İçeriğe Yönlendir

Bu Saatten Sonra LPG Kullanılır mı?

Muhammed Orak

Recommended Posts

Fatih Sarıkaya

Tsi can gerisi heyecan. Yormayın kendinizi mazota. Alın kurtulun :D

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Yurdaer Elay
Çağlar Bayur yazdı:

3600 tl ye  sarı kediköpek alsam seneye ferrarim olur, takılınmaz mı yahu

Alsam??? Hani Monaco'da demirlemiş yatta latte içip Hamilton'u ve Verstappen'i çarpıştıracaktık?

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Yurdaer Elay yazdı:

Alsam??? Hani Monaco'da demirlemiş yatta latte içip Hamilton'u ve Verstappen'i çarpıştıracaktık?

olur mu olur... olan bizi de çağırsın ama

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Erhan Doruk

Aslında LPG ye zam gelmedi. Zamlar çok öncesinden geldi ama artış yapılmaması için bunlar ötv den karşılanıyordu. Ancak kur artışı ve zamlanma nedeniyle artık ötv den karşılanacak yeri kalmadı. Bu artışlar ötv den karşılanmamış olsaydı daha mayıs ayında lpg 5 lirayı çoktan geçmişti. 

Asıl tehlike akaryakıttan alınan ötv gelirleri ciddi düştüğü için ekonomi darboğaza girdi. Dışborç artıyor, acilen hazineye para bulmak için fikirler üzerinde çalışılıyor. Yakında tekrar imar affı ve bekliyorum. Ondan Ciddi oranda gelir elde edilmişti. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Muhammet Ali Deli
Fatih Sarıkaya yazdı:

Tsi can gerisi heyecan. Yormayın kendinizi mazota. Alın kurtulun :D

Beni en çok çeken şey dizel motorun çıkarttığı o gır gır bağırtı sesi. Anlayamazsınız... 

:kutlama:

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Muhammet Ali Deli yazdı:

Beni en çok çeken şey dizel motorun çıkarttığı o gır gır bağırtı sesi. Anlayamazsınız... 

Genzimi en çok yakan şey dizelin arkasındayken boğazıma kaçan nox. Anlayamazsınız :) kurtulun artın şu fabrika bacasından. Hatta bacalar bile daha temiz olabilir :) 

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran

Yinede şöyle bakıyorum trafikte 200 metre ilerde kırmızı yanıyor adam hala arkandan sellektör yapıyor yol istiyor. Şirket arabaları öyle zaten de özeller de öyle. Aslında tüm araçlar elektronik olacak yoldaki vericiler ışık kırmızı yanıyorsa o şeritteki arabaları cut off a sokacak. Kahve çarptı beni bi dakka :D

• Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya
Muhammet Ali Deli yazdı:

Gerçekten anlayamam. O eziyeti ben şahsen çekemem. 1500 devirde gidebilen bir dizel yapılırsa o zaman anlayabilirim.

Yorum bağlantısı
Muhammet Ali Deli
Fatih Sarıkaya yazdı:

Gerçekten anlayamam. O eziyeti ben şahsen çekemem. 1500 devirde gidebilen bir dizel yapılırsa o zaman anlayabilirim.

Yeni nesil dizeller eskisi gibi değil ki zaten. Bağırtmazsan kökleyip gayet sessiz. Tsiyi de bağırt onda da duramazsın içeride bu mantıkla :) Otomatikler zaten bağırmıyor. Hatta yanıma bin gidelim bir yere bilmesen dizel olduğunu kolay kolay anlamazsın bile. Eziyet olacak bir durum yok ortada. Benimki işin esprisiydi de pek anlaşılmamış. Eski model traktörvari olanlar ayrı tabi. Tercih meselesi diyip kapatalım konuyu. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

Dizel tek güzel yanı yakıt alırken. 

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Halen yoldaki trafik azalmadı. Sağlam zam yapıldı ama herkes arabasına binmeye devam. Ekrem beyde yep yeni Metrobüsler aldı, ama halen iett yetli gelmiyor. 

Bu gün trafiğe girmemek için 22 km olan yere 50 km lik yol dolandım. Ortalama hızım 60 km civarında kaldı. Ama dediğim gibi trafik görmeden eve ulaşmak için tam 50 km yol sürdüm. 

Tüketim 6,1 litre çıktı. Ben bu yolcuşuğu karlı bulamadım. .

Yorum bağlantısı
Muhammet Ali Deli
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Genzimi en çok yakan şey dizelin arkasındayken boğazıma kaçan nox. Anlayamazsınız :) kurtulun artın şu fabrika bacasından. Hatta bacalar bile daha temiz olabilir :) 

:D Kara duman atan eski modellere denk geliyorum yolda çok pis kardeş o beni de rahatsız ediyor. Bence muayeneden geçirmeleri bile hata öyle baca gibi duman atan dizelleri. Yeni nesiller iyi hem sessiz hem temiz. Az bi nox yayıyorlar ama yapacak bişey yok :) ticarilerden kamyonlardan başlamalı değişim olacaksa.. 

Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız
Ali Darbaz yazdı:

Halen yoldaki trafik azalmadı. Sağlam zam yapıldı ama herkes arabasına binmeye devam. Ekrem beyde yep yeni Metrobüsler aldı, ama halen iett yetli gelmiyor. 

Bu gün trafiğe girmemek için 22 km olan yere 50 km lik yol dolandım. Ortalama hızım 60 km civarında kaldı. Ama dediğim gibi trafik görmeden eve ulaşmak için tam 50 km yol sürdüm. 

Tüketim 6,1 litre çıktı. Ben bu yolcuşuğu karlı bulamadım. .

Yani 22 km trafikli yok için 50 km gittin ve az yaktım diye övünüyorsun. 22 km trafikli yolda 13-14 litre yakmadığın sürece şu an zarardasın. Sadece ortalama tüketimi azaltmaya çalışmışsın ama cebinden çıkan para daha fazla. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya

2 haftadır benzinde kullanıyorum. 5.3 litre karma tüketimim oluyor.

Bağzen yavaş kullanmak hayat kurtarıyor. Bugün önümdeki motorsikletin arka lastiği patladı. 100 km hızla gidiyor olsam bile arkadaşı ezerdim. Yazık, artçısıda vardı. Arka teker ne zikzaklar çizdide oğlan sağlam gidoncuymuş. Benim diyen adam o motoru devirmeden durduramazdı. Arkalarında ben olduğum için çok şanslılardı.

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Mahmut Yıldız yazdı:

Yani 22 km trafikli yok için 50 km gittin ve az yaktım diye övünüyorsun. 22 km trafikli yolda 13-14 litre yakmadığın sürece şu an zarardasın. Sadece ortalama tüketimi azaltmaya çalışmışsın ama cebinden çıkan para daha fazla. 

Ben bu yolculuğu karlı bulamadım dedim zaten Mahmut bey . Benmi yanlış yazdım diye baktım ama doğru yazmışım. Maksat yeni bir yol denemek. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Metin Akbal yazdı:

Porsiyon küçültülecek :D

Mangoları da kurutup saklayacağız.. unutma. 

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Ali Gök

bu dk dan sonra lpg söktürmemek mantıklımı tartışılmalı. boşa bagajda lpg tankı taşıyıp yük ediliyor ve hacim kaybediliyor

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran

Benzine de gelir 3 vakte kadar. Şu an hazırlık yapıyorlar bence. Sivriltme, diş açma, klavuz  vb

• Beğen 3
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Ümit Türk

Ben en son dizelden soğudum gün, gecenin 12si binanın altındaki marketin sahibinde vw caddy vardı dizel. Evine gitmek için marşa vurdu öyle bir ses çıkartıyor ki gece sessizliğinden dolayı yankı yapıyor.  Biraz abartayım :D traktör yanında halt yemiş.  Dedim bu dizelin sesi ne berbat bir şey.  O gündür bu gündür dizel araç almadım hiç. 

Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız
Ümit Türk yazdı:

Ben en son dizelden soğudum gün, gecenin 12si binanın altındaki marketin sahibinde vw caddy vardı dizel. Evine gitmek için marşa vurdu öyle bir ses çıkartıyor ki gece sessizliğinden dolayı yankı yapıyor.  Biraz abartayım :D traktör yanında halt yemiş.  Dedim bu dizelin sesi ne berbat bir şey.  O gündür bu gündür dizel araç almadım hiç. 

Yan binada bir tane focus mk2 vardı, dizel, hb. Hep park halinde görürdüm ve çok hoşuma giderdi. Ta ki bir gün yanımdan geçti, o sesi duyduktan sonra bir daha aynı gözle bakamadım. 

Yorum bağlantısı
Yurdaer Elay
Muhammet Ali Deli yazdı:

Yeni nesil dizeller eskisi gibi değil ki zaten. Bağırtmazsan kökleyip gayet sessiz. Tsiyi de bağırt onda da duramazsın içeride bu mantıkla :) Otomatikler zaten bağırmıyor. Hatta yanıma bin gidelim bir yere bilmesen dizel olduğunu kolay kolay anlamazsın bile. Eziyet olacak bir durum yok ortada. Benimki işin esprisiydi de pek anlaşılmamış. Eski model traktörvari olanlar ayrı tabi. Tercih meselesi diyip kapatalım konuyu. 

Pumpe duse motorlu araç kullanmayan dizel sesi duydum demesin :)

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Mehmet Ozyurek yazdı:

Mangoları da kurutup saklayacağız.. unutma. 

ne yersen ye kebapçıya girme de :bomb:

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Öner Kurukuz
Ümit Türk yazdı:

Peki 2000 devirde giderken benzinli aracin motor sesini duyuyor musunuz?

Yorum bağlantısı
Ümit Türk
Öner Kurukuz yazdı:

Rahatsız edecek sesi yok bendeki aracın. 

Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya
Öner Kurukuz yazdı:

Var yok gibi birşey. Sanırsın hibrit.

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...