Tansu Kalafatoğlu 21 Nisan 2021 Paylaş 21 Nisan 2021 Ali Darbaz yazdı: Aynı motor gm versiyonu bende var. 7,7 litreler ile kullanmak mümkün. Ecuk gayret ve sabır ile tüketim düşer. Düşmez 2 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 21 Nisan 2021 Paylaş 21 Nisan 2021 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Düşmez Arabayı bana versin bişey deneyecem Yorum bağlantısı
Metin Akbal 21 Nisan 2021 Paylaş 21 Nisan 2021 Fatih Evcin yazdı: Yavaş yavaş hepsi olacak inşallah. Lastik Nokian mı olacak abi Nokian şiddetle tavsiye edilir 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 21 Nisan 2021 Paylaş 21 Nisan 2021 Metin Akbal yazdı: Nokian şiddetle tavsiye edilir Nokainların ömürleri kısa. Yabancı Lastik testlerinde 38000 km gibi komik ömürler biçiyorlar. 1 Yorum bağlantısı
Metin Akbal 21 Nisan 2021 Paylaş 21 Nisan 2021 Nokainların ömürleri kısa. Yabancı Lastik testlerinde 38000 km gibi komik ömürler biçiyorlar. 2. takımı aldım yazlık kışlık kullanırım 55k km de almıştım 98k km de çıkardım. Kışlıkları 10k km kullandığımı sayayım ona rağmen çıkanlarda 6 7 mm derinlik vardı. Zaten bir lastiğin kulllanım ömrü 40 bin km. Bizim arabalar sert olduğundan bu lastik ciddi anlamda arabayı rahatlatıyor. Ben memnun kaldım 2. takımı aldım. Bir takım da kışlık Nokian denk getirirsem benden keyiflisi yok. 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 21 Nisan 2021 Paylaş 21 Nisan 2021 Metin Akbal yazdı: 2. takımı aldım yazlık kışlık kullanırım 55k km de almıştım 98k km de çıkardım. Kışlıkları 10k km kullandığımı sayayım ona rağmen çıkanlarda 6 7 mm derinlik vardı. Zaten bir lastiğin kulllanım ömrü 40 bin km. Bizim arabalar sert olduğundan bu lastik ciddi anlamda arabayı rahatlatıyor. Ben memnun kaldım 2. takımı aldım. Bir takım da kışlık Nokian denk getirirsem benden keyiflisi yok. Marka vermiyeceğim, lastik ömrünün ölçüldüğü sitede 68000 km verdikleri lastikler var. Yorum bağlantısı
Ali Gök 21 Nisan 2021 Paylaş 21 Nisan 2021 Ali Darbaz yazdı: Marka vermiyeceğim, lastik ömrünün ölçüldüğü sitede 68000 km verdikleri lastikler var. kabak lastiğin teli çıkana kadar kullanıp en son yarıldığında tamam bitti ömrü diye ise ölçüm doğrudur 68 bin km yapabilir Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 21 Nisan 2021 Paylaş 21 Nisan 2021 (düzenlendi) Ali Gök yazdı: kabak lastiğin teli çıkana kadar kullanıp en son yarıldığında tamam bitti ömrü diye ise ölçüm doğrudur 68 bin km yapabilir Valla burda misal bir test var. Wear 75000 km olan lastik var. https://www.tyrereviews.com/Article/2020-Auto-Bild-All-Season-Tyre-Test.htm https://www.tyrereviews.com/Article/2018-Auto-Bild-All-Season-Tyre-Test.htm Mesela bu testte nokian iline lastik en hızlı aşınan lastik çıkmış. https://www.tyrereviews.com/Article/2018-Auto-Bild-15-inch-Summer-Tyre-Test.htm 21 Nisan 2021 tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı 21 Nisan 2021 Paylaş 21 Nisan 2021 Hayırlı olsun, kazasız belasız ve de cezasız binin. 1 Yorum bağlantısı
Metin Akbal 21 Nisan 2021 Paylaş 21 Nisan 2021 Marka vermiyeceğim, lastik ömrünün ölçüldüğü sitede 68000 km verdikleri lastikler var. 100k km de kullanırsın, 20 yılda kullanırsın. Benim için mevzu ömürden ziyade güvenlik konfor. 40k km de 5 mm diş derinliği olan 2.5 yıllık Bridgestone lastikleri degistirdim ben. Çünkü 80-90 km ile alabildiğim bir virajda arac 70 km ile arkadan attı.Diyorum ki lastik 40k km yi geçince (isterse 1 yıllık olsun) lastik değildir karton keçe falandır. Ki 40k km zaten ekonomik ömrünü tamamlamıştır daha fazla iş görmez.Herşey anlıktır 30 km ile giderken bir çocuğu da öldürebilirsin 80 km ile giderken arabayı takla artırabilirsin. Sürücülüğüme de arabaya da %100 güvenmem. Hata payı bırakırım ve bu hata payını minimize ederek araç kullanırım.Sen mesela neden Falken 4 mevsim aldın ve 39 hava basıyorsun? Yaz kış değiştirmeye veya ayrı takıma para vermemeye, tüketime ekonomiye odaklandın. Birşeyi gözden kaçırıyorsun güvenlik. O lastikler yazın yazlık kışın kışlık görevi görmeyecek veya iç güveysinden hallice olacak. Ben neden yazlık kışlık ayrı jant lastik takımı kullanırım? Her lastik sök tak hem jantlar hemde lastik yanakları hasar görecek hemde benim arabam her zaman gerekirse Alpleri tırmanacak hazırlıkta olacak. 80 'le giderken önüme çıkan kedi köpek ineğe çarpmamak için gerekli frenlemeyi yapacak veya ani şerit değişiminde beni çizgide tutacak (rakı içen öldü de şu içen ölmedi mi? Hızlı giden öldü de yavaş giden de ölmedi mi?) Ani değişimlere karşı tetikte olacak (Haziran ayında kar görürsem ona da yapacak birşey yok tabiki). Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 21 Nisan 2021 Paylaş 21 Nisan 2021 Ali Darbaz yazdı: Arabayı bana versin bişey deneyecem Yok öyle yola çıkıp gösterge sıfırlayıp 80’le gitmek Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 21 Nisan 2021 Paylaş 21 Nisan 2021 Metin Akbal yazdı: Sen mesela neden Falken 4 mevsim aldın ve 39 hava basıyorsun? Sende haklısın, bişey demiyorum. Nedense bana wear düşük olan lastik yolda parçalanacakmış intibası bırakıyor. Yolda lastiğin parçalandığını düşündüğünde buda bir güvenlik sıkıntısı. Wear 75000 km olsun ama sen yine 40 binde değiş. Wear 38000 km olan lastiğin otobanda parçalanma ihtimali çok daha yüksek geliyor. Bende öyle bir önyargı var. 1 Yorum bağlantısı
Metin Akbal 21 Nisan 2021 Paylaş 21 Nisan 2021 Mesela bu testte nokian iline lastik en hızlı aşınan lastik çıkmış.İLine benim anladığım ekonomi sınıfı lastik. Üretim yerini merak ediyorum ve üretim yerinin de kaliteyle doğru orantılı olduğunu düşünüyorum (Rus mu Fin mi).İline ile ilgili şikayetleri bende okudum ama eski XL Line veya yanlış hatırlamıyorsam Z Line de böyle bir sorun yok. Yani kullanmadığım bir lastik olsa eyvallah. Şimdi de Powerproof aldım ve onunda araştırmalarında ömür konusunda sorun yaşanmayacağım kadar uzun kullanmayacağıma karar verdim. Ben zaten maksimum 4 kuralına göre kullanıyorum. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 21 Nisan 2021 Paylaş 21 Nisan 2021 (düzenlendi) https://www.youtube.com/watch?v=vVuBoteSD3s Metin Akbal yazdı: İLine benim anladığım ekonomi Erken değiştirmekde sıkıtı yok. Dediğim gibi wear ile tyre blowout ikisini birbirine yakın gördüğümü söylüyorum. . 21 Nisan 2021 tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Metin Akbal 21 Nisan 2021 Paylaş 21 Nisan 2021 Erken değiştirmekde sıkıtı yok. Dediğim gibi wear ile tyre blowout ikisini birbirine yakın gördüğümü söylüyorum. . En kaliteli lastik bile olsa benim için ömrü 4 yıldır üstad. Şartlar el verdiği sürece 4.5 sene kullanmam. 40 bin km de de birçok bilindik lastiğe kolay kolay birşey olmaz. Yorum bağlantısı
Fatih Evcin 21 Nisan 2021 Yazar Paylaş 21 Nisan 2021 üzerindeki lastikler goodyear 4116 dotlu Metin Akbal yazdı: Nokian şiddetle tavsiye edilir hangi modeli alacağız ayda bir tane alayım Yorum bağlantısı
Metin Akbal 21 Nisan 2021 Paylaş 21 Nisan 2021 Fatih Evcin yazdı: üzerindeki lastikler goodyear 4116 dotlu hangi modeli alacağız ayda bir tane alayım Powerproof aldım ben. Yorum bağlantısı
Fatih Evcin 21 Nisan 2021 Yazar Paylaş 21 Nisan 2021 Metin Akbal yazdı: Powerproof aldım ben. wetproof olayı nedir Yorum bağlantısı
Metin Akbal 21 Nisan 2021 Paylaş 21 Nisan 2021 wetproof olayı nedir Bilmem ki ıslak iklim olabilir mi [emoji16] Farkını okumuştum ama hatırlayamadım. Yorum bağlantısı
Fatih Evcin 21 Nisan 2021 Yazar Paylaş 21 Nisan 2021 Metin Akbal yazdı: Bilmem ki ıslak iklim olabilir mi Farkını okumuştum ama hatırlayamadım. yorumlarda ıslakta çok iyi falan diye okudum Yorum bağlantısı
Metin Akbal 21 Nisan 2021 Paylaş 21 Nisan 2021 yorumlarda ıslakta çok iyi falan diye okudum [emoji4] Senin oraya Powerproof iyidir tabi o ebatta varsa. Ebatları çok bilmiyorum. Yorum bağlantısı
Fatih Evcin 21 Nisan 2021 Yazar Paylaş 21 Nisan 2021 Metin Akbal yazdı: Fatih Evcin yazdı: yorumlarda ıslakta çok iyi falan diye okudum Senin oraya Powerproof iyidir tabi o ebatta varsa. Ebatları çok bilmiyorum. Üzerimde aşırı baskı var bu yüzden dolayı jant da almak zorundayım 16 inch olacak yüksek ihtimal 15 olsaaaaa Yorum bağlantısı
Metin Akbal 21 Nisan 2021 Paylaş 21 Nisan 2021 Fatih Evcin yazdı: Üzerimde aşırı baskı var bu yüzden dolayı jant da almak zorundayım 16 inch olacak yüksek ihtimal 15 olsaaaaa Acele etme belki jant lastik takımı denk gelir Yorum bağlantısı
Recommended Posts