İçeriğe Yönlendir

Dolandırıldım.

Fatih Sarıkaya

Recommended Posts

Erhan Doruk

Geçen bir belgeselde izlemiştim. Dolandırılma olaylarına genelde "fırsat" yakaladığını düşünen insanların düştüğünü anlatıyordu. Aslında dolandırılan kişi karşısındakini dolandırdığını düşündüğü için basireti bağlanıyormuş. Alacağını kelepir yakaladığını düşünüp ve kaçırmamak için elinden geleni yapıyormuş. Bu tip durumlara düşmemek için "Birşey mükemmel görünüyorsa bilin ki mükemmel değildir. " lafını asla unutmamak lazım.

Geçen bir haberde vardı. Yaşlı bir amcaya altın külçesi görünümlü çakmağı satmışlardı. Adama neden aldın dediklerinde de , 3 bine alır kuyumcuya 20 bine satarım diye aldım demişti. yukarıdakine örnek.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Yurdaer Elay
Erhan Doruk yazdı:

Geçen bir belgeselde izlemiştim. Dolandırılma olaylarına genelde "fırsat" yakaladığını düşünen insanların düştüğünü anlatıyordu. Aslında dolandırılan kişi karşısındakini dolandırdığını düşündüğü için basireti bağlanıyormuş. Alacağını kelepir yakaladığını düşünüp ve kaçırmamak için elinden geleni yapıyormuş. Bu tip durumlara düşmemek için "Birşey mükemmel görünüyorsa bilin ki mükemmel değildir. " lafını asla unutmamak lazım.

Geçen bir haberde vardı. Yaşlı bir amcaya altın külçesi görünümlü çakmağı satmışlardı. Adama neden aldın dediklerinde de , 3 bine alır kuyumcuya 20 bine satarım diye aldım demişti. yukarıdakine örnek.

Sülün Osman köprüyü kaç kişiye satmıştı? :) 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Benim bacanak ismi Mehmet.. 

Geçmişte bir araç almaya heves etti. Bir ilan bulmuş, piyasanın epey altında idi.. 

Başlık şu "İmamdan orijinal toros" Adres konya. 

imam, orijinal toros, konya  her kelime çok çekici.. 

Ama adam kapora istiyor.. 

Memet donadırıcı bu, sakın kapora falan gönderme dedim.. 

Üşenmemiş, postaneye gidip kapora yollamış, kimse engel olmasın diye de kimseye söylemeden kalkıp konyaya gitmiş.. 

Satıcı da son ana kadar görüşmeye devam etmiş ve sonunda telefonu kapatmış.. 

Nasıl yapıyorlar bilmiyorum ama, bir anda, bu numara kullanılmamaktadır mesajı alınmaya başlıyor. 

Sözün özü, 

Tanımadığınız bilmediğiniz birine kapora falan yollamayın. 

Nasipse olur..

• Beğen 5
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Mehmet Ozyurek yazdı:

Sözün özü, 

Tanımadığınız bilmediğiniz birine kapora falan yollamayın. 

Nasipse olur.

ben önce parayı vermiştim, 6 ay sonra noterden satış almıştım ama :friends:

noter satıcıya, parayı aldınız mı diye sorduğunda: çoktan aldık ta yedik evladım demişti Fatih in babası :rofl:

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
ben önce parayı vermiştim, 6 ay sonra noterden satış almıştım ama :friends:
noter satıcıya, parayı aldınız mı diye sorduğunda: çoktan aldık ta yedik evladım demişti Fatih in babası :rofl:

Ben de qashqaiyi öyle aldım ya Fatihten.
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Yurdaer Elay yazdı:

Sülün Osman köprüyü kaç kişiye satmıştı? :) 

Osman dedi ki; “ben, beni dolandırmak istemeyen kimseyi doladırmadım” :) 

• Beğen 2
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Yurdaer Elay
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Osman dedi ki; “ben, beni dolandırmak istemeyen kimseyi doladırmadım” :) 

Tıpkı Erhan beyin bahsettiği belgeselde vurgulandığı gibi  "Aslında dolandırılan kişi karşısındakini dolandırdığını düşündüğü için basireti bağlanıyormuş" :) 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
Yurdaer Elay yazdı:

Tıpkı Erhan beyin bahsettiği belgeselde vurgulandığı gibi  "Aslında dolandırılan kişi karşısındakini dolandırdığını düşündüğü için basireti bağlanıyormuş" :) 

O belgesel de sülün osman’ı örnek almıştır. Adam tez konusu :) 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı

Geçmiş olsun Fatih Bey. İnşallah neticeye varırsınız. Dolandırıcılık ülkemizde artık kolay yoldan para kazanmanın bir numarası haline geldi maalesef.

Yorum bağlantısı
Erhan Doruk
(düzenlendi)
Yurdaer Elay yazdı:

Ben bu duyguyu bit pazarına gittiğim zaman yaşıyorum. Normalde ederi yüksek ama kelepir mallara pazarlık edip ucuza kapatmaya çalışıyorum, anlaşıyorum da. Eve gelip kontrol edince genelde bozuk, yırtık çıkıyor.  Geçen radar bulucu denk geldi, 50 lira dedi ama 30 liraya pazarlıkla aldım. Evde kontrol ettim bozuk çıktı. Attım çöpe. :) Onu çöpten bulup muhtemelen bir başkasına yine satarlar.

tarihinde Erhan Doruk tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Yurdaer Elay
Erhan Doruk yazdı:

Ben bu duyguyu bit pazarına gittiğim zaman yaşıyorum. Normalde ederi yüksek ama kelepir mallara pazarlık edip ucuza kapatmaya çalışıyorum, anlaşıyorum da. Eve gelip kontrol edince genelde bozuk, yırtık çıkıyor.  Geçen radar bulucu denk geldi, 50 lira dedi ama 30 liraya pazarlıkla aldım. Evde kontrol ettim bozuk çıktı. Attım çöpe. :) Onu çöpten bulup muhtemelen bir başkasına yine satarlar.

Babam da ne zaman bit pazarına gitse mutlaka bir şeyler alıp geliyor. Bir zamanlar eski radyolara merak sarmıştı. Sonra saatler ilgi alanı oldu. Becerebildiği kadar onarıyor, bir şeyler yapıyor. Çalışanları birilerine hediye ediyor çalışmayanlar yedek parça olarak duruyor :) 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ersin Gökdemir
Erhan Doruk yazdı:

Aman, tekrar satın alma ha. :)

Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya
ALİ SEYKAN yazdı:

Büyük konuşmayım ama kapora işleri bana çok garip geliyor. 1250 lira kapora için yüksek değil mi?  Kısmet varsa istenilen şey gelir zaten. Sürekli kapora dolandırıcısı haberleri dönüyor etrafta. Basiret bağlanma durumları oluyor, onun haricinde karşılıksız para vermemek gerek bence.  Bir şeye çok heves edince kesin başa iş geliyor:)

Büyük konuşmuyorum. İban sahibinden o paraları kuruşuna kadar tahsil edeceğim. Hatta avukatlık ücretini bile.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Fatih Sarıkaya

Şahısların eşgalleri belli olmuş. Şahıslar Antalya demre değil Denizlidenmiş. Bizde demre zannediyorduk. Adalet çok yavaş işliyor. Sonu adalet olursa şayet.

POT-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Öner Kurukuz

Yaklaşık 6 ay önce bilgisayar için bi direksiyon seti almaya niyetlendim.

Letgodan bi ilan buldum, adamla anlaştık 550tl para gönderdim ama beni engelledi. Urunu de göndermedi.

Çok uzun yıllardır bu şekilde alışveriş yaparım, hic denk gelmemişti.

Yazışmaların resimlerini aldim, yazicidan çıkarıp dekontla nirlikte jandarmaya gidip şikayette bulundum.

Birşey çıkacağından umudum yoktu.

Dun beni birisi aradi, bölge savcılığı dedi sanırım, yanlis hatirlamiyorsam eger.

Bir süre önce bir dava açmışsınız, oyun konsolu almak icin para göndermiş ürünü alamamışsınız dedi.

Biz o kişiyi bulduk, sizin numaranizi verdik, arayacak, paranizi gonderecek dekontu da bize gonderecek dedi.

Su anda satıcının beni aramasını bekliyorum, henüz aramadi ama savcılığın çalışma yaptığını gormek sevindirdi. Geç de olsa parayi kurtarirsam sevinirim.

• Beğen 6
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Öner Kurukuz yazdı:

Dun beni birisi aradi, bölge savcılığı dedi sanırım, yanlis hatirlamiyorsam eger.

Bir süre önce bir dava açmışsınız, oyun konsolu almak icin para göndermiş ürünü alamamışsınız dedi.

Biz o kişiyi bulduk, sizin numaranizi verdik, arayacak, paranizi gonderecek dekontu da bize gonderecek dedi.

vallahi aman yine dikkat, size parayı yollayan sizin yolladığınız isim ile aynı olsun, yeni bir yöntem olmasın, sonra birisi sizi arayıp para yolladım ürünüm nerde dmeesin? size dava açarlar sonra

• Beğen 5
Yorum bağlantısı
Muhittin Kaplan
Öner Kurukuz yazdı:

Letgodan bi ilan buldum, adamla anlaştık 550tl para gönderdim ama beni engelledi. Urunu de göndermedi.

Yazışmaların resimlerini aldim, yazicidan çıkarıp dekontla nirlikte jandarmaya gidip şikayette bulundum.

Su anda satıcının beni aramasını bekliyorum, henüz aramadi ama savcılığın çalışma yaptığını gormek sevindirdi. Geç de olsa parayi kurtarirsam sevinirim.

Savcılık böyle mi çalışıyormuş ?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Öner Kurukuz yazdı:

Arayan savcımıydı acaba 

Çağlar Bayur yazdı:

vallahi aman yine dikkat, size parayı yollayan sizin yolladığınız isim ile aynı olsun, yeni bir yöntem olmasın, sonra birisi sizi arayıp para yolladım ürünüm nerde dmeesin? size dava açarlar sonra

Aynen.. ikinci bir dolandırıcılık seziyorum.. Mahkeme sisteminde böyle bir yöntem de yoktur herhalde. 

Olay mahkemelik olmuşsa, dosya açılmışsa tahsilini icra dairesi yapar. 

@Cem Işık

Muhittin Kaplan yazdı:

Uzlaşma aşamasında ise böyle olabilir ama o zaman da arabulucu arar. Olayı anlatır, parayı ödesin, gelin uzlaşın falan der.. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya
Mehmet Ozyurek yazdı:

Arayan savcımıydı acaba 

Aynen.. ikinci bir dolandırıcılık seziyorum.. Mahkeme sisteminde böyle bir yöntem de yoktur herhalde. 

@Cem Işık

Uzlaşma aşamasında ise böyle olabilir ama o zaman da arabulucu arar. Olayı anlatır, parayı ödesin, gelin uzlaşın falan der.. 

Başka hesapdan para gönderip farklı sıkıntılaramı sokacaklar acaba?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Muhittin Kaplan yazdı:

bugün ararmış, şahıs bize ödeme yaptı , siz bize 550 y yollayın evrakta mahsuplaşıp ödeme yapalım diye.. artık herşey beklenir vallahi :)

Yorum bağlantısı
Cem Işık
Mehmet Ozyurek yazdı:

Arayan savcımıydı acaba 

Bir tanıdık 2.500 tl gibi borcu varmış, işsiz kalıp ödeyememiş, icralık olunca taahhüt vermiş borcumu şu şu taksitler şeklinde ödeyeceğim diye. İcraya verilen Taahhüt de sıkıntılı bir iştir, uyulmazsa hapis cezasına gider konu. Taahhüdü ihlal suçundan dava açıldı mı bilmiyorum, dava açıldıysa da gitmedim pandemiden sebep dedi arkadaşım. 

Neyse biri arıyor arkadaşımı, "ben polis memuruyum, eğer Alacaklı yanın avukatı beni aramazsa(ödememi aldım diye) gelip seni alıp götürmek zorundayım, mahkemeden tutuklama kararı çıktı"  diyor.

Polisin numarasını aldım, dedim kiminle görüşüyorum?  "Ben Ahmet" dedi. kendimi tanıtıp , dedim polis misiniz? Yooo dedi nereden çıktı? Kimsiniz diye sordum alacaklı hukuk firmasının çalışanıyım , biz böyle yapıyoruz diyor. Şikayetçi olacağım ama elimde adamın polisim dediğine ilişkin delil yok. :)

Mehmet Ozyurek yazdı:

Arayan savcımıydı acaba 

@Cem Işık

Uzlaşmaya tabi suç, ödeme ile suç ortadan kalkacaktır. Uzlaştırmacıya  ödeme dekontu ulaştırılırsa paranın alıcı tarafından alındığı teyit edilip konu kapatılır. Bunun için telefonla böyle bir bilgi verilmiş olabilir. Ama dolandırma maksadıyla aranma da çok mümkün şu sistemde. 

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Erhan Doruk

Letgo dan sık alışveriş yapıyorum, satıcının oturduğu yer, yüklediği profil fotosu ve telefon konuşmalarından hemen hemen herşey anlaşılıyor. Şimdiye kadar kimseye malı almadan para da göndermedim.Hatta son aldığım iki ürün bozuk çıktı, gidip iade de ettim.

Yorum bağlantısı
Ersin Gökdemir
Öner Kurukuz yazdı:

Şikayette bulunduğunuz jandarmaya gidip bilgi alabilirsiniz sanırım.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Cem Işık
Ersin Gökdemir yazdı:

Şikayette bulunduğunuz jandarmaya gidip bilgi alabilirsiniz sanırım.

Jandarma/polis konuyu savcıya intikal ettirip kapatır konuyu. Dosya takip edilmek isteniyor ise , jandarmadan dosyanın “savcılık soruşturma numarası” öğrenilip, sonrasında takibi ilgili dosya üzerinden savcılıktan yapılabilir. 

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...