İçeriğe Yönlendir

B(enimle) M(asrafa) W(armısın) E90 3.18d 2008

Erdem Doğan

Recommended Posts

Osman Ünal
(düzenlendi)

Arkadaşımın 1.16d aynısını yaptı hata krank kasnağından çıktı.

Ayrıca akü şarj olmuyor yazıyordu.

tarihinde Osman Ünal tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

Kardeşim hayırlı olsun, geçmiş olsun, allah sabır versin. :D (Konu başlığına istinaden)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erdem Doğan

Sabır yok, arkadas ile yollarımızı ayırmaya karar verdik 😂

• Beğen 2
  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

ibresi oynak udm lerinize 500 avro keş on dı teybıl

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Erdem Doğan

3500 hayırlı olsun

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Erdem Doğan yazdı:

3500 hayırlı olsun

maslak teslim se getir

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Erdem Doğan

Dün sipariş ettiğim termostat ve hararet müşürü geldi. Bugün gidip ufaktan başlayalım dedik. Termostatı yanlış almışız. N47 yazsa da, 2 farklı çeşit varmış. Onu iade ederiz müşürü takıp bakalım dedik. Normale döndü 😂 Kim diyor BMW masraflı araba diye 🤪 8€ Febi Bilstein sensör.

Lifte almışten yağ bakımı yaparız diye 5w30 castrol ve filtreleri de sipariş etmiştim. Cumartesi bakımı yaparız artık.

Torque ile baktım, su sıcaklığı 97 ye kadar çıkıyor. Arıza kodu veya hararet belirtisi yok. Demekki sensör sıcaklığı yanlış ölçüğü veya ölçemediği için araç kendini korumaya alıp hararet yapmasını engelliyordu. Buradan E90 alacaklara sesleniyorum; almayın 😂

Geçen hafta 2009 W204 100 binde 1.8 Komp Avantgarde kaçtı. €8500 dü ilan, 8 e alırdık onu 😐

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Erdem Doğan
Erdem Doğan yazdı:

Dün sipariş ettiğim termostat ve hararet müşürü geldi. Bugün gidip ufaktan başlayalım dedik. Termostatı yanlış almışız. N47 yazsa da, 2 farklı çeşit varmış. Onu iade ederiz müşürü takıp bakalım dedik. Normale döndü 😂 Kim diyor BMW masraflı araba diye 🤪 8€ Febi Bilstein sensör.

Lifte almışten yağ bakımı yaparız diye 5w30 castrol ve filtreleri de sipariş etmiştim. Cumartesi bakımı yaparız artık.

Torque ile baktım, su sıcaklığı 97 ye kadar çıkıyor. Arıza kodu veya hararet belirtisi yok. Demekki sensör sıcaklığı yanlış ölçüğü veya ölçemediği için araç kendini korumaya alıp hararet yapmasını engelliyordu. Buradan E90 alacaklara sesleniyorum; almayın 😂

Geçen hafta 2009 W204 100 binde 1.8 Komp Avantgarde kaçtı. €8500 dü ilan, 8 e alırdık onu 😐

Güncel verelim,

Yağ bakımı sonrası motor sesi azaldı sanki. Psikolojik mi bilemiyorum. Hararet sensörü değiştikten sonra da problem çıkmadı. Ama başka problemlerimiz var :crazy:

Önceden 1.50€ olan ve zam gelince 1.65'e çıkan hamburgerlerden yemek için McDonalds a limit olmayan ve ücretsiz otobanda giderken araç yalpalamaya başladı. Lastik indi veya patladı sandım. Kontrol ettiğimde birşey yoktu. Sonra kokudan ve janttaki sıcaklıktan anladım ki frenlerde problem var. Frene basınca titreme yapıyordu, disk yamuldu dedim. TR'de popüler olan ama burda kimsenin yüzüne bakmadığı Febi'den sipariş ettim. Garaja geçtim, diski söktüm ki ne göreyim, el freni balatası disk içinde ayrı.. Bitmiş tabi, parçalanmış hatta. Bu araçların el frenleri neden tam tutmaz diye düşünüyordum hep, E kodlu kasalar hep bu sistem sanırım. Örnek;

949362049_Bwz7B-L.jpg

Bunu da sipariş ettim, yayları ile birlikte değiştirdim. Yeniden ayarını yaptım, disk ve balata ile birlikte değiştirdim. Problem kalmadı. Kalmadı derken, arka kısımda :crazy:

Ön disklerin değişmesi gerekiyordu, aracı alırken kontrol etmiştim. Arkalar iş görünce yine Febi marka disk balata sipariş ettim. Ön frenler bildiğimiz sistem, süpriz çıkmadı :)Değiştireli 300 km kadar oldu. Fren performansı iyi görünüyor şimdilik.

Fırsat olursa bu aralar rot ayarı yaptıracağım. Sola çekme var. Nasıl sıkmışlarsa bijonları sökerken rot ayarını bozduk. Elinin ayarına tüküreyim hans.

• Beğen 6
Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Erdem Doğan

Bugün yine arka sağ el freni balatası takılı kaldı. Teli mi değiştirmek lazım? Neden olur bu problem?

• Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Erdem Doğan
Çağlar Bayur yazdı:

yay ları falan ne alemde

Elfreni yayından bahsediyorsan sorun yok abi, problemi buldum ama. Telin disk içinde ucunda top olan kısmı ve hareket ettirdiği makas mekanizma biraz kirlenmiş/paslanmış. Temizleyip yağladım ve normale döndü.

İyi ki teli değiştirmek gerekmedi, çok zor bi konumu var. Şaftın en uç kısmından kabine giriyor, hemen el freni arkasında 2 teli birlikte hareket ettiren yaylı demire bağlı. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erdem Doğan
Çağlar Bayur yazdı:

Alpina B6 3.5 falan yok mu oralarda

Var olmaz mı 🤑

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Erdem Doğan yazdı:

Var olmaz mı 🤑

kap getir, 3.16 olarak geri götür :wub:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erdem Doğan
Çağlar Bayur yazdı:

kap getir, 3.16 olarak geri götür :wub:

Müşteri hazırsa çıkıyorum yola :nargile:

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Erdem Doğan yazdı:

sıra no kesiyoruz müşterilere

//m3 e çamurluk sacı basan 6 aya randevu veriyor piyasa canlı

Yorum bağlantısı
Erdem Doğan
Çağlar Bayur yazdı:

sıra no kesiyoruz müşterilere

//m3 e çamurluk sacı basan 6 aya randevu veriyor piyasa canlı

Kuzen vakit bulsa yapcaz transfer @Mustafa Tüfekçi

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi
Erdem Doğan yazdı:

Para tamamsa şuan yoldayım koşuyorum

AwzghH4p_IMG_20220206_153744.jpg

Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Erdem Doğan

Selamlar, aracın fren hidrolik yağını değiştireceğim. Kapasite ve yağ cinsini nereden öğrenebilirim?

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...