İçeriğe Yönlendir

Dolandırıldım.

Fatih Sarıkaya

Recommended Posts

Fatih Sarıkaya

10 gün önce evdeki kedimize 2.kız arkadaş arayışına girdik. Malum kedi sitelerinde aradığımız kediyi bulduk. Eşim satıcı ile iletişime geçip fiyatta anlaştı. Şuan yoğun olduğum için kediyi 10 gün sonra alacağımızı söyledi eşim. Karşı taraf kapora istedi. 1250-tl gönderdik. Normalde kediyi gidip kendimiz alacaktık, işlerim uzayınca satıcıya haber verdik. İşlerimiz uzadı kedi bir süre daha sizde kalsın dedik. Satıcı hafta sonu şehir dışına çıkacağım o yüzden ben keditaksi ile göndereyim, paranın kalanını eft yapın dedi. Bizde tamam dedik. Kalanıda gönderdik. Akşam eve gittiğimde hanıma kedi ne zaman gelecek dedim? Normalde akşam 6 da evde olması lazım. Satıcıya ulaşamıyorum dedi. Öylemi dedim? Aradım numara kapalı. Avukatımı aradım. Yazışmaları dekontları gönderdik. Bugünde suç duyurusu başlatıp icra takibi yapacağız. 2500-tl için kendilerini yaktılar. Ne sandılar acaba, ses etmeyiz onlarda üstünemi yatar? Başka kimleri dolandırdılar acaba? Yüksek ihtimal ben ilk değilimdir. Normalde avukata vermeyecektim ama, akşam kızım basketbol kursundan gelince kediyi sordu. Hanımda kedi gelmeyecek dedi. Başladı ağlamaya. Yemekde yemedi üzüntüden. O an benimde filim koptu. Yanınıza bırakırsam 2 olsun dedim. 10 katı para harcıyacağım ama yanınıza bırakmıcam. Aradım avukatı durumu izah ettim, oda gerekli işlemleri yaptı bakalım. Hayırla bitsin sonu diye ümit ediyorum. İNŞALLAH arada suçsuz masum birilerine denk gelmem.

• Beğen 5
  • Şaşkın 2
  • Üzgün 3
Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Geçmiş olsun. Zamane türkiye’sinde ikili güvene dayalı e ticaret yapmak risk. Rakam da yüksek olunca benim hiç girmeyeceğim bir risk yani. İnş savcılık kişiyi bulur. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Koray Demir
(düzenlendi)

Geçmiş olsun. Direkt dolandırıcılık umarım yakalanıp ceza alır.

tarihinde Koray Demir tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Oktay Göktaş

Maalesef ülkemde karşılıklı güven diye bir kavram kalmadı. İnşallah hakettiğini bulur dolandırıcılık yapan bu ve bunun gibi diğerleri..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Bahadır Taşpolat

Geçmiş olsun, sosyal medya gruplarından falan mı bulmuştunuz bu şahsı

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek

Abi çok geçmiş olsun, inşallah paranı kat kat geri alacaksın, Kediyi gözünüzle görüp elinize almadan para vermeyin, hele ki kapora hiç vermeyin, heryerde kedi var çünkü, bundan olmazsa diğerinden alınır, bende de 5 scottish 2 british var, sahiplendirme işlemlerinde böyle karaktersiz kişiler arada denk geliyor, Allah yardımcınız olsun. :(

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mustafa Gökmen

Normalde teslim almaya gelen pet taksiden gelen arkadaşın hesabına parayı yollamanızı istiyorlar daha sonra bankamatikten çekip parayı alıyorlar .Kimin üzerine kayıtlı olduğu belli olmayan telefondan yazışıyorlar.

sosyal medyalarda sahiplendirilecek hayvanları bulup güven kazanıp sahipleniyorlar. Sattıkları hayvanlar genelde sahiplendikleri hayvanlar oluyor.

Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya
Bahadır Taşpolat yazdı:

Geçmiş olsun, sosyal medya gruplarından falan mı bulmuştunuz bu şahsı

Kedipet sitelerinden. Siteyede şikayette bulunduk.

Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya
Ebrar Tüfek yazdı:

Abi çok geçmiş olsun, inşallah paranı kat kat geri alacaksın, Kediyi gözünüzle görüp elinize almadan para vermeyin, hele ki kapora hiç vermeyin, heryerde kedi var çünkü, bundan olmazsa diğerinden alınır, bende de 5 scottish 2 british var, sahiplendirme işlemlerinde böyle karaktersiz kişiler arada denk geliyor, Allah yardımcınız olsun. :(

Sağolasın Ebrar. Avukat sadece suç duyurusunda bulunursak savcı hukuki ihtilaf deyip takipsizlik verebilir dedi. İcra davasıda açarsak kaçarı yok dedi. İNŞALLAH dediğin gibi olur.

Mustafa Gökmen yazdı:

Normalde teslim almaya gelen pet taksiden gelen arkadaşın hesabına parayı yollamanızı istiyorlar daha sonra bankamatikten çekip parayı alıyorlar .Kimin üzerine kayıtlı olduğu belli olmayan telefondan yazışıyorlar.

sosyal medyalarda sahiplendirilecek hayvanları bulup güven kazanıp sahipleniyorlar. Sattıkları hayvanlar genelde sahiplendikleri hayvanlar oluyor.

Dediğinizgibide olabilir. Ondan dedim. Umarım suçsuz masum birine denk gelmem. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ahmet Hasan Şendağ

Malı almadan nasıl parayı gönderiyorsunuz? Ben asla yapmam. Bu işin raconu “Al parayı ver malı” 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Cem Işık

Tam onu diyecektim, savcılar şu sıra herşeye hukuki ihtilaf deyip çekiliyor geri. İcra takibi açıp, itiraz gelirse itirazın iptali davası ile ilerlemek en mantıklısı. 

• Beğen 6
Yorum bağlantısı
Hamit inan
(düzenlendi)

Avukat arkadaşlar daha iyi bilir ama savcılıkta vereceği cevap" hayır efendim dolandırma yok. Bir aksilik oldu yollayamadim, telefonumda suya düşmüştü..."  

Parada bir tarafa insanın insana güveni iyice azalıyor.

Emniyetin kapora ile araç ilanı :)

koca koca harflerle açıklamada yazdığı halde kişi kapora atayım satma diyor.

https://youtu.be/Pmj0VQDLSzA

tarihinde Hamit inan tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Cem Işık yazdı:

Tam onu diyecektim, savcılar şu sıra herşeye hukuki ihtilaf deyip çekiliyor geri. İcra takibi açıp, itiraz gelirse itirazın iptali davası ile ilerlemek en mantıklısı. 

ince noktalar var bu hukuk işlerinde

Fatih Sarıkaya yazdı:

Malum kedi sitelerinde aradığımız kediyi bulduk

hukuk harici :) hangi şehirde? linki falan var mı?

Fatih Sarıkaya yazdı:

Hanımda kedi gelmeyecek dedi. Başladı ağlamaya. Yemekde yemedi üzüntüden. O an benimde filim koptu.

kopar :bambam:

Yorum bağlantısı
Muhammet Ali Deli

Geçmiş olsun. Mutlaka bir yerlerde güvendikleri vardır. İyice dolandırıcı cehennemine döndük ülkecek..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Geçmiş olsun. Mutlaka bir yerlerde güvendikleri vardır. İyice dolandırıcı cehennemine döndük ülkecek..

En fazla bir defa ifadeye gidiyorlar.
Adamlar rahat
  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Erkut Uysal

Ülkede yasalar suçluyu koruyacak konuma geldi... Kızınız üzülüp, ağlamasa siz bile işin peşini aramayacakmişsiniz... 

Bi nevi haklisinizda, dünya kadar prosedür, yazışma avukatlık ücretleri falan filan... 

Gerçekten çok yazık, ülkenin neresinden tutsak elimizde kalıyor...

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Ersin Gökdemir

Geçmiş olsun. İnşaallah kızınızın gözyaşlarının ahı onları tutar.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya
Çağlar Bayur yazdı:

hukuk harici :) hangi şehirde? linki falan var mı?

Antalya/demre. Linki var. Yayında değil ama hala ilan duruyor. Eşimin telefonundan baktım.

Cem Işık yazdı:

Tam onu diyecektim, savcılar şu sıra herşeye hukuki ihtilaf deyip çekiliyor geri.

Avukatım sağlam. Tuttuğunu koparıyor. Yeterki iz sürebileceği bir yerler yakalasın. Onlara başka davalarda açmayı düşünüyorum. Yalnız henüz istişare etmedik. Madem bu işe soyundular o zaman paçaları sıvasınlar. Islanmadan dereyi geçmek ne mümkün.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Cem Işık
Fatih Sarıkaya yazdı:

Antalya/demre. Linki var. Yayında değil ama hala ilan duruyor. Eşimin telefonundan baktım.

Avukatım sağlam. Tuttuğunu koparıyor. Yeterki iz sürebileceği bir yerler yakalasın. Onlara başka davalarda açmayı düşünüyorum. Yalnız henüz istişare etmedik. Madem bu işe soyundular o zaman paçaları sıvasınlar. Islanmadan dereyi geçmek ne mümkün.

Avukat sağlamdır muhakkak; lakin işi yapacak olan tarafın da aynı sağlamlıkta olması kısmı sıkıntı. Adliyelerin hali içler acısı malesef. İnşallah amacınıza ulaşırsınız kolayca. 

Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya
Erkut Uysal yazdı:

Ülkede yasalar suçluyu koruyacak konuma geldi... Kızınız üzülüp, ağlamasa siz bile işin peşini aramayacakmişsiniz... 

Bi nevi haklisinizda, dünya kadar prosedür, yazışma avukatlık ücretleri falan filan... 

Gerçekten çok yazık, ülkenin neresinden tutsak elimizde kalıyor...

İnsanlarımız sonunda netice alamayacağına kanaatgetirince malesef istemedende olsa peşini bırakmak zorunda kalıyor. Sen ben yapsak bu suçu anında içeri atarlar bizi.

Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya
Cem Işık yazdı:

Avukat sağlamdır muhakkak; lakin işi yapacak olan tarafın da aynı sağlamlıkta olması kısmı sıkıntı. Adliyelerin hali içler acısı malesef. İnşallah amacınıza ulaşırsınız kolayca. 

Orda haklısınız. İmkanlar bunlar malesef. Elden ne gelirse artık.

1 yıldır hakem heyetinden dosya bekliyorum. Reddettiler itiraz ettik. Bunuda senelerce beklerim. Başladık peşini bırakmayız artık.

Fatih Sarıkaya yazdı:

Orda haklısınız. İmkanlar bunlar malesef. Elden ne gelirse artık.

1 yıldır hakem heyetinden dosya bekliyorum. Reddettiler itiraz ettik. Bunuda senelerce beklerim. Başladık peşini bırakmayız artık.

Peşini bırakırsam başka çocuklarıda ağlatacak bunlar. Ben ilk değilim, muhtemelen sonda değilim. En azından dişlilerden birini sekteye uğratalım.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
ALİ SEYKAN

Büyük konuşmayım ama kapora işleri bana çok garip geliyor. 1250 lira kapora için yüksek değil mi?  Kısmet varsa istenilen şey gelir zaten. Sürekli kapora dolandırıcısı haberleri dönüyor etrafta. Basiret bağlanma durumları oluyor, onun haricinde karşılıksız para vermemek gerek bence.  Bir şeye çok heves edince kesin başa iş geliyor:)

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...