Selçuk Keleş 31 Mayıs 2021 Paylaş 31 Mayıs 2021 Turgut Hüseyn yazdı: 25 yaşındayım ve acayip bunalımdayım. Sevdiğim biri var, ama evlenmek istemiyorum. Bir yandan da yalnız kalıp pişman olmaktan korkuyorum. Zaman daralıyor, yetişemiyorum. Mevsimler çok hızlı akıyor. Bir daha Eylül ayını yaşamak istemiyorum. Eylül ayına bu kadar yaklaşmam beni acayip korkutuyor. Yine sonbahar, yine kış, yine yaz, nereye kadar?? Derdime dermanı nasıl bulurum? Eylüle kadar hayatımı iyi yönde değiştirecek mucizeye ihtiyacım var. Sorunun, korkun tam olarak ne, eylül’de ne oldu belirtmemişsin. Profesyonel yardıma ihtiyacın olabilir. Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf 31 Mayıs 2021 Paylaş 31 Mayıs 2021 Turgut Hüseyn yazdı: Zaman daralıyor, yetişemiyorum. Yazılımda ne durumdasınız ? Bir işe başlarken bitirememek gibi bir korkunuz oluyor mu ? Veya yeterince profesyonel olmadığınızı düşünüyor musunuz? Yorum bağlantısı
Turgut Hüseyn 31 Mayıs 2021 Yazar Paylaş 31 Mayıs 2021 Selçuk Keleş yazdı: Sorunun, korkun tam olarak ne, eylül’de ne oldu belirtmemişsin. Profesyonel yardıma ihtiyacın olabilir. Korkum, evlilik, yaşlanmak. Kısaca, sevdiğimi bırakmak istemiyorum, evlenmek de istemiyorum. Ve de 36-ya kadar yaşamak istiyorum. Böyle karışık. Profesyonel yardımı psikiyatriden mi, psikologdan mı alayım? Psikiyatri faydadan çok zarar verdi bana Çiğdem Kaya Bilgiç yazdı: Vuuu o zaman başka. Aslında öyle anladım ama anlamamak istedim. Ama 36 yaşına kadar yaşamak isteyip 35 yaşından sonra yalnız kalacağına üzülmek konusunda bir çelişki yok mu? 1 sene için endişe etmeyin bence. Neyse işin şakası bu da psikolojik destek alsanız belki daha mutlu yaşarsınız. Ya 30`dan sonra herşey için pişman olursam?) Yok yav dünya güzel ben yaşayacağım, keşke yıllar önce canımdan çok sevdiğim birinden ayrılmasaymışım" dersem, nasıl olacak. Düşüncesi bile korkunç Çağrı Alaf yazdı: Yazılımda ne durumdasınız ? Bir işe başlarken bitirememek gibi bir korkunuz oluyor mu ? Veya yeterince profesyonel olmadığınızı düşünüyor musunuz? Yazılımla artık uğraşmıyorum, seviyorum ama yıllar önce bıraktım. Şimdi spor hocasıyım. Ama hep motivasyonum sıfır tüm işlerimde Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık 31 Mayıs 2021 Paylaş 31 Mayıs 2021 Turgut Hüseyn yazdı: sevdiğimi bırakmak istemiyorum, evlenmek de istemiyorum. Evlenince ne oluyor ? Gerçekten merak edip soruyorum yanlış anlamayın. Evlenince yapacaklarınızdan mahrum kalacakmışsınız gibi mi geliyor ? Yorum bağlantısı
Turgut Hüseyn 31 Mayıs 2021 Yazar Paylaş 31 Mayıs 2021 Oğuzkan Erışık yazdı: Evlenince ne oluyor ? Gerçekten merak edip soruyorum yanlış anlamayın. Evlenince yapacaklarınızdan mahrum kalacakmışsınız gibi mi geliyor ? hayır, gayet de iyi anlaşırız, mutlu yaşayıp gideriz. Ama başkasının hayatını mahv edemem. Ya bir gün kafam atarsa, hayatıma son verirsem ne olacak? Onun hayatını mahvetmiş olacağım. Ve biliyorum ki, hayatımı sonlandırma düşüncesi her zaman beynimin bir kenarında olacak Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 31 Mayıs 2021 Paylaş 31 Mayıs 2021 Turgut Hüseyn yazdı: Korkum, evlilik, yaşlanmak. Kısaca, sevdiğimi bırakmak istemiyorum, evlenmek de istemiyorum. Ve de 36-ya kadar yaşamak istiyorum. Böyle karışık. Profesyonel yardımı psikiyatriden mi, psikologdan mı alayım? Psikiyatri faydadan çok zarar verdi bana Ya 30`dan sonra herşey için pişman olursam?) Yok yav dünya güzel ben yaşayacağım, keşke yıllar önce canımdan çok sevdiğim birinden ayrılmasaymışım" dersem, nasıl olacak. Düşüncesi bile korkunç Duygusal olarak zayıfsın. Ama bunu dert etme çünkü çoğumuz kadınlar tarafından büyütülüp, eğitilip, yönlendirilip, beyni iğdiş edilerek manipüle edildiğimizden böyleyiz. Oneitis takıntısı ile ilgili bilgi ve önerileri bu siteden ve youtube kanalından bulabilirsin. Daha önceden keşfetmediysen kırmızı hapla tanışma zamanın gelmiş. Önce farkındalık sonra tabii ki istiyorsan gerisi gelir. 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 31 Mayıs 2021 Paylaş 31 Mayıs 2021 Turgut Hüseyn yazdı: Yazılımla artık uğraşmıyorum, seviyorum ama yıllar önce bıraktım. Şimdi spor hocasıyım. Ama hep motivasyonum sıfır tüm işlerimde 26 yaşa göre hızlı bir yaşam olmuş? Yorum bağlantısı
Turgut Hüseyn 31 Mayıs 2021 Yazar Paylaş 31 Mayıs 2021 Çağlar Bayur yazdı: 26 yaşa göre hızlı bir yaşam olmuş? neyi hızlı, spor ve yazılımla çocukluktan beri uğraşıyordum. Sporcu lisansım var. 3 yıl önce yazılımla uğraşmayı bıraktım. Bunları da fazla başarı saymıyorum kendimce Yorum bağlantısı
Metin Mankal 31 Mayıs 2021 Paylaş 31 Mayıs 2021 36 dan sonra yaşlanmayı da kim çıkarmış.. Yok öyle bir şey.. En güzel yıllarımı 40 dan sonra yaşadım.. Hayat her dönem farklı sürprizler sunuyor bize aslında.. Bunları fark etmek ve yaşamak önemli.. 4 Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık 31 Mayıs 2021 Paylaş 31 Mayıs 2021 Turgut Hüseyn yazdı: hayatıma son verirsem ne olacak Bu düşünce varsa bence önce evlilik planlamasını bir kenara bırakıp durumunuzu iyileştirme yoluna gitmeniz lazım bence. Destek almanız gerektiğini düşünüyorum. Siz ne düşünürsünüz bilemem. 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 31 Mayıs 2021 Paylaş 31 Mayıs 2021 Ben 32 yaşında evlendim. 34 yaşımda baba oldum. 37 yaşımda ev sahibi oldum. Ben niye bunalıma girmedim acaba. 1 Yorum bağlantısı
Koray Demir 31 Mayıs 2021 Paylaş 31 Mayıs 2021 Buradaki tavsiye ve yorumlar kafanızı daha çok karıştırabilir. Hayat sizin hayatınız öncelikle bir klinik psikoloğa başvurun. 2 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 31 Mayıs 2021 Paylaş 31 Mayıs 2021 Selçuk Keleş yazdı: Sorunun, korkun tam olarak ne, eylül’de ne oldu belirtmemişsin. Profesyonel yardıma ihtiyacın olabilir. Eylül mühtemelen doğduğu ay. Yorum bağlantısı
Turgut Hüseyn 31 Mayıs 2021 Yazar Paylaş 31 Mayıs 2021 Ali Darbaz yazdı: Eylül mühtemelen doğduğu ay. Eylül derken sonbaharı kastetmiştim, yani sonbaharın, kış, yaz yine sonbahar bu rutini kafam kaldırmıyor, her mevsim daha fazla depresifleşiyorum. Özellikle de eylülde Yorum bağlantısı
Ümit Türk 31 Mayıs 2021 Paylaş 31 Mayıs 2021 Evlilik o kadar korkulacak birşey değil ya. Kafalar uyuştuktan sonra çekinecek bir durum yok fakaat bu psikolojiyle arkadaşınızın hayatını mahvetmeyin derim. Yani hem ayranım dökülmesin hem .......... gibi birşey bu. Daha farklı tabiri var da işte. Forum kuralları gereği izah edemiyoruz. Akışına bırakın. Zamanla herşey mutlak kaderle olur. 1 Yorum bağlantısı
Erkut Uysal 31 Mayıs 2021 Paylaş 31 Mayıs 2021 (düzenlendi) Yaş 25 ve 11 yıl sonrası için plan yapıyorsunuz öylemi... Ne kadar iyimsersiniz... 1 dakika sonrası için garantimiz yokken 11 sene sonranın planını yapmak akıllıca mı sizce... Yaşadığınız an şuan başkası yok... Şuanın tadını çıkartmak varken niye farklı düşüncelerdesiniz... Sorumsuz olun demiyorum size ama aklınızın değil vicdanınızın el verdiği işlerle meşgul olun... Hayat çemberinizin merkezine bir başkasını koymuşsunuz ve sadece ona bir şey olursa diye düşünüyorsunuz... Kendinizi umursamadan hatta hiç olmaması gereken düşüncelerle kaplamışsınız... Hayatınız ve kararlarınız konusunda bencil olun... Hayat çemberinizin merkezine kendinizi koyun ki etrafınızdakilere bir faydanız olsun... Eşimle 15 yıldır birlikteyiz 7 yıldır da evliyiz... Evlilik kararını birlikte aldık, istedik evlendik... 2.5 yaşında bir oğlum var ve biz istediğimiz için o çocuk bu dünyaya geldi... Evlenene kadar hakkımızda neler söylenmedi hem bize, hem ailelerimize ne yaftalar yapıştırıldı üzerimize... Evlendik '' Çocukları olmuyor dediler, eşim için neler söylemediler, benim için neler söylemediler '' Eğer etrafı dinleyip evlenseydik belkide boşanacaktık, eğer etrafı dinleyip çocuk yapsaydık belkide çocuğa bakacak olgunlukta olamicaktık... Evlenene kadar ben, evlendikten sonra eşim ile biz olarak, hayatımızda ne istediysek onu yaptık... Yanlışı ile doğrusu ile hepsi kendi kararlarımız oldu... Hayatınıza girenlerin ardından kapıyı asla kapatmayın, aralık kalsın o kapı ki çıkması kolay olsun... Hangi yaş ve hangi zamanda olursa olsun, lütfen kendinizden vazgeçmeyin... 31 Mayıs 2021 tarihinde Erkut Uysal tarafından düzenlendi 5 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 31 Mayıs 2021 Paylaş 31 Mayıs 2021 Ali Darbaz yazdı: Ben niye bunalıma girmedim acaba. girme kriteri nedir mesela? covid gibi düşün, çoğu geçirmiştir ancak haberi bile yoktur 1 Yorum bağlantısı
Haluk Şentürk 31 Mayıs 2021 Paylaş 31 Mayıs 2021 herkes hatta çocuklar bile geçmişteki bir çok şey için keşke diyor. önemli olan keşkeleri azaltmak. bize bahsettiğin gibi sevgiline de anlatmakla başlayabilirsin. başkalarının yaşamını değil kendi hayatını yaşamalısın. eğer sevgilin seni anlar devam ederse sorun yok ama "benden bu kadar derse" bırak oda kendi hayatını yaşasın. duygularını ondan gizlemenin en hafif ifadesi bencilliktir. 1 Yorum bağlantısı
Çiğdem Bilen 31 Mayıs 2021 Paylaş 31 Mayıs 2021 Turgut Hüseyn yazdı: Korkum, evlilik, yaşlanmak. Kısaca, sevdiğimi bırakmak istemiyorum, evlenmek de istemiyorum. Ve de 36-ya kadar yaşamak istiyorum. Böyle karışık. Şimdi hayat böyle keskin çizgilerle çizilmiyor malesef. Yani olayları akışına bırakmak gerekiyor bazen eğer inançlıysanız nasip kısmet tevekkül gibi birçok kavram giriyor işin işine. Burada 40 sayfa yorum yazılsa da size aradığınız cevabı vermeyecek. Herkesin hayat dinamikleri farklı yaşam motivasyonları farklı. Siz kendi motivasyonunuzu bulmalısınız. 1 Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal 31 Mayıs 2021 Paylaş 31 Mayıs 2021 Bazı kısımlarını çok iyi anlayan biri olarak şunu söyleyebilirim; Evlenmekten değilde evlenip mutsuz olmaktan, ctrl+z tuşunun çalışamayacağı şeylerden korkun. Bir süre sonra yalnız kalmak yalnız yaşamak gerçek manada çok basit pratik ve dahası mutlu edici geliyor. Elbette herşeyin iyi kötü yanı var. Bir çizgi çekin ve sağa sola artı eksi dediğiniz şeyleri yazın. Sonra bakın bakalım çizginin hangi yanına düşüyorsunuz? Belki yanlış anlaşılacak ama evlenmek için bazı şeylerin oturması lazım. Ne bekliyorsun evlilikten karşındaki ne bekliyor ya da hergün görüşüp birkaç saat zaman geçirmekle sürekli aynı ortamda vakit geçirmenin arasındaki farkı kavramak lazım. Birde işin maddi boyutu var, eğer yeterli bir gelir yoksa, üstüne birde yazdığım konularda eksiklik varsa sonu kaçınılmaz olur. Evlenmek istemiyorsanız açık olun karşınızdakine, eğer bana göre değil derse de anlayış gösterip ikiniz için de zaman gösterirse de kabul edin. Bunu karşınızdakinin bilmesi bile sizi rahatlacaktır. 1 Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş 31 Mayıs 2021 Paylaş 31 Mayıs 2021 Ali Darbaz yazdı: Ben 32 yaşında evlendim. 34 yaşımda baba oldum. 37 yaşımda ev sahibi oldum. Ben niye bunalıma girmedim acaba. Herkesin hayat performansı farklı. Kimi yüzdüğü havuzda mutlu olduğunu sanır, kimi de okyanusları aşmak ister. 2 Yorum bağlantısı
Cihaner Öztürk 31 Mayıs 2021 Paylaş 31 Mayıs 2021 Evlenmek için 28-32 iyidir. Bayanlar için ise 24-28. 25 yaş bizim yaştakiler için tabiri caizse daha çocuk gibi geliyor. 2 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 31 Mayıs 2021 Paylaş 31 Mayıs 2021 Selçuk Keleş yazdı: Herkesin hayat performansı farklı. Kimi yüzdüğü havuzda mutlu olduğunu sanır, kimi de okyanusları aşmak ister. Herşeyin bir sırası var. Ben ve eşimin hayali yelkenli tekne sahibi olmak. Yaşım 50 yi geçmeden en az 35 feet yelkenli tekne sahibi olmak istiyoruz. Uzun vadeli planlama yapıyoruz. Arkadaşın 25 yaşında bunalıma girmesi gereksiz. Çok acele etmeye gerek yok. 1 Yorum bağlantısı
Emre Şimşek 31 Mayıs 2021 Paylaş 31 Mayıs 2021 Turgut Hüseyn yazdı: Eylül derken sonbaharı kastetmiştim, yani sonbaharın, kış, yaz yine sonbahar bu rutini kafam kaldırmıyor, her mevsim daha fazla depresifleşiyorum. Özellikle de eylülde Sizden bir kaç yaş önce ben de aynı döngüden bunalmıştım. Zamanla geçti. Kendinize bir uğraş bulun. Mevsimleri saymayı bırakın. Evlenmek iyidir. Sizin için en doğru olduğunu düşündüğünüz yaşta evlenin diyeceğim ama dünya imtihan dünyası, bu sefer de siz istersiniz aday olmaz. Bir işe yaramadığınızı düşünüyorsanız muhtaç insanlara, hayvanlara yardım ederek boşluğunuzu doldurun. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts