Alpay Sumer 31 Mayıs 2021 Paylaş 31 Mayıs 2021 Bu dusuncelerinizden ailenizin, cevrenizin haberi var mı? Yok ise samimi oldugunuz bir aile büyüğune durumunuzu tüm detaylari ile paylasin. Yanlız kalmayın. Uyku düzenine dikkat edin. Prof. Yardım almak Normal bir durumdur. bunu katiyyen düsünün. Bazen destek herseyi cok basit halde çözer. 1 1 Yorum bağlantısı
Erkut Uysal 31 Mayıs 2021 Paylaş 31 Mayıs 2021 Askerde, acemilikte tekmil vermeyi öğretiyorlar bize, başımızda ki uzman çavuş "tekmil verirken bağırın, daha çok bağırın" diye haykırıyor adam... Biz kısa dönemiz, okuşumuş etmiş adamlarız ya hani ( ne alaka ise ) herkes fısır fısır konuşuyor... Millet birbirine bakıp " ya biz neden bağirıyoruz ki " falan diyor... Kendi kendime "demek ki burada kural böyle, sokakta bağarsam deli derler ama burda afferin diyolar" dedim... Sıra bana geldigi zaman gırtlağım parçalanıcak kadar bağırıyorum, ben bağırdıkça uzman çavuş mest oluyor... Bakın silah arkadaşınız nasıl gür sesle bağiriyo falan diyo... O anı hiç unutmam, bütün bölük şaşkınlıkla birbirine bakarken ben acayip eğleniyordum... O anı bir daha geri getiremem, ama hatırladıkça hala gülerim... Sizde öyle yapın, güzel anıları biriktirin, şartlar ne olursa olsun yaşayacağınız anılarınızda bir mutluluk ve kendinize düşebileceğiniz bir not elbet vardır... 1 1 1 Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 31 Mayıs 2021 Paylaş 31 Mayıs 2021 Ali Darbaz yazdı: Herşeyin bir sırası var. Ben ve eşimin hayali yelkenli tekne sahibi olmak. Yaşım 50 yi geçmeden en az 35 feet yelkenli tekne sahibi olmak istiyoruz. Uzun vadeli planlama yapıyoruz. Arkadaşın 25 yaşında bunalıma girmesi gereksiz. Çok acele etmeye gerek yok. Kimseyi başkasıyla kıyaslamamak gerekir, herkesi koşulları farklı. 1 Yorum bağlantısı
Behlül Baş 31 Mayıs 2021 Paylaş 31 Mayıs 2021 Bence profesyonel bir yardım almalısınız gerekirse ilaç tedavisi. Terapi zaten olmalı. Çünkü bahsettiğiniz korkularınız pek normal değil şundan normal değil hem yıllar sonrasına ait sadece ihtimaller hem de nasıl desem herhangi bir dayanakları yok. Demesi kolay ama neyi isteyip neyi istemediğiniz konusunda iyi bir istişare yapmalısınız ve şuan belki farkında değilsiniz ama kontrolcü davranıyor da olabilirsiniz yaşadığınız her şeyi kontrol etmeye çalışıyor da olabilirsiniz ki bu iyi bir şey değil diye düşünüyorum. 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 31 Mayıs 2021 Paylaş 31 Mayıs 2021 Ali Darbaz yazdı: yelkenli tekne sahibi olmak. en iyi yelkenli sendeki olacak çay içmeye gelirim limana Yorum bağlantısı
Haluk Şentürk 31 Mayıs 2021 Paylaş 31 Mayıs 2021 Askerde, acemilikte tekmil vermeyi öğretiyorlar bize, başımızda ki uzman çavuş "tekmil verirken bağırın, daha çok bağırın" diye haykırıyor adam... Biz kısa dönemiz, okuşumuş etmiş adamlarız ya hani ( ne alaka ise ) herkes fısır fısır konuşuyor... Millet birbirine bakıp " ya biz neden bağirıyoruz ki " falan diyor... [emoji3] Kendi kendime "demek ki burada kural böyle, sokakta bağarsam deli derler ama burda afferin diyolar" dedim... Sıra bana geldigi zaman gırtlağım parçalanıcak kadar bağırıyorum, ben bağırdıkça uzman çavuş mest oluyor... [emoji3] Bakın silah arkadaşınız nasıl gür sesle bağiriyo falan diyo... [emoji3] O anı hiç unutmam, bütün bölük şaşkınlıkla birbirine bakarken ben acayip eğleniyordum... [emoji3] O anı bir daha geri getiremem, ama hatırladıkça hala gülerim... Sizde öyle yapın, güzel anıları biriktirin, şartlar ne olursa olsun yaşayacağınız anılarınızda bir mutluluk ve kendinize düşebileceğiniz bir not elbet vardır... [emoji4]Ben de deliliğe vermiştin, hatta bana Tackleberry (polis akademisinden) diyorlardı [emoji16] 1 Yorum bağlantısı
Muhammet Ali Deli 31 Mayıs 2021 Paylaş 31 Mayıs 2021 Turgut Hüseyn yazdı: 25 yaşındayım ve acayip bunalımdayım. Sevdiğim biri var, ama evlenmek istemiyorum. Bir yandan da yalnız kalıp pişman olmaktan korkuyorum. Zaman daralıyor, yetişemiyorum. Mevsimler çok hızlı akıyor. Bir daha Eylül ayını yaşamak istemiyorum. Eylül ayına bu kadar yaklaşmam beni acayip korkutuyor. Yine sonbahar, yine kış, yine yaz, nereye kadar?? Derdime dermanı nasıl bulurum? Eylüle kadar hayatımı iyi yönde değiştirecek mucizeye ihtiyacım var. Bence ihtiyacın olan tek şey her şeyden uzaklaşıp (sevdiğin dahil) bir müddet kafa dinlemek. Bazen insana olur böyle biraz tek kalıp sakinleyince geçer. Ama yanlış anlamayın bence yazmadığınız bir veya birden fazla buhran var hayatınızda. Çünkü durduk yere hayattan bıkmaz bir insan. Belki de yanlış düşünüyorumdur fakat benzer cümleleri geçmişte arkadaşlarımdan da duymuşluğum oldu başta söylemese de sonradan açılınca farklı sorunları olduğunu anlattılar. Çok kasmayın. Hayat kısa. Zevkli taraflarına bakmaya çalışın. Dm den yazarsanız detaylıca konuşuruz dilim döndüğünce anlatmak isterim. 1 Yorum bağlantısı
Yurdaer Elay 31 Mayıs 2021 Paylaş 31 Mayıs 2021 Belki de insanın bir amacı olmalı, ona sıkı sıkı tutunmalı motivasyon için. Mesela yardıma gerçekten muhtaç birilerine karşılıksız yardım etmek, elinden tutmak gibi. Hatta bunu yaparken yanınıza en kıymetlisini de alıp bu mutuluğa ortak etmek daha da güzel olabilir. Yurtdışında neredesiniz bilmiyorum ama iyiliğin dini, ırkı, milliyeti olmaz. Bir yaşlının duasını almanın, bir çocuğun yüzünde gülümsemeye vesile olmanın insana verdiği huzura paha biçilemez. 1 Yorum bağlantısı
Turgut Hüseyn 1 Haziran 2021 Yazar Paylaş 1 Haziran 2021 Muhammet Ali Deli yazdı: Bence ihtiyacın olan tek şey her şeyden uzaklaşıp (sevdiğin dahil) bir müddet kafa dinlemek. Bazen insana olur böyle biraz tek kalıp sakinleyince geçer. Ama yanlış anlamayın bence yazmadığınız bir veya birden fazla buhran var hayatınızda. Çünkü durduk yere hayattan bıkmaz bir insan. Belki de yanlış düşünüyorumdur fakat benzer cümleleri geçmişte arkadaşlarımdan da duymuşluğum oldu başta söylemese de sonradan açılınca farklı sorunları olduğunu anlattılar. Çok kasmayın. Hayat kısa. Zevkli taraflarına bakmaya çalışın. Dm den yazarsanız detaylıca konuşuruz dilim döndüğünce anlatmak isterim. Çok teşekkür ederim. Evet, tam da üstüne bastınız. Fazla buhranlarım var ve hepsi de kafamla ilgili sorunlar. Belki, vakit buldukça yazarım size. Ama sonu hiç bir yere varmayacak o yüzden sizi de meşgul etmek istemem. Buraya yazmamım nedeni ise, biraz dertleşmek. Belki, bir umut bulurum diye. Servet Aydın yazdı: Yurt dışında hangi ülke? Azerbaycan 1 Yorum bağlantısı
Erhan Doruk 1 Haziran 2021 Paylaş 1 Haziran 2021 (düzenlendi) Turgut Hüseyn yazdı: Yani bana kalırsa, bekar yaşamak değil, sadece 36-ya kadar yaşamak hedefim var. Sonrasını etik olmayacağını düşündüğüm için yazamam, tahmin edebilirsiniz. 18 yaşından bu yaşıma kadar o korkunç düşünce aklımdan çıkmıyor, çıkacağını da sanmıyorum Öncelikle kedine hedef koymayı alışkanlık haline getirmelisin. Bu hedefler de öyle büyük hedefler değil. Mesela bugün şu işi bitirmeyi hedefliyorum yada bugün sigorta ve muayene işlerinin tamamını halletmeliyim gibi. Bu hedefler dahilinde evlenmek istemiyorsan odağını işe çevirmelisin. ne olursa olsun iyi biri işin ve gelirin olmazsa ne olursa olsun hayat sana zulüm gelir. Gezeyim hovardalık yapayım diye düşünüyorsan şunu bil ki insan yaşlandıkça yalnızlaşır. Bu yüzden huzur evleri var. Bir süre sonra arkadaşların evlenmeye ve kendi hayatlarına bakmaya başlayacak sen de grubun bekarı olarak dışlanacaksın. Çocuğu olanlar sürekli çoluk çocuk muhabbeti yapacak zaten o da seni açmayacak. Çocuk yapma planın varsa bence evlenmek için en geç yaş 30. Evlenip birkaç yıl yaşayıp herşey iyi gidiyorsa yaparsın çocuğu. Daha büyük yaşlarda 3 yaşındaki çocuğun peşinden koşamayabilir, çocuğun liseye geldiğinde sen yaşlanıp evde oturuyor olabilirsin:) 1 Haziran 2021 tarihinde Erhan Doruk tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Turgut Hüseyn 1 Haziran 2021 Yazar Paylaş 1 Haziran 2021 Erhan Doruk yazdı: Öncelikle kedine hedef koymayı alışkanlık haline getirmelisin. Bu hedefler de öyle büyük hedefler değil. Mesela bugün şu işi bitirmeyi hedefliyorum yada bugün sigorta ve muayene işlerinin tamamını halletmeliyim gibi. Bu hedefler dahilinde evlenmek istemiyorsan odağını işe çevirmelisin. ne olursa olsun iyi biri işin ve gelirin olmazsa ne olursa olsun hayat sana zulüm gelir. Gezeyim hovardalık yapayım diye düşünüyorsan şunu bil ki insan yaşlandıkça yalnızlaşır. Bu yüzden huzur evleri var. Bir süre sonra arkadaşların evlenmeye ve kendi hayatlarına bakmaya başlayacak sen de grubun bekarı olarak dışlanacaksın. Çocuğu olanlar sürekli çoluk çocuk muhabbeti yapacak zaten o da seni açmayacak. Çocuk yapma planın varsa bence evlenmek için en geç yaş 30. Evlenip birkaç yıl yaşayıp herşey iyi gidiyorsa yaparsın çocuğu. Abi sen ne yaptın yav. Yangının üzerine benzinle gittin. En büyük korkum yalnız kalmak, arkadaş gruplarından dışlanmak. Fena ağlayasım geliyor düşündükçe Yorum bağlantısı
Erhan Doruk 1 Haziran 2021 Paylaş 1 Haziran 2021 Turgut Hüseyn yazdı: Abi sen ne yaptın yav. Yangının üzerine benzinle gittin. En büyük korkum yalnız kalmak, arkadaş gruplarından dışlanmak. Fena ağlayasım geliyor düşündükçe Gerçekler böyle maalesef. hayatını planla, evlenmeye hazır hissedince evlen. Zamanı gelince çocuk yap.... Mesela kendimden örnek vereyim. Şimdilik eşim de benimle daha erken evlenmek istiyordu , kendimi baskı altında hissettim ve ayrıldık. 1 yıl ayrı geçti, sonrasında kendimi hazır hissettiğimde tekrar başladık ve evlendik. Sonrası hep planlı gitti, kredi ile ev aldım , birkaç yıl ödeyip ekonomik olarak rahatlayınca çocuk yapalım diye planlamıştık, zamanladığım tarihte çocuğu yaptık. Çocuk 5 yaşında, şimdi pandemide ikinciyi yapsak mı diye düşünürken oluverdi. Temmuzda ikinci geliyor. Herşey planlı olmuyor bazen akışına da bırakmak lazım. 1 1 Yorum bağlantısı
Selim Kaya 1 Haziran 2021 Paylaş 1 Haziran 2021 Turgut Hüseyn yazdı: ...En büyük korkum yalnız kalmak, arkadaş gruplarından dışlanmak... Tam olarak dışlanmak denmez ona. Ayak uyduramıyor kimse kimseye. Aslında evli olan biraz dışarıda kalıyor. Evlenenler çoğaldıkça denklem değişiyor. Hayatın her anının kendi içinde bir güzelliği var. Bu zamana kadar neler yaşadık neler... Hiç mi keşkelerimiz olmadı? O kadar çok ki... Benim açımdan en güzeli ise, onca fırtınaya, ayrılığa, koyvermişliğe rağmen o günleri düşündükçe cümlemi "güzeldi be" diye bitirebilmek. Daha güzeli olur muydu bilemem. Kimse bilemez. Bugün imkan sağlansa gel o günlere dön istediğin gibi değiştir deseler yine de dönmem. Acısı da güzeldi çünkü. O yaşanmışlıkların yerine başka yaşanmışlıklar gelse, şimdi daha iyi olabileceğimin garantisi mi var? Yok... 1 1 Yorum bağlantısı
Erhan Odabaşı 1 Haziran 2021 Paylaş 1 Haziran 2021 Oğuzkan Erışık yazdı: 2 sene önce evlendim. Bir tane oğlum var. Mutluyum hiç bir şikayetim yok binlerce kez şükür. Ama şimdiki aklım olsa biraz daha beklermişim evlenmek için 😬 Bu korkuları düşündükçe daha çok artar bence. Akışına bırakmak lazım. Şu an mutluysanız böyle devam edin bence. Evlen evlen diye direten kimse de yoksa çevrenizde. 36 benim fikrime göre geç bir yaş. 30da evlensem 32 33 de çocuk olsa, ilkokula başlarken saçlarımda aklar olacak ?? aynen öyle.. 33 yaşımda evlendim.. ufaklık şu an yedi yaşında ve saçımda aklar var ama ilerde çocuk 25'li yaşlara geldiğinde tam yardımım dokunabileceğim zamanlarda artık bildiğin dede olacağım.. o yüzden fazla geç kalmamak lazım.. 1 Yorum bağlantısı
Turgut Hüseyn 1 Haziran 2021 Yazar Paylaş 1 Haziran 2021 Yardımcı olmak istediğiniz için her birinize çok teşekkür ederim. Bir az psikolojik olarak rahatlasam da, yine bir sonuca varamayacağım. Ne yaparsam yapayım, 36-sında hayatımı sonlandırma fikri aklımdan çıkmayacak. Çünkü, 18 yaşımdan bu düşüncedeyim. 2 yıl profesyonel psikiyatri terapisi aldım, bir az gelişme oldu. Evlenme fikrine düştüm eski sevgilimle. Şimdi düşünüyorum da, iyi ki o hataya düşmedim zamanında. Şu an ise önümüzdeki aylarda psikolojimin nasıl olacağını düşünüyorum, ayların, mevsimlerin tekrarlanması beni sinir ediyor, inançsız olsam bile yaradana isyan ediyorum, neden böyleyim diye. Şu an maddi anlamda bir sıkıntım yok, ev, iş, araba, sosyal çevre var ama umrumda bile değil. Neyse, ne istediğimi ben de bilmiyorum. Yorumlarınız için teşekkür ederim bir daha. Yorum bağlantısı
Selim Kaya 1 Haziran 2021 Paylaş 1 Haziran 2021 Turgut Hüseyn yazdı: ...ayların, mevsimlerin tekrarlanması beni sinir ediyor... Bugünün bir tekrarı yok ama. Bir de böyle düşünün. Hangi 1 Haziran kendinden önceki 1 Haziran ile aynı ki? Mevsimler bile eskisi gibi değil. Muhasebe işi ile uğraşıyorum ben mesela. Her ay aynı şeyler. Hep aynı son ödeme günleri... Ama bu hafta sonu bozulan elektrik süpürgesini açtım. YouTube 'dan izleye izleye sorunun nerede olduğunu buldum. Hayatımda ilk defa elektrik motoru açıp, bobin sargısını yeniden sardım. Küçük ama yeni bir şey benim için. Yaklaşık 10 yıldır kullandığım arabama geçen amfi ve hoparlör takımı aldım. İyi de para verdim. Hanımdan fırçayı yedik tabi. Yine de benim için 10 yılın üstüne güzel bir değişiklik oldu. Bu arada saçlar seyreliyor. Ektirsem mi diyorum. Berberde bile işim yarım saatte bitiyor Kim bilir belki bir gün... Hayatımıza yeni yeni arkadaşlar giriyor, kimiyle kafamız uyuşmuyor... Bu arada gelecek neyi gösterir bilemeyiz. Teknoloji sürekli değişiyor ve gelişiyor. İlk bilgisayarım hala duruyor mesela. Şimdi kullandığımız cihazlara bakıyorum bir de. Ne kadar değişti her şey. Farkındasın değil mi aslında insanlar kendini kısır döngüye mahkum ediyor. Çin takviminde döngüler daha uzun mesela. Belki de onlar bir sonraki döngüye ulaşmanın hasreti içindedir. Yazdıkça yazılacak o kadar çok şey var ki... 5 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 1 Haziran 2021 Paylaş 1 Haziran 2021 hayır hesanat yapılabilir ferahlatır 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Cihat 2 Haziran 2021 Paylaş 2 Haziran 2021 bence evlenmek için hiiiç acele etme😀 2 1 Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek 2 Haziran 2021 Paylaş 2 Haziran 2021 Çevremde gördüğüm kadarıyla yaş büyüyünce çok kolay beğenilmiyor, evlenmek zorlaşıyor. İyi bir ilişki varsa erken yaşta evlenmek bana göre daha mantıklı. 1 Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 6 Haziran 2021 Paylaş 6 Haziran 2021 Turgut Hüseyn yazdı: Yardımcı olmak istediğiniz için her birinize çok teşekkür ederim. Bir az psikolojik olarak rahatlasam da, yine bir sonuca varamayacağım. Ne yaparsam yapayım, 36-sında hayatımı sonlandırma fikri aklımdan çıkmayacak. Çünkü, 18 yaşımdan bu düşüncedeyim. 2 yıl profesyonel psikiyatri terapisi aldım, bir az gelişme oldu. Evlenme fikrine düştüm eski sevgilimle. Şimdi düşünüyorum da, iyi ki o hataya düşmedim zamanında. Şu an ise önümüzdeki aylarda psikolojimin nasıl olacağını düşünüyorum, ayların, mevsimlerin tekrarlanması beni sinir ediyor, inançsız olsam bile yaradana isyan ediyorum, neden böyleyim diye. Şu an maddi anlamda bir sıkıntım yok, ev, iş, araba, sosyal çevre var ama umrumda bile değil. Neyse, ne istediğimi ben de bilmiyorum. Yorumlarınız için teşekkür ederim bir daha. 36’nın esprisi nedir? Rüya, şiir, film falan ? Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 7 Haziran 2021 Paylaş 7 Haziran 2021 bence durumu bir psikiyatrist ile değerlendirmek lazım, sonuçta burası oto forumu ve kimse bu konunun uzmanı değildir sanıyorum. ama yaşamı sonlandırma fikri ciddi bir şey. dile getirmesi de büyük cesaret ister. yani demekki hala umut var. bazı duygu durum bozulukları, bazı hormonal sistem sorunlarından da kaynaklanıyor olabilir. insan bedeni tamamen biyokimyasal süreçler toplamına göre idare ediliyor çünkü. 2 Yorum bağlantısı
Mustafa Yanar 7 Haziran 2021 Paylaş 7 Haziran 2021 Geliri iyi ve sağlam işin varsa evlen, çocuk olunca istesen de istemessen de hayata bakışın değişecek, kendini formatlayacaksın, yeni bir hayata başlayacaksın, 1 Yorum bağlantısı
Ahmet Gül 7 Haziran 2021 Paylaş 7 Haziran 2021 Yapılması gereken her şeyi arkadaşlar söylemiş, siz de zaten yapmışsınız. Ben de zaman zaman bu tür buhranlardan geçiyorum, yok ülkenin hali ne olacak, çevre sorunları ne olacak, küresel ısınma, buzulların erimesi, insanların değişmesi derken kafayı yiyecek gibi oluyorum. Kendimden değil, çocuklarımın içinde yaşayacağı dünya için kahroluyorum. Tam kafayı yiyecek gibi olurken, bir dakka ya ju ne telaş diyorum kendi kendime. Dünya üzerinde 7 milyar insan var (Gerçi bu da kafaya takacak bir sorun ama 😁) Elalem ne yaparsa biz de onu yaparız. Dünya 5 milyar yaşında ve sizin bizim gibi milyarlarca insan bir şekilde yaşamış. Evlenirseniz mutlu olursunuz, olamazsanız boşanırsınız. Ne sıkıntı. Bir söyleyeceğim de inancının ne ise o yönde ibadete yönelin. İnanmıyorsanız da inanmamanızın gerçekçiliğini kullanarak, bu gerçek dışı düşüncelerinizden sıyrılın. Unutmayın, hayat o kadar da ciddiye alınacak kadar değerli değil, bugün varız yarın yokuz. Ölmek bile dünya üzerinde çok mühim bir iş değil. Her yıl milyarlarca insan ölüyor 😊 1 Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf 29 Ağustos 2021 Paylaş 29 Ağustos 2021 Oğuzkan Erışık yazdı: Evlenince ne oluyor ? Yorum bağlantısı
Recommended Posts