Kaan Abit 20 Mayıs 2021 Paylaş 20 Mayıs 2021 Merhaba arkadaşlar. Şu an 2019 model style Ford Ecosport 1.0 otomatik kullaniyorum. Ancak aracın bagajı ve konforu sedan gibi değil. Aks mesafesi kısa olmasından dolayı biraz fazla salliyor. Ama genel manada güzel. Geçen gün malum sitede Sıfır 2020 model Astra J sedan 1.4 turbo otomatik vites denk geldi. Takas da yapıyor sahibi. Aslında degiştirmek istiyorum ancak malum Astra nın bu motoru subap eritme, piston kırma, soğutucu sorunları vs. Güvenemiyorum her ne kadar araç sıfır olsada... Duyduğuma göre 2020 modellerde bu sorunlari yazılım ile çöžmüşler. Bana bir fikir verirseniz bu aracın bu motorunun gerçekten sorunlu mu değil mi çok memnun olurum. Teşekkürler. Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 20 Mayıs 2021 Paylaş 20 Mayıs 2021 Zevk meselesi ama ben astra sedana bu arabayı değişmezdim. Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal 20 Mayıs 2021 Paylaş 20 Mayıs 2021 Astra J kasa artık doldurdu ömrünü, bence hiç düşünmeyin. Ben olsam ya devam ederim ya da en kötü durumda 0 km corolla ya da focus kovalardım. 2 Yorum bağlantısı
Metin Akbal 20 Mayıs 2021 Paylaş 20 Mayıs 2021 1.4T de lpg de supap eriten yağ pompası patlayan henüz görmedim ama turbo manifold çatlaması ile piston kırma mevzusu var. Turbo olayını kullanım tarzına bağlıyorum turbo ısınmadan zorlama ve soğumadan stop etme gibi. Ama piston kırma ona birşey diyemem. Erken km de olacak bir mevzu degil onu da belirteyim. 2020 modellerde durum nedir fikrim yok.Benim yağ soğutucu taze değişti km 98 bin. Supaplar sağlam lpg kullanıyorum. 1.6 benzin lpg.Önce test edin memnun ederse şartları konuşursunuz. 3 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 20 Mayıs 2021 Paylaş 20 Mayıs 2021 Ü.Emre Kartal yazdı: Astra J kasa artık doldurdu ömrünü, bence hiç düşünmeyin. Ben olsam ya devam ederim ya da en kötü durumda 0 km corolla ya da focus kovalardım. artık kamyonetleri suv edası ile alıyoruz, eskisi kadar çok erken tüketemeyeceğiz ileride, eski kasa da makbül Yorum bağlantısı
Çağatay Kılınç 20 Mayıs 2021 Paylaş 20 Mayıs 2021 Ben ecosport u almadan önce j sedan kasayla da ilgilenmiştim ancak tercihimi ecosport tan yana kullandım. 1.4 t motorlara güvenemiyorum. Bagaj konusunda ben de tereddütte kaldım yakın zamanda trend x 20 model focus benzin manuel ile değiştirmeyi düşündüm ama şimdilik onu da askıya aldım. Tüketimde bana kâr sağlamayacak LPG taktırsam uyum konusunda sıkıntı yaşayacağımı biliyorum. Turbo benzinle devam şimdilik. Yorum bağlantısı
Ümit Türk 21 Mayıs 2021 Paylaş 21 Mayıs 2021 Teknik arızalarını bilmem ama astra j yi tercih ederdim. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 21 Mayıs 2021 Paylaş 21 Mayıs 2021 Astra J şu anki aracımın kopyası. İnanın 2009 model olmasına rağmen ihtiyaçlarınıza okadar iyi cevap verebiliyorki. Lakin 1,4 turbo motor çok yeni bir teknoloji. Motor halen aktif olarak yeni nesil opellerde kullanıylıyor. Sae evraklarına göre 2014 tarihinde piyasaya çıkmış. Cokta eski gözüyle bakılmaması lazım. Yorum bağlantısı
Kaan Abit 21 Mayıs 2021 Yazar Paylaş 21 Mayıs 2021 Yorumlarinız için çok teşekkür ederim. Aslında sorunum Ecosport un biraz da aracın otoban sürüşündeki stabilizasyonundan... Demek istediğim, araç yüksek olmasından dolayı 120 ve üzeri hızlarda biraz sallanması. Altından çok hava alıp sürtünmenin düşmesi. Araç 1.300 kg olmasına rağmen yüksek olmasından dolayı stabilizason düz yolda hele bir de rüzgar varsa binek araçlara göre biraz bozuk. Yoksa şehir içinde son derece kullanışlı bir araç. Bu yüzden salon tipi araca geçmek istiyorum. Astra da en uygun fiyatlı alternatif olmasından düşündüm. Yoksa Opel hiç kullanmadım öncesinde... Yorum bağlantısı
Burak Kuşçu 21 Mayıs 2021 Paylaş 21 Mayıs 2021 Astra J sedan 1.4 T otomatik 1 yıl 28.000 km kullandım. 0 km itibari ile ortalama tüketimim satana kadar 8.2 Lt idi Şehir içi 8 Lt, Şehirler arası 6.8 Lt sakin kullanım. 14 Lt üst sınır kullanım değerlerimdi. 1.4 T performans olarak tatmin eder çoğu spor araçtan daha güzel hızlanır.Şehir içi ara hızlanmalar şerit değiştirme vb durumda ise şanzıman biraz geç kalır. Kronik sorun erken km de ben yaşamadım ama yaşayanı çok duydum. Basit iki arıza için servise gittim fakat ilgisizlik opel markasından bizi soğuttu. 2011 senesinde görmeye başladığımız tasarım 2022 yılında halen devam ettiği için yüzü biraz eskidi. Bahsettiğiniz uzun yol sorununu SUV segmentinde çoğu araçla yaşarsınız diye düşünüyorum. 1 Yorum bağlantısı
Metin Akbal 21 Mayıs 2021 Paylaş 21 Mayıs 2021 Kaan Abit yazdı: Yorumlarinız için çok teşekkür ederim. Aslında sorunum Ecosport un biraz da aracın otoban sürüşündeki stabilizasyonundan... Demek istediğim, araç yüksek olmasından dolayı 120 ve üzeri hızlarda biraz sallanması. Altından çok hava alıp sürtünmenin düşmesi. Araç 1.300 kg olmasına rağmen yüksek olmasından dolayı stabilizason düz yolda hele bir de rüzgar varsa binek araçlara göre biraz bozuk. Yoksa şehir içinde son derece kullanışlı bir araç. Bu yüzden salon tipi araca geçmek istiyorum. Astra da en uygun fiyatlı alternatif olmasından düşündüm. Yoksa Opel hiç kullanmadım öncesinde... Astra da şöyle bir mevzu var. HB olanın yol tutuşu iyi ama sedana göre rüzgar direnci fazla, sedan olanın yol tutuş bir tok zayıf ama rüzgar direnci az. Astra da ki şanzıman 2020 de aynı mi bilmem ama tork konvertörü Active Select. Kolay arıza vermez. 3. viteste sağlam uzar. Yorum bağlantısı
Kaan Abit 21 Mayıs 2021 Yazar Paylaş 21 Mayıs 2021 Teşekkür ederim. Kıymetli yorumlariniza göre %50 değiştirmeli olarak hissettim. Uzun süreçte yani en az 5 veya 6 sene hangisi daha verimli sorunsuz binilir bilemedim. Senede en fazka 8 bin km falan yapıyorum. Opel in motoruna ve elektronik sorunlarina güvenemiyorum. Belki de toyota corolla veya focus falan bakmak daha verimli olabilir. Bu sefer de bütçe en az 30 bin yûkseliyir sıfır araçta... Yorum bağlantısı
Metin Akbal 21 Mayıs 2021 Paylaş 21 Mayıs 2021 7 sene oldu ben alalı 7 senede elektronik herhangi bir sorunla karşılaşmadım. Sıfırdan beri bende aracım. 4. senesinde 56 bin km de bobin degistirdim. 75 bin km de lpg regülatör tamir takımı değiştirdim. 98 bin km de yağ soğutucu ve termostat değiştirdim. Bu 7 sene de bana arıza olarak dönüşü toplamda (yağ soğutucu yanında bazı ekstra işler de oldu ama sadece yağ soğutucu fiyatını ekliyorum) şunlara maloldu.Bobin 200 lira (o zaman sök tak sıfır parça denk gelmişti şu an sıfır fiyatı 600 küsür lira)Regülatör tamir takımı 120 liraYağ soğutucu 1100 lira (bunun yanında su bidonu oringler yağ triger de değişti)Amortisör patlattım onu da sayarsak 200 lira Yani her arabada olabilecek şeyler başıma geldi. Yağ soğutucuyu bekliyordum 50 60 bin km de yaşayanlar oldu ben 98 bin de karşılaştım.Yani 7 sene de abartı birşey olmadı yağ soğutucuyu saymazsak Yorum bağlantısı
Kaan Abit 21 Mayıs 2021 Yazar Paylaş 21 Mayıs 2021 Teşekkür ederim detay bilgilendirmeniz için. Yaklaşık 100 bin km ye göre belirttiğiniz gibi her araçta oluşabilecek arızalar. Normal... LPG ben taktırmayacağım. Risk daha da düşer sanırım. Gözü kapatıp almak lazım.. Fiyat performansta gayet iyi. Bir de son Alman üretimi. 2021 ler Fransız üretimi sanırım... Yorum bağlantısı
Eyüp Çetin 21 Mayıs 2021 Paylaş 21 Mayıs 2021 Daha önce yaklaşık üç buçuk yıl Astra J Sedan 1.6 Benzinli atmosferik olanını kullandım. Görüntü itibariyle çok hoşuma giden bir araçtı. Tek hoşuma gitmeyen tarafı süspansiyonlarının biraz sert olmasıydı. Dayanıklılık konusunda hiç sorun yaşamadım. Herhangi bir arıza olmadı hiç ta ki subap yakana kadar. 1.6 Atmosferik LPG'li olanlarda kronik bir sorun. Sağlam araba olduğunu düşünüyorum. Benzinli kullanımda üzebilir. Yorum bağlantısı
Metin Akbal 21 Mayıs 2021 Paylaş 21 Mayıs 2021 Teşekkür ederim detay bilgilendirmeniz için. Yaklaşık 100 bin km ye göre belirttiğiniz gibi her araçta oluşabilecek arızalar. Normal... LPG ben taktırmayacağım. Risk daha da düşer sanırım. Gözü kapatıp almak lazım.. Fiyat performansta gayet iyi. Bir de son Alman üretimi. 2021 ler Fransız üretimi sanırım...Şasi taramasında Rüsselsheim çıkar muhtemelen. Yine Almanya üretimdir. Daha önce yaklaşık üç buçuk yıl Astra J Sedan 1.6 Benzinli atmosferik olanını kullandım. Görüntü itibariyle çok hoşuma giden bir araçtı. Tek hoşuma gitmeyen tarafı süspansiyonlarının biraz sert olmasıydı. Dayanıklılık konusunda hiç sorun yaşamadım. Herhangi bir arıza olmadı hiç ta ki subap yakana kadar. 1.6 Atmosferik LPG'li olanlarda kronik bir sorun. Sağlam araba olduğunu düşünüyorum. Benzinli kullanımda üzebilir. Valla öyle sanırdım sert derdim ama daha kütükleri varmış [emoji16] Ben o işi lastikle çözdüm. 1 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts