Tansu Kalafatoğlu 20 Ekim Paylaş 20 Ekim @Mehmet Göktürk türkiyede kazandığınız para az olabilir. fiyatların değerlendirmesi ayrıdır. Kavun, her yerde kavundur ama Maaşlarınız değişkendir. Yorum bağlantısı
Mertol Kip 20 Ekim Paylaş 20 Ekim Tansu Kalafatoğlu yazdı: yani kafadan yorumlayarak ne güzel fikirler üretiyoruz. Bilmeden yorum yapmak çok tehlikelidir. Birinin sözüydü ama hatırlamıyorum. burada istatistiki çalışma mevcut Tansu ben Fransa'da yaşıyorum sence kafadan ya da bilmeden mi yorumluyorum? Yılımın 8-9 ayı yurtdışında geçiyor. Sayılır mı? Yorum bağlantısı
Selim Bilgin 20 Ekim Paylaş 20 Ekim Tansu Kalafatoğlu yazdı: orayı bilmiyorum ama dünya ile kıyaslayınca tüketim mallarında çok ucuz kaldık. Maaşını yuro dolar alan biri için türkiye cennet. O eskisendi maalesef. Avrupalı arkadaşlar İstanbul’a gelince ödediğimiz paralara şok oluyor. Özellikle belli bir standardın üstünde yaşamak ( ya da insanca ) Türkiye’de özellikle de İstanbul’da çok pahalı. 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 20 Ekim Paylaş 20 Ekim Mertol Kip yazdı: Neyse ki ben ekonomist değilim. :) Kimin neyi ne şekilde hesapladığı ya da değerlendirdiğinden ziyade genel yaşam maliyeti önemli. Orada aynı paraya daha ucuza yaşıyorsam (bak dikkat et ortalama gelir endeksi falan demedim. Buradaki 10 lira oradaki 10 lira, buradaki 10 lira oradaki 10 euro falan değil) TR ucuz diyen insan Kapıkule'nin ötesi hakkında pek bir fikir sahibi değil demektir. ben de değilim. Ekonomi bu şekilde değerlendirilmiyor derken yanlış oldu. Tabiki alım gücüyle değerlendiriliyor. Sadece global fiyatlarda değerlendirmeden bahsettim. Selim Bilgin yazdı: O eskisendi maalesef. Avrupalı arkadaşlar İstanbul’a gelince ödediğimiz paralara şok oluyor. Özellikle belli bir standardın üstünde yaşamak ( ya da insanca ) Türkiye’de özellikle de İstanbul’da çok pahalı. evet. Uluslararası istatistik yapanlar hatalı. Biz burada elbette onlardan daha iyi biliyoruz. Yorum bağlantısı
Mertol Kip 20 Ekim Paylaş 20 Ekim Tansu Kalafatoğlu yazdı: ben de değilim. Ekonomi bu şekilde değerlendirilmiyor derken yanlış oldu. Tabiki alım gücüyle değerlendiriliyor. Sadece global fiyatlarda değerlendirmeden bahsettim. Alım gücüne falan bakma, primitive bir karşılaştırma yapalım. İstanbok'ta oturduğum semtteki ev kiraları yaklaşık 80 bin TL civarı. Ben Paris'te 800 euro kira veriyorum. Banliyöde falan değil şehirin içinde merkeze yakın. Yorum bağlantısı
Mertol Kip 20 Ekim Paylaş 20 Ekim Ki ben yabancıyım. Fransızların kiralama sisteminde öncelikler var. Ben beşinci sırada falanım. Birinci sırada Parisien Fransızlar > Fransızlar > AB vatandaşları > Göçmenler > expatlar gibi bir sıralama var. Sokağa atacak kadar çok paran yoksa belediyeden ev kiralarken genelde bu önceliklendirme çalışıyor. Expatlar (ben gibi) genelde görece yerleşiklerden daha çok maaş aldıkları için genelde cebinden para verip kiralama yapar çünkü sıra gelmez. Ben şanslıydım. Yorum bağlantısı
Selim Bilgin 20 Ekim Paylaş 20 Ekim Tansu Kalafatoğlu yazdı: evet. Uluslararası istatistik yapanlar hatalı. Biz burada elbette onlardan daha iyi biliyoruz. Meşhur bir söz var, istatistik ne gibiydi? Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 20 Ekim Paylaş 20 Ekim Kalem kalem örnek verince türkiyede pahalı şeyleri öne çıkarabiliriz. İnsanların ege yerine yunan’a gidip yemek yemesini elbette unutmadık. Ama türkiye geneli böyle değil Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal 20 Ekim Paylaş 20 Ekim Tansu Kalafatoğlu yazdı: Kalem kalem örnek verince türkiyede pahalı şeyleri öne çıkarabiliriz. İnsanların ege yerine yunan’a gidip yemek yemesini elbette unutmadık. Ama türkiye geneli böyle değil Gıda, elektronik ürünler, giyim, barınma değil. Eğitim ve bir ihtimal sağlık olabilir. Bunların da niteliği tartışılır. En temel olarak tanımlanan birçok şey bizde lüks sayılıp ötv ve üstüne kdv alınıyorken nasıl ucuz olabilir? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 20 Ekim Paylaş 20 Ekim Tansu Kalafatoğlu yazdı: orayı bilmiyorum ama dünya ile kıyaslayınca tüketim mallarında çok ucuz kaldık. Maaşını yuro dolar alan biri için türkiye cennet. bakış açısına bağlı, bence de cennet, köfteci yusuftan 390 tl ye çok güzel kıyma aldım not: avro kullanmıyorum Yorum bağlantısı
Mertol Kip 21 Ekim Paylaş 21 Ekim Tansu Kalafatoğlu yazdı: Kalem kalem örnek verince türkiyede pahalı şeyleri öne çıkarabiliriz. İnsanların ege yerine yunan’a gidip yemek yemesini elbette unutmadık. Ama türkiye geneli böyle değil N'apalım komple memleketi Kastamonu'ya ya da Amasya'ya mı taşıyalım güzel kardeşim 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 21 Ekim Paylaş 21 Ekim Mertol Kip yazdı: N'apalım komple memleketi Kastamonu'ya ya da Amasya'ya mı taşıyalım güzel kardeşim oradaki adam var. Var yani. Türkiye sınırları içinde yaşıyor. Görmeyelim mi 1 Yorum bağlantısı
Mertol Kip 22 Ekim Paylaş 22 Ekim Olması gerektiği gibi yaşamadığı gerçeğini görmezden gelmeyi normalleştiriyorsak, onları istisna olarak kabul etmeyi de düşünebiliriz bence. Seninki tehlikeli bir söylem "madem insanlar 17 bin liraya yaşayabiliyorlarsa sana neden daha çok para verelim" diyen patronaj ile paralele düşmeye yol açabilir. 1 Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 22 Ekim Paylaş 22 Ekim Tansu Kalafatoğlu yazdı: Kalem kalem örnek verince türkiyede pahalı şeyleri öne çıkarabiliriz. İnsanların ege yerine yunan’a gidip yemek yemesini elbette unutmadık. Ama türkiye geneli böyle değil kalem ucuz. Yorum bağlantısı
Mertol Kip 22 Ekim Paylaş 22 Ekim Doğan Arşiray yazdı: kalem ucuz. Şirketten aşırdığı kalemleri kullananlar çıkıyor Yorum bağlantısı
Selim Bilgin 22 Ekim Paylaş 22 Ekim Doğan Arşiray yazdı: kalem ucuz. Yoo https://www.markakalem.com/montegrappa-gnomo-obsession-dolma-kalem-m-uc-buttermilk-isgno3ay Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 22 Ekim Paylaş 22 Ekim Selim Bilgin yazdı: Yoo https://www.markakalem.com/montegrappa-gnomo-obsession-dolma-kalem-m-uc-buttermilk-isgno3ay hala ucuz lem 14 bin nedir? 1 aylık gaz parası, şatosu olana? Yorum bağlantısı
Selim Bilgin 22 Ekim Paylaş 22 Ekim Çağlar Bayur yazdı: hala ucuz lem 14 bin nedir? 1 aylık gaz parası, şatosu olana? Çaktırma, baktım evro cinsinden de aynıymış. 1 Yorum bağlantısı
Serkan Maden 12 Kasım Yazar Paylaş 12 Kasım Yolculuk bu ortalama ile bitmedi tabiki 1 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts