Servet Aydın 25 Temmuz 2023 Paylaş 25 Temmuz 2023 Oto yaşam alanlarında konfor için ideal. Zırt pırt ayarla oynama yok. 1 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 25 Temmuz 2023 Paylaş 25 Temmuz 2023 Köksal Yılmaz yazdı: İnverter klimayı otomatikte mi çalıştırmak en verimli yöntem? Bende lg var 12 binlik 21-22 mt2 salonda manuel takılıyorum. Oto iyidir. Kanatları da otoya alıyorum ben önüne oturursa biri başka yere çeviriyor hava akışını. Güzel özellik. Odada kimse kalmadığında yarım saatte bir 1 derece toplamda 3 dereceye kadar azaltıyor ortam ısısını. Biri girdiğinde tekrar o ısıya dönüyor geri. Azaltıyordan kasıt kışın 25 mesela kimse olmazsa içeride 22 ye kadar iniyor yavaş yavaş. Soğutmada 22 de diyelim 25 e çıkarıyor ortam boşsa. 1 Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 25 Temmuz 2023 Paylaş 25 Temmuz 2023 Ufo ile yüzünüz yanarken sırtınız donmuyor mu Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 25 Temmuz 2023 Paylaş 25 Temmuz 2023 Evren Erakçora yazdı: Ufo ile yüzünüz yanarken sırtınız donmuyor mu Etrafımızda çeviriyoruz 2 Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 25 Temmuz 2023 Paylaş 25 Temmuz 2023 Hani sorarlar ya, soba mı sıcaktır, kibrit mi diye. Ufo kibrit gibi geliyor bana. Yorum bağlantısı
Servet Aydın 25 Temmuz 2023 Paylaş 25 Temmuz 2023 Evren Erakçora yazdı: Ufo ile yüzünüz yanarken sırtınız donmuyor mu Goldsun ısısını güneş gibi cisimlere aktarıyor. Bende her yer demir. Portif kışın sıcak. İlkay Başaran yazdı: Etrafımızda çeviriyoruz 1 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 25 Temmuz 2023 Paylaş 25 Temmuz 2023 Evren Erakçora yazdı: Hani sorarlar ya, soba mı sıcaktır, kibrit mi diye. Ufo kibrit gibi geliyor bana. Kibrit ilk yanarken güneşin yüzeyi kadar ısı veriyor diyorlardı. Tabi milisaniyeliktir. Bana 25 versin güneşe gerek yok. O yüzden soba Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz 25 Temmuz 2023 Paylaş 25 Temmuz 2023 (düzenlendi) İlkay Başaran yazdı: Etrafımızda çeviriyoruz Etrafımda tam tur Ben yönünü kimseye gelmeyecek yöne ve yukarı sabitliyorum, soğuk hava iniyor nasılsa diye. 25 Temmuz 2023 tarihinde Köksal Yılmaz tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Celal Aydın 25 Temmuz 2023 Paylaş 25 Temmuz 2023 Mitsubishi Electric başka gerçekten. Alt komşum bayisi, fiyatlar tuzlu fakat ne zaman ofisine girsem, tatlı bir serinlik var, ne üşütüyor ne terletiyor. Demesine göre üzerinde birden fazla sensör var, ortamın sıcaklığını hassas ve doğru ölçüyor, o yüzden böyle tatlı bir serinliği mevcut. Yorum bağlantısı
Çiğdem Bilen 6 Ağustos 2023 Paylaş 6 Ağustos 2023 Merhaba 40m2 doğu-kuzey-batı cepheli salona sadece soğutma amaçlı en az kaç btu klima almam lazım f/p ürün tavsiyeniz varsa alabilirim teşekkürler Ekleme Konum: Bursa Yorum bağlantısı
Öner Kurukuz 6 Ağustos 2023 Paylaş 6 Ağustos 2023 Çiğdem Kaya Bilgiç yazdı: Merhaba 40m2 doğu-kuzey-batı cepheli salona sadece soğutma amaçlı en az kaç btu klima almam lazım f/p ürün tavsiyeniz varsa alabilirim teşekkürler Ekleme Konum: Bursa daikin keşif ekibini çağırdım. 40 mt kare salonum için 20.000 btu ve üzeri gerekir dedi. Panasonic ise 18.000 BTU yeter dedi. Gerçi panasonic bu işte 1 numara. onun ünitesiyle daikinin ünitesi aynı performansı vermeyecektir. Yer Sakarya, Salon sabah güneşini öğlene kadar alıyor. 1 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 6 Ağustos 2023 Paylaş 6 Ağustos 2023 Çiğdem Kaya Bilgiç yazdı: Merhaba 40m2 doğu-kuzey-batı cepheli salona sadece soğutma amaçlı en az kaç btu klima almam lazım f/p ürün tavsiyeniz varsa alabilirim teşekkürler Ekleme Konum: Bursa 35 m2 de 16 binlik daikin kullanıyoruz. 10 15 dakika yüklenip ısıyı yakalıyor. Son kat ve ayvalık diye ekleyeyim. 1 Yorum bağlantısı
Öner Kurukuz 8 Ağustos 2023 Paylaş 8 Ağustos 2023 40 mt kare salon için daikin 22.000 btu , Panasonic ise 18.000 btu klima öneriyor. Panasonic KIT-UZ-50WKE modeli 37.500 tl ye anlaştık. Panasonic klima hakkında bilgisi olan var mı? https://www.panasonicklima.net/Urunler/Bireysel-Klimalar/Duvar-Tipi-Split-Klimalar/Uz-Fz-Inverter-Klima Benim etheria modeli hoşuma gitti ama 50 bin tl üzerinde fiyatı var. Yorum bağlantısı
Erhan Doruk 8 Ağustos 2023 Paylaş 8 Ağustos 2023 Öner Kurukuz yazdı: 40 mt kare salon için daikin 22.000 btu , Panasonic ise 18.000 btu klima öneriyor. Panasonic KIT-UZ-50WKE modeli 37.500 tl ye anlaştık. Panasonic klima hakkında bilgisi olan var mı? https://www.panasonicklima.net/Urunler/Bireysel-Klimalar/Duvar-Tipi-Split-Klimalar/Uz-Fz-Inverter-Klima Benim etheria modeli hoşuma gitti ama 50 bin tl üzerinde fiyatı var. Japonlardan ısıtma-soğutmada kötü ürün çıkmıyor. Önemli olan servis ihtiyacında destek ve yedek parça bunulabilirliği. Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 8 Ağustos 2023 Paylaş 8 Ağustos 2023 Öner Kurukuz yazdı: 40 mt kare salon için daikin 22.000 btu , Panasonic ise 18.000 btu klima öneriyor. Panasonic KIT-UZ-50WKE modeli 37.500 tl ye anlaştık. Panasonic klima hakkında bilgisi olan var mı? https://www.panasonicklima.net/Urunler/Bireysel-Klimalar/Duvar-Tipi-Split-Klimalar/Uz-Fz-Inverter-Klima Benim etheria modeli hoşuma gitti ama 50 bin tl üzerinde fiyatı var. Japon klimaları iyidir. Bu arada 40 m² olayı sadece alan ya da hacimle btu hesabı yapmak yanlış olacaktır. Ara kat mı? Mantolama var mı? Kaç kişi olacak içinde, vs vs. Mesela kuzey cephe arakat mantolamalı az camlı içi saten düzleme olan 40 m² yi 12 binlik bile hakkından gelirken aynı metrajda son kat çatısız ve mantolamasız güney cephe daireyi 24 lük bile kaldıramayabilir. Hele antalya falansa iyice zor. Yorum bağlantısı
Öner Kurukuz 8 Ağustos 2023 Paylaş 8 Ağustos 2023 Erhan Doruk yazdı: Japonlardan ısıtma-soğutmada kötü ürün çıkmıyor. Önemli olan servis ihtiyacında destek ve yedek parça bunulabilirliği. 1 buçuk aydır araştırıyorum. Panasonic hakkında hiç bilgim yoktu. Hatta bu markanın klima ürettiğini yeni öğrendim. Hemen kısa bi araştırma yaptım, en kaliteli modeller arasında ismi geçiyor. Mitsubishi elektrik, Toshiba, Panasonic vs diye gidiyor. Ancak çevremde kullanan hiç yok. Bu nedenle buraya sorayım dedim. İlkay Başaran yazdı: Japon klimaları iyidir. Bu arada 40 m² olayı sadece alan ya da hacimle btu hesabı yapmak yanlış olacaktır. Ara kat mı? Mantolama var mı? Kaç kişi olacak içinde, vs vs. Mesela kuzey cephe arakat mantolamalı az camlı içi saten düzleme olan 40 m² yi 12 binlik bile hakkından gelirken aynı metrajda son kat çatısız ve mantolamasız güney cephe daireyi 24 lük bile kaldıramayabilir. Hele antalya falansa iyice zor. Ev müstakil. Mantolama var, doğuya bakan yerde pencere var ve öğlene kadar güneş görüyor salon. Siyah çerçeveli alan klima tarafından soğutulacak alan. Kemer yazan yerlerde kapi vardı, kaldırıp odaları birleştirdik. Yorum bağlantısı
Çiğdem Bilen 15 Ağustos 2023 Paylaş 15 Ağustos 2023 İlkay Başaran yazdı: Ara kat mı? Mantolama var mı? Kaç kişi olacak içinde, vs vs. Mesela kuzey cephe arakat mantolamalı az camlı içi saten düzleme olan 40 m² yi 12 binlik bile hakkından gelirken Bursa, arakat, mantolama var, 2 kişi yaşıyor, 40 m2, doğu, kuzey, batı cepheli. Doğu batı cepheleri iki tarafı cam balkonlu bir salon yani 12000 kurtarır mı sizce? Yorum bağlantısı
Öner Kurukuz 15 Ağustos 2023 Paylaş 15 Ağustos 2023 Çiğdem Kaya Bilgiç yazdı: Bursa, arakat, mantolama var, 2 kişi yaşıyor, 40 m2, doğu, kuzey, batı cepheli. Doğu batı cepheleri iki tarafı cam balkonlu bir salon yani 12000 kurtarır mı sizce? 2 aydır yaptığım araştırmalara göre 40 mt² için 12 binlik yetmez. En az 17000 binlik gerekiyor ki kaliteli markalarin olursa, 2.sınıf ürünlerde 22.000 btu ve üzeri gerekiyor. Yorum bağlantısı
Cihat Küçükay 15 Ağustos 2023 Paylaş 15 Ağustos 2023 Çiğdem Kaya Bilgiç yazdı: Bursa, arakat, mantolama var, 2 kişi yaşıyor, 40 m2, doğu, kuzey, batı cepheli. Doğu batı cepheleri iki tarafı cam balkonlu bir salon yani 12000 kurtarır mı sizce? Ancak kendini soğutur bence, en az 18000 btu lazım size. Ama yine de bilen birisinin bakmasında fayda var. Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 15 Ağustos 2023 Paylaş 15 Ağustos 2023 55m2 salon için 26.000 lik klima ile çok rahat ediyoruz. İmkan varsa olması gerekenin 1 tık üstü iyi oluyor. Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz 15 Ağustos 2023 Paylaş 15 Ağustos 2023 Ersen Tapan yazdı: 55m2 salon için 26.000 lik klima ile çok rahat ediyoruz. İmkan varsa olması gerekenin 1 tık üstü iyi oluyor. Dolmabahçe Sarayında mı salon 2 Yorum bağlantısı
Çiğdem Bilen 15 Ağustos 2023 Paylaş 15 Ağustos 2023 Öner Kurukuz yazdı: 2 aydır yaptığım araştırmalara göre 40 mt² için 12 binlik yetmez. En az 17000 binlik gerekiyor ki kaliteli markalarin olursa, 2.sınıf ürünlerde 22.000 btu ve üzeri gerekiyor. Cihat Küçükay yazdı: Ancak kendini soğutur bence, en az 18000 btu lazım size. Ama yine de bilen birisinin bakmasında fayda var. İlkay Bey 12000lik hakkından gelebilir deyince bize de olabilir mi dedim acaba 😄 en az 18000 kurtaracak beni anlaşılan Şu eca klima f/p ürünü gibi daha önce kullanan oldu mu fikri olan var mı? https://ty.gl/rtotapf44r Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 15 Ağustos 2023 Paylaş 15 Ağustos 2023 Köksal Yılmaz yazdı: Dolmabahçe Sarayında mı salon Yan çaprazında 1 Yorum bağlantısı
İlkay Başaran 15 Ağustos 2023 Paylaş 15 Ağustos 2023 Çiğdem Kaya Bilgiç yazdı: Bursa, arakat, mantolama var, 2 kişi yaşıyor, 40 m2, doğu, kuzey, batı cepheli. Doğu batı cepheleri iki tarafı cam balkonlu bir salon yani 12000 kurtarır mı sizce? Bence kuzeydoğu olsa soğutma için yeterdi. Arakat ve mantolama zaten artı değer. Bu arada klimaların soğutma performansları daha yüksektir. 12 lik cihaz zaten 14 16 bin btu soğutma gücü sunacak. Sizde güneybatı cam balkon biraz sıkıtılı. Kapalı tutsanız 50 derece olur güneşte. Açık tutmanız lazım camları. Filmliyse baştan ve sondan cam açsanız iyi olur. Dış ünite oraya takılacaksa da baştan ve sondan açsanız yeter. Kaliteli bir cihazın yeteceğini düşünüyorum ben hala. Isıtmaya yetmez ama o net. 22 23 yapsa yeter zaten içeriyi ki iki kişi diyprsunuz ısı kaynağı da az. Ben salon ve yatakodasındakini açıp 145 m² evi soğutuyorum. Sadece banyolar kapalı. Onları düşün 120 olur. Salondaki klima 16 binlik. Yatakodasındaki 12 Salondaki soğutmada 20 ye çıkabiliyor diğeri de 14 verse 34bin oluyor. İkisi de daikin. Son kat. Mantolama var. Güneydoğu cephe. Ayvalık. 1 Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı 25 Ağustos 2023 Paylaş 25 Ağustos 2023 Pratikte oda metrekaresini 2,2 ye bölüp 1000 ile çarparsanız mekanın yaklaşık soğutma ihtiyacını bulabilirsiniz. Ama içerideki kişi sayısı, lambalar, elektronik eşyalar ve odanın baktığı yön, güneş alma durumu ve saati vb. gibi birçok etken önemli. Bu hesapla asgari 18.000 BTU yeter. Ama 20.000 lik cihaz da alınabilir. 1 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts