Metin Akbal 28 Temmuz 2021 Paylaş 28 Temmuz 2021 Hiç kelepir VAG ım olmadı ki. Bedava versen gömü mü buldun derler [emoji16] 1 Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 28 Temmuz 2021 Paylaş 28 Temmuz 2021 Odun sopası için yazıyorum, geçmiş olsun. 1 Yorum bağlantısı
M.Cenk Taşcı 28 Temmuz 2021 Paylaş 28 Temmuz 2021 ben olsam 120-130 arası gidilen hız esnasındaki motor devrini her viteste deneyerek kıyas ederdim. devir ile ilgiliyse dönen parçalara, hız ile ilgiliyse şanzımana ve lastiklere, porya rulmanlarına baktırırdım. ses sadece 120-130 arasıysa beyindeki o hızın vitesinin valfinin o ringi kaçırıyor olabilir, tarifteki gibi de uğuldar. lastik uğuldaması da hız aralığı seçer hava ve asfaltın sıcaklığı değişken olduğundan ama testlerde yanıltabilir. 1 Yorum bağlantısı
Arda Bülent Güzel 28 Temmuz 2021 Yazar Paylaş 28 Temmuz 2021 ben olsam 120-130 arası gidilen hız esnasındaki motor devrini her viteste deneyerek kıyas ederdim. devir ile ilgiliyse dönen parçalara, hız ile ilgiliyse şanzımana ve lastiklere, porya rulmanlarına baktırırdım. ses sadece 120-130 arasıysa beyindeki o hızın vitesinin valfinin o ringi kaçırıyor olabilir, tarifteki gibi de uğuldar. lastik uğuldaması da hız aralığı seçer hava ve asfaltın sıcaklığı değişken olduğundan ama testlerde yanıltabilir.İşte istediğim açıklama. Yarından sonra deniyeceğim dediklerinizi. Şimdilik ses yok ama yinede kafamı rahatlatmak için deneyeceğim. Teşekkürler Cenk bey 1 Yorum bağlantısı
M.Cenk Taşcı 28 Temmuz 2021 Paylaş 28 Temmuz 2021 Arda Bülent Güzel yazdı: İşte istediğim açıklama. Yarından sonra deniyeceğim dediklerinizi. Şimdilik ses yok ama yinede kafamı rahatlatmak için deneyeceğim. Teşekkürler Cenk bey rica ederim ses olayı çok can sıkıcı. umarım çözülmüştür geçmiş olsun Bülent bey 1 Yorum bağlantısı
Okay Kaygusuz 29 Temmuz 2021 Paylaş 29 Temmuz 2021 show haberlerde görmüştüm doru sabah aklıma geldi mahkemelik olmuslar sıfır aracmıs birde iade edip yenisini talep istiyordu Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 17 Ağustos 2021 Paylaş 17 Ağustos 2021 Arda Bülent Güzel yazdı: Herkese iyi bayramlar. Geçen hafta uzun bir yol yaptım arabada tek olunca arabayı biraz dinledim sıkıntı varmı diye. Uzun yolun belli bir kısmından sonra 120 ile 130 km hız arasında bir uğultu gibi ses geliyor gaza basarken. Ayağı gazdan çekince ses kesiliyor. 130 km hızı geçincede ses kesiliyor. Sadece 120-130 km hız arasında var bu inceden bir uğultu sesi. Bu sesi yetkili servis normal diyor. Bu km araçlarda yapabileceği ve servis prosedürün de olduğunu söylüyor. Ama benim gibi takıntılı bir insan için normal gelmiyor. Sesi dinlemeye başladım. Benim aklıma gelen şanzıman ısındıkça bu sesi yaptığı yönünde. Siz değerli arkadaşlarım başla nerden olabilir. Mesala aks rulmanı veya teker bilyaları şanzıman takozu yada motor kuşağından olabilir mi fikir verirseniz sevinirim. Bayramdan sonra bir hafta bırakacam aracı yetkili servise bu sesi bulun kesin diye. bu araçlarda normal dediği araba E segmentinde bir sedan değil mi?? bir tane teker bilyası yada mesela ön defransiyelin bir taraftaki bilyası su koymak üzeredir. bizim ML350 de de aynı sorun var ve giderek artıyor. 1 Yorum bağlantısı
Cem Işık 18 Ağustos 2021 Paylaş 18 Ağustos 2021 Arkadaşın ae101 toyota aracındaki benzer bir sorun lastik kaynaklı çıkmıştı (90-120 arası oluyordu onda) . Deneme imkanı varsa lastik jant değişip dene bence abi. Yorum bağlantısı
Arda Bülent Güzel 19 Ağustos 2021 Yazar Paylaş 19 Ağustos 2021 Arkadaşın ae101 toyota aracındaki benzer bir sorun lastik kaynaklı çıkmıştı (90-120 arası oluyordu onda) . Deneme imkanı varsa lastik jant değişip dene bence abi. Cem üstad sorunu bulduk. Lastik jant değiştirerek bulduk zaten. Benim lastik yarılmıştı bundan 4-5 ay önce. Lastik almaya gittiğimde yarılan lastiğin aynı deseni ama aynı lastiğin bir üst hız versiyonu vardı. Kısaca yanakları daha sert olanı. Lastikçi birşey olmaz deyince bende taktırmıştım. O lastik arka tarafta idi ses ondan geliyormuş. Değiştirince gitti ses. Belkide ses var ben duymuyorum. 4 Yorum bağlantısı
Cem Işık 19 Ağustos 2021 Paylaş 19 Ağustos 2021 Arda Bülent Güzel yazdı: Cem üstad sorunu bulduk. Lastik jant değiştirerek bulduk zaten. Benim lastik yarılmıştı bundan 4-5 ay önce. Lastik almaya gittiğimde yarılan lastiğin aynı deseni ama aynı lastiğin bir üst hız versiyonu vardı. Kısaca yanakları daha sert olanı. Lastikçi birşey olmaz deyince bende taktırmıştım. O lastik arka tarafta idi ses ondan geliyormuş. Değiştirince gitti ses. Belkide ses var ben duymuyorum. Abi yazdıysan kaçırmışım , sevindim çözülmesine sorunun.. 1 Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 19 Ağustos 2021 Paylaş 19 Ağustos 2021 gerçekten de daha sert lastikler daha gürültülü oluyorlar neden bilmiyorum. 1 Yorum bağlantısı
Önder Özcan 19 Ağustos 2021 Paylaş 19 Ağustos 2021 Peki bu sertleşen conti'ler yol tutuşta ve özellikle frenlemede sertleştiğini hissettiriyor muydu. Kalkışta patinaj, frende kızaklama (erken abs), viraj almada kayma? Yorum bağlantısı
Arda Bülent Güzel 19 Ağustos 2021 Yazar Paylaş 19 Ağustos 2021 Peki bu sertleşen conti'ler yol tutuşta ve özellikle frenlemede sertleştiğini hissettiriyor muydu. Kalkışta patinaj, frende kızaklama (erken abs), viraj almada kayma?İlk kalkışta patinaj başlamıştı aslında. Frenlemede daha bir sıkıntı görmedim aslında. Yorum bağlantısı
Metin Akbal 19 Ağustos 2021 Paylaş 19 Ağustos 2021 Uğultu sorunu giderilen Audileriniz giderilmedi fiyatına alınır. Sondan 2. sıra. 1 Yorum bağlantısı
Furkan Avcı 19 Ağustos 2021 Paylaş 19 Ağustos 2021 Geçmiş olsun hocam, sevindim bulunduğuna Emmi ile Gebze'de denediğimizde benim diften duyduğum sese de bu lastiklerden geliyor olmasın demişti, yoksa........ 1 Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 8 Eylül 2021 Paylaş 8 Eylül 2021 Mert Gülkokan yazdı: Piyasa garip sinir olmamak elde değil tanınmış bir usta var triger değişecek önceden de yağ bakımına gittim antifiriz alıp geleceğim diyorum gerek yok diyor içinden çıkanı tekrar kullanırız diyor bir daha da aramadım değişmesi için başka yere gittim aslında fena fikir de değil ama? 1 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 8 Eylül 2021 Paylaş 8 Eylül 2021 Kullanılır birşey olmaz. Ölçüm ile durumu anlaşılır ve tortu yoksa konur geriye Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 8 Eylül 2021 Paylaş 8 Eylül 2021 Tavaya boşaltılır, tekrar doldurulurdu eskiden Üstelik yağlı tava. 1 Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 8 Eylül 2021 Paylaş 8 Eylül 2021 Servet Aydın yazdı: Kullanılır birşey olmaz. Ölçüm ile durumu anlaşılır ve tortu yoksa konur geriye Antifiriz % 100 kullanılır mı? Geçen İstanbul'da 768 binde dizel fiat sahibi taksici beyefendi (gerçekten çok beyefendi biriydi) dizel motor için iki tavsiye verdi. Biri % 100 antifiriz, diğeri bir depo mazota 10 liralık benzin. Yorum bağlantısı
Servet Aydın 8 Eylül 2021 Paylaş 8 Eylül 2021 %100 antifreze motoru pişirir. Bahsettiği organik diye satılan olabilir. Onlarda su karışımı hazır oluyor. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts