İçeriğe Yönlendir

Bu Saatten Sonra LPG Kullanılır mı?

Muhammed Orak

Recommended Posts

Tansu Kalafatoğlu
Ali Darbaz yazdı:

Şirket otoparkında yeterince iyi  simetrik park edemezsem, kapıdan arabayı iterim :D

Eğer düzgün park edemezsem start düğmesine basarım. Gaz fren ileri geri arabayı düzeltirim. Bu esnada zaten motor çalışmaz :keyifli:

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Eğer düzgün park edemezsem start düğmesine basarım. Gaz fren ileri geri arabayı düzeltirim. Bu esnada zaten motor çalışmaz :keyifli:

Senin vergi kaçtı :D 

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Ali Darbaz yazdı:

Senin vergi kaçtı :D 

Şurada iki tatlı muhabbet ediyorduk. Turp sıktın bıraktın 😁

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Metin Mankal
Ali Darbaz yazdı:

55) Motor kapalı
Motor kapalıyken sürüş (EOC), çoğu gaz pedalı bırakıldığında ve araç yavaşlarken motoru otomatik olarak kapatan hibrit araçların artan verimliliğine en büyük katkıda bulunanlardan biridir.

EOC, hibrit olmayanlarda da basitçe boş vitese geçerek ve anahtarı "Çalıştır"dan "Acc"a çevirerek ("Kapalı"ya geçmemeye ve direksiyonun kilitlenmesine neden olmamaya dikkat ederek) gerçekleştirilebilir. Motor durur durmaz anahtarı "Çalıştır" konumuna getirin, aksi takdirde direksiyonunuzu kilitleme ve çarpma tehlikesiyle karşı karşıya kalırsınız. Ayrıca kilitlenmeyi önlemek için anahtar kapalıyken direksiyonu hiç çevirmemeye dikkat edin.

Bu teknik, manuel direksiyonlu ve manuel şanzımanlı araçlar için en uygunudur. (Güç destekli bazı araçlarda önemli ölçüde artırılmış direksiyon eforu gerekebilir. Ayrıca, otomatik şanzımanlı araçların çoğu motor kapalıyken seyahat edecek şekilde tasarlanmamıştır; şanzıman hasar görebilir).

Melez olmayanlarda, EOC ileri bir teknik olarak kabul edilir ve beceri trafikten uzakta gelişene kadar denenmemelidir. Ayrıca, bazı bölgelerde motor kapalıyken boşta sürüş yapmak yasa dışıdır.

EOC'nin en iyi yolu, anahtarı çıkarmadan motoru kapatan ve böylece direksiyon simidini kilitleme tehlikelerini ortadan kaldıran bir kapatma anahtarıdır.

Epey okudum..Teşkkürler Ali..Ama bu madde çok tehlikeli..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Şurada iki tatlı muhabbet ediyorduk. Turp sıktın bıraktın 😁

Bir ara Toyota prius satın almak için bakıyordum. Hipermilciyim bende bozulmaz derdim hep. Bozulmayacağı içinde sıkıntı olmazdı. :D Sonra 52000 tl olan arabaya para bulamadım. İ10 ile devam ettik. Hipermilci adam prius kullanır . Ama işte olmadı :( 

Metin Mankal yazdı:

Epey okudum..Teşkkürler Ali..Ama bu madde çok tehlikeli..

Bu yöntemi denemek için iyi cesaret lazım. Vitesi boşa bile atacak cesareti çoğu zaman bulamıyorum 

Yorum bağlantısı
Selim Bilgin

İlk LPG çıktığında tüplü arabalarda default geliyordu o özellik. Boşa alınca stop ediyordu yüksek hızda. :) 

• Beğen 2
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Ümit Türk

Ben zamanla yarışan biriyim. 

Bu kadar uzun bir işlemi yapmak için evliya sabrı lazım.  Bu ne abi onu yapma bunu yapma :D 

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran

Araçta var diye kullanıyorum. Olmayan araca taktırılmaz artık.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Fatih Evcin

Geçen gün LPG arızaya girdi durduk yere sesler çıkarıyor, ışıklar yanıp sönüyor, Lpg de çalışmıyor vs.

2 gün arabayı benzinde kullandık, 12 olan ortalamam ; benzinde gidince araba 8,9 falan düştü , Hanım soruyor ''neden yavaş gidiyorsun?'' Dedim ''benzin pahalı :D '' 

Lpg olunca fazla gaza basıyormuşum, benzi gaza getiren LPG miş demek ki.

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Serhat Işık

benin aracın simit deposu değişecek. montaj ve proje dahil 850 tl. indirim istedim, ''ne indirimi abi, yarın gelsen belki bu fiyattan alamayabilirsin'' dediler. ne yapsak sistemi komple mi söksek acaba? nede olsa lpg nin bir cazibesi kalmadı artık.

Yorum bağlantısı
Ümit Türk
Serhat Işık yazdı:

benin aracın simit deposu değişecek. montaj ve proje dahil 850 tl. indirim istedim, ''ne indirimi abi, yarın gelsen belki bu fiyattan alamayabilirsin'' dediler. ne yapsak sistemi komple mi söksek acaba? nede olsa lpg nin bir cazibesi kalmadı artık.

Öyle demeyin ortalama 3 TL az bir para değil. Neredeyse 1 depo benzin parasına 2 depoya yakın gaz alınabilir ki bunu bizzat yaşadım tecrübe ettim.  Şuanki aracımda lpg yok.  Bazen lpgnin gözünü seveyim diye söylendiğim oluyor. 

Ha gaz 4,69 TL pahalı zaten kızdığımız noktada bu zaten. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

Benzin/lpg fiyat oranı çok değişmiyor galiba. Genelde % 60-65 aralığında oynuyor. Yani tasarruf oranı değişmiyor. Buna göre lpgye geçip geçmemedeki tek etmen dönüşüm maliyeti. Artan kit fiyatlarıyla geri dönüşüm süresi çok uzadı. Eğer araçta zaten lpg varsa kullanmak gerekir bence. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ümit Türk
Mahmut Yıldız yazdı:

Benzin/lpg fiyat oranı çok değişmiyor galiba. Genelde % 60-65 aralığında oynuyor. Yani tasarruf oranı değişmiyor. Buna göre lpgye geçip geçmemedeki tek etmen dönüşüm maliyeti. Artan kit fiyatlarıyla geri dönüşüm süresi çok uzadı. Eğer araçta zaten lpg varsa kullanmak gerekir bence. 

Yakında kaldırırlar gibi geliyor. 

Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız
Ümit Türk yazdı:

Yakında kaldırırlar gibi geliyor. 

Bana kalkmış gibi geliyor ama farklı şeylerden bahsediyor olabiliriz. :)

Yorum bağlantısı
Celal Aydın

Fiesta 7.4 litre benzin tüketiyor, 58 kuruş
Lpg’de benzinle beraber aynı şartlarda 40 kuruş yakıyor
18 kuruş civarı kâr var km başına.
1000 km’de 180₺ kâr (1000 km yi 15-20 günde yapıyorum, dolayısıyla benim için halen kârlı)
Ve şu mantıkla bakıyorum, benzin de benim, lpg de, ikisini birden kullanınca iki depo da tam dolu olduğunda, 1000 km’lere ulaşıyor aracın menzili, uzun yolda avantaj. Aksi halde sadece benzinde binsem 500-550 km’de bir, sadece lpg’de binsem 390 km’de bir petrol istasyonuna girip duracaktım.

Az km yapana, aracında önceden lpg kiti olmayana gereksiz.

Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Çağlar Bayur yazdı:

benzinden çok mtv tüketenler varmış diolaaa

Roket atsaydın 😂

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray

acilen 240d filan gibi bir turbosuz mercedes almam lazım. biriken 2 varil kızartma yağım oldu :) kışı çıkartır. donmazsa tabi...

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Ali Gök
Doğan Arşiray yazdı:

acilen 240d filan gibi bir turbosuz mercedes almam lazım. biriken 2 varil kızartma yağım oldu :) kışı çıkartır. donmazsa tabi...

sat sat iyi para veriyorlar alan yerler 

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Çağlar Bayur yazdı:

benzinden çok mtv tüketenler varmış diolaaa

Sandalyeden düştüm 😁

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Doğan Arşiray yazdı:

şu an o ilanlara bakıyordum :keyifli: yeşil e300d var içi de yeşil

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...