İçeriğe Yönlendir

Tüketici Hakem Heyeti Kararı Hakkında

Muhammed Orak

Recommended Posts

Tansu Kalafatoğlu
Cem Işık yazdı:

Bu konuda genel bir bilgilendirme mesajı olsun, borçlular ; mahkemeler olsun, Hakem heyetleri olsun, karar çıktığında ödeme yapmazlar pek. 

İlgili kararın icra müdürlüğü vasıtasıyla kendilerine gelmesini beklerler ödeme için. Bunun için de icra takibi önemlidir :) 

İcra masrafı? Mahmeke kararına uymuyorlar. Bunun bir cezası yok mu?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Muhammet  Ölmez

Tahsilde borcun üstüne ekleniyor o masraflar da, alıyorsunuz geri.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Cem Işık
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

İcra masrafı? Mahmeke kararına uymuyorlar. Bunun bir cezası yok mu?

İcra masrafı da tahsil ediliyor karşı taraftan. Mahkeme kararına uymuyorlar demek yanlış olur, mahkeme kararının uygulanma merci İcra müdürlükleridir aslında. 

Misal ceza dosyalarında da mahkeme ceza verir 3 sene 5 sene hapis diye. Cezayı veren mahkeme değil,  İnfaz kalemi denen birim o ceza için sanıkla ilgilenir . 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Cem Işık yazdı:

İcra masrafı da tahsil ediliyor karşı taraftan. Mahkeme kararına uymuyorlar demek yanlış olur, mahkeme kararının uygulanma merci İcra müdürlükleridir aslında. 

Misal ceza dosyalarında da mahkeme ceza verir 3 sene 5 sene hapis diye. Cezayı veren mahkeme değil,  İnfaz kalemi denen birim o ceza için sanıkla ilgilenir . 

Ben garanti’yi hakem heyetine vermiştim. Kazanmıştım. Mahkeme kararını anında uygulamışlardı ücret iadesi almıştım. Demek bazıları direkt uygulayabiliyor

Yorum bağlantısı
Cem Işık
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Ben garanti’yi hakem heyetine vermiştim. Kazanmıştım. Mahkeme kararını anında uygulamışlardı ücret iadesi almıştım. Demek bazıları direkt uygulayabiliyor

Her yiğidin bir yoğurt yiyişi.. akıllıca olanı beklemeden ödemek tabiki:)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz
Cem Işık yazdı:

Her yiğidin bir yoğurt yiyişi.. akıllıca olanı beklemeden ödemek tabiki:)

Birine ulaştım dosyanıza xx bey bakıyor dedi telefonumu adımı aldı, itiraz edilmiş olabilir, kendisi dönüş yapar size dedi. İtiraz ettik derse ne yapmalı?

Yorum bağlantısı
Cem Işık
Köksal Yılmaz yazdı:

Birine ulaştım dosyanıza xx bey bakıyor dedi telefonumu adımı aldı, itiraz edilmiş olabilir, kendisi dönüş yapar size dedi. İtiraz ettik derse ne yapmalı?

Hakem heyetinin verdiği kararın en altında "7-14 gün yada 1-2 hafta gibi tüketici mahkemesine itiraz yolu açık olmak üzere" şeklinde ibare vardır.

İtiraz ettiler ise icra başlatmaya mani değil. xx bey dönüş yapsın,  olumsuz olur ise cevabı icra yoluna gidilir. 

İcra dosyasına para yatırırlar, itirazları lehlerine sonuçlanır ise o vakit yatırdıkları parayı geri isterler .. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Köksal Yılmaz
(düzenlendi)

Konuya güncelleme gelsin.

2020 temmuzunda elektrik dalgalanması ile bozulan kombi kartım için ayedaşa başvuruda bulundum, hatamız yok dediler.Yetkili servisten arızanın elektrik kaynaklı olduğuna dair fatura aldım.

2020 eylülde tüketici hakem heyetine başvuru yaptım

2021 ağustosunda dosyamla ilgili bilirkişi(teknik liseden öğretmen) tarafından arandım arızalı kartı görmek istedi, götürdüm inceledi, haklısın dedi

2021 eylül sonunda tarafıma olumlu karar çıktı

2021 ekiminde tebligat yapıldı

Kuruma ulaşmaya çalıştım umursamadılar,

Sevgili @Cem Işıkabimin yönlendirmesiyle 01.02.2022 de icra takibi başlattım 80+32 tl harç yatırdım

1 hafta sonra paramın icra hesabına yatırıldığını öğrendim(uyap vatandaş girişi)

Kayıt açtırdığım büroya dilekçe ile iban bilgilerimi verdim, aynı günün akşamüstünde bedel hesabıma geçti(fatura bedeli+yasal faiz+dosya masrafım)

Yardımlarını esirgemeyen Cem üstada selam eder, teşekkürü borç bilirim :)

tarihinde Köksal Yılmaz tarafından düzenlendi
  • Beğen 14
Yorum bağlantısı
Cem Işık
Köksal Yılmaz yazdı:

Konuya güncelleme gelsin.

2020 temmuzunda elektrik dalgalanması ile bozulan kombi kartım için ayedaşa başvuruda bulundum, hatamız yok dediler.Yetkili servisten arızanın elektrik kaynaklı olduğuna dair fatura aldım.

2020 eylülde tüketici hakem heyetine başvuru yaptım

2021 ağustosunda dosyamla ilgili bilirkişi(teknik liseden öğretmen) tarafından arandım arızalı kartı görmek istedi, götürdüm inceledi, haklısın dedi

2021 eylül sonunda tarafıma olumlu karar çıktı

2021 ekiminde tebligat yapıldı

Kuruma ulaşmaya çalıştım umursamadılar,

Sevgili @Cem Işıkabimin yönlendirmesiyle 01.02.2022 de icra takibi başlattım 80+32 tl harç yatırdım

1 hafta sonra paramın icra hesabına yatırıldığını öğrendim(uyap vatandaş girişi)

Kayıt açtırdığım büroya dilekçe ile iban bilgilerimi verdim, aynı günün akşamüstünde bedel hesabıma geçti(fatura bedeli+yasal faiz+dosya masrafım)

Yardımlarını esirgemeyen Cem üstada selam eder, teşekkürü borç bilirim :)

Lafı bile olmaz, elden ne gelirse her zaman baş göz üstüne.. :) 

• Beğen 7
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Köksal Yılmaz yazdı:

aynı günün akşamüstünde bedel hesabıma geçt

2020 deki başvurudaki istek kaç tl idi? yatan kaç tl oldu?

Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz
Çağlar Bayur yazdı:

2020 deki başvurudaki istek kaç tl idi? yatan kaç tl oldu?

Kart 670 tl idi, 110 tl gibi başvuru ücreti, yatan yaklaşık 1300 tl abi

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Köksal Yılmaz yazdı:

ilk başta ret kararı verip yatırmayan memur her kim ise,  kurumu zarara uğrattığı için icraya verilmesi gibi bir düzen yok değil mi bizde?

Yorum bağlantısı
Cem Işık
Köksal Yılmaz yazdı:

Bu 1300 tl kurumdan çıkan, senin cebine giren kısım da önemli ama . İcra’da Cezaevi harcı, tahsil harcı vs derken 200-300 en az kaynağında kesiliyor.

Çağlar Bayur yazdı:

ilk başta ret kararı verip yatırmayan memur her kim ise,  kurumu zarara uğrattığı için icraya verilmesi gibi bir düzen yok değil mi bizde?

Uganda, yeni gine vs oralarda olsa şaşırmam ama bizde yok abi o sistem

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Cem Işık yazdı:

Bu 1300 tl kurumdan çıkan, senin cebine giren kısım da önemli ama . İcra’da Cezaevi harcı, tahsil harcı vs derken 200-300 en az kaynağında kesiliyor.

Uganda, yeni gine vs oralarda olsa şaşırmam ama bizde yok abi o sistem

sorumsuz yetkili olmak rahattır lem

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu
Çağlar Bayur yazdı:

sorumsuz yetkili olmak rahattır lem

Birileri gibi hemde be rahat (........) yazarsam @Mehmet Ozyurekkızar.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...