Çağlar Bayur 30 Nisan 2022 Paylaş 30 Nisan 2022 Servet Aydın yazdı: Almanya ürettiği arabaları yemeğe başlar desene merso koltuğu gerçek deriymiş, yenir bence? Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 30 Nisan 2022 Paylaş 30 Nisan 2022 Çağlar Bayur yazdı: merso koltuğu gerçek deriymiş, yenir bence? Bazı modellerde beyin de bol. Mis gibi kavurması olur Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 1 Mayıs 2022 Paylaş 1 Mayıs 2022 (düzenlendi) Bu fiyat artışı ile her şey mümkün. 1970'lere döndü dünya. 1 Mayıs 2022 tarihinde Mahmut Yıldız tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Erdem Doğan 1 Mayıs 2022 Paylaş 1 Mayıs 2022 Almanya'da yaşam zorlaşıyor. Kırmızı ışık cezası geldi Sarı ışığın süresini heryerde aynı sanıyordum. Bizim muhitte 5sn kadar yanıyor. Gece şehirmerkezinde 50 ile ışıklara yaklaşırken sarıya döndü. Normalde geçebilecek kadar yakındım, tam çizgiye geldiğimde kırmızıya döndü. TR'de kırmızı yandıktan 1sn sonra kameranın çalıştığını düşünerek devam ettim, karşıdan güzel bi aydınlık geldi. O ne ya derken bi aydınlanma daha yaşadım. Radar cihazı ama kırmızı ışığı yakalayan modelden. Çizgiyi geçince 1 kere flaş patlıyor, eğer durmaz devam edersen 2.flaş patlıyor ve ceza yazılıyormuş. 3 hafta sonra mektup geldi tabi. Detaylı bilgimi ve itirazımı sordular. Sarı ışığın kısa sürdüğünü bu sebeple geçebileceğimi düşündüğümü ama yetişemediğimi yazdım. Küçükte olsa bir ihtimal ama çok çok küçükmüş, sonradan öğrendim. Gelen cezada 3.01sn sarı yandığı, benim ise kırmızı yandıktan 0.7 sn sonra geçtiğimi yazmışlar. Sarı ışık süresini araştırdım. 50lik yolda 3sn, 60lık yolda 4sn ve bizim muhitteki gibi 70lik yollarda ışıkların 5sn yandığını öğrendim 😂 Evdeki hesap, çarşıya uymadı yani... Cezalara baktım, 90 euro 1 puandan başlıyor, 200 euro 2 puan ve 3ay ehliyet kaptırmaya kadar gidiyor. Sanırım ucu ucuna geçtiğim için bana 90 euro ve 1 puan yazmışlar. Neyse ki ehliyeti kaptırmadık. Daha buharı üstünde zaten, yeni ehliyeti geri verecektik az daha.. Bu sene cezalar da artmış.. Egonomi eyi değil.. Ehliyet kursunda bile bahsedilmeyen bu sarı ışık olayını da tecrübe ile çözmüş olduk.. Sıradaki macera ile görüşmek üzere 🤪 1 3 Yorum bağlantısı
Selim Bilgin 1 Mayıs 2022 Paylaş 1 Mayıs 2022 Darısı başımıza. Bunu yazdım ya üç gün sonra ceza gelir. 😄 2 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 1 Mayıs 2022 Paylaş 1 Mayıs 2022 Arkadaşlar forumca kırmızı ışıkta mı geçiyoruz napıyoruz biz 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 1 Mayıs 2022 Paylaş 1 Mayıs 2022 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Arkadaşlar forumca kırmızı ışıkta mı geçiyoruz napıyoruz biz makineler turbo olunca... 1 Yorum bağlantısı
Selim Bilgin 1 Mayıs 2022 Paylaş 1 Mayıs 2022 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Arkadaşlar forumca kırmızı ışıkta mı geçiyoruz napıyoruz biz Dur-kalk çok yakıyor. 😛 2 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 1 Mayıs 2022 Paylaş 1 Mayıs 2022 Mert Gülkokan yazdı: Eğer sert frene bassam arkadan gelen bana girecekti Kırmızı yanmam ile geçmem arasında en fazla 2 sn var demekki hız fazla. Kırmızıdan önce sarı da yanıyor Yorum bağlantısı
Alptuğ Özcan 5 Mayıs 2022 Paylaş 5 Mayıs 2022 Mert Gülkokan yazdı: Eğer sert frene bassam arkadan gelen bana girecekti Aynısı 2012 yılında Karabükten Safranbolu'ya giderken kırmızı ışıkta başıma geldi. Arkadan hızlı bir SUV geliyordu, durmadım, o da durmadı. İkimize de kitlemişlerdi cezayı. Tek trafik cezam o oldu şükür şuana kadar Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 5 Mayıs 2022 Paylaş 5 Mayıs 2022 Alptuğ Özcan yazdı: Aynısı 2012 yılında Karabükten Safranbolu'ya giderken kırmızı ışıkta başıma geldi. Arkadan hızlı bir SUV geliyordu, durmadım, o da durmadı. İkimize de kitlemişlerdi cezayı. Tek trafik cezam o oldu şükür şuana kadar o esnada kavşağa birileri çıksaydı? Yorum bağlantısı
Alptuğ Özcan 6 Mayıs 2022 Paylaş 6 Mayıs 2022 Tansu Kalafatoğlu yazdı: o esnada kavşağa birileri çıksaydı? Kavşağın sağ tarafında yol yoktu. Araba çıksa sol taraftan çıkabilirdi sadece. Öyle olsa bile sağ tarafta kaçabilecek alanım çoktu, Arkadaki de takip mesafesine dikkat etmediği için geçtim, Ben geçerken ışık sarıdan kırmızıya dönüyordu. Yapabileceğim bir şey yoktu yani Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 6 Mayıs 2022 Paylaş 6 Mayıs 2022 Ahmet Gül yazdı: Benim düşüncem, batı Rusya'yı hafife alıyor. Israrla aynı görüşteyim. Buğdayı ve gazı elinde tutan savaşı kazanır. Maalesef deri koltuk yenmiyor Çağlar. 1 Yorum bağlantısı
Ahmet Gül 6 Mayıs 2022 Paylaş 6 Mayıs 2022 + petrol, nikel, uranyum, nükleer güç, yüksek askeri teknoloji. GTA'da ölümsüzlük şifresi gibi bi şey 😊 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 6 Mayıs 2022 Paylaş 6 Mayıs 2022 Mehmet Ozyurek yazdı: Israrla aynı görüşteyim. Buğdayı ve gazı elinde tutan savaşı kazanır. Maalesef deri koltuk yenmiyor Çağlar. ahmet bey o, gözlüğü ne yaptın ? 1 Yorum bağlantısı
Ahmet Gül 6 Mayıs 2022 Paylaş 6 Mayıs 2022 Çağlar Bayur yazdı: ahmet bey o, gözlüğü ne yaptın ? Emmiye gözlük gerekmez, onun kalp gözü açık 😁 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 7 Mayıs 2022 Paylaş 7 Mayıs 2022 Görüyorum da. Çağlara alıntı yapmayı unutmuşum. Bunadım mı ne 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 7 Mayıs 2022 Paylaş 7 Mayıs 2022 Mehmet Ozyurek yazdı: Görüyorum da. Çağlara alıntı yapmayı unutmuşum. Bunadım mı ne pudralı lastik peşinde koşmaktandır Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 7 Mayıs 2022 Paylaş 7 Mayıs 2022 Çağlar Bayur yazdı: pudralı lastik peşinde koşmaktandır Lastiği buldum da pudro bulamadım. 😅 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 7 Mayıs 2022 Paylaş 7 Mayıs 2022 Mehmet Ozyurek yazdı: Lastiği buldum da pudro bulamadım. 😅 yeni bebeği olan birine davete git , bir avuç doldur poşete Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 7 Mayıs 2022 Paylaş 7 Mayıs 2022 yeni bebeği olan birine davete git , bir avuç doldur poşeteÇevremdeki Bekarlar evlenmiyor. Evliler çocuk yapmıyor. Bana gratis yolu göründü galiba 2 1 Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış 8 Mayıs 2022 Paylaş 8 Mayıs 2022 Mehmet Ozyurek yazdı: Çevremdeki Bekarlar evlenmiyor. Evliler çocuk yapmıyor. Bana gratis yolu göründü galiba Ben, yani hanım 2 çocuğa da hiç pudra kullanmadı 😅 Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 16 Eylül 2022 Paylaş 16 Eylül 2022 Mustafa Yenigün yazdı: Eğer ısınma merkezi değilse örneğin kombi varsa, bu durumda doğalgaz faturasını üzerinize alırsınız. Elektrik ise her zaman size aittir. Bu iki fatura için, enerji sağlayıcı firmalarla süreli sözleşme yaparsınız. Evin metrekaresine ve yaşayacak kişi sayısına göre ortalama bir bedel hesaplanır ve her ay o ödenir. Senenin belli dönemlerinde sayaç durumunu telefonla ya da internet üzerinden kendiniz bildirirsiniz, sene sonunda yine hesaplaşma yapılır ve tüketiminiz az ise ödediğiniz fazla tutar size iade edilir, fazla ise sonraki seneye daha yüksek bir aylık ödeme için anlaşırsınız. Burada en büyük avantajınız, sözleşme sonunda firma değiştirebiliyor olmanız ve bunun karşılığında o firmayı seçtiğiniz için 100-200 Euro gibi hediye geri ödemeler alabiliyor olmanızdır. Bu durumda değişiklik var mı? Sözleşme bedellerinde oynamalar oluyor mu? Yorum bağlantısı
Mustafa Yenigün 20 Eylül 2022 Yazar Paylaş 20 Eylül 2022 Mahmut Yıldız yazdı: Bu durumda değişiklik var mı? Sözleşme bedellerinde oynamalar oluyor mu? Evet, maalesef artan enerji maliyetleri nedeniyle sözlesmelerde sorunlar yasanmaya basladi. Ornegin bazi kucuk olcekli elektrik firmalari, musterilerine artik sozlesmedeki fiyatlardan elektrik saglamanin mumkun olmadigini soyleyip sozlesmelerini tek tarafli feshettiler. Bu müsteriler yeni firmalarla cok daha yüksek bedellerle sozlesme yapmak zorunda kaldilar. Ben 3 yildir ayni firma ile devam ediyorum. Normalde 2 yilin sonunda fiyat güncellemesi yapmalari gerekirken, firma degisikligi yapmadigim icin ve onlarla devam ettigim icin bana 3 yil önce vermis olduklari fiyattan elektrik saglamaya devam ediyorlar. Bu nereye kadar boyle devam edecek, bilmiyorum. 2020 basindan 2021 sonuna kadar tasinmadan once kombi kullaniyordum. Aylik dogalgaz maliyetim 50 Euro'ydu. Su anda ayni tüketim icin hesaplama yaptirdigimda aylik ödeme 150-200 Euro arasinda cikiyor. Kisaca toparlarsak, elektrik - dogalgaz kapsaminda su anda durum oldukca kotu gozukuyor. Okudugum kadariyla Rusya ile sorunlardan dolayi, infrared elektrikli isitici satislari artmis. Herkes kis icin kendince onlem aliyor. Ben su anda isinma icin yag kullaniyorum, sanirim buna Türkiye'de fuel-oil diyorduk. Bunu kendim siparis etmek zorundayim ve fiyati sürekli degisken. Teslim süresi 2 ay kadar sürüyor. Bu nedenle sürekli fiyati takip edip, kendim icin uygun yerlerden siparis vermek zorundayim. Hem kisin yakitsiz kalmamaliyim hem de cok zarar etmemeye calisiyorum. Bu dönemde ikincisi cok mümkün gozukmuyor. Söyle ki, 2021 basinda 1000 litresine 950 Euro vermistim. Bu bedel 2022 Nisan'da 1350 Euro oldu ve gecen hafta son siparisimde 1700 Euro oldu. 1000 litre her sey yolunda giderse 75 gün kadar idare ediyor. 3 Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 20 Eylül 2022 Paylaş 20 Eylül 2022 Mustafa Yenigün yazdı: Evet, maalesef artan enerji maliyetleri nedeniyle sözlesmelerde sorunlar yasanmaya basladi. Ornegin bazi kucuk olcekli elektrik firmalari, musterilerine artik sozlesmedeki fiyatlardan elektrik saglamanin mumkun olmadigini soyleyip sozlesmelerini tek tarafli feshettiler. Bu müsteriler yeni firmalarla cok daha yüksek bedellerle sozlesme yapmak zorunda kaldilar. Ben 3 yildir ayni firma ile devam ediyorum. Normalde 2 yilin sonunda fiyat güncellemesi yapmalari gerekirken, firma degisikligi yapmadigim icin ve onlarla devam ettigim icin bana 3 yil önce vermis olduklari fiyattan elektrik saglamaya devam ediyorlar. Bu nereye kadar boyle devam edecek, bilmiyorum. 2020 basindan 2021 sonuna kadar tasinmadan once kombi kullaniyordum. Aylik dogalgaz maliyetim 50 Euro'ydu. Su anda ayni tüketim icin hesaplama yaptirdigimda aylik ödeme 150-200 Euro arasinda cikiyor. Kisaca toparlarsak, elektrik - dogalgaz kapsaminda su anda durum oldukca kotu gozukuyor. Okudugum kadariyla Rusya ile sorunlardan dolayi, infrared elektrikli isitici satislari artmis. Herkes kis icin kendince onlem aliyor. Ben su anda isinma icin yag kullaniyorum, sanirim buna Türkiye'de fuel-oil diyorduk. Bunu kendim siparis etmek zorundayim ve fiyati sürekli degisken. Teslim süresi 2 ay kadar sürüyor. Bu nedenle sürekli fiyati takip edip, kendim icin uygun yerlerden siparis vermek zorundayim. Hem kisin yakitsiz kalmamaliyim hem de cok zarar etmemeye calisiyorum. Bu dönemde ikincisi cok mümkün gozukmuyor. Söyle ki, 2021 basinda 1000 litresine 950 Euro vermistim. Bu bedel 2022 Nisan'da 1350 Euro oldu ve gecen hafta son siparisimde 1700 Euro oldu. 1000 litre her sey yolunda giderse 75 gün kadar idare ediyor. Yine de sizin verdiğiniz değerler çok artmış görünmüyor. İtalya'da bizim şirketin bir çalışanı 150 euro falan faturam (elektrik/doğalgaz tam emin değilim) 1500 euroya çıktı demiş. Buna benzer 10 kat artışlar duyunca merak ettim. İnfrared ısıtıcılar ve soba satışları burada iyi. Kömür sobası ya da pelet sobası üreticileri gayet iyi iş yapıyor. Tabi pelet satışları da arttığı için fiyatlar da artıyor. Tonu 7-8 bin lira civarıydı. Peki fuel-oil bulamama durumunda ne yapacağınızla ilgili planınız var mı? Ben olsam gözüme uyku girmezdi. Gerçi ben tek olsam sorun olmaz, çoluk çocuk asıl problem. Yorum bağlantısı
Recommended Posts