Köksal Yılmaz 10 Mayıs 2021 Paylaş 10 Mayıs 2021 Mehmet Göktürk yazdı: Köy hayatının sesi uzaktan hoş gelir. Ellerin çatlar ensen yanar belin ağrır. Çocukların okulu yoktur. (kapatıldı). Gelir çok düşüktür. Ektiğin para etmez. Temiz hava bol gıda pek gerçekçi değildir. Umarım ilerde olur. Katılıyorum hocam, hem Giresunda hem Karamürselde köyde vakit geçiren biri olarak iki tarafı da deneyimleme şansım oluyor. 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 10 Mayıs 2021 Paylaş 10 Mayıs 2021 Mehmet Göktürk yazdı: Köy hayatının sesi uzaktan hoş gelir. Ellerin çatlar ensen yanar belin ağrır. Çocukların okulu yoktur. (kapatıldı). Gelir çok düşüktür. Ektiğin para etmez. Temiz hava bol gıda pek gerçekçi değildir. Umarım ilerde olur. şimdi şöyle: aypedi açıp wifi box a bağlayıp kahve makinesinde çibo demlerken çardak altında oturmayı resmediyorlar, hayat derken... gelir gerkemiyor zaten şeherde yapılan stoktan yenir 2 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 10 Mayıs 2021 Paylaş 10 Mayıs 2021 Her sene köye giderim, o tempoya alışınca normalleşiyor. Orta okul yıllarımda Kuzu çobanlığı yapardım. 102 tane kuzu vardı. Şimdi Amcam çobanlık yapacak adam bulamıyor. Kayseri'den çoban tutuyor. 2016 yılında çobana yatılı olarak 3500 tl maaş verirdi. Şimdi sene 2021 kaç para verir sorar öğrenmek lazım. Valla çocukluğumdan hatırladığım en güzel zamlar köyde çobanlık yaptığım yıllardır. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 10 Mayıs 2021 Paylaş 10 Mayıs 2021 Çiftcilik eskisi kadar zor değil. Klimalı otomatik şanzımanlı New holland ile Mısır silajı yapan adamlar, Passat ile Eskişehir üniversiteyse gidiyor https://youtu.be/GLNb10dloQg 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 10 Mayıs 2021 Paylaş 10 Mayıs 2021 Ali Darbaz yazdı: Passat ile Eskişehir üniversiteyse gidiyor eskiden mi almış? artık üretimi yok Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 10 Mayıs 2021 Paylaş 10 Mayıs 2021 Çağlar Bayur yazdı: eskiden mi almış? artık üretimi yok 2020 yaz. Yorum bağlantısı
Ali Gök 10 Mayıs 2021 Paylaş 10 Mayıs 2021 youutubdan video izleyerek çifçilik hakkında yorum yapmak çok keyifli bende arada yapıyorum kuzenlere flan güzel hobi 2 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 10 Mayıs 2021 Paylaş 10 Mayıs 2021 (düzenlendi) Ali Gök yazdı: youutubdan video izleyerek çifçilik hakkında yorum yapmak çok keyifli bende arada yapıyorum kuzenlere flan güzel hobi Yutuba ne gerek var Ali, 632 dönüm toprak sahibiz. Yoncayı tırpanla mı biçiyoruz sanki, Arakaya biçeri bağlıyoruz günde bitiyor iş. Sütü bizmi sağıyoruz, geçti o günler. 65 yaşındaki amcam memeler bağlıyor vakum makinesini sütü sağıyor. Peyniri yapan makine bile var. Miss gibi peynir yapıyor. Suyu odunlamı ısıtıyoruz sanıyorsun. Güneş panolarımız var. 2005 yılında biçerle ilk yoncanın biçildiği günü daha dün gibi hatırlarım. Hatta dur resmini koyayım İnternet, telefon elektrik hepsi var. 10 Mayıs 2021 tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı
Ali Gök 10 Mayıs 2021 Paylaş 10 Mayıs 2021 sen kendin çifçilik yapmıyorsun. hiçde yapmadın amcanın yaptığını anlatıyorsun ben bizzat yapıyorum içindeyim toprağın 632 değil 6632 dönüm olsa yine yanlış konuşyorsun derim senin verdiğin örnekler %1 i temsil etmiyor çok uç örnek. videosunu attığın çocuğun babasının vardır 5000 dönüm arazisi Türkiyede şuan bilmem biliyormusun en önemli sorun çifçilerin miraz sebebiyle bölüne bölüne ufacık kalmış topraklarını tekrar nasıl birleştirriz konusu. çünkü elde kalan ev geçindirmiyor adam asgari ücrete büyük şehire göç ediyor. çoğunluğun elinde büyük araziler yok kaldıki traktörlerin bile hepsi hacizli çifçinin borçlu olmadığı ne banka var ne devlet dairesi sizin malınız mülkünüz yerinde olması bütün Türkiyenin keyfiyetten çifçiliği bırakması anlamına gelmiyor senin tuzun kuru kafan bozulsa 100 dönüm tarla satıp oturduğun apartmanı satın alırsın o yüzden kendini örnek verme köyden kente göç olayında 2 Yorum bağlantısı
Eyüp Çetin 10 Mayıs 2021 Paylaş 10 Mayıs 2021 Ali Gök yazdı: Türkiyede şuan bilmem biliyormusun en önemli sorun çifçilerin miraz sebebiyle bölüne bölüne ufacık kalmış topraklarını tekrar nasıl birleştirriz konusu. çünkü elde kalan ev geçindirmiyor adam asgari ücrete büyük şehire göç ediyor. çoğunluğun elinde büyük araziler yok Devlet sanırım buna önlem almaya çalışıyor. Miras yoluyla belli dönümün aşağısına bölünmesine izin vermiyor. Emin değilim ama dedemden kalma arazilerden bazılarının çocuklara paylaşımına izin vermemişti devlet. Yorum bağlantısı
Ali Gök 10 Mayıs 2021 Paylaş 10 Mayıs 2021 Eyüp Çetin yazdı: Devlet sanırım buna önlem almaya çalışıyor. Miras yoluyla belli dönümün aşağısına bölünmesine izin vermiyor. Emin değilim ama dedemden kalma arazilerden bazılarının çocuklara paylaşımına izin vermemişti devlet. aynen devlet bu konuda bir sürü çalışma yapıyor. 2 kardeşten 1 tanesi öğretmen şehirde yaşıyor diğeri köyde çifçilik yapıyorsa malı çifçilik yapan köyde olana belli bir bedelle devrediyor gibi şeyler var şuan misal sınır kredisi diye bişey var en son faizsizdi. tarla komşun satıyorsa sana devlet kredi veriyor onu alda birleştir tek parça olsun alan büyüsün diye Mert Gulkokan yazdı: Öğlen arkadaşla konuştuk aynı durumu Babası ölünce arazileri annesinin üzerine geçirmişler devlet bölünmesine izin vermiyormuş gel şimdi ali beye anlat 632 dönüm tarlası var tüm çifçileri toprak ağası sanıyor kendi gibi Yorum bağlantısı
Ali Gök 10 Mayıs 2021 Paylaş 10 Mayıs 2021 Ali Darbaz yazdı: Yutuba ne gerek var Ali, 632 dönüm toprak sahibiz. Yoncayı tırpanla mı biçiyoruz sanki, Arakaya biçeri bağlıyoruz günde bitiyor iş. Sütü bizmi sağıyoruz, geçti o günler. 65 yaşındaki amcam memeler bağlıyor vakum makinesini sütü sağıyor. Peyniri yapan makine bile var. Miss gibi peynir yapıyor. Suyu odunlamı ısıtıyoruz sanıyorsun. Güneş panolarımız var. 2005 yılında biçerle ilk yoncanın biçildiği günü daha dün gibi hatırlarım. Hatta dur resmini koyayım İnternet, telefon elektrik hepsi var. bak ben söyliyim. şu resmi gerçek çifçiye göster neyle geçiniyorsunuz der. bu resim para kazandırmaz şuan yapılan çifçilik bu değil Yorum bağlantısı
Erdal Aydın 10 Mayıs 2021 Paylaş 10 Mayıs 2021 Yaşını doldurup satılmış buzağının desteğini alamadı daha babam. Bizim de köyde çok arazimiz var fakat belli bir kısmı ekilebiliyor. Tohum, gübre, mazot vs bunlar hep maliyet. Çiftçilik yapmayan insanlara köy hayatı neden bu kadar kolay geliyor anlamıyorum. Antalya'daki mandalina bahçesi sahiplerinin hiç mi aklı yok ki, bu sene ürünü toplamadilar da dalda curuttuler? 1 tonunu 1250 liraya sattım dedi adam. Geçen sene Kastamonu'da tonlarca pancarı fabrika önüne döküp gittiler. Köyde 4 liraya zor sattığın sütü İstanbul'da indirimle 7 8 liraya alıyorsun. İstanbul'da kireçten bozma peynir 40 50 lira, köyde bizimkiler hakiki peyniri 35 liradan satıyor, içim gidiyor da gidip gelmesi sıkıntı. Yoksa 1 gramini yedirmem oradakilere 35 liradan.Köyde ağa gibi yaşaman için İstanbul'da da kral gibi yaşayacak kadar sermaye lazım. Yoksa işin zor.Benim anladığım, çiftçiliği yapanın dışında herkes biliyor, bir tek çiftçinin kendisi bilmiyor. 4 Yorum bağlantısı
Ali Gök 10 Mayıs 2021 Paylaş 10 Mayıs 2021 Erdal Aydın yazdı: Benim anladığım, çiftçiliği yapanın dışında herkes biliyor, bir tek çiftçinin kendisi bilmiyor. toplumda çifçi olmayıp çifçilik hakkında yorum yapmak hobi oldu Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 10 Mayıs 2021 Paylaş 10 Mayıs 2021 Ali Gök yazdı: bak ben söyliyim. şu resmi gerçek çifçiye göster neyle geçiniyorsunuz der. bu resim para kazandırmaz şuan yapılan çifçilik bu değil Neyse Alicim boşver. Sen ben hayata beyaz yaka olarak başladık. Ahırda hayvanlara yem verip, altlarındaki gübreyi temizlemek gözümüzde çok büyük geliyor. Biz hayvancıyız, resimde biçilen yoncalar kışın hayvanların yemesi için. Gelirimiz süt ve süt ürünleri + arıcılıktan kazanırız. Ramazandan ramazana bir iki hayvan kesime gider. Peynirimiz sivasın en meşhur peynirlerindendir. Benim babam verem hastası olmasaydı Sivas dan göcmek zorunda kalmazdı. Heybeli ada sanatoryumunda aylarca yattı. Bizler İstanbulda kolaya alıştık, düzen kurduk. Allah'a şükür sağlık olsun diyelim ne diyeyim. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 10 Mayıs 2021 Paylaş 10 Mayıs 2021 koca AGA cruze a biner mi yahu, al bi passat artık Ali Gök yazdı: bak ben söyliyim. şu resmi gerçek çifçiye göster neyle geçiniyorsunuz der. bu resim para kazandırmaz şuan yapılan çifçilik bu değil pulluk takılmıştır birkaç küpe? Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 10 Mayıs 2021 Paylaş 10 Mayıs 2021 (düzenlendi) Çağlar Bayur yazdı: koca AGA cruze a biner mi yahu, al bi passat artık pulluk takılmıştır birkaç küpe? 4 sene evvel kooperatif kurmak için uğraştık. 15 tane darbaz bulamadık. 12 kişi razı oldu. Sivas ın en modern ve vardiyalı hayvan çiftliğini kuracaktık. Devlet 5 sene ötelemeli faizsiz kredi ve ithal hayvan verecekti. Ama maalesef olmadı. Devletin hibe ettiği 4 hollanda ineğide uyum sağlayamadı. Hayvanları kaybettik. O işi bağlasaydık 3.0 wolkswagen amarokla gezerdim 10 Mayıs 2021 tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 10 Mayıs 2021 Paylaş 10 Mayıs 2021 biz ok e 4. bulamıyoruz o da ayrı bir dert Ali Darbaz yazdı: 4 hollanda ineğide onların dinlendirilmiş etlerinin kgı 1200 usd Yorum bağlantısı
Muhittin Kaplan 10 Mayıs 2021 Paylaş 10 Mayıs 2021 Ali Gök yazdı: toplumda çifçi olmayıp çifçilik hakkında yorum yapmak hobi oldu Her konuda. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 10 Mayıs 2021 Paylaş 10 Mayıs 2021 Çağlar Bayur yazdı: biz ok e 4. bulamıyoruz o da ayrı bir dert onların dinlendirilmiş etlerinin kgı 1200 usd Temmuzda köye gidiyoryuz 2 haftalık. Bomba planlarımız var. Takipte kalın. 2 Yorum bağlantısı
Ali Gök 10 Mayıs 2021 Paylaş 10 Mayıs 2021 Ali Darbaz yazdı: Neyse Alicim boşver. Sen ben hayata beyaz yaka olarak başladık. Ahırda hayvanlara yem verip, altlarındaki gübreyi temizlemek gözümüzde çok büyük geliyor. Biz hayvancıyız, resimde biçilen yoncalar kışın hayvanların yemesi için. Gelirimiz süt ve süt ürünleri + arıcılıktan kazanırız. Ramazandan ramazana bir iki hayvan kesime gider. Peynirimiz sivasın en meşhur peynirlerindendir. Benim babam verem hastası olmasaydı Sivas dan göcmek zorunda kalmazdı. Heybeli ada sanatoryumunda aylarca yattı. Bizler İstanbulda kolaya alıştık, düzen kurduk. Allah'a şükür sağlık olsun diyelim ne diyeyim. bak verdiğin örneğin devamında kendi dediğin şeybile farklı. senin örneğinde bile durup durure-ken gelmemişsiniz şartlar öyle gerekmiş hepimizin dediği tek şey kimse mecbur kalmasa kendi memleketini toprağını bırakıp büyük şehire asgari ücretle çalışmaya gelmez Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 10 Mayıs 2021 Paylaş 10 Mayıs 2021 Ali Darbaz yazdı: Takipte kalın. bagaj peynirleri doldurmadan dönme Yorum bağlantısı
Ali Gök 10 Mayıs 2021 Paylaş 10 Mayıs 2021 Ali Darbaz yazdı: 15 tane darbaz bulamadık. 12 kişi razı oldu 15 kişi bulamadığın için bence dua et :d mevzu iş oldumu 2 kişi bile çok zor anlaşırken 15 ortağı çekirdek alır izlerdi bütün sivas 2 Yorum bağlantısı
Muhittin Kaplan 10 Mayıs 2021 Paylaş 10 Mayıs 2021 Ali Darbaz yazdı: Neyse Alicim boşver. Sen ben hayata beyaz yaka olarak başladık. Ahırda hayvanlara yem verip, altlarındaki gübreyi temizlemek gözümüzde çok büyük geliyor. Biz hayvancıyız, resimde biçilen yoncalar kışın hayvanların yemesi için. Gelirimiz süt ve süt ürünleri + arıcılıktan kazanırız. Ramazandan ramazana bir iki hayvan kesime gider. Peynirimiz sivasın en meşhur peynirlerindendir. Benim babam verem hastası olmasaydı Sivas dan göcmek zorunda kalmazdı. Heybeli ada sanatoryumunda aylarca yattı. Bizler İstanbulda kolaya alıştık, düzen kurduk. Allah'a şükür sağlık olsun diyelim ne diyeyim. Tam Alamancı durumu, aslında gitmeyi çok istiyoruz ama burada kurulu düzenimiz var diyorlar. Aynı. Gerçekten istesen kurulu düzen bakmazsın Ali. Ben gitmek istemem örneğin. Şehrin hengamesinden uzak, ama nimetlerinden faydalanacak kadar yakın bir yer bakıyorum kendime. 3 Yorum bağlantısı
Recommended Posts