İçeriğe Yönlendir

Marş Sonrası Rölanti Dengesizliği

Çağrı Alaf

Recommended Posts

Samed Kahraman
Çağrı Alaf yazdı:

İlk defa aracım bir kez dün çalışır çalışmaz Stop etti. Bunu izleyen marşlarda aracın rolantisi marştan hemen sonra aniden düşüyor sanki yakıt barı düşük gibi sonra birden toparlanıyor. Bu rolanti düşmesi esnasında biraz titreme yapıyor. Araç ilk çalıştığında Jiklesi açıkken hiç böyle problem yok yani soğukken yapmıyor devir 1100'de olması gerektiği gibi, ancak gün içinde çalıştığında 1100 yerine 750 devre kendini ayarlamaya çalışırken zorlanıyor. Gaz kelebeğim elektronik.

Hocam aynı sorun bende de mevcut.Motor sıcakken marş yapınca devir anlık olarak düşüyor ve titriyor sonrasında düzeliyor. Soğukken bu tür sorunlar olmuyor. Bu arada araç Fiesta 1.4 benzinli sorunu oksijen sensörünü değişerek mi çözdünüz? 

Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf
Samed Kahraman yazdı:

Hocam aynı sorun bende de mevcut.Motor sıcakken marş yapınca devir anlık olarak düşüyor ve titriyor sonrasında düzeliyor. Soğukken bu tür sorunlar olmuyor. Bu arada araç Fiesta 1.4 benzinli sorunu oksijen sensörünü değişerek mi çözdünüz? 

Evet hocam sensör sonrası problem çözüldü. 

Yorum bağlantısı
Samed Kahraman
Çağrı Alaf yazdı:

Evet hocam sensör sonrası problem çözüldü. 

Yani sizde de bu tür problemler vardı değil mi ? özellikle sıcakken marş yapınca devir düşüyor titriyor toparlıyor ama soğukken bu tür problemler olmuyor 

Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf
(düzenlendi)
Samed Kahraman yazdı:

Yani sizde de bu tür problemler vardı değil mi ? özellikle sıcakken marş yapınca devir düşüyor titriyor toparlıyor ama soğukken bu tür problemler olmuyor 

Evet hocam, arıza ışığı da yanıyordu.

tarihinde Çağrı Alaf tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Samed Kahraman
Çağrı Alaf yazdı:

Evet hocam, arıza ışığı da yanıyordu.

Teşekkürler şuan bende de öyle ama henüz arıza ışığı yakmıyor. Acaba temassizlik falan olabilir mi bir işlem yapılmıştı usta oralara elini falan sokunca sorun mu oluştu acaba  

Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf
Samed Kahraman yazdı:

Teşekkürler şuan bende de öyle ama henüz arıza ışığı yakmıyor. Acaba temassizlik falan olabilir mi bir işlem yapılmıştı usta oralara elini falan sokunca sorun mu oluştu acaba  

Oksijen sensörü arıza düşürmeyebiliyor. İlk baş bende de arıza yanmıyordu o yüzden 2-3 sefer konu açtım hatta bu neden olabilir diye. Arızasını gizliyor yani, silince de arıza bir süre devam etmesine rağmen arıza göstermiyordu. Hatta oksijen sensörünü direkt sökünce bile arıza göstermiyordu. Beyinler bu parça ile nasıl haberleşiyor bilmiyorum ama biraz garip. Bu arada bence el değmesi ile oraya bir şey olmaz. O2 sensörünün içinde titanyum dioksit var, gazla birleşince bir voltaj üretiyor. Zamanla bu parça eskiyor. Opellerde bu aralık 150 - 200 bin ama daha önce olmayacak diye bir kaide de yok. Bence bir değiştirelim. Zaten çok pahalı bir parça değil diye hatırlıyorum, yan sanayi de kabul etmişti benim aracım. Temizlik çözüm değil diye biliyorum. 

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...