabiha Gökçen havalimanı girişinde parfumculere çarpılmıştım 500 lira. Adamlar gider gitmez jeton düştü aslında ama iş işten geçmişti.

Geçmiş olsun,Nasıl oldu merak ettim?

Yorum bağlantısı
Ufuk Kılınçarslan
Recep Selim Kaya yazdı:

Geçmiş olsun. Genelde fiziki olarak ulaşılması zor lokasyonlardan çıkıyor bu tip ilanlar. Zamanında bende düşmüştüm peşine böyle bir ilanın. Yaşadığım yere yakın olunca onca uğraşıya rağmen buluşamadık satıcıyla. Sonradan kaldırdı ilandan benden kurtulmak için. 

Dolandırıcılık şikayeti ile başlanacak sürece ama zor ve yıpratıcı olacağı aşikar maalesef. 

Erhan Doruk yazdı:

Öncelikle şikayetçi olacaksın. Sonra onu ifadeye çağıracaklar filan epey uzun bir süreç ama peşini bırakma bence. Böyleleri şikayet edildiğini anlayınca parayı gönderip şikayeti geri çek diyor. Ancak bu işin çok fazla kaçar noktası var geçmiş olsun. 

Ben paraya gitti gözüyle bakıyorum o sebepten uzun sürmesi önemli değil zoruma gidiyor sadece yeni mesai almıştım tam bir yıllık fazla çalışmam dedim çocuğu sevindireyim hop şerefsizin  biri  1 yıllık virikimi 5 dk da alsın valla cok utanıyorum çocukların rızkını kaptırdım Allah büyük nasipte yoksa engel olamazsın ama nasibinde varsa birşekilde bulur beni Allah beterinden korusun ne diyeyim..

Mehmet Cihat yazdı:

öncelikle geçmiş olsun buna benzer konuların duruşmalarına görev icabı katıldım. genelde paranın iade edildiğinide denk geldim. birşey çıkmaz diye boşvermeyin başvurun savcılığa genelde karşı tarafın avukatı ulaşıp zararınızı gidererek davanın düşmesini sağlıyor. ben bu şekilde 8-10 tane hayvan satışından dolandırılana denk geldim 

Muhammet Ali Deli yazdı:

Öncelikle geçmiş olsun. 

Polise savcılığa gidip dolandırıldığınızı söyleyeceksiniz. Süreç başlayacak.

Ama ne kadar sürer tam kestiremiyorum onu. 

Çok büyük talihsizlik inşallah çözülür olay.

Bulunacağım en azından kaydım olsun 

Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Geçmiş olsun. Suç duyurusunda bulunmakla başlayabilirsiniz. 

Erdal Aydın yazdı:

Ahmet Ekici yazdı:

Elinizdeki kayıtları silmeyin. İlk fırsatta savcılığa başvurun. EFT açıklama kısmına parayı neden gönderdiğinizi inşallah yazmışsınızdır.

Eft kısmına yazdım şu şahıstan alınan telefon ücreti diye

Serkan Toker yazdı:

Gönderdiği faturada adres bölümünde Şebinkarahisar yazıyor muydu ? Geçmiş olsun sık rastlanılan bir durum maalesef. Geçenlerde bir transit ilanı verdim çoğu müşterisi kapora göndermeye çalıştı çok ilginç bir şekilde. En sonunda birine verdikte kurtulduk..

Fatura adresi kimlik telefon alındığı tarih hep tutuyor birbirini beni yaniltan o oldu zaten

Mustafa Şahin2 yazdı:

Okurken kendimi gördüm :D şikayet ettim tam tamına 7 yıl sonra buldular adamı ve beraat etti

Valla dünya küçük 7 yıl mı sürer 7 ay mı Allah bilir 20 yasındaki halim olacaktı şimdi yoldaydım amaaa 2 çocuk yaşanmışlıklar insanı boşver başını belaya sokma dedirtiyor 

Cihaner Öztürk yazdı:

Yaptığınız çok normal, üzülmeyin. Ahlaksız birine denk gelmişsiniz. Geçen 30 bin lik lens satışa koydum. Biri WhatsApp tan yazdı. Abi iban atarmısın diye. Eminmisin dedim abi sen at ibanı dedi. 5 dakika sonra para geldi ve tabiki lensi yolladım, teşekkür ettik birbirimize. İnsanlığın gereği bu. Adam görmediği lensi ilan bilgilerine inanarak aldı. Üzülmeyin ne olur, mutlaka savcılığa şikayet edin. O parayı kesinlikle alırsınız.

İnanın çok üzüldüm para geri gelir ama safliğıma çocuğun üzüntüsüne göz yaşına üzüldüm ben üç tane eşya sattım bu şekilde , yapmayın göndermeyin neyime güvendiniz dedikçe yok abi sıkıntı yok deyip önden gönderdiler parayı bende hemen gönderdim ürünleri doğal olarak bu seferde ben güveneyim ne olacak dedim yanıldım.İnanın işyerinde kimseye bahsedemedim utancımdan

Yorum bağlantısı
M. Asım Kahraman

Elinizde bulunan karşı tarafa ait bilgiler büyük ihtimalle doğru değildir, ne adres ne de gönderdiği kimlik vs... Bu tip dolandırıcılıklarda iban başkasına ait oluyor, o kişi ile dolandırıcı arasında farklı bir alış verişin karşılığı olarak sizin üzerinizden ödeme yapılmış oluyor. Örneğin dolandırıcı bir telefoncuya gidip beğendiği bir telefonu alacağını söyleyerek esnaftan iban bilgilerini istiyor, ardından kaçırılmayacak bir rakam ile hayali bir satış ilanı hazırlıyor. Ağına düşürdüğü kişiye esnafın iban bilgilerini vererek kendi alacağı cihazı mağdur şahsa ödetmiş oluyor sonrası malum.

Büyük geçmiş olsun.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Öner Kurukuz

Geçmiş olsun. Benim de başıma geldi bir kere. Ahlaksız birine denk geldiniz.

Ben jandarmaya ifade verip sikayette bulundum ama birşey çıkmadı.

Yorum bağlantısı
Ufuk Kılınçarslan
Mehmet Ozyurek yazdı:

Hesap aynı kişiye mi aitti 

Abi hesap Akbank müşteri iban bilmem ne diye bir şey yazıyormus su yıldızlı kısımda sonradan dikkat ettim herhalde orada bir oyun oldu ben alıcı kısmına adamın adını yazdım

Öner Kurukuz yazdı:

Geçmiş olsun. Benim de başıma geldi bir kere. Ahlaksız birine denk geldiniz.

Ben jandarmaya ifade verip sikayette bulundum ama birşey çıkmadı.

Bende birşey çıkacağını düşünmüyorum fakat kaydım oluşsun istiyorum. hayirlısı diyelim

M. Asım Kahraman yazdı:

Elinizde bulunan karşı tarafa ait bilgiler büyük ihtimalle doğru değildir, ne adres ne de gönderdiği kimlik vs... Bu tip dolandırıcılıklarda iban başkasına ait oluyor, o kişi ile dolandırıcı arasında farklı bir alış verişin karşılığı olarak sizin üzerinizden ödeme yapılmış oluyor. Örneğin dolandırıcı bir telefoncuya gidip beğendiği bir telefonu alacağını söyleyerek esnaftan iban bilgilerini istiyor, ardından kaçırılmayacak bir rakam ile hayali bir satış ilanı hazırlıyor. Ağına düşürdüğü kişiye esnafın iban bilgilerini vererek kendi alacağı cihazı mağdur şahsa ödetmiş oluyor sonrası malum.

Büyük geçmiş olsun.

Valla ne bileyim fatura kimlik hep aynı kişiye ait esnafım abi dedi Allah nasip etmesin haram lokma dedi falan filan dedim bak beni dolandirmıyacaksın değilmi dedim sakayla sinirlendi 😀 bildiğin tiyatro yaptı...valla sinirimden gülüyorum artık....

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Ufuk Kılınçarslan yazdı:

Abi hesap Akbank müşteri iban bilmem ne diye bir şey yazıyormus su yıldızlı kısımda sonradan dikkat ettim herhalde orada bir oyun oldu ben alıcı kısmına adamın adını yazdım

Fatura ve kimlik bu dolandırıcıya ait değil demek ki. 

İbanla şikayet edeceksin artık. 

Yorum bağlantısı
Haşmet Güngör

Geçmiş olsun üzülmeyin. Herkesin başına gelebilir. Adam profyosonel tezgahç ise bulunması zor kılıfını ayarlanmıştır. Amatör biriyse sonuç alınabilir. Hakkınızı arayın ama birşey çıkar ama çıkmaz. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Yunus Gökhan Ay

Çok geçmiş olsun.peşini bırakmayın, 

pazartesi günü motorsiklet aldım, ücreti adama gönderdim satışı almadan tüm işlemleri halledip istediğim yere bıraktı motoru , yapmam diyordum ama yaptık.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erkut Uysal

Üzülecek, utanılacak bir şey yok bunda... Alt tarafı paranız gitmiş... Canınız sağliğınız yerinde çocuklariniza Allah saglik sıhat versin, para gene kazanılır... 

Şikayette bulunun ama mutlaka kaç yıl sürerse sürsün... Hakkınızı mutlaka arayın... 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...